Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-27@12:14:36 GMT

بازار در وضعیت «کرکره های نیمه باز»

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۵۶۵۹۵

بازار در وضعیت «کرکره های نیمه باز»

بر اساس آخرین تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیت‌های تازه کرونایی از ابتدای آذرماه جاری اجرایی شد که همه مشاغل به ‌جز گروه یک به مدت دو هفته در مناطق قرمز کرونا تعطیل شوند.

این تعطیلی در شهر مشهد شامل نزدیک به دوسوم واحدهای صنفی است.

گزارش‌های میدانی خبرنگاران ما از سطح شهر نشان می‌دهد هر چند مردم و اصناف در روزهای ابتدایی اجرای این محدودیت‌ها همراهی خوبی داشتند اما در یکی دو روز اخیر در برخی از خیابان‌ها و محلات شهر تعدادی از کسبه قفل مغازه‌های خود را باز کرده و یا با کرکره‌های نیمه‌باز، بی‌اعتنا به محدودیت وضع‌شده، فعالیت صنفی خویش را از سر گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصناف غیرضروری همچون فروشگاه‌های لوازم خرازی و پوشاک، ابزار و یراق، ماهیان زینتی، کلینیک حیوانات، کلیدسازی‌ها، اغذیه‌فروشی، لوازم‌ یدکی، فروشندگان ظروف یکبار مصرف و حتی برخی پاساژها که بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا جزو مشاغل گروه‌های دو تا چهار به شمار می‌آیند.

در حالی ‌که این روزها با گشت‌وگذاری در مناطق مختلف شهر تعداد بسیار زیادی از این صنوف متخلف را آشکارا می‌توان دید، مسئولان دستگاه‌های نظارتی و متولی کنترل بازار اما با آماری خودساخته سعی در گل ‌و بلبل نشان دادن اوضاع دارند و شاید به این وسیله تلاش دارند خلأ حضورشان در میدان و ضعف مدیریت خود را در این زمینه بپوشانند.به‌ عنوان‌ مثال معاون فرماندار مشهد دیروز اعلام کرد که بیش از ۹۵ درصد از اصناف مشهد با تعطیلی و محدودیت‌های ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا همراهی کردند. البته آمار اعلامی از سوی ایشان با رقم

 70 درصدی اصناف متعهد به محدودیت‌های کرونایی که توسط مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف مشهد اعلام شد، تفاوت زیادی دارد و بیانگر نوعی ناهماهنگی بین مسئولان و احتمالاً عملکرد جزیره‌ای دستگاه‌های اجرایی است. با وجود این نمی‌توان منکر این واقعیت شد که دستگاه‌های متولی کنترل و نظارت بر بازار و سلامت عمومی، به‌ خوبی در زمینه شناسایی و برخورد با متخلفان صنفی این روزهای حساس کرونایی به وظیفه‌شان عمل کرده‌اند. مقایسه آمار رسمی اعلام‌ شده از سوی همین بزرگواران که از پلمب ۲۰۰ واحد صنفی متخلف کرونایی در هفته نخست آذرماه حکایت دارد نیز با توجه به تعداد 30درصدی مجموع این واحدها (بیش از 20 هزار واحد صنفی) به‌خوبی موید ضعف عملکرد در این حوزه است. چه اینکه با توجه به تعطیلی ده‌ها هزار واحد صنفی و نیز همکاری و همراهی دستگاه‌های متعدد نظیر نیروی انتظامی، بسیج، دانشگاه علوم پزشکی و شهرداری، ظرفیت نظارت و بازرسی اصناف را به‌طور چشم‌گیری افزایش داده و حالا این عذر هم که تعداد محدود بازرسان با وسعت بازار و تعداد واحدهای صنفی همخوانی ندارد، پذیرفتنی نیست.در اینکه تعطیلی و محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا، مشکلات اقتصادی فراوانی را برای مردم و به‌ ویژه اصناف به وجود آورده، تردیدی نیست؛ اما آنچه مسلم است اینکه حفظ سلامت عمومی باید مهم‌ترین اولویت ما باشد و در این راستا اعمال محدودیت فعالیت برای صنوف غیرضروری در کنار سایر محدودیت‌هایی که ستاد ملی مقابله با کرونا با هدف قطع زنجیره انتقال این بیماری تعیین کرده است، باید به ‌طور جدی در دستور کار مردم و مسئولان قرار داشته باشد.ناگفته پیداست هر گونه کوتاهی و اهمال در انجام این وظیفه مستقیماً سلامت جامعه را به خطر انداخته و دور از انتظار نیست که در آینده‌ای نه‌ چندان دور شاهد تحقق کابوس چهاررقمی شدن تعداد قربانیان کرونا باشیم. در پایان با توجه به اینکه رفع هرگونه محدودیت در گرو تعهد و توجه دقیق به اصول بهداشتی است، انتظار می‌رود مردم و کسبه محترم نهایت همکاری را داشته باشند تا هر چه زودتر محدودیت‌ها کاهش ‌یافته و برداشته شود. از دستگاه‌های متولی سلامت جامعه، کنترل بازار و دستگاه قضایی نیز توقع داریم با توجه به اهمیت رعایت ضوابط مربوط به کنترل و کاهش تبعات شیوع کرونا، تمام‌قد و بدون تعارف و تساهل در برابر متخلفان ایستاده و دست‌کم همان دستورالعمل‌ها و مصوبات رسمی که بدون شک پس از کلی مطالعه و کار کارشناسی و صدالبته مصلحت‌اندیشی‌های بسیار تدوین‌ شده است را رعایت کرده و به اجرا بگذارند. به ‌طور قطع و یقین هر کسبه‌ای اگر اطمینان داشته باشد که به خاطر کسب نصف و نیمه و خلاف قانونش، علاوه بر پرداخت جریمه، دو هفته بیشتر از دیگران مغازه‌اش را پلمب خواهند کرد، تن به ریسک تخلف نخواهد داد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بازار کرونا ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۶۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این فناوری انقلابی، معلولیت دیگر محدودیت نخواهد بود

ایتنا - یک شرکت نوآور گامی نوین در عرصه فناوری تراشه‌های مغزی یا رابط های مغز-کامپیوتر (BCI) برداشته و روش کم‌تهاجمی جدیدی را معرفی کرده که به افراد معلول اجازه می‌دهد کنترل عضلاتشان را دوباره به دست گیرند.
تراشه های مغزی دستگاه هایی هیجان انگیز هستند که سیگنال های الکتریکی مغز را به دستورات کنترل برای دستگاه های خارجی ترجمه می کنند.

شرکت سینکرون با رویکرد جدید و کم‌تهاجمی خود در زمینه کاشت این تراشه‌ها، توانسته توجهات زیادی را به خود جلب کند.

سینکرون از یک روش نوآورانه به نام "استنت رود" استفاده می کند که طی آن یک مجموعه تخصصی از الکترودها درون رگ خونی نزدیک قشر حرکتی مغز قرار داده می شوند. این کار از طریق جراحی ساده ای روی رگ گردنی داخلی انجام می شود و دسترسی به ناحیه مسئول کنترل حرکات عضلانی را ممکن می سازد.

رویکرد کم تهاجمی سینکرون مزیت بزرگی محسوب می شود، زیرا در مقایسه با روش های جراحی سنگین که در آنها جمجمه باز می شود، ریسک کمتر و دوره نقاهت کوتاه تری دارد. این امر می تواند در آینده، فناوری تراشه های مغزی را بسیار در دسترس تر و کاربرپسندتر سازد.

کاربردهای بالقوه این فناوری بسیار امیدوارکننده است. تصور کنید افرادی که به دلیل فلج یا سایر شرایط عصبی، محدودیت حرکتی دارند، بتوانند تنها با فکر کردن، با دستگاه ها تعامل کنند یا ارتباط برقرار کنند. یا حتی افراد سالم بتوانند با قدرت ذهن، اشیا را کنترل کرده و تجربه های واقعیت مجازی، دستگاه های هوشمند خانگی یا اندام های مصنوعی را فراگیرتر مدیریت نمایند.

توسعه این فناوری البته با چالش هایی نیز روبرو است؛ از افزایش دقت و توسعه کنترل گرفته تا کاهش هزینه ها و رعایت مسائل حقوقی و اخلاقی. اما با وجود این موانع، سینکرون توانسته با جذب حمایت های مالی کلان از افرادی همچون بیل گیتس و جف بزوس، و کسب تاییدیه اداره غذا و داروی آمریکا، گام های مهمی در پیشبرد این فناوری بردارد.

تراشه های مغزی یا رابط های مغز-کامپیوتر آینده ای امیدبخش را نوید می دهند؛ دنیایی که در آن مرز میان انسان و ماشین کمرنگ تر شده و کنترل محیط پیرامون تنها با افکار میسر خواهد بود. البته همگام با این پیشرفت ها، نیاز به قوانین شفاف برای حفاظت از حقوق بیماران و جلوگیری از سوءاستفاده های احتمالی اهمیت ویژه ای خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • آخرین آمار از وضعیت تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا | این ۶ استان کمترین میزان تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی را داشته‌اند
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • ۳ واحد صنفی متخلف در ورامین پلمپ شد
  • خلیل آباد کمترین واحد صنفی بدون مجوز را دارد
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • با این فناوری انقلابی، معلولیت دیگر محدودیت نخواهد بود
  • یک کلوپ بازی‌های تصویری به علت تخلف در مشهد پلمب شد
  • خلیل آباد کمترین واحد صنفی بدون پروانه را دارد
  • کلوپ بازی‌های تصویری متخلف در مشهد پلمب شد
  • پلمب ۶۵ واحدصنفی املاک و خودرو در کرمان