Web Analytics Made Easy - Statcounter

در وبینار اداره پژوهش و بررسی‌های خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) که با حضور دکتر حسین وطن پور، رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت و دکتر کیهان آزادمنش، مدیر علمی شرکت دانش بنیان هوم ایمن زیست فناور و مدیر گروه ویروس شناسی انستیتو پاستور برگزار شد، دکتر وطن پور به تشریح ارتباط به موقع و دقیق وزارت بهداشت با موسسه جهانی کوواکس و ثبت درخواست خرید سه گونه مختلف واکسن پرداخت و گفت: تاثیر اقدامات محققین کشورمان را در رفتار شرکت‌های خارجی به عینه می‌بینم و به محض اینکه پیشرفتی در پروژه‌های خود می‌کنیم، قیمت محصولات طرف خارجی پایین می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر آزادمنش هم در واکنش به اینکه چرا نام ایران در همکاری با شرکت‌های واکسن‌ساز جهانی دیده نمی‌شود، توضیح داد که همکاری کشورهای همسایه با شرکتهای واکسن‌ساز، تنها برای کارآزمایی بالینی و توام با ریسک است و هیچکدام از آنها برای ساخت واکسن وارد همکاری نشده‌اند، در حالی که ما هم همکاران بین‌المللی در تولید داریم، اما مطرح نکردن آنها در ابتدا، برای ما استراتژیک بوده است.

بخش دوم و پایانی مباحث مطرح شده در این میزگرد مجازی به شرح ذیل است:

ارتباط به موقع و دقیق وزارت بهداشت با موسسه جهانی کوواکس

ایرنا: یکی از پرسش‌ها این است که چرا ما کارهای تحقیقاتی خود را با شرکت‌های معتبر بین‌المللی پیش نبرده‌ایم؟ مثلاً برخی کشورهای منطقه با شرکت‌های دارو ساز معتبر جهانی در قالب تفاهمنامه همکاری‌های مشترکی را آغاز کرده‌اند و احتمالاً دست کم این اطمینان را خواهند داشت که وقتی واکسن تولید شود، در صف اول استفاده باشند .آن طور که گفتید احتمالاً ما یک وقفه ۶ ماهه خواهیم داشت. شاید اگر ما در کنار کار محققان داخلی با شرکت‌های بین المللی و خارجی همکاری می‌کردیم، می‌توانستیم آن وقفه را پوشش دهیم.

وطن پور: در رابطه با تامین واکسن، خوشبختانه اداره امور بین‌الملل وزارت بهداشت به موقع و دقیق ارتباط برقرار کرد. خیلی از شرکت‌های مدعی موفقیت در تولید واکسن که هنوز محصول بیرون نداده‌اند، در قالب موسسه‌ای به نام کوواکس جمع شده و محصولات تولیدی و ظرفیت قابل تدارک خود را در این موسسه اعلام کرده‌اند. خیلی از کشورها هم نیاز خودشان را به این موسسه اعلام کرده‌اند. ما هم در کمیته واکسن موضوع را بررسی کردیم و گروه‌های پرخطر جامعه را انتخاب کردیم. خیلی با احتیاط عمل کردیم و واکسن خارجی را از این منظر که بتوانیم مقایسه‌ای با واکسن‌های خودمان داشته باشیم، در نظر گرفتیم. به هرحال در آنجا نوبتمان را گرفته‌ایم و میزان نیازمان را اعلام کرده‌ایم. شرکتهایی که اعلام موفقیت نسبی کرده‌اند، از جمله همین شرکت‌های فایزر و مدرنا ظرفیت‌های تولید آینده‌شان بعد از اخذ تمام مجوزها را به این موسسه اعلام کرده‌اند. کشورها هم طبعاً با توجه به ملاحظات آنها نظیر امکان پرداخت پول و جمعیت هدف، اقدام می‌کنند. کشورها ممکن است واکسن را در اختیار همه مردم بگذارند یا تنها به کادر درمان و افراد پرخطر بزنند و درباره این موارد باید تصمیم بگیرند. ما حداقلی را اعلام کرده‌ایم و نام جمهوری اسلامی ایران را در بین خریدکنندگان ثبت کرده‌ایم و بنا داریم از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم و تنها یک مدل واکسن نخریم، چون فرایندهای مختلفی برای تولید واکسن داریم.

درخواست سه مدل مختلف واکسن را ثبت کرده‌ایم

در مجموع ما برای سه مدل مختلف واکسن درخواستمان را در آن موسسه ثبت کرده‌ایم و اگر این محصولات برسد، مقایسه خوبی هم بین محصول خارجی و داخلی خواهیم داشت. اگر خودمان به موقع به تولید نرسیم، می‌توانیم مطمئن باشیم بخش پرخطر جامعه ما نیز هم‌زمان با مردم دیگر نقاط دنیا این واکسن را بزنند.

آزادمنش:  ما عضو کوواکس شده‌ایم. طبق برنامه‌ریزی منطقی و واقع بینانه WHO، واکسن برای ۲۰ درصد جمعیت پرخطر در نظر گرفته شده، نه برای کل جمعیت. همچنین چون تعداد کشورهای عضو کوواکس زیاد است، قدرت چانه زنی بالایی هم با فروشندگان دارد.

همکاری کشورهای همسایه با شرکتهای واکسن‌ساز، تنها برای کارآزمایی بالینی است

در مورد کشورهای همسایه که گفتید، هیچکدام از آنها برای ساخت واکسن وارد همکاری نشده‌اند، بلکه همکاریشان برای کارآزمایی بالینی است که اگر جواب بدهد، اجازه خرید انبوه‌تر را به آنها می‌دهند و این خالی از ریسک هم نیست. همان طور که گاهی مطرح می‌شود چرا داروهای تاییدنشده مصرف می‌شود؟ مثلاً امارات ریسک کرده که واکسن فاقد اپروال WHO را در کشورش بررسی می‌کند. برزیل و پاکستان هم همین کار را می‌کنند. ولی هیچیک از اینها برای ساخت نیست.

یک نکته دیگر هم هست. خود ما تنها یک ماه است که موضوع ساخت واکسنمان را مطرح کرده‌ایم، آن هم بعد از اینکه توانستیم بذرمان را بسازیم. ما هم همکاران بین‌المللی داریم، اما مطرح نکردن آنها در ابتدا، برای ما استراتژیک بوده است. چون اگر مطرح شود، به ما فشار می‌آید که این کار را انجام ندهیم. از این رو ما نیز همکاری با شرکتهای بین‌المللی داریم، اما متفاوت است و جنس نمایش کشورهای همسایه را ندارد.

ایرنا: مجموع تولید واکسن شرکت‌های داخلی چه تیراژی دارد و ما آیا باید علاوه بر آن، پیگیر خرید واکسن از شرکت‌های خارجی هم باشیم؟

آزادمنش: به کوواکس که اشاره شد و قاعدتاً ۲۰ درصد جمعیت را پوشش می‌دهد. ما در شرکت خودمان دو پلتفرم واکسن را کار می‌کنیم که هر دوی آنها پتانسیل تولید ۴۰ میلیون دوز در سال را دارند. چون پلتفرم ما مبتنی بر یک فناوری است که قبلاً در کشور بوده و تولید انبوه آن بسیار ساده است. من فکر می‌کنم پلتفرم واکسن غیرفعال شده هم ظرفیت تولید بالایی دارد و با این حساب ما کل کشور را می‌توانیم پوشش بدهیم، گرچه ممکن است زمان طولانی‌تری ببرد.

برای سلامت مردم، همه گزینه‌ها روی میز ماست

ایرنا:  نظر شما درباره خرید واکسن از شرکت‌های خارجی چیست؟

وطن پور: ما درباره واکسن هم در تدارک واردات هستیم و هم تولید داخل. ما به هر دلیلی در تولید واکسن داخلی دچار مشکل شویم، باید از قبل برای جامعه پرخطرمان فکر کنیم و برای واردات هم این پیش‌بینی را کرده‌ایم. از سوی دیگر با توجه به شرایط تحریم ممکن است امکان استفاده از واکسن خارجی هم نداشته باشیم. از این رو با توجه به شرایط خودمان باید همه گزینه‌ها را برای سلامت مردم روی میز داشته باشیم تا در موقعیت‌های مختلف از هر کدام که به نفع سلامت مردم است، استفاده کنیم.

از هرجا می‌توانیم واکسن ارزان‌تر و کافی بخریم، من هم توصیه می‌کنم بخریم

آزادمنش: من هم که دارم سعی می‌کنم واکسن بسازم، یک پزشکم و اگر ببینم از جای دیگری می‌توان واکسنی را زیر قیمت، به موقع و ارزان‌تر و بهتر و به میزان کافی می‌توانیم خریداری کنیم، من هم توصیه می‌کنم آن واکسن را بخریم و الزامی ندارم به اینکه واکسن ساخت داخل را استفاده کنیم. از هر راهی بتوانیم مشکل کشور را حل کنیم، باید انجام دهیم.

تاثیر اقدامات محققین کشور، در رفتار تجاری شرکتهای خارجی

وطن پور: من چون در حوزه فناوری کار می‌کنم، تاثیر اقدامات محققین کشورمان را در رفتار شرکت‌های خارجی به عینه می‌بینم. به محض اینکه اعلام می‌کنیم پروژه‌ای را شروع کرده‌ایم، یا زمانی که شرکت داخلی مجوز سازمان غذا و دارو را می‌گیرد، قیمت محصولات طرف خارجی پایین می‌آید. از این رو اگر تلاشهای محققین ما به تامین صد درصدی نیاز داخلی نینجامد، قطعاً تاثیر لازم را در مذاکرات بازرگانی و گفتگوهای تجاری برای واردات خواهد داشت. اگر ما شرکتی بودیم که نه محقق و پلتفرم تولید داشتیم و نه در تولید واکسن کار کرده بودیم، طبعاً قیمت‌های گزاف‌تری به ما پیشنهاد می‌شد. الان یکی از شرکت‌ها واکسن را ۱۵۰ دلار قیمت گذاری کرده و اگر ما بخواهیم چنین قیمت‌هایی را پرداخت کنیم، بودجه و منابع هنگفتی باید صرف کنیم و جایگاه کنونی خود را مدیون محققان عزیز کشور و شرکت‌های دانش بنیان هستیم و با این جایگاه، حتی اگر بخشی از نیازمان را متکی به واردات باشیم، واکسن را گران نمی‌خریم.

ایرنا: توافقی که ما با کوواکس کردیم و تعهد آنها درخصوص تحویل واکسن چگونه است؟

وطن پور: آن میزان که من اطلاع دارم و در کمیته واکسن مطرح شده، امور بین الملل وزارت بهداشت به موسسه کوواکس اعلام نیاز کرده و بخشی از منابع مالی آن را هم تامین کرده و فعلاً یک رزرواسیون انجام شده است. ما طبعاً باید پیش پرداختی بکنیم تا خرید مقداری واکسن تثبیت شود. مطلع هستم که وزیر بهداشت پیگیر تامین بقیه منابع هم هستند. البته هنوز هیچ چیز قطعی نیست، اگر حادثه غیرمترقبه‌ای رخ دهد یا شرکتها موفق به گرفتن تاییدیه نشوند، یا اعلام شود که واکسن هم موثر نیست، باید راه دیگری را دنبال کرد.

بعید است با حربه تحریم مانع دستیابی ما به واکسن شوند

ایرنا: موضوع تحریم مشکلی در دستیابی ما به واکسن کوواکس ایجاد نمی‌کند؟

وطن پور: هنوز ما با واقعیت عینی موضوع مواجه نشده‌ایم و باید صبر کنیم تا واکسن‌ها عرضه شود. ما سفارش و پیش پرداخت را ارائه کرده و وظایف و تعهداتمان را انجام داده‌ایم. شعار آمریکایی‌ها هم این بوده که در واکسن و دارو مشکلی ایجاد نمی‌کنند. موضوع کرونا هم بین المللی است و چون این بیماری قابل انتقال است، به نظر می‌رسد آنها هم نمی‌خواهند بیماری در کشور ما بماند و بعید می‌دانم در این موضوع با حربه تحریم مانع دستیابی ما به واکسن شوند. هرچند امکان چالشهای احتمالی در نقل و انتقال پول، بانکها و موضوع FATF هست که همه باید برای حل آن همکاری کنیم.

تفاوت فناوری واکسن آنفلونزا و کرونا

ایرنا: در بحث تولید واکسن علاوه بر فناوری، امکانات تولید انبوه هم مهم است. شما تصور می‌کنید در این زمینه هم مشکلی برای تامین نیاز گسترده مردم کشورمان نداریم؟ منشا مشکلی که باعث عدم تولید واکسن آنفلونزا شد، عدم سرمایه‌گذاری کافی بود؟

آزادمنش: فناوری و سرمایه گذاری به هم مربوطند. تا جایی که اطلاع دارم، در تولید واکسن آنفلونزا، فناوری مورد استفاده مبتنی بر کشت در تخم مرغ (Specific Pathogen Free) SPF بود. فکر می‌کنم تولید این تخم مرغ در کشور بسیار محدود است و وارداتش هم خیلی مشکل بود. این موضوع در تولید واکسن آنفلونزا اخلال ایجاد کرد.

ایرنا: پس مشکل ما در فناوری بود، نه تجهیزات تولید؟

آزادمنش: من خودم فقط یک بار این پروژه را نظارت کردم و در تولید آن نقش نداشتم. اما فکر می‌کنم این طور بود و تجهیزات خوبی داشتیم. اما درباره واکسن کرونا آن مشکل را نداریم.

گروه ما می‌تواند سالانه ۴۰ میلیون دوز واکسن کرونا تولید کند

پلتفرم واکسن‌های مختلف با هم فرق دارد. دو شرکت ایرانی مطابق با همان فناوری که مدرنا و فایزر واکسن ساخته‌اند کار می‌کنند. من دو چالشی که برای این پلتفرم می‌بینم، یکی سر قیمت خواهد بود و دیگری درباره تولید انبوه. درباره پلتفرم واکسن غیرفعال شده، ۳ یا ۴ شرکت الان در ایران فعالند. در تاسیسات کشت ویروس یک مقدار مساله هست که البته تازه ساخته شده و احتمالاً مشکلی نخواهند داشت. ولی اینکه در نهایت چقدر بتوانند تولید کنند، مساله است و میزان تاثیر واکسن هم مساله دیگر است. اما واکسنی که ما در حال تولید آن هستیم، مبتنی بر روش واکسن سرخک و مشابه آن است و سالانه می‌توانیم ۴۰ میلیون دوز تولید کنیم.

ایرنا: تنها شرکت شما ۴۰ میلیون تولید می‌کند؟

آزادمنش: البته ما یک شرکت دانش بنیان کوچک هستیم و تولید را ما به تنهایی انجام نمی‌دهیم و با همکاری یک شرکت داروسازی تولید می‌کنیم. این فناوری‌های مختلف چالش‌های متفاوتی دارند و هر کدام از ما که نتوانیم تولید کنیم، به یک علت یکسان نخواهد بود.

نظام توزیع واکسن ما مشکلی ندارد

ایرنا: گفته شده واکسن‌ها باید در دمای ۷۰ درجه زیر صفر نگهداری شود. درباره توزیع واکسن هم تدبیری اندیشیده شده است؟ به هرحال مردم مشکلات اقتصادی دارند و قیمت واکسن برایشان مهم است و نکته دیگر توزیع عادلانه واکسن در بین مردم، از جمله اقشار ضعیف است. درباره این موارد هم تدابیری اندیشیده شده است؟

وطن پور: ما در کمیته واکسن یکی از دغدغه‌هایمان همین است. دبیرکمیته دکتر گویا هستند که سالها تجربه توزیع واکسن دارند و تجهیزات و سازوکارها را در اختیار دارند. یکی از بحثهای ما با کوواکس هم این بود که بخش عمده واکسن ما را از مواردی تامین کند که نیاز به دمای منهای ۷۰ ندارد و این تدبیر هم اندیشیده شده است. به مردم هم این اطمینان را می‌دهم که نظام توزیع واکسن ما یک نظام نهادینه و عادلانه است و معاونت بهداشتی مراکز مجهزی دارد که واکسنهای زیادی را از طریق آنها توزیع کرده و مشکلی وجود ندارد.

البته یخچال‌های منهای ۸۰ درجه در داخل کشور هم تولید می‌شود و تا جایی که من اطلاع دارم، ساختار توزیع واکسن را داریم.

آزادمنش: ما درمورد فلج اطفال کمپین‌های متعدد داشتیم که خانه به خانه بچه‌ها را واکسینه کردند. در بعضی کشورها هزینه توزیع واکسن به اندازه خود واکسن است. اما برای ما خیلی کمتر از این خواهدبود و از پس آن برمی‌آییم.

ایرنا: سخن پایانی ؟

وطن پور: باید به مردم این اطمینان را بدهم که در طول ۱۰ سال گذشته، زیرساخت‌های خوبی برای تبدیل دانش به ثروت و تولید و حل مشکلات مردم آماده کرده‌ایم و در بیماری کرونا محققان ما با استفاده از اندوخته‌های خود توانستند اقلام مورد نیاز مردم را تامین کنند و امیدوارم در کنترل این بیماری سربلند باشیم.

آزادمنش: من بیشترین نقطه قوتمان را در نیروی انسانی متعهد کشور می‌بینم، یعنی کسانی که هم علم کافی دارند و هم پای کارند. ممکن است ما از خودمان و برخی دیگر ناراضی باشیم. اما بخشی از افراد هستند که خیلی پای کارند و اینها مایه امید ما هستند تا در کارمان موفق شویم.

برچسب‌ها ویروس کرونا واکسن آنفلوآنزا انستیتو پاستور ایران تولید واکسن واکسن واکسن کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پروندهٔ خبری واکسن کرونا، از نظریه تا عمل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا واکسن آنفلوآنزا انستیتو پاستور ایران تولید واکسن واکسن واکسن کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ویروس کرونا واکسن آنفلوآنزا انستیتو پاستور ایران تولید واکسن واکسن واکسن کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اخبار کنکور کشورهای همسایه واکسن آنفلونزا شرکت های خارجی تولید واکسن پلتفرم واکسن وزارت بهداشت توزیع واکسن واکسن کرونا بین المللی اعلام کرده شرکت ها ۴۰ میلیون واکسن هم واکسن ها وطن پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۷۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرغداران وارد بازی مافیایی واردات مرغ نشوند

مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور مافیای واردات مرغ هم در کمین نشسته‌اند گفت: مرغداران در زمین بازی که توسط مافیای واردات چی مرغ گرم و منجمد تدارک دیده شده، بازی نکنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت پشتیبانی امور دام کشور، حسین شیرزاد اظهار داشت: رکورد خرید 1000 تن مرغ از مرغداران کشور نشان از تعهد بالای ما به مرغداران کشور دارد، این در حالی است که تا کنون منابع یا تسهیلات یا پولی بابت این عملیات مهم در صنعت مرغداری به شرکت پشتیبانی امور دام پرداخت نشده است.

به گفته وی، با این حال بالای 76درصد بهای مرغ خریداری شده نقدا به مرغداران پرداخت و بقیه مولدین زنجیره ها را با تهاتر کنجاله سویا یا ذرت راضی نموده ایم و این حرکت حمایتی همچنان ادامه دارد.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور با اشاره به اینکه همکاران استانی با تمام قدرت مشغول جمع آوری مرغ مازاد هستند، اظهارداشت: در حال حاضر در نیمی از استانهای کشور ظرفیتهای خرید را افزایش داده ایم. چنانکه عمده کشتارگاه ها با شرکت همکاری می کنند، تقریبا 95 درصد ظرفیت تونل های انجماد کشور در اجاره ما هستند.

وی اظهار داشت: درک ضرورت جمع آوری مازاد مرغ در کشور و کمک به ارتقای صنعت مرغداری در گام جدید به موازات تحولات مثبت و سازنده 6 ماهه اخیر در وزارت جهاد کشاورزی حرکت به سوی یک راهبرد ملی است. اینکه در بزنگاه تاریخی قرار داریم که سرانه مصرف مرغ کشور به همت و مرهون تلاش مرغداران کشور با افتخار در حال افزایش است. باید به توانایی بالای کالای جایگزینی گوشت سفید مرغ به گوشت قرمز هم در شرایط امروزین بازار فرآورده های پروتئینی کشور توجه کنیم.

مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: شرکت حتی مباشر گرفته است تا مرغ صنعتی را هم از بازار جمع کند تا تاثیری بر حجم عرضه مرغ گرم نگذارد فعلاً همه استانها مشغول خرید مازاد مرغ هستند. البته صادرات و مذاکره با شرکتهای بزرگ تبدیلی و فرآوری برای جمع آوری و قطعه بندی و شنیسل راهکار موثر دیگری است. حتما باید از ظرفیت صنایع تبدیلی تکمیلی و فرآوری بخش خصوصی بهره برد.

وی خاطر نشان کرد: معتقدم دولت هر مجوزی که اتحادیه ها می خواهد باید به آنها بدهد تا با توانمندسازی شان ظرفیتهای جدیدی خلق شود. صنعت مرغداری و مرغداران عزیز پرتوان و پرهمت کشور نیازمند توجه و حمایتهای جدی تری برای تاب آوری و تولید پایدار می باشند. باید همگان هم سیاستگذاران و هم ذی نفعان و ذی مدخلان صنعت مرغداری بپذیرند که با عبور صنعت مرغداری کشور از 130 میلیون قطعه به 150 میلیون قطعه در کلاس جدیدی قرار داریم و نیازمند استانداردهای تازه در زنجیره تامین و ارزش صنعت مرغداری می باشیم. باید به این دگردیسی تکاملی در صنعت مرغداری کمک کنیم. باید بپذیریم که مرغداران کشور به حمایت و لجستیک بیشتری نیاز دارند.

شیرزاد افزود: صنعت مرغداری کشور وارد مدار جدیدی از تکامل زنجیره ارزش خود در طبقه بندی کلاس جهانی این صنعت شده است. طبیعی است این تحول، در امور متعارف و خو گرفته شده گذشته ناترازی و تعارض بوجود خواهد آورد و منافع بسیاری از گروداران دچار تزلزل خواهد شد.

وی اضافه کرد: این مدار و سطح بالاتر در اوربیتال تولید مرغ گوشتی دارای ریسک ترکیبی و متنوع، جدای از ریسکهای ماهوی و متعارف صنعت مرغداری می باشد. در علم مالی رابطه ریسک و بازده باهم نسبت مستقیم دارند.

به گفته وی، وقتی از 130 میلیون قطعه داریم به سمت 150 میلیون قطعه جوجه ریزی جهش تولیدی می کنیم. انتظار داریم با بازده و حاشیه سود مطلوبتری در کلیت این صنعت روبرو باشیم. به عنوان دولت باید ریسکهای سیستماتیک این صنعت را تعدیل کنیم و ریسکهای غیرسیستمیک را مهار نماییم. حداقل تاثیر تورم بر هزینه های تولید در این صنعت را کم کنیم. نباید بگذاریم شوک های درونی و بیرونی اثرگذار بر این صنعت این موفقیت بین المللی را خدشه دار سازد.

وی اضافه کرد: ثبات و پایداری در این کلاس جهانی، تلاش بیشتر و حداکثری را می طلبد، حتی مفاهیم رایج را تغییر خواهد داد در این کلاس ما "واژه مرغ مازاد" دیگر نخواهیم داشت، بلکه بیش بود مرغ به منزله "مرغ صادراتی" خواهد بود بطور متوسط روزانه 7 هزار و 672 تن تقریبا معادل ماهانه حدود 227 هزارتن گوشت مرغ مصرف در مقیاس ملی است که با 135 میلیون قطعه جوجه ریزی میتوان پاسخ مناسبی به تقاضای موثر ملی داد.

وی ادامه داد: جهش از این مدار تولید تا 150 میلیون قطعه جوجه ریزی نیازمند سرمایه گذاری، تقویت اکوسیستم تولید تخم مرغ نطفه دار و افزایش ظرفیت تولید جوجه یک روزه در داخل و تقویت کریدورهای با ثبات واردات جوجه و انکشاف بازارهای صادراتی جدید برای صادرات مرغ و ارتقای قدرت رقابت پذیری تولیدکنندگان از طریق پمپاژ عناصر بهره وری تولید است که اینها عناصر لازم و مقوم جهش تولید و مردمی سازی تولید بنا به فرموده مقام معظم رهبری می باشند.

مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: رشد زنجیره های تولید مرغ گوشتی و تخمگذار و ادغام واحدها و تملک و تصاحب واحدهای مرغداری و میل زنجیره ها به بزرگ شدن نشان از درستی سیاست های شش ماهه اخیر در این صنعت است. اما در کنار آن دولت باید با انواع بسته های بیمه ای، مالی، تامینی، نهاده ای و لجستیکی، حمایت و توجه بیشتری به واحدهای خرد و کوچک و متوسط از خود نشان دهد تا جامعه مولدین مرغ کشور پولاریزه، قطبی و دارای شکاف و گسست نگردد. به عبارت دیگر تعاملات، مناسبات و ارتباطات این دو فصل مجزا و منفک در تولید مرغ کشور در نهایت باید به یک بازی "برد- برد" و انتگره شدن( ادغام عمودی و یکپارچگی) مناسبات تجاری- تولیدی ختم گردد.

وی اضافه کرد: دولت باید برخی از این تعارضات و شکاف ها را به بهانه بهبود بهره وری و کارایی این واحدها با انواع حمایتهای یارانه ای، دادن امتیاز های تجاری به اتحادیه های مرغداران و با حمایت مالی تسهیلاتی از مرغداران کوچک و متوسط پر کند. تشکل های مرغداران هم باید به توسعه، توانمندسازی و ظرفیت سازی جدید بپردازند و تنظیمات صنعت مرغداری را خود به عهده بگیرند.

شیرزاد گفت: طی 7 ماه گذشته، وزارتخانه با اتخاذ سیاستهای درستی که مقوم این حضور در کلاس متفاوت جهانی است با موفقیت توانسته در روندهای سنتی و متعارف گذشته گسست بوجود آورده و محدودیتهای گذشته در تولید مرغ و جوجه ریزی را دیگر نمی پذیرد . مثلاً وزارتخانه به شدت با کاهش جوجه ریزی در اسفند و فروردین مخالف است و محدودیت های فصلی و اکولوژیکی و تکنیکی را پشت سر گذارده است. این سیاست وزارتخانه به معنای حضور در کلاس جهانی جدید، حضور در مدار متکامل تری از تولید به نسبت گذشته و البته حضور مجموعه ای از ریسکها و بازده های متفاوت تر از قبل است. باید رسیدن به این قله را پاس بداریم. این موفقیت مرهون تلاش مرغداران کشور است که بار تحمل ریسکها و تنش ها و چالش ها بر گرده اینان استوار شده و سختی ها را برای رسیدن به افتخاری ملی تحمل می کنند.

وی تصریح کرد: ایران در حال نزدیک شدن به چهار کشور اول تولید کننده صنعت مرغداری در جهان می باشد و این موفقیت را باید ثبات و پایداری ببخشیم و از این دستاورد حفاظت کنیم.

مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور افزود: در این میان مافیای واردات مرغ هم در کمین نشسته اند. این مافیا بطور مداوم از این موفقیتها دلخور و سودهای کلان بادآورده خود را در آتیه نزدیک از دست رفته می بینند. نباید مرغداران در زمین بازی که توسط مافیای واردات چی مرغ گرم و منجمد تدارک دیده شده، بازی کنند، صنعت مرغداری کشور در حال تکامل و پیشرفت است و همگان موظف هستیم تا از این دستاوردها صیانت نماییم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • معرفی شرکت احیا استیل فولاد بافت
  • اعتراف آسترازنکا به عوارض مرگبار واکسن/ رشوه، دروغ و پنهان‌کردن حقیقت برای تجارت با سلامتی انسان‌ها
  • بررسی روند اجرای طرح جهش تولید در دیم زارهای مرگور ارومیه
  • تکذیب خبر اخراج کارگران شرکت حریر خوزستان
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • مرغداران وارد بازی مافیایی واردات مرغ نشوند
  • آمریکا مانع صدور گواهی تجهیزات مخابراتی توسط هواوی می‌شود
  • مردم این کشورها کُشته مُرده بستنی ایرانی هستند