Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@15:20:26 GMT

والدین با بی‌نظمی کودک خود چگونه برخورد کنند؟

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۵۴۲۱۹

والدین با بی‌نظمی کودک خود چگونه برخورد کنند؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری روانشناس خانواده و حوزه کودک با اشاره به وجود برخی بی‌نظمی‌ها در کودکان و نوجوانان، گفت: اگر والدین برنامه‌ریزی دقیقی برای انجام امورات روزانه خود نداشته باشند، این بی‌نظمی را به‌صورت طبیعی به کودک خود منتقل می‌کنند.

مهرداد رضاپور در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص پدیده بی‌نظمی و بی‌برنامگی در کودکان و نوجوانان در انجام امورات روزانه، اظهار کرد: کودکان و نوجوانان به‌صورت پیش‌فرض بی‌برنامه و بی‌نظم نیستند، کودکان مانند لوح خامی هستند که از محیط پیرامون خود الگو می‌گیرند، بنابراین اگر محیطی که کودک و نوجوان در آن رشد می‌کند بی‌نظم باشد این رفتار به کودک سرایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روانشناس خانواده و حوزه کودک ادامه داد: اگر والدین برنامه‌ریزی دقیقی برای انجام امورات روزانه خود نداشته باشند، این بی‌نظمی را به‌صورت طبیعی به کودک خود منتقل می‌کنند، معمولا کودکان بخش عمده‌ای از رفتار خود را به شیوه مشاهده‌ای آموزش می‌بینند و محیط پیرامون خود الگو می‌گیرند.

وی عنوان کرد: کودکان معمولا در سنین زیر پنج سال بیش‌ترین تماس را با والدین خود دارند بنابراین الگوی کودکان در ابتدا والدین هستند، سپس اگر خواهر یا برادر بزرگتری داشته باشند از آن‌ها الگو می‌پذیرند و اگر والدین بی‌نظم باشند رفتارشان را به کودک نیز انتقال می‌دهند.

رضاپور افزود: والدین جذاب و دوست‌داشتنی در انتقال رفتارهای درست در پوشش، نحوه نظم‌دهی به وسایل، تغذیه، برنامه خواب و ... به فرزند به‌خوبی عمل می‌کنند، زیرا کودکان به‌دنبال الگوهای جذاب هستند، بعد از سن شش سالگی کودکان علاوه بر والدین از معلمان و همکلاسی‌ها جذاب خود نیز الگو می‌گیرند.

این روانشناس خانواده و حوزه کودک  با اشاره به اینکه استفاده از الگوهای رفتاری مناسب برای کودکان و نوجوانان از اهمیت بالایی برخوردار است، عنوان کرد: اگرالگوی رفتاری مناسبی برای کودکان انتخاب کنیم در شکل‌دهی رفتار مناسب در این قشر موثر است.

وی با بیان اینکه کودکان و نوجوانان طالب دیده شدن هستند، یادآور شد: معمولا والدین نسبت به رفتار اشتباه در کودکان واکنش نشان می‌دهند، اما کارهای خوب آن‌ها را نادیده می‌گیرند، معمولا کودکان برای دیده شدن تنبیه یا تشویق تفاوتی برای آن‌ها ندارد، بنابراین وقتی والدین نسبت به کارهای خوب آن‌ها بی‌توجهی می‌کنند، سعی می‌کنند با رفتار اشتباه توجه والدین را به خود جلب کنند.

رضاپور اضافه کرد: توصیه می‌شود والدین در وهله اول نسبت به رفتار نامناسب و اشتباه کودک واکنش نشان ندهند و سعی کنند اگر کودک یا نوجوان کار خوبی را انجام داد او را مورد تشویق قرار دهند، زیرا کودک نیازمند توجه است، این مسئله موجب می‌شود کودک مسیر اشتباه خود را اصلاح کند، اگر به رفتار بد کودک واکنش نشان دهیم این رفتار در او تقویت می‌شود.

این روانشناس خانواده و حوزه با بیان اینکه کودکان و نوجوانان باید در تصمیمات و کارهای خانه دخالت داده شوند، خاطرنشان کرد: زمانی‌که والدین به کودکان سهم می‌دهند و در فعالیت‌ها و تصمیمات خانه آن‌ها را مشارکت می‌دهند، این کودکان ناخوادگاه نظم و برنامه‌ریزی را آموزش می‌بینند، اگر کار خوب کودکان و نوجوانان مورد تحسین قرار بگیرد، نظم‌ در کودکان تقویت می‌شود.

وی افزود: اگر والدین به کودک و نوجوان مسئولیت واگذار نکنند، آن‌ها مسئولیت‌پذیری را یاد نمی‌گیرند، همچنین باید بازخورد رفتار مناسب خود را بگیرند.

رضاپور در خصوص استفاده بیش‌ از اندازه کودکان و نوجوانان از تلفن همراه، تبلت و تلویزیون و انجام ندادن وظایف و تکالیف خود، توضیح داد: کودکان معمولا در اواخر دوره کودکی و ابتدایی دوره نوجوانی فوق‌العاده پر انرژی هستند و نیاز به تحرک و جنب و جوش دارند، اما والدین در این دوران کم حوصله شده‌اند و ترجیح می‌دهند کودک خود را با این وسایل در خانه سرگرم کنند تا از جنب و جوش آن‌ها کم شود، بنابراین کودک وقتی درگیر این فعالیت می‌شود به‌علت فضای متنوع جذب این فضاها شده و تبدیل به سبک غلط رفتاری می‌شود.

این روانشناس خانواده و حوزه کودک تاکید کرد: والدین به‌ویژه در ایام کرونا باید وقت بیش‌تری را با کودکان و نوجوانان خود بگذرانند تا کودکان به سمت رفتارهای غلط کشیده نشوند.

رضاپور با اشاره به فرار نوجوانان از قبول مسئولیت، گفت: والدین در واگذاری مسئولیت و دادن اعتماد به‌نفس به کودک بعد از سن هفت سالگی کوتاهی می‌کنند، باید کودک و نوجوان برای پذیرش مسئولیت با افزایش اعتماد به‌نفس آماده شود، اگر والدین دائما از کودک خود انتقاد کنند و نقاط ضعف او را گوشزد کنند، اعتماد به نفس کودک پایین می‌آید و نمی‌تواند مسئولیت انجام کاری را بر عهده بگیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منطقه چهارمحال و بختیاری کودک بی نظمی روانشناس خانواده و حوزه کودکان و نوجوانان اگر والدین کودک خود بی نظمی بی نظم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۴۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی

ایتنا - رئیس جمهور فرانسه خواستار آن شد که استفاده از شبکه‌های اجتماعی توسط کودکان زیر ۱۵ سال در اتحادیه اروپا، تحت کنترل والدین باشد.
امانوئل مکرون در یک سخنرانی مفصل درباره آینده اتحادیه اروپا در دانشگاه سوربن پاریس، گفت: قبل از ۱۵ سالگی باید کنترل والدین برای دسترسی به فضای دیجیتال وجود داشته باشد. اگر محتوا چک نشود، این دسترسی، انواع خطرات و تحریفات ذهنی را ایجاد می‌کند که می‌تواند انواع نفرت را توجیه کند.

به گزارش ایتنا از ایسنا، فرانسه در سال‌های اخیر شاهد حوادث خشونت‌بار مکرری بوده که دسترسی کودکان خردسال به اینترنت در وقوع آنها، نقش داشته است.

بر اساس گزارش لوکال، اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی مانند تیک‌تاک همچنین در ناآرامی‌هایی که پس از تیراندازی پلیس به یک نوجوان در حومه پاریس در سال ۲۰۲۳ روی داد و به بسیاری از شهرهای فرانسه گسترش یافت، نقش داشتند.

پارلمان فرانسه سال گذشته، لایحه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای کاربران زیر ۱۵ سال را تصویب کرد. بر اساس این مصوبه، دسترسی کودکان زیر ۱۵ سال به شبکه‌های اجتماعی منوط به رضایت والدین شد و این مصوبه همچنین به والدین اجازه می‌دهد حساب‌های کاربری کودکان زیر ۱۵ ساله‌ خود را در شبکه‌های اجتماعی به حالت تعلیق درآورند.

پس از تصویب این لایحه در مجلس ملی فرانسه که با هدف مبارزه با هرزه‌نگاری، آزار و اذیت سایبری و رفتارهای اعتیادآور صورت گرفت، مجلس سنا هم به آن رای مثبت داد.

دیگر خبرها

  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد