Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@13:25:58 GMT

تغییرات قانون جدید بیمه شخص ثالث چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۵۶۲۲۹

تغییرات قانون جدید بیمه شخص ثالث چیست؟

قانون بیمه شخص ثالث در ابتدای سال ۱۳۹۵ تغییر یافت و پیامد های خوبی برای بیمه گر و بیمه گذار در پی داشت. تغییرات قانون جدید بیمه شخص ثالث چه بود ؟ این همان چیزی است که در این نوشته می خواهیم آن را بررسی کنیم.

احتمالا این روزها کسی نیست که اهمیت بیمه شخص ثالث و لازمه داشتن آن برای هر خودرویی بی اطلاع باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیمه شخص ثالث اولین و تنها بیمه اجباری است که از ابتدای ظهور صنعت بیمه فراگیر شده است.داشتن این بیمه نه تنها اجباری است بلکه عدم تمدید به موقع یا همراه نداشتن آن جرم محسوب می شود و جریمه در پی خواهد داشت.

چرا قوانین بیمه شخص ثالث تغییر پیدا کرد؟

همانطور که می دانید با پیشرفت تکنولوژی و تغییر در جوامع بشری نیاز به بازنگری و تغییر در قوانین به شدت حس می شود. در قانون بیمه شخص ثالث همچون سایر قوانین چه در سطح کشور چه در سطح بین المللی نیازمند بازنگری و اصلاح بود.

باید بدانید بیمه شخص ثالث برای دفاع از حقوق اشخاص ثالث و آسیب دیده حوادث رانندگی و همچنین راننده و شرکت بیمه نیاز به تغییرات جدی داشت. در این خصوص تغییراتی در قانون جدید در سال ۹۵ ایجاد شد تا هم مانع از ایجاد زیان های مالی به بیمه گر، بیمه گذار و زیاندیده شود و هم عدالت در پرداخت غرامت اعمال شود. البته لازم است این نکته فراموش نشود که پس از تغییرات قانون در سال ۱۳۹۵ هیات دولت با تصویب بخشنامه هایی در قانون بیمه شخص ثالث تغییراتی به وجود آورد. راننده محور بودن بیمه شخص ثالث یکی از مهم ترین مزیت های این قانون به شمار می رود. اما این قانون چه جزئیاتی دارد و از کی عملی گردید؟ پاسخ این سوال را در ادامه می توانید بگیرید.

از چه زمانی قانون جدید بیمه شخص ثالث اجرا شد؟

آنچه که از زمان تصویب این قانون مورد توجه قرار گرفت زمان اجرای کامل قانون بیمه شخص ثالث است. این قانون چندین تغییر اساسی داشت که به مهم ترین آن می توان راننده محور شدن آن اشاره کرد.

مبنای این قانون گذاری این است که هر راننده با رانندگی درست و قانونمندانه می تواند تخفیفات و مزایای بیشتری برای خرید بیمه شخص ثالث دریافت کند . اما اجرایی شدن این قسمت از قانون نیازمند یک زیر ساخت از مشخصات راننده به همراه سوابق رانندگی آن ها خواهد بود . ایجاد یک سیستم یکپارچه برای استعلام سوابق راننده نیازمند صرف زمان و هزینه است. این قانون که می بایست تا پایان سال ۱۳۹۸ عملی گردد، تخلفات راننده را مبنای محاسبه حق بیمه قرار می دهد. مطمئنا تخلفات حادثه ساز می تواند میزان جریمه بیشتر و حق بیمه بیشتری به راننده تحمیل کند .

قانون جدید بیمه شخص ثالث با قوانین قدیمی چه تفاوتی دارد؟

همانطور که گفتیم بیمه شخص ثالث با بازنگری در سال ۱۳۹۵ و ایجاد بخشنامه هایی از هیات دولت تغییرات اساسی ایجاد نمود که شاید هر کسی از جزئیات آن اطلاعی نداشته باشد. اما مهم ترین مزیت هایی که این تغییرات داشته اند در ۴ عنوان خلاصه می شوند که در ادامه تغییرات هر کدام را به طور کامل توضیح خواهیم داد.

راننده محور شدن بیمه

مهم ترین عامل در ایجاد خسارت و آسیب های جانی و مالی شخص راننده است . در قانون جدید بیمه شخص ثالث بر اهمیت راننده محور بودن بیمه تاکید داشته است. بدین صورت که یک راننده با رانندگی اصولی و قانونی می تواند از خیلی از حوادث رانندگی پیشگیری کند و مانع از ایجاد ضرر و زیان مالی و جانی شود. این قانون که در حال حاضر اجرایی نشده است بر اساس مشخصات راننده و سوابق آن حق بیمه را محاسبه می کند. بله درست است اگر درست رانندگی نکنید مجبورید پول بیشتری بابت بیمه شخص ثالث بپردازید. البته تنها تخلفات راننده در این بیمه نامه ملاک نیست. بلکه سن بیمه گذار و سابقه گواهینامه و جنسیت آن نیز می تواند در تعیین حق بیمه شخص ثالث موثر باشد. به هر حال تا زمان عملی شدن این قسمت نمیتوان نظر کلی دراین خصوص داشت.

تخفیف پلکانی

البته که تغییرات این قانون پاسخ به یکی از بزرگترین اعتراضات رانندگانی که سوابق کامل داشته و با یک خسارت تمامی تخفیفات را از دست می دادند، بوده است. در این قانون با توجه به نوع خسارت دریافتی از شرکت بیمه و دفعات دریافت خسارت از سوابق بیمه نامه کسر می شود . البته پیش از آن لازم است یادآوری شود در این قانون سوابق عدم خسارت بیمه شخص ثالث به ازای هر سال عدم استفاده از بیمه نامه ۵ درصد تخفیف داشته و بر خلاف قانون قبلی در یک دوره ۱۴ سال تخفیفات تکمیل می گردد. در این حالت در صورتی که از بهترین بیمه شخص ثالث استفاده کنید بر اساس نوع و دفعات دریافت خسارت به صورت جدول زیر از سوابق بیمه نامه شما کسر می گردد.

پرداخت دیه به راننده مقصر

یکی دیگر از مزایای تغییرات قانون بیمه شخص ثالث این است که در صورتی که راننده مقصر در جریان یک حادثه رانندگی دچار آسیب بدنی شود می تواند از بیمه شخص ثالث خود غرامت دریافت کند. دریافت غرامت از محل بیمه شخص ثالث برای راننده به اندازه دیه در ماه های غیر حرام می باشد (در سال ۱۳۹۹ معادل ۳۳۰ میلیون تومان ). بنابراین با صدور بیمه شخص ثالث راننده مقصر نیز تحت پوشش بیمه قرار می گیرد.

انتقال بیمه

شاید یکی از مهم ترین تغییرات قانون بیمه شخص ثالث، امکان انتقال سوابق بیمه شخص ثالث باشد. یکی از دغدغه های رانندگان آن است که با تعویض خودرو بتوانند تخفیف بیمه شخص ثالث خود را به خودروی دیگر خود انتقال دهند. در این قانون با توجه به این مهم تغییراتی صورت گرفت. با تصویب این قانون هر راننده ای می تواند تخفیفات عدم خسارت خود را دریافت و به خودروی دیگر انتقال دهد. همچنین این تخفیفات را می تواند به بستگان درجه اول خود همچون پدر، مادر، همسر و فرزند منتقل کند. جالب این است در صورتی که راننده بیمه گذار فوت کند، تخفیفات عدم خسارت آن قابل انتقال به وراث قانونی آنها خواهد بود .

خرید آنلاین بیمه شخص ثالث

انجام برخی از کارها در شرایطی که شیوع ویروس کرونا فراگیر شده است و می بایست زنجیره انتقال آن را قطع کنیم، بسیار دشوار است. اما تمدید بیمه شخص ثالث به سختی شرایط قبل نبوده و نیازی به مراجعه حضوری به دفاتر نمایندگی بیمه ندارد. همچنین با بخشنامه جدید بیمه مرکزی مبنی بر حذف نسخه کاغذی بیمه شخص ثالث دیگر نیازی به دریافت اصل بیمه نامه نخواهید داشت. سامانه بیمی لایک با ایجاد امکان خرید آنلاین بیمه شخص ثالث توانسته است شرایطی را فراهم نماید تا با رعایت پروتکل های بهداشتی از خروج غیر ضروری از منزل خودداری نماید. سامانه فروش آنلاین بیمه بیمی لایک همچنین با ایجاد تسهیلات ویژه برای بیمه گذاران، بیمه شخص ثالث را به دو صورت نقدی و اقساطی بدون بهره و با اعمال کامل تخفیفات عدم خسارت ارائه می نماید

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بیمه بیمه شخص ثالث قانون جدید بیمه شخص ثالث قانون بیمه شخص ثالث تغییرات قانون راننده محور بیمه گذار بیمه نامه عدم خسارت مهم ترین حق بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۶۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌های مواصلاتی قربانی سیلاب‌های اخیر در خراسان جنوبی/ خسارت‌ها برآورد می‌شود

عباس‌زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: سال زراعی از مهر هر سال تا پایان شهریور سال آینده است که از ابتدای سال زراعی جاری، متوسط بارش استان ۱۰۱.۵ میلی متر بوده است.

او افزود: متوسط بارش‌ها در مدت مشابه پارسال ۹۴.۷ میلی متر بوده که امسال تا این لحظه حدود ۱۰ درصد افزایش بارندگی نسبت به کوتاه مدت داشته ایم، اما هنوز به نسبت بارش‌ها در بلند مدت ۱۴ درصد کاهش بارندگی داریم و باید به ۱۱۷.۶ میلی متر برسیم.

عباس زاده بیان کرد: بیشترین بارش‌ها مربوط به حاجی آباد زیرکوه با ۶۷.۲ میلی متر بود که پیش بینی‌های هواشناسی و دو مرحله هشدار سطح نارنجی مبنی بر بارش شدید و سیلاب از قبل اطلاع رسانی شده بود.

بیشتر بخوانید

خسارت سیل به بخش‌های مختلف در خراسان جنوبی

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در تمام شهرستان‌ها آماده باش اعلام شده و امکانات بسیج شده بود که در سیلاب‌های اخیر بیشترین و اولین خسارت به راه‌های مواصلاتی استان وارد شد و برخی از پل‌ها را آب برد و یا مسیر‌های تردد مسدود شد.

او عنوان کرد: هم اکنون همه راه‌ها باز شده، اما باید به مسئله ایمنی راه‌ها توجه کنیم، زیرا ترمیم راه زمانبر است که همکاری خوبی بین دستگاه‌ها در این مورد انجام شده و جدای از آن خسارت‌های جدی و سنگینی به واحد‌های مسکونی و محل نگهداری دام‌ها وارد شده که بنیاد مسکن در حال ارزیابی و جمع آوری خسارت‌های وارده است.

عباس زاده تصریح کرد: ارزیابی تمام شهرستان‌های آسیب دیده از سیل در حال انجام است و جبران خسارت‌ها بخشی از طریق جبران خسارت و بخشی اعطای وام انجام می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: البته توصیه ما این است که افراد واحد‌های کارگاهی، کشاورزی، مسکونی و تولیدی خود را بیمه کنند تا در زمان حادثه برای جبران خسارت‌ها راحت‌تر باشند، زیرا به طور مثال در سیلاب اخیر یک اداره بیمه نزدیک به ۲هزار  بیمه گذار در شهر حاجی آباد داشت که در همان روز‌های سیلاب برآورد خسارت کردند و قرار شد که امروز یعنی شنبه، مبلغ خسارت به حساب افرادی که بیمه بودند واریز شود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • سهمیه سوخت این خودرو‌ها قطع می شود
  • نامه بنزینی وزیر اقتصاد به بذرپاش/ سهمیه سوخت این خودروها را قطع کنید
  • خاندوزی: سهمیه سوخت خودر‌وهای فاقد بیمه قطع شود
  • کارت سوخت این خودروها باطل می‌شود
  • ابطال ۲۳ هزار کارت سوخت تاکسی فاقد بیمه شخص ثالث
  • تغییر رویکرد مدیران و ایجاد ساختار مناسب؛ گام مهمی در پیاده سازی مبارزه با پولشویی در صنعت بیمه است
  • آشنایی با نحوه محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث
  • راه‌های مواصلاتی قربانی سیلاب‌های اخیر در خراسان جنوبی/ خسارت‌ها برآورد می‌شود
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • حال ناخوش رانندگان تاکسی در گرگان