Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، سالن‌های غذاخوری دانشگاه‌های آمریکا معمولا بزرگ و به سبک کافه تریا هستند که سه بار در روز وظیفه تهیه غذا برای هزاران دانشجو را به نحوی شایسته انجام می‌دهند.

در برخی از دانشگاه‌ها مسئله غذای دانشجویان فراتر از موضوعات دیگر است.

سالن‌هایی مخصوص آبمیوه، سالن‌ غذاهای گیاهی ترکیبی و اختصاصی، تنها برخی از گزینه‌های منحصر به فرد موجود در بین دانشگاه‌های سراسر آمریکا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای بهبود پایداری و تامین نیازهای غذایی مانند نیازهای دانشجویان دارای مشکلات آلرژی و دانشجویان گیاهخوار، برخی از کالج‌ها و دانشگاه‌های آمریکا از جمله ۱۰ دانشگاه ذیل،منابع غذایی غیرمعمول و گزینه‌های غذایی ویژه‌ای را به دانشجویان خود ارائه می‌دهند که به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

1- دانشگاه "کرنل"( Cornell)

در این دانشگاه از غذاهایی بدون اسید چرب ترانس و مواد غذایی تازه استفاده میشود. غذاهای این دانشگاه دارای چربی، نمک و قند کمتری هستند. این دانشگاه یک لوگو سیب روی غذاهایی که از برخی از استانداردهای تغذیه‌ای برخوردار هستند، قرار می‌دهد و دانشجویان می‌توانند برای ارزیابی رژیم غذایی و کنترل استرس و اضطراب خود از مشاورین دانشگاه مشاوره تغذیه دریافت کنند.

در دانشگاه کرنل ۱۰ سالن غذاخوری وجود دارد که گزینه‌های انتخابی زیادی را پیش روی دانشجویان قرار می‌دهد.

دانشجویان می‌توانند در این دانشگاه خود نیز به پخت غذا بپردازند.

هر بخش تهیه غذا در سلف این دانشگاه جدا است. به عنوان مثال، بخش غذاهای حلال در بخشی مجزا قرار دارد.

  

2- دانشگاه "اموری"( Emory)

مرکز دانشجویی جدید دانشگاه اموری گامی در جهت تغذیه سالم‌تر و تمیزتر دانشجویان برداشته است. در این دانشگاه یک ایستگاه ناهارخوری با غذاهای گیاهی وجود دارد و غذاها به نحوی انتخاب می‌شوند که انتشار گاز کربن کاهش یابد.

این دانشگاه به دانشجویان خود اجازه می‌دهد در مزرعه ارگانیگ کالج آکسفورد حضور پیدا کنند. این مزرعه یک آزمایشگاه زنده برای محصولات سالن‌ غذاخوری دانشگاه است.

در منوی غذایی این دانشگاه غذاهای فصلی و اصیل تهیه می‌شود و با در نظر گرفتن تعادل و رفاه دانشجویان، گزینه غذاهای گیاهی، بدون گلوتن و غذاهای حلال  نیز تهیه می‌شود.

3- "موسسه فناوری جورجیا"( Georgia Institute of Technology)

در موسسه فناوری جورجیا، غذاهای خوب و پایدار (از نظر محیط زیست) در میان دانشگاهیان دست به دست می‌شود. این دانشگاه از فناوری محصول هیدروپونیک برای پرورش کاهو در محیطی بدون خاک استفاده می‌کند و دانشجویان می‌توانند گوشت‌های گیاهی را در منوی غذایی دانشگاه مصرف کنند.

غذاهایی باقی مانده نیز در اطراف دانشگاه به مردم محروم اهدا می‌شود.

4- دانشگاه "نورث وسترن"( Northwestern)

این دانشگاه به عنوان یکی از بیشترین کالج‌های دوستدار گیاهخواران شناخته شده است. دانشگاه نورث‌وسترن محصولات ارگانیک غذاهای خود را از مزرعه خود در ویسکانسین تهیه می‌کند و مواد غذایی محلی را در اولویت غذاهای خود قرار می‌دهد. غذاخوری این دانشگاه شیر گاوهای فاقد هورمونهای تراریخته را خریداری می‌کند.

5- " اکسیدنتال کالج"( Occidental College)

 اکسیدنتال کالج در کالیفرنیا یکی از اعضای یک کمیته غذایی است که اعضای آن متعهد شده‌اند غذاهای ارائه شده آن‌ها با یک سری از استانداردها مطابقت داشته باشد.

این غذاها باید سازگار با محیط زیست و محلی باشند و نشان دهنده مجموعه خاصی از ارزش‌های سالم و سازگار با محیط زیست باشند.

این دانشگاه در سال تحصیلی گذشته در کمپین ملی دوشنبه‌های بدون گوشت شرکت کرد.

6- دانشگاه "استنفورد"( Stanford)

غذاخوری دانشگاه استنفورد یک گزینه مناسب برای دانشجویان گیاهخوار و خام‌ گیاهخوار است. منوهای روزانه سالن غذاخوری دانشگاه حدود ۸۰ درصد گیاهخواری است. گزینه‌های غذایی بدون گلوتن هم به تعداد کافی وجود دارد. همچنین نحوه شست‌وشوی محصولات غذایی این سالن غذاخوری نیز به روشی نوآورانه انجام می‌شود.

7- کالج "استرلینگ"( Sterling)

کالج استرلینگ پایداری و مصرف غذاهای سالم را برای برنامه‌های درسی و جامعه دانشگاهی خود ضروری می‌داند.

این کالج یکی از بهترین گزینه‌ها برای پایداری زیست محیطی و غذاهای سالم محسوب می‌شود و محصولات غذایی سلف خود را خودش از دانه تا کمپوست پرورش می‌دهد و نکته جالب توجه این است که دانشجویان هر کدام وظیفه خاص خود را در این امر دارند. تمامی دانشجویان در هر ترم یک هفته وظیفه آشپزی را به عهده دارند و در کنار آشپزهای حرفه‌ای دانشگاه برای تهیه غذا آشپزی می‌کنند.

8- "دانشگاه ماساچوست در امهرست"( University of Massachusetts)

داشتن تغذیه‌ای سالم به راحتی در این دانشگاه انجام می‌شود. در منوی غذایی سلف این دانشگاه مواد تشکیل دهنده، اطلاعات مربوط به تغذیه و معیارهای سلامتی در لیست غذاهای این دانشگاه مطرح می‌شود.

همچنین غذاهای حساسیت‌زا که دارای موادی از جمله شیر، تخم‌مرغ، ماهی، صدف، سخت پوستان، دانه‌های سویا، گندم و بادام زمینی هستند، مشخص می‌شود.

9- دانشگاه "شمالی تگزاس"( North Texas)

این دانشگاه اولین دانشگاه در کشور است که یک سالن غذاخوری تمام خام‌گیاهخواری افتتاح کرده است. در بیرون این غذاخوری ۵ تا ۱۱ نوع کاهو و گیاه در یک باغ هیدروپونیک پرورش داده می‌شود و برای مصرف هفتگی غذاخوری‌های دانشگاه ۸۰۰ کاهو مختلف تهیه می‌کند.

10- دانشگاه ایالتی و "مؤسسه پلی تکنیک ویرجینیا "( Virginia Tech University)

این دانشگاه در سال ۲۰۱۶ میلادی در لیست دانشگاه‌هایی قرار گرفت که بهترین برنامه‌های غذایی را دارند.

علاوه بر ۱۱ مرکز غذاخوری در این دانشگاه ، غذا به طور مستقیم با دو کامیون مخصوص غذا برای دانشجویان آورده می‌شود.

برخی از محصولات غذایی سالن‌های غذاخوری این دانشگاه از مزرعه دانشگاه تامین می‌شود. این مرکز غذاخوری همچنین ظروف یکبار مصرف قابل تجزیه ارائه می‌دهد.

ان

منبع: الف

کلیدواژه: غذاخوری دانشگاه سالن غذاخوری دانشگاه ها گزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۹۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه، دو ، یک «آشپز شو»

  برنامه‌ای که درقالب یک جشنواره به معرفی سوغات وغذاهای بومی ومحلی شهرها و استان‌های کشورمان پرداخت. از ویژگی‌های این برنامه طبخ غذاهای محلی در فضای استودیویی تولید برنامه بود.همچنین حضور کارشناس طبخ غذا از همان استان و آموزش پخت غذا بیننده شبکه نسیم را پای تلویزیون نشاند که تا پایان برنامه آن را دنبال کند.‌آشپز شو برنامه‌ای است که با هدف آشنایی بینندگان بافرهنگ غذاهای محلی مناطق مختلف کشور‌مان تولید شد.درواقع این برنامه مسابقه‌ای است که به بهانه آن، شرکت‌کنندگان در مسابقه با پخت غذاهای محلی منطقه خود با یکدیگر به رقابت می‌پرداختند و به‌نوعی می‌توان گفت که این برنامه در کنار ساختار رقابتی، به معرفی فرهنگ غذاهای محلی مناطق مختلف ایران پرداخت وتلاش کرد برنامه‌ای سرگرم‌کننده و مفید برای اوقات فراغت مخاطبان شبکه نسیم رسانه ملی هم‌باشد.رامین کرم یزدی، تهیه‌کننده برنامه درگپ و گفتی با ما درباره تولید و پخش این برنامه توضیحاتی داد که می‌خوانید. 
   
مسابقه آشپزی ایرانی
آشپزی از آن دست موضوعات جذاب است که هم آثار نمایشی حول محور آن ساخته شده و هم‌پایه مسابقه و برنامه‌های رقابتی قرار‌گرفته است. رامین کرم یزدی، تهیه‌کننده برنامه « آشپز شو‌» شبکه نسیم در خصوص هدف از تولید این برنامه به «جام‌جم» می‌گوید‌: ‌آشپز شو در ابتدا یک ایده و فکر خام بود که طبق نظر جمعی برای پوشش تصویری جشنواره مردمی « آرمان و شهر رمضان » در نظر گرفته شده بود اما همین ایده خام، جرقه‌ای در ذهن‌مان ایجاد کرد که وقتی این جشنواره قرار است به معرفی سوغات و دست‌سازه و غذاهای محلی کشورمان‌(‌ایران‌) بپردازد چرا ما هم یک برنامه هیجانی در قالب مسابقه نداشته باشیم لذا تصمیم براین شد که برنامه‌ای تحت عنوان ‌آشپز شو‌ تولید شود. 
     
هرشب همراه با یک استان 
در این برنامه هر شب غذای یک استان معرفی شد.  کریم یزدی در این باره می‌گوید: برای این‌که این برنامه همراه با جذابیت باشد تصمیم گرفتیم هرشب یک استان‌ یا شهرستان به همراه کارشناس آشپزی آن شهر و استان مهمان برنامه آشپز شو باشند و یک غذا را برای شرکت‌کنندگان برنامه معرفی کنند تا شرکت‌کنندگان در مسابقه آن غذا را در همان محل دکور برنامه که در پارک لاله قرار داشت، طبخ کنند و در واقع هدف اصلی ما در مرحله اول آشنایی ویژه‌تر و پررنگ‌تر فرهنگ غذا در ماه مبارک رمضان و عید نوروز بود و از طرفی هم ایجاد یک فضای شاد در بین حاضران در این برنامه در پارک لاله و بیننده‌های شبکه نسیم که به لطف الهی رقم خورد و بازتاب خوبی داشت. 
   
در ۲۳ قسمت آشپزشو 
تولید برنامه آشپز شو‌ از۲۶‌اسفند ماه۱۴۰۲ آغازشد.این برنامه ۲۳‌قسمت است.آخرین قسمت برنامه ۲۲فروردین۱۴۰۳ ضبط‌ شد. کریم یزدی توضیح می‌دهد: از ویژگی‌های برنامه‌ آشپز شو‌ آشنایی مخاطبان با فرهنگ و آداب و رسوم اقصی نقاط کشورمان است؛ در این برنامه علاوه بر پلاتوهای محتوایی که مجریان آن را ارائه می‌دهند، بیشتر در زمینه شناخت مخاطبان از اسم، تاریخ و آداب و رسوم مختلف شهر مهمان هم تلاش کردیم و شرکت‌کنندگان در فواصل مختلف و مراحل مختلف به طبخ غذا پرداخته و با هم رقابت می‌کردند و از طرفی برای انرژی بیشتر و هیجان مسابقه، بخش بازی چالشی را طراحی کردیم که با حضور شرکت‌کنندگان انجام می‌شد و در امتیاز‌بندی آن گروه تأثیر داشت.  وی می‌افزاید: همچنین در فواصل مختلف برنامه ‌آشپز شو‌ از خوانندگان محلی که مربوط به همان استان مهمان بوده، دعوت کردیم و یکی، دو موزیک ویدئو در همان فضای برنامه ضبط کردیم که به صورت پلی‌بک پخش شده‌اند. 
   
جذابیت با اقوام ایرانی 
تهیه‌کننده برنامه عنوان می‌کند: چون برنامه ما هرشب متعلق به یک استان بود طبیعتا کارشناس آشپزی و خواننده برنامه از همان شهر حضور پیدا می‌کردند اما شرکت‌کنندگان بیشتر به صورت فراخوانی و بعضا از افراد حاضر در پارک لاله تهران بودند که از طریق سامانه پیامکی ما، برای حضور در مسابقه‌ آشپز شو‌ ثبت می‌کردند، همین تنوع شرکت‌کننده باعث شد که ما بعضی شب‌ها چندین اقوام مختلف از ایران را با هم روی صحنه داشته باشیم اعم از لرزبان، ترک زبان، گیلک زبان و ... که این امر جذابیت بیشتری به برنامه‌ آشپز شو‌ می‌داد و فضا را پویا‌تر و شادتر نشان می‌داد. 
   
اهمیت به غذاهای بومی 
این تهیه‌کننده درباره نقطه تمرکز برنامه بیان می‌کند: بیشتر تلاش ما در آشپز شو‌ انتقال فرهنگ و آشنایی بیشتر مردم از غذاهای بومی ایران بود و باید به این نکته هم اشاره کنم که گر چه ما در کنار پرداختن به غذاهای محلی‌ ایران در حوزه کشورهای مسلمان هم موفق شدیم دو برنامه را به کشورهای هندوستان و فلسطین اختصاص دهیم اما در کل هدف برنامه آشپز شو، شناخت بیشتر کشورمان در زمینه‌ای متفاوت و کمتر کار شده غذا و خوراک محلی از دریچه تلویزیون بود که موفق شویم فرهنگ غذا و آداب و رسوم آن را در ایران برای مخاطبان به نمایش بگذاریم.کرم‌ یزدی همچنین ادامه می‌دهد: سعی کردیم از حوزه آشپزی خیلی دور نباشیم و در امتیازهایی که سرآشپز قرار بود به گروه‌ها اختصاص دهد، استانداردهای اصلی این حیطه را هم رعایت کردیم مثل تمیزی میز کار، رعایت اصول بهداشتی شرکت‌کننده‌ها در حین مسابقه، سرعت عمل، چیدمان نهایی غذا و مزه غذا که به درستی در این برنامه انجام‌شد. ‌

آمادگی تولید فصل‌های بعدی 
کرم یزدی می‌گوید: فصل اول برنامه‌ آشپز شو‌ که روی آنتن شبکه نسیم سیما رفت، مخاطب‌پسند بود و استقبال خوبی از این برنامه شد و چنانچه درخواستی از سوی مدیران شبکه و رسانه ملی مبنی بر تولید فصل‌های بعدی به ما اعلام شود، آمادگی تولید فصل‌های بعدی را هم داریم، چرا که از بازخوردهای مثبتی که از سوی مردم نسبت به این برنامه داشتیم ما را دلگرم و امیدوار کرد تا بتوانیم فصل‌های بعدی‌ آشپز شو‌ را بسازیم.گفتنی است که رامین کرم یزدی به‌عنوان تهیه‌کننده تلویزیونی تولید آثاری چون ‌« ویتأمین خ» و «هاونگ‌» (‌شبکه نسیم‌) و برنامه‌ « مادر کودک» (‌شبکه سلامت سیما) را در کارنامه هنری خود دارد. 

دیگر خبرها

  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • یک گردش خوشمزه در نصف‌جهان
  • جشنواره بازیهای بومی و غذاهای سنتی در گرمی
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • کلاس های چهره به چهره صاحبان صنایع با دانشجویان برگزار می شود
  • اجرای طرح تشدید کنترل کیفی آب و کیفیت مواد غذایی در اهواز
  • سه، دو ، یک «آشپز شو»
  • طرح تشدید کنترل کیفی آب آشامیدنی اهواز عملیاتی می‌شود