Web Analytics Made Easy - Statcounter

امید شایان هنرمند نقاش در گفت وگو با خبرنگار تجسمی ایرنا درباره نقش پژوهش در هنرهای تجسمی گفت: آنچه در فضای هنرهای تجسمی معاصر ایران به وضوح می‌بینم، بیشتر جست‌وجوهای تصویری و به نوعی بهره برداری از منابع تصویری سایر هنرمندان خارج ایران و تلاش و زحمات آنان است.

آموزش هنر به معلمان صدیق و شریف نیاز دارد

وی دلایل این نوع سو استفاده در فضای هنری ایران را ناشی از شیوه آموزش نادرست عنوان کرد و گفت: متأسفانه هنرمندان جوان و در کل ایرانی‌ها به نحوی می‌خواهند به همه چیز خیلی سریع و با کمترین تلاش دست یابند و جای تأسف دارد که ساحت هنر جولانگاه چنین دیدگاهی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دانشکده‌ها تا گالری‌ها؛ دیگر هیچ امیدی به بهبودی اوضاع نیست. آموزش هنر به معلمان و اساتید آگاه و صدیق و شریف نیاز دارد که بسیار انگشت شمارند و تا جایی که من اطلاع دارم عموماً چنین فضایی آنها را منزوی کرده است.

شایان ادامه داد: یک نقاش هنرمند، باید به همه منابع تاریخی و تصویری اشراف کامل داشته باشد؛ مانند پرنده‌ای که بر فراز طبیعت پرواز می‌کند و نگاه کامل و جامعی به محیط پیرامونش داشته باشد وگرنه پیرو و مقلدی می‌شود که در کوره راه‌های جنگل تاریک می خزد. البته گفتن چنین حرفی تا به عمل رساندنش، تمرین و مطالعه و پژوهش بسیاری می‌طلبد.

مهمترین بخش پژوهش برای یک نقاش نزدیک شدن به فرم مطلوب ذهنی، عینی و عدم مشابهت آن با آثار دیگران است. این به معنای رسیدن به فرم شخصی و ارائه ذهنیت اصیل خودش است.

او همچنین با بررسی نظریه ترامتنیت در هنرهای تجسمی گفت: متن‌ها به صورت پیوستار با هم در ارتباط هستند از هم تأثیر می‌پذیرند و بر هم تأثیر می‌گذارند. این نظریه در هنرهای تجسمی غرب کاملاً مشهود است ولی طبق گفته‌های قبلی ام، به دلیل آموزه‌های غلط و انتخاب راه‌های نادرست برای رسیدن به اهداف کوتاه مدت؛ این نظریه در کشور ما جایی ندارد. ریاکاری و فرصت طلبی اجازه چنین چیزی را نمی‌دهد.
این نقاش ادامه داد: شما هنرمندان شناخته شده بسیاری را می‌بینید که برای بدست آوردن پول بیشتر حاضر هستند که هر کاری بکنند. به همین دلیل هنرمند باید اصیل باشد. اصالت نقش بسیار مهمی در شکل گیری این نظریه دارد. اصالت به‌معنی دروغ نگفتن است و به قول ویتگنشتاین «برای اصیل بودن کافیست که دروغ نگویی. آغاز اصالت درست این است که نخواهی چیزی باشی که نیستی».

شایان درباره اهمیت پژوهش در خلق آثاری هنری اش گفت: من همیشه تلاش می‌کنم درحیطه ای گام بردارم که به آن اشراف کامل دارم. اشراف داشتن بدین معنی که می دانم چه می‌خواهم و مقصدم کجاست و چه ره توشه‌ای برای این سفر باید به همراه داشته باشم.
وی افزود: پژوهش‌های من همواره در یک راستا و سمت و سوی خاصی دارند گاهی برای ادامه مسیر باید توقف کرد و گاهی باید تندتر گام برداشت. به عنوان یک نقاش گاهی نیاز به سفرهای پژوهشی دارم؛ گاه موزه‌ها وگاه طبیعت مقصد ماجراجویی‌های من هستند. هر یک از این مقاصد معلم‌های بزرگی هستند که باید از آنها آموخت.

شایان درباره شیوه شکل گیری آثارش گفت: همیشه با طراحی‌های ذهنی و پیش طرح‌های بزرگ کارم را شروع می‌کنم ولی الزاماً بدین معنی نیست که همه آنچه که طراحی کردم را روی بوم پیاده کنم. در طی فرایند نقاشی تغییرات زیادی در شکل‌ها صورت می‌گیرد اما فرم اصلی تغییر چندانی نمی‌کند. طراحی و نقاشی برای من مانند همراهی ویلن سل هست در کنار پیانو.

کرونا تأثیری بر مسیر کاری من نداشته است

این نقاش درباره تأثیر بیماری عالم گیر کرونا بر فعالیت‌هایش گفت: کرونا هیچ تأثیری برروی مسیر کاری من نداشته است چرا که قبل از کرونا، من در خلوت خودم زندگی می‌کردم و در استودیو بودم و به ندرت از خانه و استودیو خارج می‌شدم. از آنجایی که نگاه خوش بینانه ای به آینده کره خاکی و انسان معاصر نداشته و ندارم و همواره از دستاوردهای فاجعه بار انسان در قبال طبیعت باخبرم، پدیده کرونا چندان برایم شوکه کننده نبود.

وی گفت: به نظر من آینده تاریک‌تری پیش رو داریم. ولی این نگرش بر امید در زندگی من تأثیر زیادی ندارد و همواره امیدوارم. انسان بدون امید و اندیشه یک مرده متحرک است. کارهای من عموماً فضای تاریکی دارند که نور بسیار محدود و کمی وجود دارد و کنتراست نقش مهمی دارد، بین نور و تاریکی.
شایان در پایان سخنانش گفت: در حال حاضر مشغول کار هستم و اگر اتفاقات عجیب و غریبی رخ ندهد، سال آتی مجموعه‌ای از آثارم در اروپا به نمایش درخواهد آمد.

برچسب‌ها هنرهای تجسمی پژوهشگر نقاشی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هنرهای تجسمی پژوهشگر نقاشی هنرهای تجسمی پژوهشگر نقاشی اخبار کنکور هنرهای تجسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۳۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره گنجینه‌های موزه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی با به نمایش گذاشتن ۷ تابلوی نقاشی به زیور آثار جدیدی از هنرمندان ارادتمند به ساحت مقدس رضوی آراسته شد.

عبدالحسین ملک جعفریان، تابلوی «خوشنویسی و تذهیبِ سوره مبارکه قدر» اثر رضا بیداریان و طیبه رامشینی خلق شده به سال ۱۳۸۸، تابلوی رنگ و روغن روی بوم «یتیم نوازی حضرت علی علیه السلام» اثر مهناز روزبهانی خلق شده در سال ۱۳۸۶، تابلوی اکریلیک روی مقوای بدون اسید با موضوع «سرور نقاره ها» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۴، تابلوی «عزت خون» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۰ را ۸ اثری معرفی کرد که به تازگی در گنجینه هنر‌های تجسمی به نمایش درآمده است.

وی با معرفی دیگر آثار افزوده شده به این گنجینه افزود: دو تابلوی رنگ روغن روی بوم با موضوع «طبیعت بی جان» اثر عبدالحسین محسنی کرمانشاهی و استاد حسین شیخ که در سال ۱۳۶۹ و ۱۳۶۲ به تصویر درآمده و تابلوی اکریلیک روی مخمل «نقاشی گل و مرغ» اثر مجید الهی خلق شده در سال ۱۳۹۲ نیز به تازگی در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.

تجمیعی از آثار هنرمندان
در گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی، آثاری، چون «آب گیر سَن مارکو، ونیز – ایتالیااثر ویلیام جیمز  که در فاصله سال‌های ۱۷۶۱ تا ۱۷۷۱ در انگلستان فعالیت هنری داشته، شش تابلو  «منظره» اثر فرانچِسکو دِ نیکولا هنرمند ایتالیایی که از ۱۸۸۲ تا ۱۹۵۸ می‌زیسته است، در معرض بازدید قرار دارد.

همچنین در این گنجینه از هنرمندان به نام اروپایی متعلق به نیمه قرن ۱۸ تا نیمه قرن ۲۰ میلادی آثاری موجود است که در فاصله سال‌های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۶ از گالری هُنر «ایسِدرا» در رُم-ایتالیا، گالری «ویلیامز» و گالری «الکساندر» در  لندن- انگلستان خریداری شده است.

از میان آثار هنرمندان ایرانی موجود در این گنجینه نیز می‌توان به آثار محمّد غفاری یا «کمال الملک» (۱۲۲۶ تا ۱۳۱۹) با نام‌های «پول، روستایی از توابع بخش کُجور، استان مازندران»، «رودخانه شیلات فرحآباد مازندران»، «جلگه صفیآباد اشرف مازندران»، «پل رودخانه تجن- ساری، مازندران»، نقاشی قهوه خانه‌ای با موضوع «وقایع کربلا در دهم محرّم سال ۶۱ ق.» و آثاری از محسن سهیلی، میر عبدالرضا دریابیگی، رضا بدرالسماء، زهره مهانی منش، رسول شفقتی، عبدالحسین محسنی کرمانشاهی، یگانه قدیریان و مهدی فرخی اشاره کرد.

علاوه بر تابلو‌های نقاشی، آثار منبت کاری چوب استاد حیدر نیکنام (۱۲۹۵ تا ۱۳۷۴) و محمدرضا توسلی گلپایگانی (متولد ۱۳۱۰) و مجموعه آثار قلمزنی و برجسته کاری روی مس اثر استاد محمّد اعتزازی نیز زینت بخش گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی است.

گنجینه هنر‌های تجسمی موزه رضوی  که در هشتم تیر سال ۱۳۷۸ خورشیدی تأسیس شد،  اکنون یکی از موزه‌های هنر در شمال شرق ایران به شمار می رود که مجموعه‌ای از آثار هنرمندان نامدار ایران و جهان را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده است.

دیگر خبرها

  • آیت الله جوادی آملی: حرف هر واعظی در مردم اثر نمی‌کند، وگرنه روضه خوانی‌ها و وعظ کم نیست
  • پرچم فلسطین بر فراز دانشگاه هاروارد!
  • (ویدئو) اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان (فیلم)
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان را ببینید
  • جنایت مرد نقاش | او همسر و پسر ۱۱ ساله خود را آتش زد!
  • پرواز پاراگلایدرها بر فراز ساحل بندرعباس
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم