Web Analytics Made Easy - Statcounter

تنگی نفس و سرفه علائم شایع ابتلا به کرونا هستند، علائمی که بروز و ظهور آنها در افراد در این روزها ابتلا به کرونا را به ذهن متبادر می کند، اما این علائم صرفا خاص کرونا نبوده و در سایر بیماری ها هم مشاهده می شود و این میان بیماری به مراتب کُشنده‌تر از کرونا وجود دارد که موجب بروز همین علائم در افراد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرفه و تنگی نفس طولانی مدت از جمله علائم "سرطان ریه" است، یکی از کشنده ترین سرطان ها که سالانه حدود دو میلیون نفر را در جهان به کام مرگ می‌کشد.

این نوع سرطان عمدتا در مراحل پیشرفته تشخیص داده می‌شود، چرا که افراد نسبت به علائم آن مانند سرفه و تنگی نفس چندان حساسیتی نشان نمی دهند و همین امر کشندگی این نوع سرطان را تشدید کرده است، بطوری که در سال 2018 به عنوان پنجمین عامل مرگ و میر در جهان شناخته شد.

سرطان ریه انواع مختلفی دارد. برخی از بافت ریه منشا گرفته و برخی از مجاری تنفسی منشا می گیرد، اما شایع ترین علائم این نوع سرطان در مجموع سرفه های خشک و تحریکی است. اینها را یک فوق تخصص جراحی سرطان می گوید و ادامه می‌دهد: عمدتا افراد به این علائم توجه چندانی نمی کنند و همین می شود که بیماران معمولا در مراحل پیشرونده سرطان ریه به پزشک مراجعه می کنند.

دکتر آرش گلپذیر در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: سرفه های خشک و تحریکی ادامه دار علامت بارز در سرطان ریه است و افراد باید نسبت به این سرفه ها دقت داشته باشند. همچنین در مراحل پیشرفته تر بیماری، علامت تنگی نفس هم حادث می شود و توصیه می شود افراد با مشاهده این علائم حتما به پزشک مراجعه کنند.

وی با اشاره به مشابهت این علائم با برخی علائم بیماری کرونا، گفت: در کرونا هم علامت سرفه و تنگی نفس را داریم، بنابراین توصیه می شود افراد با مشاهده این علائم به پزشک مراجعه کرده و با تشخیص او مراحل درمان را دنبال کنند.

وی با اشاره به شیوع بیشتر سرطان ریه در مردان، گفت: سرطان ریه در مردان به علت مصرف بیشتر دخانیات و برخی تماس های شغلی از جمله فعالیت در کارخانجات پشم شیشه شایعتر از زنان است، اما امروز متاسفانه با شیوع مصرف سیگار در جامعه زنان، شاهد افزایش موارد ابتلا به این نوع سرطان در میان زنان هستیم.

وی افزود: ریسک فاکتورهای مختلفی در ابتلا به سرطان نقش دارد، اما در بحث سرطان ریه دو ریسک فاکتور سیگار و آلودگی هوا نقش مهمی بازی کرده و احتمال ابتلا به این نوع سرطان در افرادی که سیگاری بوده و یا در شهرهای با آلودگی بالای هوا زندگی می کنند، بیشتر است.

گلپذیر از سرطان ریه به عنوان یکی از کُشنده ترین انواع سرطان‌ها یاد کرد و با بیان اینکه در هر بیماری تشخیص زودهنگام می تواند در روند بهتر درمان موثر باشد، گفت: اگر بتوانیم سرطان ریه را در مراحل اولیه تشخیص دهیم این امکان هست که با شیمی درمانی، رادیوتراپی و یا جراحی بیمار بهبود یابد.

وی افزود: توصیه می شود افراد نسبت به علائمی مانند سرفه های خشک بدون علت یا تنگی نفس بی توجه نباشند و بویژه در زمانی که این علائم ادامه پیدا کرد حتما به پزشک مراجعه کنند.

این فوق تخصص سرطان درخصوص راه های تشخیصی این نوع سرطان هم گفت: تشخیص در این زمینه برعهده پزشک است و با یک عکس رادیولوژی ساده از ریه می توان این نوع سرطان را تشخیص داد.

لینک کوتاه: asriran.com/003BGa

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سرطان ریه پزشک مراجعه نوع سرطان سرطان ریه تنگی نفس سرفه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۱۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

افراد مختلف با توجه شدت و نوع بیماری و همچنین سطح سلامتی شان ممکن است علائم مختلفی را در اثر ابتلا به ورم معده تجریه کنند. به طور کلی رایج‌ترین علائم بروز بیماری گاستریت عبارتند از:

دل درد، سوزش معده، رفلاکس اسید معده، سوء هاضمه، بروز علائم بد گوارشی بعد از خوردن غذا، حالت تهوع، استفراغ، احساس پر بودن ناحیه بالایی شکم بعد از مصرف غذا، نفخ، سکسکه، کم شدن اشتها، مدفوع سیاه رنگ، استفراغ خون یا موادی شبیه قهوه و ….

در صورت مشاهده این علائم و داشتن تجربه بیماری‌های عفونی معده مانند زخم معده، بهتر است در اولین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید. توجه داشته باشید که تشخیص به موقع و زود هنگام در درمان بیماری گاستریت بسیار موثر است.

چه عواملی خطر بروز گاستریت معده را افزایش می‌دهند؟

استفاده مکرر از برخی دارو‌ها و مسکن‌های رایج مانند آسپرین و ایبوپروفن بدون تجویز پزشک می‌تواند باعث ایجاد پیش زمینه بیماری گاستریت شوند. علاوه بر این مصرف نوشیدنی‌های الکلی، استرس شدید و افزایش سن نیز عواملی هستند که می‌توانند خطر ابتلا به بیماری گاستریت را افزایش دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند