Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-27@12:03:17 GMT

آماده باش مجلس به دولت برای غلبه بر تحریم‌ها

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۵۴۹۹۷

آماده باش مجلس به دولت برای غلبه بر تحریم‌ها

در حالی که این‌روزها بررسی و چکش‌کاری طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها در دستور کار کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس قرار دارد، با این‌حال حادثه تروریستی روز جمعه و شهادت دانشمند شهید دکتر محسن فخری‌زاده در پی آن، موجب شد تا مجلس بررسی هرچه سریع‌تر این طرح را کلید بزند.

در همین باره و با توجه به شرایط پیش آمده، از آنجا که این طرح به صورت یک فوریت در حال بررسی بود، مجتبی ذوالنور، رئیس کمیسیون امنیت ملی و برخی دیگر از نمایندگان درخواست دادند تا طرح با دو فوریت مورد بررسی و تصویب قرار گیرد و با اجرایی شدن آن، مقدمات بازگشت صنعت هسته‌ای کشور به چرخه پیشرفت و توسعه خودش و پاسخ قاطع به اقدام تروریستی اخیر فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رأی مثبت ۲۳۲ نماینده به دو فوریتی شدن طرح

بر همین اساس، دیروز با رأی مثبت ۲۳۲ نماینده، طرح دو فوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها به تصویب رسید. با اجرایی شدن طرح قرار است تمامی اقدام‌ها و ظرفیت‌های تعلیق شده یا متوقف مانده کشور به همان شرایط زمان آغاز برجام بازگردد که از جمله موضوعات مطرح شده در آن، تأکید بر غنی سازی 20 درصد، بهره‌گیری دولت و سازمان انرژی اتمی از نسل جدید سانتریفیوژهای  IR2M و IR6 و طراحی رآکتور آب سنگین اراک است.

اما از آنجایی که از آغاز برجام تاکنون نه تنها شاهد خروج آمریکایی‌ها از آن و یک‌جانبه‌گرایی آنان در قبال این توافق بودیم، بلکه اروپایی‌ها هم با ماندن ظاهری در توافق، به نوعی مسیر بی اثر سازی توافق را پیمودند. به همین دلیل، دولت موظف است بر اساس بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام، در مدت دو ماه از تصویب این قانون، دسترسی‌های نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی بر اساس برجام را متوقف کند.

همچنین اگر پس از سه ماه از تصویب این قانون، روابط بانکی ایران در اروپا و میزان خرید نفت توسط آن‌ها از ایران به شرایط عادی و رضایت بخش بازنگشته باشد، دولت مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند.

ترور شهید فخری‌زاده؛ عاملی محرک برای از سرگیری پیشرفت هسته‌ای

بدین ترتیب، اجرای این طرح عملاً خروج از اجرای پروتکل الحاقی را کلید خواهد زد. بنابراین گرچه تروریست‌ها و حامیان آن‌ها سعی داشتند با اقدام تروریستی علیه شهید فخری زاده آن‌هم همزمان با سالگرد شهادت شهید دکتر شهریاری، به نوعی جمهوری اسلامی ایران را از پیگیری مسیر پیشرفت هسته ای خود باز دارند، اما این اقدام آنان نتیجه عکس داد. نه تنها این ماجرا موجب وقفه، اخلال یا نابودی دانش هسته ای که حالا در بدنه جامعه علمی کشور نهادینه شده، نشد بلکه به عاملی محرک و شتاب دهنده کشور برای پیمودن و از سرگیری مسیر توسعه هسته ای تبدیل شد.

غربی‌ها تعهدات خود را انجام ندهند، از پروتکل الحاقی خارج می‌شویم

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بر این باور است که تصویب دوفوریتی طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها با هدف از بین بردن یا کاهش آثار تحریم‌ها در زمینه هسته ای، نظامی، حقوق بشری و اقتصادی است. در واقع این طرح دولت را ملزم می‌کند تا در زمینه غنی سازی اورانیوم، حداقل 120 کیلوگرم اورانیوم ذخیره کند و به تأمین نیازمندی‌های صلح آمیز صنایع کشور بپردازد و همچنین ظرفیت غنی سازی را تا 190 هزار سو بالا ببرد. سازمان انرژی اتمی ایران مکلف است پس از تصویب قانون، ظرفیت تولید اورانیوم را با سطح غنای مناسب و برای موارد مصرفی صلح آمیز به میزان حداقل 500 کیلوگرم افزایش بدهد. بر اساس آن، سازمان انرژی اتمی مکلف می‌شود در مدت سه ماه عملیات نصب و تزریق گاز و غنی سازی و ذخیره سازی مواد را تا درجه غنای مورد نیاز آغاز کند. علاوه بر آن، نصب و استقرار ماشین‌های مناسب سازمان پدافند یا تولید اورانیوم فلزی در اصفهان را در دستور کار قرار بدهد.

حسین نوش‌آبادی در گفت‌وگو با قدس ادامه داد: تصویب و اجرایی شدن طرح، درنهایت دولت را مکلف می‌کند تا چنانچه طرف‌های برجام به تعهدات خودشان عمل نکردند، ایران از پروتکل الحاقی که داوطلبانه آن را پذیرفته و اجرا کرده، خارج شود. در واقع این طرح، اهرمی است تا دولت را به دفاع از حقوق هسته‌ای ایران وادار کند. این طرح فعلاً در حال بررسی است و باتوجه به اینکه دو فوریت آن تصویب شده، بررسی‌ها سرعت می‌گیرد. قرار است طرح روز سه شنبه در دستور کار صحن قرار بگیرد و بعد از بررسی و تصویب برای اجرا به دولت ابلاغ شود.

طرح به دنبال تأمین حقوق هسته‌ای کشور است

نماینده مردم ورامین در مجلس افزود: این طرح می‌تواند از سویی دولت را به اجرای تعهدات قانونی ملزم کند، از سوی دیگر نیز طرف‌های برجامی را به اجرای تعهد وارد سازد. اگر طرف مقابل این را نپذیرد ما از پروتکل الحاقی خارج می‌شویم تا بی جهت تأسیسات هسته‌ای کشور تحت نظارت نهادهای بین‌المللی قرار نگیرد و بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تأسیسات بازدید نکنند. طرح به دنبال این است که حقوق هسته‌ای کشور تأمین شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: این اقدام مجلس این پیام را به دشمنان دارد که اگر بخواهند به این رویه ادامه بدهند و با ترور دانشمندان هسته‌ای کشورمان ما را تحت فشار قرار دهند، ما هم امکانات کافی برای مقابله با آنان داریم. البته این بدین معنا نیست که مقامات قضایی، امنیتی و اطلاعاتی اقدام‌ها و وظایف خودشان را در ارتباط با آمران و عوامل ترور انجام ندهند، بلکه آن‌ها باید اقدام‌های خودشان را برای تعقیب و تنبیه عناصر تروریستی و عوامل نفوذی انجام دهند، مجلس هم از بعد قانون‌گذاری و نظارتی موضوع را پیگیری کند.

وی معتقد است: ما نباید با اجرای یک‌طرفه تعهدات، بی‌جهت برای خودمان غل و زنجیر درست کنیم در حالی که هیچ سودی از برجام نمی‌بریم. باید تمام اقدام‌های خود را براساس راهبرد بازدارندگی انجام دهیم و حفظ اماکن و تأسیسات هسته‌ای را در دستور کار داشته باشیم؛ زیرا خصومت دشمنان ذاتی است و با پیشرفت‌های علمی و فنی کشور در حوزه‌های دفاعی و هسته‌ای قطعاً اقدام‌های ضد ایرانی دیگری را برنامه‌ریزی خواهند کرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی تحریم ها کمیسیون امنیت ملی پروتکل الحاقی هسته ای کشور دستور کار انرژی اتمی غنی سازی تحریم ها اقدام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۴۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب استان تهران شرقی در کمیسیون سیاسی دولت

معاون وزیر کشور از ادامه روند تشکیل استان تهران شرقی خبر داد و گفت: این تقسیمات فرآیندی دارد که در حال پیگیری است و تاکنون در کمیسیون سیاسی دولت مصوب شده و بر اساس قانون باید در دولت و مجلس بررسی شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ورامین، سید محمدتقی شاهچراغی ظهر امروز در جلسه شورای اداری ورامین با اشاره به لزوم پیگیری مطالبات مردم اظهار داشت: تشکیل استان شرقی و استان شدن ورامین فرایندی دارد که آغاز شده و در مسیر اجراست.

وی با بیان اینکه بخشی از کارهای استان تهران شرقی پیش رفته است افزود: این تقسیمات فرآیندی دارد که در حال پیگیری است و تاکنون در کمیسیون سیاسی دولت مصوب شده و بر اساس قانون باید در دولت و مجلس بررسی شود.

معاون وزیر کشور تصریح کرد: مطالبات مردم و مشکلات احصا شده، لذا باید ثبت و توسط فرمانداران و معاونان استاندار تهران رسیدگی شود.

 شاهچراغی ابراز داشت: ارتباط با مردم نیاز به برنامه ریزی مستمر دارد و فرمانداران و بخشداران باید به این نکته توجه کنند که دیدار با اقشار مختلف جامعه از جمله دانشجویان، کشاورزان، عشایر و ... منوط به دوره خاصی نباشد و مشکلات احصا شده به‌صورت مستمر پیگیری شود.

دستگیری کلاهبردار 10 میلیاری با 18 شاکی در ورامین + فیلم

وی با اشاره به برگزاری انتخابات افزود: انتخابات در استان تهران کم‌نظیر و حتی بی‌نظیر بود که با همکاری تمام استانداران و فرمانداران پیگیری شد و در احقاق 4 راهبرد فرموده مقام معظم رهبری گام‌های ارزشمندی را شاهد بودیم.

معاون وزیر کشور در پایان خاطرنشان کرد: دشمنان ما از برگزاری انتخابات پرشور در ایران هراس داشتند و پیام‌های رسمی صادر کرده بودند که اختلال و ضربه‌ای به انتخابات وارد می‌کنند اما انتخابات در تمام کشور و حتی در مرزها به‌خوبی انجام شد و برای اولین بار بیش از 99 درصد آرای مردم به‌صورت آنلاین اتخاذ شد.

انتهای پیام/

 

  

دیگر خبرها

  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • آمادگی بلاروس برای همکاری با ایران باوجود تحریم‌های غرب
  • پیدا و پنهان پول پاشی آمریکا برای مثلث نیابتی
  • کره شمالی: تحریم‌های آمریکا به حلقه‌ای بر گردن واشنگتن تبدیل شده است
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید
  • جنجالی که نماینده مشهد درباره «بمب اتم» برپا کرد؛ کریمی قدوسی کیست؟
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • تصویب تشکیل استان تهران شرقی
  • تصویب استان تهران شرقی در کمیسیون سیاسی دولت