Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر علی اکبر حق دوست با ارائه گزارش عملکرد ماهانه یادآور شد: چنانچه بر اساس داده های مدلسازی نیز پیش بینی می شد، شاهد افزایش شیوع بیماری کووید ۱۹ در کشور بودیم. اگرچه در سایر نقاط دنیا نیز چنین روندی مشهود است، اما با توجه به سطح پایین تر از انتظار رعایت پروتکل های بهداشتی در بین مردم، به نظر می رسد بخشی از تلاش جامعه دانشگاهی کشور، باید معطوف آگاهی بخشی و اقناع مردم در خصوص اهمیت رعایت موازین بهداشتی برای محدودسازی شیوع این همه گیری زیانبار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تدوین درسنامه دفاع مقدس، ترویج فرهنگ ایثار و زنده نگه داشتن یاد و خاطره حماسه های جاودانه ای که توسط رزمندگان و قهرمانان ملی در طول سال های دفاع مقدس خلق شدند، را وظیفه ای همگانی دانست و گفت: آشنا کردن جوانان دانشگاهی و دانشجویان با الگوهای فداکاری و رشادت و ایثار با روش های مختلف و شیوه های نوین ضروری است.

حق دوست گفت: تدوین درسنامه دفاع مقدس جزو اقدامات بسیار خوبی بود که در حوزه معاونت آموزشی و با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی مجازی انجام گرفت و در هفته دفاع مقدس رونمایی شد. این درسنامه در یک بستر جذاب محتوای الکترونیکی تدوین شده و در دسترس دانشجویان و اساتید دانشگاههای سراسر کشور قرار گرفته است.

وی درباره تعامل با دانشگاهها و کلان مناطق آمایشی اظهار داشت: به منظور ایجاد هماهنگی بیشتر بین دانشگاه های علوم پزشکی و ستاد معاونت آموزشی وزارت بهداشت، چگونگی
ثبت نام و شروع کار دانشجویان ورودی جدید و مسائل مرتبط دیگر مطرح شد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به هماهنگی های درون و برون سازمانی و تعاملات مستمر معاونت آموزشی با معاونت درمان، خاطرنشان کرد: مقرر شد لیست نیاز دانشکده/دانشگاههای علوم پزشکی به برگزاری دوره مراقبت ویژه جهت متخصصین، با وضعیت موجود بیمارستانها مطابقت داده شود و اولویت آموزش بر اساس رشته تخصصی در هر شهر مشخص شود.

وی افزود: همچنین مصوب شد آموزش متخصصین و پزشکان عمومی توسط معاونت درمان و با بهره گیری از بستر موجود در حوزه معاونت آموزشی و دانشکده مجازی پیگیری شود. با توجه به اهمیت آموزش دستیاران سال سوم و چهارم رشته های داخلی، بیهوشی، عفونی و طب اورژانس جهت دوره مراقبت های ویژه، مقرر شد برنامه ریزی لازم از سوی معاونت آموزشی انجام شود و بسته آموزشی پرستاران جهت بخش های مراقبت ویژه و اورژانس نیز تهیه شود.

حق دوست از انتشار نشریه «شما» به منظور دسترسی به اخبار و اطلاعات درست و معتبر در حوزه آموزش علوم پزشکی خبر داد.

وی درباره برگزاری آزمون دانشنامه و گواهینامه رشته های تخصصی دندانپزشکی نیز یادآور شد: این دوره از آزمون با توجه به شرایط خاص سال جاری با توجه به اپیدمی بیماری کووید ۱۹ و اعتراضات و خواسته های برخی از داوطلبان برگزار شد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت مرجعیت علمی را یکی از برنامه های مهم و اولویتدار در حوزه آموزش علوم پزشکی برشمرد و گفت: مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی با مطالعه ای عمیق و جامع، مفاهیم و دیدگاه های مرتبط با مرجعیت علمی را در سطوح ملی و بین المللی در یک بسته آموزشی مختصر تنظیم کرد.

وی گفت: این مطالعه برای اولین بار تمامی طیف بررسی شواهد، مفهوم سازی، نظریه پردازی، مدل سازی، جمع آوری اطلاعات محیطی، تحلیل های مبتنی بر مدل، هدف گذاری، برنامه ریزی و تمهید اجرا را در بر می گیرد و در کنار آن، چگونگی برنامه ریزی عملی برای هدایت علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور به سوی مرجعیت علمی را به نمایش می گذارد. مستندات تهیه شده در این خصوص که مشتمل بر کتب و ۳۱ گفتار است.

حق دوست اضافه کرد: نتایج مطالعه تعیین مزیت های رقابتی و نقاط سرآمدی دانشگاه ها نیز آماده شده و در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی کشور قرار خواهد گرفت تا بر اساس آن، نقشه راه تعالی و نیل به مرجعیت علمی توسط خود دانشگاه ها تدوین شود.

وی از تشکیل کمیسیون رهیافت همگرایی علوم در معاونت آموزشی خبر داد و گفت: برنامه ریزی در خصوص چگونگی فعالیت این کمیسیون انجام شده و اقدامات لازم جهت ایجاد هماهنگی بین بخش های مختلف درون و برونسازمانی در حال پیگیری است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: با توجه به لزوم تسهیل بکارگیری اعضای هیات علمی دانشگاه های دیگر، از جمله دانشگاه های وابسته به وزارت علوم برای تحقق همگرایی مقرر شد آیین نامه هیات علمی وابسته با بررسی آیین نامه های هیات علمی وابسته وزارت علوم و چند دانشگاه علوم پزشکی تدوین شود و موارد مرتبط با رهیافت همگرایی در آن لحاظ شود.

وی درباره فعالیت های مرتبط با پاسخگویی اجتماعی گفت: کارگروه پاسخگویی اجتماعی در خصوص نهادینه سازی پاسخگویی اجتماعی در برنامه ریزی های آموزشی، توانمندسازی اعضای هیات علمی در زمینه پاسخگویی اجتماعی، ارتقای دانش، باور و بینش دانشجویان در حوزه پاسخگویی اجتماعی و حمایت و هدایت تحقیقات علوم سلامت به سمت نیازهای جامعه برنامه ریزی گسترده ای را با مشارکت دانشگاه های علوم پزشکی کشور آغاز کرد.

حق دوست با اشاره به اصلاح ساختار تشکیلاتی در وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی گفت: این ساختارها عمدتا قدیمی بوده و جوابگوی نیازهای روز و متناسب با ماموریت و رسالت کنونی این نهادها نیستند. اصلاحات ساختاری شامل طیف وسیعی از تشکیلات می شود. کار مطالعاتی در این زمینه با محوریت تیم تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران شروع شده و گزارش نتایج اولیه آن نیز ارائه شده است.

کد خبر 5083407

منبع: مهر

کلیدواژه: همکاری مشترک اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آموزش پزشکی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه ها دانشگاه های علوم پزشکی آزمون دکتری تخصصی محسن فخری زاده سازمان سنجش ویروس کرونا حمله تروریستی منصور غلامی دانشگاه پیام نور دانشجویان سازمان امور دانشجویان دوره دکتری دانشگاه های علوم پزشکی آموزشی وزارت بهداشت پاسخگویی اجتماعی معاونت آموزشی مرجعیت علمی برنامه ریزی هیات علمی دفاع مقدس حق دوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۴۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان

غلامعلی جاودان رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان در نشست خبری با موضوع تشریح دستاوردها و اقدامات هفته سلامت، افزود : چالش اصلی مان کمبود نیروی انسانی ماندگار در استان است و البته تاکیدی بر نیروی انسانی بومی نداریم واگر در استان ماندگار باشند، برای مان کافی است . 

جاودان گفت: در شرق استان بیشترین کمبود نیروی انسانی داریم که باعث شده است در خدمت رسانی به مردم و بیماران با مشکل مواجه شویم .

وی افزود: در زیرساخت های رفاهی نیز مشکل داریم تا به متخصصان و پرستاران خانه سازمانی دهیم‌‌ و ۱۰۰ میلیارد تومان خانه برای پزشکان و... رهن کرده ایم‌ که این مبلغ را می توانستیم برای توسعه خدمات هزینه کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت:در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار نفر در دانشگاه علوم پزشکی استان فعالیت دارند.

جاودان افزود:معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان بدلیل حجم‌ بالای واردات و... در اين استان ، جزو معاونت های بزرگ غذاوداروی کشور است.

وی اظهارداشت :در سال گذشته دو بیمارستان در استان افتتاح شد.

غلامعلی جاودان رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: بیمارستان ۵۳۱تختخوابی بندرعباس و ۲۶۴ تختخوابی نفت ستاره در جوار بیمارستان شهیدمحمدی بندرعباس و ۱۶۰ تختخوابی میناب در حال ساخت است.

وی افزود: ۱۹۰ پروژه بهداشتی ودرمانی در سال گذشته در استان افتتاح شد.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان گفت: ۱۹۰ پروژه بهداشتی ودرمانی هم در سطح استان در حال ساخت هستند.

جاودان افزود: ۱۵۰۰نفر نیروی انسانی برای بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس نیاز داریم‌. البته برای تمام بیمارستان های استان که درحال ساخت است ، ۵هزار نفر نیروی انسانی نیاز داریم.

وی گغت: در سال گذشته دانشکده های غرب و شرق استان نیز راه اندازی شد‌

جاودان اظهارداشت : وزیر و معاونان وزیر بهداشت، شورای عالی انقلاب فرهنگی ،نمایندگان استان در مجلس ،استاندار و نماینده ولی فقيه در استان همواره حامی دانشگاه هستند.

وی افزود: هرمزگان در سال ۶۵ دارای دانشگاه علوم پزشکی شد.

جاودان گفت: در سال گذشته مجتمع آموزش عالی سلامت در بستک نیز راه اندازی شد‌.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان افزود: در زیرساخت های رفاهی نیز مشکل داریم تا به متخصصان و پرستاران خانه سازمانی دهیم‌‌.

جاودان گفت: به لحاظ هزینه و اعتبارات علی رغم شرایط اقلیمی هرمزگان،  اما تفاوتی باسایر استان ها نداریم که باعث بروز مشکلاتی برای اجرای طرح ها و....می شود.

وی افزود: بیمارستان ۲۶۴ تختخوابی در سفر رئيس جمهور مصوب شد که تجهیزش را پالایشگاه نفت ستاره انجام دهد.

جاودان در پاسخ برسوالی مبنی برگلایه ساکنان اطراف صنایع استان از شیوع بیماری های سرطان و...و آیا اینکه پژوهشی در این بخش صورت گرفته است، تاکید کرد:  مسائل زیست محیطی در شیوع و افزایش بیماری ها اثرگذار است و صنایع بایستی پیوست سلامت داشته باشند که مدیریت ارشد استان ،پیوست سلامت را از صنایع مطالبه خواهند کرد.  

وی در پاسخ به این‌پرسش که‌در محلات حاشیه ای که فاضلاب روان است واز طریق حشرات و حیوانات برخی بیماری ها ممکن است منتقل شود، گفت:در سال های گذشته دانشگاه های تهران و علوم پزشکی هرمزگان نیز پژوهشی در این‌بخش انجام داده اند که چه میزان بیماری ها در این‌مناطق شیوع دارد که بدلیل اینکه آب آشامیدنی و استحمام در این مناطق بهداشتی است ، میزان بیماری ها در این مناطق چندان بیشتر از سایر مناطق نیست ، اما اصلاح فاضلاب روان در محلات زمانبر است که بایستی انجام شود.

حسین پور معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ۱۲هزار نفر نیروی انسانی در استان داریم و ۴هزار نفر کمبود نیروی انسانی در حوزه بهداشت ودرمان و.... داریم. در حال حاضر بین ۲۵تا ۷۵ درصد پست های سازمانی مان بلاتصدی هستند.

حسین پور افزود: از بیش از دوهزار نفر مجوز استخدام سال گذشته، ۹۵۰ نفر در آزمون قبول شدند، اما ۲۰۰نفرشان هنوز مراجعه نکرده اند.

وی گفت: دانشکده دندانپزشکی از سال ۱۴۰۰ شروع شده و ۳۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۳۶ میلیارد تومان نیز امسال تعیین اعتبار شده است.

دکتر ذاکری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ۱۰۳ هزار نفر اتباع بیگانه ثبت شده در سامانه سیب ، خدمات مان را در استان دریافت می کنند.

وی افزود: درمان کودکان زیرهفت سال در مراکز دولتی رایگان است.

حامد فلاح  معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در ۲۲داروخانه در سطح استان دارو برای بیماران خاص، پیوندی و...توزیع می شود‌.

فلاح افزود:در ده ماه اخیر تعداد داروخانه ها از ۱۸۰به ۲۰۵ داروخانه افزایش یافته است‌.

وی گفت:سهمیه دارویی مان بایستی از ۱.۹ درصد به ۲.۴درصد برسد.

معاون غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی افزود: حدود۱۰۰ قلم کمبود دارویی کشوری در استان هم داریم.

فلاح گفت: ۴۰ شرکت توزیع دارویی در خارج از استان هستند که تلاش می کنیم به استان بیایند‌.

جاودان رئیس دانشگاه علوم پزشکی در پایان گفت : شعار سلامت امسال ، " سلامت خانواده و مردمی سازی سلامت " است که بایستی پیشگیری مقدم بر درمان بیماران اعضای خانواده مورد توجه قرار گیرد .

جاودان افزود:هر ایرانی بایستی یک مراقبت سلامت داشته باشد‌.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم
  • مجلات مطالعات اسلامی وپژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی رونمایی شد
  • نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد
  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • تدوین 4 آیین‌نامه جدید برای ارتقای فرهنگ هواداری در دستور کار وزارت ورزش
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد