Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس پژوهشکده نفت و گاز دانشگاه فردوسی گفت: پروژه‌های عظیم ملی در پژوهشکده نفت و گاز دانشگاه فردوسی به صورت جدی ما را از حالت آزمایشگاهی خارج کرده و به میدان عمل وارد کرده است.

 بابک امین‌شهیدی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص معرفی پژوهشکده نفت و گاز دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار کرد: پژوهشکده نفت و گاز دانشگاه فردوسی سابقه فعالیت نسبتا طولانی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهشکده در گذشته با شرکت نفت و گاز خراسان رضوی همکاری‌هایی داشته است و خدماتی را به این شرکت ارائه می‌کرد.

وی افزود: در سال ۱۳۹۶ پژوهشکده نفت و گاز دانشگاه فردوسی از شورای گسترش آموزش عالی مجوز تاسیس گرفت و به صورت مستقیم وارد رشته‌ها و پروژه‌های بالادستی شد. این پژوهشکده از سه گروه که شامل بهینه‌سازی و افزایش ضریب بازیافت از مخازن، بهینه‌سازی فرآیندهای تولید و تبدیلات گازی و گروه دیگر گروه پژوهشی سیستم‌های بهره‌برداری و آماده‌سازی سیستم‌های نفت و گاز تشکیل می‌شود. هر سه گروه در این پژوهشکده فعال و دارای آزمایشگاه‌های متعددی هستند و همچنین دارای همکاری‌هایی با صنعت نفت کشور است. 

این عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه فردوسی ادامه داد: پژوهشکده نفت و گاز دانشگاه فردوسی مشهد، یک پژوهشکده تقاضا محور است. به این معنی که بر اساس خواسته‌ها و کسب درامد از بیرون فعالیت می‌کند و به بودجه دانشگاه فردوسی متکی نیست. در دانشگاه فردوسی یک مرکز پژوهشی آب هوشمند نیز به تازگی راه‌اندازی شده است که در خصوص فرآیندهای ازدیاد برداشت نفت و گاز کاربرد قابل قبولی داشته است. باتوجه به اینکه میادین نفت و گاز ما اغلب در نزدیکی خلیج فارس است می‌توانیم از این فرآیند استفاده و برای مخازن خود قابل بهره‌برداری کنیم.

رئیس پژوهشکده نفت و گاز دانشگاه فردوسی بیان کرد: در گذشته در شرق و شمال شرق ایران مرکز و رشته بالا دستی در حوزه نفت وجود نداشت به همین دلیل دانشگاه فردوسی با توصیه وزارت نفت از سال ۹۵ وارد این مقوله بالا دستی مهندسی نفت شد. بنابراین رشته مهندسی نفت در دانشگاه فردوسی تاسیس و از سال ۹۶ شروع به پذیرش دانشجو کرد. پژوهشکده نفت و گاز به عنوان یک پژوهشکده مهم در صنعت نفت و گاز از طرف شورای گسترش آموزش عالی مجوز فعالیت گرفت. این پژوهشکده یکی از معدود پژوهشکده‌های دانشگاهی است که از طرف شورای آموزش عالی مجوز فعالیت دریافت کرده است.

امین‌شهیدی خاطرنشان کرد: هدف از تاسیس این پژوهشکده انجام پروژه‌های با اهمیت صنعت نفت کشور است. در پژوهشکده نفت و گاز علاوه بر ارائه خدمات آزمایشگاه‌ها به شرکت نفت و گاز و دیگر موسسات صنعتی، پروژه‌های بزرگتر ملی را هدایت می‌کنیم. درحال حاضر برای شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب یک پروژه در دست داریم که در ارتباط با استفاده از آب هوشمند در ازدیاد برداشت است. این پروژه یک مگا پروژه است. پروژه دیگری نیز با صنعت فیزیک سنگ ایران در دست داریم که بخشی از یک مگا پروژه است و در زمینه اکتشاف نفت و گاز فعالیت می‌کند.

وی تشریح کرد: پروژه دیگری که اخیرا به دانشگاه فردوسی واگذاری شده است در خصوص میدان نفتی بینک است. این مگا پروژه به منظور توسعه فناوری‌ها در جهت توسعه فرایندهای تولید و افزایش ضریب بازیافت در میدان بینک است. مدت زمان این پروژه ۱۰ سال است که بر اساس آن ما باید فرایندهایی را پیش بگیریم که به ازدیاد برداشت منتهی شود. ضریب بازیافت میدان بینک حدودا ۲۱ درصد پیش بینی شده است. این مسئله به این معناست که ۷۹ درصد از میزان نفت در زمین باقی خواهد ماند. قرارداد این پروژه در شهریور ماه سال جاری امضا و حدودا یک ماه از شروع آن می‌گذرد.

۲ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو هزینه پروژه میدان بینک

امین‌شهیدی گفت: ۳۸۸ میلیارد ریال بودجه ریالی این پروژه و ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو هزینه ارضی آن است. این پروژه توسط پژوهشکده نفت و گاز انجام می‌شود. ما به کمک شرکت‌های مشاور داخلی و خارجی و با مشارکت شرکت منابع نفتی جنوب فرایندهای ازدیاد برداشتی را که می‌تواند در میدان بینک مورد استفاده قرار بگیرد شناسایی می‌کنیم. پس از شناسایی این فرآیندها مطالعات لازم در خصوص آن‌ها صورت گرفته و در انتها محاسبات اقتصادی لازم را انجام خواهیم داد تا زمانی که به اجرای پایلوت در میدان نفتی برسیم. پژوهشکده ما یک پژوهشکده جوان است و پروژه‌های ما پروژه‌های بزرگ و ملی است.

رئیس پژوهشکده نفت و گاز دانشگاه فردوسی اظهار کرد: ایران یک کشور نفت خیز است و تمام زمینه‌های مختلف آن مانند اقتصاد، فرهنگ و... وابسته به نفت است. بنابراین ما باید تکنولوژی و توانایی اکتشاف، توسعه میدان‌ها، روش‌های ازدیاد برداشت از میادین و بهره‌برداری از میدان را شناسایی و به کار ببریم. به عنوان مثال در همین میدان بینک ۲ میلیارد و ۷۰۰ بشکه نفتی وجود دارد. اگر ضریب بازیافت را در این میدان کمی بالا ببریم توانایی استخراج چند ده میلیون بشکه را خواهیم داشت که ارزش بالایی خواهد داشت. ما باید امکان استفاده، توسعه و بهره‌برداری از منابع نفت و گاز خود را داشته باشیم و سپس خدماتی را نیز در بیرون از ایران ارائه کنیم.

این عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه فردوسی در خصوص تاثیر انعقاد قرارداد همکاری شرکت نفت و گاز با دانشگاه فردوسی، بیان کرد: این قرارداد باعث شد تا ما دیگر در این حوزه به تنهایی عمل نکنیم و با شرکت‌های داخلی و خارجی همکاری‌هایی را داشته باشیم. این پروژه‌ها به صورت جدی ما را از حالت آزمایشگاهی خارج کرده و به میدان عمل وارد کرده است. این پروژه‌های عملی بر عملکرد پژوهشکده و خصوصا دانشجویان تحصیلات تکمیلی فعال در این پروژه‌ها تاثیرگذار است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی پژوهش دانشگاه فردوسی مشهد پژوهشکده ازدیاد برداشت ضریب بازیافت بهره برداری پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۳۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث یک مجموعه ورزشی در محله امامزاده یحیی تا دهه فجر/ بازدید اهالی رسانه از بلدیه

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدی‌نژاد صبح امروز در حاشیه بازدید خبرنگاران از روند اجرای پروژه مجموعه ورزشی امامزاده یحیی گفت: در محله امامزاده یحیی که از نظر سرانه‌های ورزشی دچار کمبود است، نسبت به احداث مجموعه فرهنگی و ورزشی به مساحت ۴۰۰۰ متر اقدام کردیم.

وی با بیان این که بنا به دستور مدیران شهری مجموعه فرهنگی و ورزشی امامزاده یحیی با زیربنای ۱۱۰۰ متر در چند طبقه به مساحت ۴۰۰۰ متر احداث خواهد شد، تصریح کرد: آبان‌ماه سال گذشته پروژه ساخت این مجموعه آغاز شد و امیدواریم تا دهه فجر بتوانیم نسبت به افتتاح این مجموعه ورزشی اقدام کنیم.

وی با تاکید بر این‌که با توجه به بافت فرسوده و سنتی امامزاده یحیی ساخت‌وساز در این مرحله سخت است، اظهار کرد: با وجود سختی‌های خاصی که مربوط به فعالیت در کوچه‌های تنگ و باریک امامزاده یحیی داریم، اما امیدواریم ظرف ماه آینده پروژه را از مرحله گود خارج و به مرحله ساخت در طبقات برسیم.

در ادامه این بازدید از پروژه‌های عمرانی منطقه ۱۲ خبرنگاران به بازدید پروژه بهسازی میدان سبزه‌میدان رفته و سامان صفری مدیر پروژه سبزه‌میدان با بیان این‌که این پروژه حدودا ۲۷۰۰ متر است که ۲۰۰۰ متر آن سکو و ۷۰۰ متر پیاده‌رو است، اظهار کرد: البته طرح اولیه سبزه‌میدان متفاوت بود و با توجه به توصیه و ایرادات سازمان میراث فرهنگی این طرح تغییر کرد.

وی با بیان این‌که شهرداری تهران اقدامات زیربنایی برای بهسازی سبزه‌میدان انجام داده است، ادامه داد: در زیر سبزه میدان پاساژ طلا قرار دارد که شهرداری تهران نسبت به مقاوم سازی سقف پاساژ و رفع نشتی‌ها اقدام کرده است.

وی با بیان این‌که در نظر داریم سردر ورودی جنوبی بازار طلا که در سبزه‌میدان قرار دارد بهسازی کنیم، اظهار کرد: دسترسی جنوبی به بازار طلا از بین نمی‌رود بلکه فقط ساختمانی که بر روی این ورودی وجود دارد تغییر شکل خواهد داد تا سردر میراثی بازار از دور قابل روئت باشد.

وی با بیان این‌که با حذف دیواره‌های ورودی بازار طلا سردر میراثی بازار به وضوح قابل دیدئن است، تصریح کرد:سیستم تهویه بازار طلا که بر روی میدان سبزه‌میدان است قرار است اصلاح و کاور شود که به نظر می‌رسد تا چهارماه آینده این پروژه ۴۰ میلیارد تومانی وارد مدار بهره‌برداری شود.

وی با اشاره به ایرادات سازمان میراث فرهنگی اظهار کرد: به دلیل نظرات سازمان میراث فرهنگی جنس کف‌پوش سبزه‌میدان تغییر کرد و با این‌که هزینه‌ها را افزایش داد، اما بالاخره توانستیم نظر مثبت میراث را جلب کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازدیدشهردار تبریز از پروژه عظیم باغ موزه دفاع مقدس در پارک موزه شمیم پایداری تبریز
  • مسیرهای دسترسی تقاطع محور فردوسی و بلوار پیامبر اعظم(ص) تکمیل می‌شود
  • اجرای ۱۸ پروژه شاخص بافت تاریخی قم در سال گذشته
  • نیاز ۱۵۷ میلیارد تومانی اعتبار برای ۳۷ پروژه نیمه‌کاره حوزه بهداشت
  • تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه‌های عظیم تولید برق
  • دکتر ساکت به دور از مواضع سیاسی دنبال کار فرهنگی بود
  • مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی، دیگر دانشگاه‌ها را به تقلید از ما واداشته است
  • احداث یک مجموعه ورزشی در محله امامزاده یحیی تا دهه فجر/ بازدید اهالی رسانه از بلدیه
  • پروژه «خانه شهر» تاریخچه و گذشته تهران را به تصویر می‌کشد/ احیای بافت میدان امام‌خمینی
  • رونمایی از کتاب «به توان هایتک» در دانشگاه فردوسی مشهد