Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهر: شهردار منطقه 22 درباره روند شکل گیری این منطقه، بافت فرسوده و کاهش بارگذاری جمعیتی این منطقه در طرح تفصیلی ویژه توضیح داد.
علی نوذرپور، شهردار منطقه 22 در گفتگو با خبرنگار شهر با بیان اینکه هیچ گونه ساخت و سازی در شهر بدون اجازه و نظارت شهرداری صورت نمی‌گیرد اما صنعت ساختمان متناسب با توسعه یافتگی آن در جهان در ایران رشد نکرده، گفت: در منطقه 22، دو بافت قدیمی و جدید وجود دارد، بافت قدیمی مانند پیکان شهر که مربوط به دهه 40 است؛ زمانی که کارخانه ایران ناسیونال شکل گرفت پیکان شهر به عنوان منازل کارگری این کارخانه طراحی شد که از نظر شهرسازی در زمان خود بسیار مناسب بوده و جزو ارزش های معماری دوره پهلوی دوم محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او افزود: در حال حاضر که بیش از 50 سال از ساخت این بناها می گذرد، این بناها به سمت ناپایداری پیش می‌روند و به همین دلیل طرح بازآفرینی این محله آماده شده و در کمیسیون ماده پنج در حال بررسی است.
او ادامه داد: همچنین محله دهکده المپیک مربوط به بازی‌های المپیک است و زمان زیادی از آن می‌گذرد و دچار ناپایداری بافت شده است اما در سایر ساخت و سازها در منطقه کیفیت مناسب وجود دارد و ضوابط و مقررات فنی رعایت شده است.
شهردار منطقه 22 یادآور شد: با این حال اما اشکالی که در منطقه 22 به وجود آمده این است که برخلاف رویکرد اولیه که از ابتدا در تدوین طرح جامع تهران در سال 1349 به این منطقه نگاه می شد و باید یک منطقه تفریحی و تفرجگاهی باشد، بعد از انقلاب اما در یک مقطعی به واسطه جنگ و استقرار نیروهای نظامی در این منطقه بخشی از اراضی به سمت بلندمرتبه‌سازی خارج از رویکردهای اولیه رفت.
نوذرپور ادامه داد: در این منطقه شهر جدید کن در طرح جامع سال 1349 دیده شده بود و دریاچه که محصول بعد از انقلاب است نیز در آن طرح جانمایی شده بود و قرار بود که در شمال و جنوب بخش وسیعتری در اختیار آن قرار داده شود و دالان هوای خنک و پاک در شهر تهران باشد.
او اضافه کرد: طرح های مختلفی برای منطقه 22 وجود داشت اما در سال 1371 این منطقه به عنوان منطقه 22 به تهران متصل شد و بعد از آن در سال 1378 برای آن قانون طرح تفصیلی تهیه شد و بعد از آن نیز در سال 1391طرح تفصیلی برای کل تهران دیده شد و این منطقه نیز در آن لحاظ شد اما استمرار سیاستهای قبلی باعث شد که ظرفیت بارگذاری جمعیت بیش از ظرفیت اکولوژیکی و حد نهایی جمعیت برای منطقه 22 دیده شده شود.
نوذرپور عنوان کرد: در طرح جامع، افق جمعیتی این منطقه 350 هزار نفر دیده شده ولی بعد از آن با مداخله رئیس جمهور وقت در طرح جامع تهران دو و نیم میلیون نفر به حد جمعیتی تهران اضافه شد و این جمعیت در سطح شهر تهران پخش و حد جمعیتی منطقه 22 در طرح تفصیلی سال 1391 به 500 هزار نفر رسید، هرچند شورای عالی شهرسازی و معماری هیچ وقت این مساله را نپذیرفت اما در اسناد این مساله وجود داشت.
او با بیان اینکه در ابتدای دوره جدید مدیریت شهری، بررسی های مشاور طرح تفصیلی ویژه منطقه 22 نشان می‌داد که 480 هزار نفر بارگذاری انجام شده و چیزی برای آینده باقی نمانده که بخواهیم پروانه صادر کنیم و بارگذاری جدید انجام دهیم، افزود: در سال 1393 شورای عالی شهرسازی و معماری کشور مصوبه ای می ‌گذراند و سه مصوبه کمیسیون ماده پنج یعنی مصوبه‌ های 320 ، 351 و 357 که مبنای بارگذاری جمعیتی بعد از سال 1391 بود را لغو می‌کند. ولی لغو این مساله هیچ وقت از شهرداری مرکز به شهرداری منطقه ابلاغ نشد و شهرداری منطقه از سال 1393 به بعد نیز بر اساس همان رویه ها تا سال 1396 ادامه داد و بخشی از این بارگذاری ها و برج ها در این مقطع ایجاد شده که معضلی برای منطقه به وجود آورده است.
شهردار منطقه 22 با بیان اینکه در این منطقه مساحت برج ها از منطقه یک بیشتر اما تعداد آن از منطقه یک کمتر است، افزود: طرح تفصیلی ویژه که آخرین جلسه کارگروه فنی کمیسیون ماده پنج آن برگزار شده و تا دو هفته آینده اولین جلسه کمیسیون ماده 5 آن به تصویب می‌رسد رویکرد زیست محیطی دارد و برای جلوگیری از بارگذاری بیش از ظرفیت اکولوژیکی منطقه تهیه شده است به گونه ای که ظرفیت جمعیت پذیری که در طرح تفصیلی سال 1391 معادل 750 هزار نفر بود، در طرح تفصیلی ویژه به 520 هزار نفر تقلیل پیدا کرد و روند بارگذاری در طرح تفصیلی ویژه منطقه 22 کنترل شده است.
نوذرپور با بیان اینکه 220 هزار نفر تا بحال در این منطقه مستقر شدند ولی استقرار جمعیت در این منطقه از نظر سرعت پنج برابر رشد جمعیت شهر تهران است، توضیح داد: بدین ترتیب، فضاهای خصوصی شکل گرفته ولی فضای عمومی متناسب با آن ایجاد نشده و این مسأله باعث می شود که از نظر سرانه های هفتگانه با مشکل مواجه شویم.
خبرنگار: علی سی پی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: طرح تفصیلی ویژه شهردار منطقه 22 کمیسیون ماده طرح جامع هزار نفر دیده شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۶۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پتانسیل چندجانبه گرایی شانگهای در برابر اسراییل

گرچه سازمان شانگهای تا پیش از درخواست ایران در بیست‌وسومین نشست سران در دی ماه سال گذشته به مسئله فلسطین ورود نداشته است، اما پرداختن کشورمان به موضوع اقدامات و جنایات اسراییل و شرایط بحرانی مردم فلسطین در نشست مذکور موجب سوق دادن توجهات اعضای سازمان شانگهای به جنایات اسراییل گردید. در همین راستا، روز جمعه وزرای دفاع کشور عضو سازمان همکاریهای شانگهای در بیست و یکمین اجلاس خود در آستانه پایتخت قزاقستان به محکومیت رژیم صهیونیستی و اقدامات بی ثبات کننده این رژیم در منطقه پرداختند. از همین منظر میتوان گفت سازمان شانگهای دارای ظرفیتهای بالقوه برای معطوف ساختن تلاشها و اجماع کشورها به حل مسئله فلسطین است.

در همین زمینه، دیاکو حسینی کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با قدس اظهار کرد: بنیان سازمان شانگهای بر دو موضوع اصلی بنا شد، اول مبارزه با ناامنیهای درون منطقه آسیای مرکزی به ویژه در همسایگی با استان سین کیانگ چین که برای چینی‌ها اهمیت دارد و در واقع دروازه ورود این کشور به دنیای غرب است. اما در عین حال بعد دیگری هم دارد و ان همکاری متقابل چین و روسیه برای مقابله با یکجانبه گرایی امریکا است. به نظرم با درنظر داشتن این دو هدف بنیادی میتوان گفت سازمان همکاری شانگهای تا اندازه‌ای موفق بوده زیرا اگر امروزه سخن از جهان چند قطبی و پایان رهبری و سلطه امریکا بر جهان است، باید آنرا تا حد زیادی مدیون همکاریهای چین و روسیه دانست. زیرا سازمان شانگهای یکی از عرصه‌های همکاری این دو کشور محسوب میشود. همچنین این سازمان در زمینه مبارزه با تروریسم و ناامنی به ویژه در اسیای مرکزی اقداماتی انجام داده است. به هر حال این سازمان در رسیدن به اهداف محدود و ابتدایی خود موفق بوده اما برای دستیابی به اهداف فراتر از آن و تبدیل شدن به سازمان موفق اقتصادی و شناخته شدن به عنوان نهادی جهانی با کارایی امنیتی راه طولانی در پیش دارد.

برخورداری از وزن دیپلماتیک برای حل موضوع فلسطین

حسینی بیان کرد: اگرچه ساختار رسمی سازمان شانگهای به عنوان سازمانی اقتصادی و امنیتی در زمینه مبارزه با جدایی طلبی، تروریسم و افراط گرایی شناخته میشود، اما هنوز فاقد ساز و کارهایی است که بتواند خارج از این قلمرو و در حل و فصل تنشهای فعلی خاورمیانه ایفای نقش کند. بنابراین گرچه روسیه و چین در سازمان شانگهای مشارکت دارند اما تصور نمیکنم این سازمان در آینده نزدیک بتواند در خارج از قلمرو خود به ویژه در حل مسئله فلسطین و تحقق صلح آن نقش موثر داشته باشد.

وی گفت: حتی اثرگذاری و نقش شانگهای در ایجاد صلح در مناطق اسیای مرکزی و قفقاز هم عملاً محدود بوده و از ابزار لازم برای ایفای نقش در حفظ صلح در مقیاس بزرگتر برخوردار نبوده است. گرچه این مشکل مشاهده میشود اما سازمان شانگهای به لحاظ دیپلماتیک وزن قابل قابل توجهی برای رایزنی و حل موضوع فلسطین دارد و با مشارکت قدرتهای بزرگی همچون روسیه، چین، هند و قدرتهای منطقه‌ای همانند ایران و پاکستان میتواند منعکس کننده صدای بخش بزرگی از مردم جهان به ویژه قدرتهای در حال ظهور باشد. در مجموع از قدرت اجبارآمیز کافی برای ملزم ساختن کشورها به تامین صلح در منطقه خاورمیانه و پایان دادن به جنگ غزه برخوردار نیست و باید برای رفع این مسئله تلاش کند.

انتهای پیام/

مینا افرازه

دیگر خبرها

  • غنیمت جنگی ویژه برای پوتین؛ تانک پیشرفته آمریکایی اسیر شد | فیلم
  • سرمایه‌گذار برتر منطقه آزاد اروند تجلیل شد
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • استمرار روند کاهشی تورم، رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل و مراقبت جدی است
  • استمرار روند کاهشی تورم و قیمت ارز نیازمند مراقبت جدی است
  • مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد
  • منطقه آزاد اروند و ارس بعنوان مناطق برتر انتخاب شدند
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور
  • تور منطقه‌ای «جان بس» برای رایزنی درباره افغانستان
  • پتانسیل چندجانبه گرایی شانگهای در برابر اسراییل