Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، حسن وزیری‌زاده، کارگردان مجموعه مستند «پرستاران» درباره تجربه ساخت این مستند گفت: در برخی از بیمارستان‌ها وقتی متوجه می‌شدند مستندساز هستیم، طوری برخورد می‌کردند که انگار جاسوس پیدا کرده‌اند. حتی بعد از اینکه مجوزهایمان را به آنها نشان می‌دادیم، باز هم اصرار داشتند پرستارانی را معرفی کنند که از فیلتر خودشان عبور کرده باشند اما ما هیچوقت زیر بار این معامله نرفتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در پاسخ به این پرسش که با توجه به قرار گرفتن در محیط بیمارستان ها در ایام کرونا، توصیه اش به مردم چیست، گفت: خود این مجموعه مستند توصیه است و من نمی‌توانم توصیه ای کنم. خیلی از پرستارها مشکلات حاد تنفسی، کلیه‌ای، آلرژی و مشکلات روحی پیدا کرده‌اند. پرستارها می‌گفتند مردمی که رعایت نمی‌کنند کاش فقط یک ساعت در شرایط ما بودند تا درک می‌کردند.

او افزود: یکی از اتفاقات بد این است که می‌شنویم برخی از پرستارانی که با آنها کار کردیم، به کرونا مبتلا شده‌اند. از ۳۲ پرستاری که با آن‌ها کار کردیم، تاکنون حدود ۲۷ نفر از این عزیران برای اولین بار یا دومین بار کرونا گرفته‌اند.

این مستندساز با بیان اینکه تاثیرگذاری مستند بر مخاطب در برخی سوژه ها از ساختار نمایش و داستان بیشتر است، ادامه داد: در بخش هایی از مستند «پرستاران»، از تصاویری که توسط پرستاران با موبایلشان ضبط شده است هم استفاده شده که حس مستند را بیشتر القا کند.

او با اشاره به سختی ها و گره‌هایی که در حین ساخت با گروه همراه بود، توضیح داد: ما مصاحبه ها را اوایل اردیبهشت ضبط کردیم و فکر می کردیم زودتر به پخش برسد که تاخیر ایجاد شد و با توجه به مشکلاتی که ایجاد می‌شود ما هنوز نتوانستیم مجموعه پنج قسمتی را به طور کامل ضبط کنیم. این برایمان سخت است که ما به ۳۲ پرستار مدیونیم و قول دادیم این کار پخش شود و دوست داریم زمانی پخش شود که بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشد.

این کارگردان تاکید کرد: هر مستندی درباره کرونا ساخته می‌شود، اطلاع رسانی درباره جدی بودن کرونا و لزوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی است. هدف ما هم بازدارندگی بود و تقدیر از کادر درمان به ویژه پرستارانی که زحمت می‌کشند. ما سراغ خط مقدم مبارزه با کرونا رفتیم.

او در پاسخ به پرسشی درباره خطر احتمالی ابتلای عوامل سازنده این مستند به کرونا و نگرانی ها در این خصوص، گفت: مصاحبه های ما در محیط های بیمارستانی ضبط نمی‌شدند. سوژه ها را از محیط های بیمارستانی پیدا کرده و از آن‌ها می خواستیم در محیط دیگری مصاحبه کنند. برای همین خطر ابتلا برای عوامل کم بود. فقط زمانی که برای شناسایی سوژه‌ها به بیمارستان ها می رفتیم، خطر ابتلا وجود داشت.

وزیری‌زاده افزود: اینطور نبود که از بیمارستان بخواهیم سوژه ها را به ما معرفی کند. در قالب بیمار به بیمارستان مراجعه می کردیم و سپس پرستار را از روی رفتار و نحوه مواجهه با بیمار شناسایی می‌کردیم و برای مصاحبه دعوت می‌کردیم.

این مستندساز گفت: همسر من پرستار است و از روزهای اول درگیر کرونا بود. تصاویری که برای اولین بار روی گوشی پرستاران دیدیم، تاثیرگذار و البته دلهره‌آور بود. از کاور کردن جوان بیست و خورده‌ای ساله تا احیای فرد سی‌ساله را برای اولین بار می دیدیم. حتی خود پرستارها هم می گفتند اولین بار است در بخش آی‌سی‌یو این تعداد جوان می بینیم.

بنا بر این گزارش، مجموعه مستند «پرستاران» به تلاش کادر درمانی کشور برای درمان و رسیدگی به بیماران کرونایی پرداخته است. روایتگری این مستند را پرستاران تلاشگری برعهده دارند که از روزهای اول شیوع این ویروس مرگبار در خط مقدم جهاد پزشکی زحمات بی دریغ شبانه روزی انجام داده اند.

عوامل دست اندرکار مجموعه مستند «پرستاران» عبارتند از: تدوینگران: احمد رحمانیان، حسن وزیری زاده و محمدرضا قنبرنژاد، تصویربردار: هادی داوودی، مدیر تولید: حسین گل‌یار، تهیه کننده و پرسشگر: مجید ذوالفقاری، کارگردان :حسن وزیری زاده. این مستند در موسسه فرهنگی اندیشه شهید آوینی تهیه شده است.

کد خبر 568695 برچسب‌ها كرونا در ايران بیماری - پرستار

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران بیماری پرستار مجموعه مستند بیمارستان ها وزیری زاده اولین بار سوژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۳۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مگر دیوانه ام که به روانشناس مراجعه کنم؟!/ تفاوت روانشناس با روانپزشک چیست؟

گاهی حتی قشر تحصیلکرده تفاوت روانشناس و روانپزشک را نمی دانند و شاید در محاورات مردم شنیده باشید که می گویند: مگر من دیوانه ام به روانشناس مراجعه کنم!

این در حالی است که دکتر کیهان نیا، روانشناس به قدس آنلاین می گوید: مراجعه به روانشناس تنها مربوط به قشر یا سن خاصی از جامعه نیست؛ بلکه ممکن است در هر سنی، فرد نیاز به مشاوره روانشناسی پیدا کند.

دکتر اصغر کیهان نیا، روانشناس

وی ادامه می دهد: کمک گرفتن از روانشناس با هدف دریافت مشاوره و راهنمایی و مراجعه به روانپزشک برای درمان برخی بیماری ها از جمله افسردگی، فوبیا و ترس های ناگهانی ضروری است.

امروزه مشکلات روحی روانی بسیاری، به دلیل تورم، فقر، بیکاری و ... در سراسر دنیا وجود دارد که جامعه ما نیز از این مسئله مستنثنی نیست. بنابراین عواملی اینچنینی سبب نگرانی، استرس، فوبیا و دیگر اختلالات روانی می شود.

دکتر اصغر کیهان نیا درباره مقاومت برخی مردم در مراجعه به روانشناس می گوید: برای مثال وقتی دندان درد می گیریم به راحتی می پذیریم به دندانپزشک مراجعه کنیم بنابراین برای رفع مشکلات روحی نیز باید از مشاوره روانشناسی کمک گرفت.

این نویسنده بیش از ۲۰ کتاب مشاوره ادامه می دهد: متأسفانه برخی مردم به روانشناسان اعتماد ندارند و معتقدند که خودشان درباره همه چیز آگاهی دارند و تنها مطالعه چند کتاب و مقاله درباره روانشناسی را دلیل مراجعه نکردن به روانشناس عنوان می کنند.

وی درباره سن درگیری با مشکلات روحی و روانی می گوید: مشکلات روانی تنها مختص سالمندان نیست بلکه گروه های مختلف سنی اعم از  نوجوانان، میانسالان و سالمندان ممکن است درگیر مشکلات روحی روانی شوند.

نویسنده کتاب «نوجونان چه می گویند؟» می افزاید: نوجوانان دو مرحله بحران دارند که یکی بحران هویت و دیگری بحران بلوغ است.

بحران اولیه مربوط به بلوغ و از سن ۹ تا ۱۲ سالگی است و دومین مرحله بلوغ، بحران هویت است که از ۱۲ تا ۱۷سالگی را شامل می شود. در این مرحله نوجوان از خود می پرسد: من کیستم، چکاره ام، آیا دوست داشتنی هستم؟ چه شغلی خواهم داشت؟ و پرسش هایی از این دست که او را دچار بحران می کند. بنابراین در این مرحله حتما نیاز به مشاوره روانشناسی دارد تا از او راهنمایی بگیرد و بتواند بهتر با بحران های مربوط به خود کنار بیاید.

کیهان نیا تصریح می کند: علاوه بر نوجوانان، میانسالان و سالمندان نیز به مشاور نیاز دارند تا درد دل کنند، تخلیه روحی شوند و روانشناس با صبوری گوش کند و برای مشکل آن ها راه حل پیشنهاد دهد.

تفاوت روانشناس با روانپزشک

کیهان نیا درباره تفاوت روانشناس با روانپزشک می گوید: روانپزشک، برای درمان یک سری از بیماری های روحی روانی از جمله افسردگی، فوبیا و ترس های ناگهانی و ... مجوز نسخه نویسی و تجویز دارو دارد اما روانشناس حق تجویز دارو ندارد و تنها می تواند برای کمک به حل مشکلات روحی افراد، راهنمایی و مشاوره دهد.

مقایسه ایران با دیگر کشورها

این مشاور روانشناسی با اشاره به تجربه زندگی در آمریکا می گوید: در واقع مردم همه دنیا با مشکلات روحی روانی مواجهند. من مدتی در آمریکا زندگی کردم. مردم آمریکا مراجعه بیشتری به روانشناسان داشتند و بیشتر ناایمن بودند، چون اگر شغل شان را از دست می دادند راه فرار نداشتند اما در کشور ما اگر فردی شغلش را از دست دهد می تواند از والدین یا دیگر خویشاوندان کمک بگیرد بنابراین چنین نیست که فکر کنیم خارج از ایران امنیت روانی بیشتری وجود دارد.

علاوه بر نوجوانان، میانسالان و سالمندان نیز به مشاور نیاز دارند تا درد دل کنند، تخلیه روحی شوند و روانشناس با صبوری گوش کند و برای مشکل آن ها راه حل پیشنهاد دهد.

کیهان نیا ادامه می دهد: بیشتر مردم تمایل دارند در مراکز شهرهای بزرگ زندگی کنند و این موضوع سبب استرس های گوناگون و فشارهای روحی روانی بیشتری می شود. بنابراین توصیه می شود کسانی که در شهرهای بزرگ ساکن هستند بیشتر به طبیعت بروند تا آرامش بیشتری داشته باشند.

وی برای آرامش روانی بیشتر به چهار اصل مهم اشاره می کند و می گوید:

تحرک (جنب و جوش، ورزش و کار کردن)

تنفس (وقتی تحرک باشد تنفس نیز سالم است)

تغذیه (استفاده از غذای سالم، بدون چربی و قند)

تخلیه (در صورت تحرک، تنفس و تغذیه سالم، تخلیه سالمی نیز خواهیم داشت و دچار یبوست نخواهیم شد چراکه متأسفانه یبوست یکی از بیماری های مهم قرن است.)

 کیهان نیا می گوید: در واقع انسان به ظاهر سالم نیز گاهی نیاز به مشاوره روانشناسی دارد چراکه اکنون آمار مشکلات روحی روانی بالاست و مردم جامعه برای هر مسئله پیش پا افتاده ای زود عصبانی می شوند و پرخاشگری می کنند و این موضوع یعنی مشکل روحی روانی دارند و باید به کمک روانشناس کنترل زندگی را به دست بگیرند و به آرامش خود کمک کنند.  

عفت زارع

دیگر خبرها

  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • واکنش زهره حمیدی به ویدئوی منتشر شده از او روی تخت بیمارستان | برای ۳ ماه قبل است، به سرطان مبتلا شده‌ام اما ...
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • مگر دیوانه ام که به روانشناس مراجعه کنم؟!/ تفاوت روانشناس با روانپزشک چیست؟
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس