Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@11:13:11 GMT

سرنخ‌هایی از عملیات ترور شهید محسن فخری‌زاده

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۵۷۶۸۸

سرنخ‌هایی از عملیات ترور شهید محسن فخری‌زاده

به گزارش الف، روز جمعه 7 آذرماه در حوالی ساعت 14، دکتر محسن فخری زاده یکی از دانشمندان سرشناس هسته ای کشورمان، در جریان یک عملیات تروریستی در منطقه آب سرد(در نزدیکی تهران) هدف حمله تروریستی قرار گرفت و به فیض شهادت نایل شد. بلافاصله پس از انتشار خبر ترور دکتر فخری زاده، رسانه های بین المللی، مانور رسانه ای گسترده ای را در مورد ماهیت و ابعاد مختلف این رویداد به راه انداختند و به طور خاص به این مساله که این ترور از طرف چه گروه یا کشوری سازماندهی شده و تبعات احتمالی آن چه خواهد بود، متمرکز شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این همه، داز میان تمامی گمانه زنی های مطرح شده و با پیگیری تحولات منطقه ای و فرامنطقه ای که در مدت اخیر اتفاق افتاده اند، می توان سرنخ هایی احتمالی از محرک ها و زمینه های ترور شهید فخری زاده ارائه کرد که در ادامه به بخشی از آن ها اشاره می شود. 

*شکل گیری اتاق عملیات مشترک آمریکایی-صهیونیستی جهت انجام خرابکاری های گسترده در برنامه هسته ای ایران

حدودا یک هفته قبل از ترور شهید فخری زاده، "پایگاه خبری تایمز آو اسرائیل" در مقاله ای به تشکیل اتاق عملیات مشترک از سوی دولت ترامپ و رژیم صهیونیستی جهت برخورد با ایران و انجام عملیات ها و اقدامات پنهانی در این کشور با هدف ایجاد خرابکاری در برنامه هسته ای این کشور و تشدید فشارها بر آن، خبر داده بود(چند ماه قبل نیز، نشریه "نیویورک تایمز" از شکل گیری یکچنین اتاق عملیاتی خبر داده بود). استدلال اصلی مقاله مذکور این بوده است که آمریکا و رژیم صهیونیستی سعی دارند تا در روزهای پایانی دولت ترامپ، تا جای ممکن ایران را تحت فشار قرار دهند و از هرگونه شکل گیری تعامل و گفتگو میان دولت آینده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران، جلوگیری کنند. 

گزارش مذکور به طور ویژه تاکید می‌کند که اتاق عملیات مشترک رژیم‌صهیونیستی و دولت ترامپ، متمرکز بر برنامه هسته ‌ی کشورمان خواهد بود و عملیات های پنهانی نیز سعی خواهند کرد تا اختلالات جدی را برای فعالیت های هسته ای ایران که به زعم آن ها، اهداف جاه طلبانه و مخربی دارد، ایجاد نمایند. در این چهارچوب، هرگونه حذف فیزیکی افراد، ایجاد خرابکاری سایبری و حتی هدف قرار دادن تاسیسات و مراکز حساس کشورمان از سوی عوامل آمریکایی-اسرائیلی، کاملا محتمل بوده و اساسا در چهارچوب فسلفه وجودی تشکیل یکچنین اتاق عملیاتی قرار دارد. از این منظر، عملیات ترور دکتر محسن فخری زاده را نیز می توان در همین چهارچوب ارزیابی کرد. 

*ترور شهید فخری زاده و ارتباط احتمالی آن با سفر پنهانی نتانیاهو به ریاض

چند روز قبل از حادثه ترور شهید محسن فخری زاده، برخی رسانه های منطقه و به طور خاص رسانه های رژیم‌صهیوینستی، از سفر محرمانه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به عربستان سعودی و گفتگو و رایزنی های وی با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی خبر داده بودند. این دیدار که همزمان با حضور مایک‌پمپئو وزیر خارجه آمریکا در عربستان اتفاق افتاده، همانگونه که "پایگاه خبری میدل ایست مانیتور" اشاره کرده، تبعات و پیامدهای زیادی را برای منطقه خاورمیانه به دنبال خواهد داشت. در این چهارچوب می توان این گمانه را مطرح کرد که احتمالا سه طرف، در جریان رایزنی های خود، مساله تشدید فشارها عیه ایران، خرابکاری در برنامه هسته‌ای این کشور و ایجاد اختلال در هرگونه تعامل آتی دولت جو بایدن با ایران را نیز مطرح کرده اند و یکی از خروجی های اتاق عملیات مشترک آن ها علیه کشورمان، تصویب طرح ترور دکتر محسن فخری زاده بوده است. 

بدون تردید، انتخاب جو بایدن به کرسی ریاست جمهوری آمریکا و حذف ترامپ از قدرت که رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی، قمار زیادی را بر ماندن وی در قدرت انجام داده بودند، نقش زیادی در ایجاد هراس برای رقبای منطقه ای و بین المللی ایران بازی کرده است و دولت مستقر آمریکا(یعنی دولت ترامپ)، سعی خود را بر این متمرکز ساخته تا بتواند سیاست خارجی خود در قبال ایران را که بر فشارحداکثری متمرکز است، به دولت بعدی این کشور تحمیل کند و فضا را برای هرگونه انعطاف در برابر این کشور از سوی دولت بایدن، مسدود سازد. در این چهارچوب، منافع مشترک عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی و دولت ترامپ در تقابل با ایران، محرکی کافی را برای انجام اقدامات جنایتکارانه علیه کشورمان، نظیر آنچه در قضیه ترور شهید فخری زاده مشاهده کردیم، فراهم ساخته است. 

*تضعیف احتمال هرگونه تعامل و مذاکره میان ایران و دولت جدید آمریکا در آینده نزدیک 

یکی از دیگر از محرک های اصلی در زمینه ترور شهید فخری زاده که پیش از نیز به آن اشاره شد، تضعیف احتمال وقوع هرگونه مذاکره و فرآیند دیپلماتیک میان ایران و دولت آینده آمریکا بر سر مساله هسته ای این کشور، و احیای توافق برجام است. این مساله به قدری مهم است که برخی کارشناسان و تحلیلگران بین المللی نظیر "ژولیان برگر"(تحلیلگر گاردین)، بر این باورند که عملیات ترور دکتر محسن فخری زاده بیش از آنکه اقدامی علیه پرونده اتمی ایران باشد، در واقع، تحرکی جدی جهت مسدودسازی هرگونه گفتگو و شکل گیری چهارچوب های دیپلماتیک میان ایران و دولت آینده آمریکا است. 

از منظر این کارشناسان، دولت ترامپ با همدستی رژیم صهیونیستی و همچنین متحدان منطقه ای خود سعی دارد تا جای ممکن، فضای تعامل و گفتگو را در مورد پرونده ایران مسدود سازد و با ایجاد اختلال در این زمینه، جو تنش و بحران را در این باره حفظ کرده و زمینه را برای اقدامات فراقانونی بیشتر بر علیه کشورمان هموار سازد. در این چهارچوب، آن ها بر این باورند که ترور سردار شهید قاسم سلیمانی نیز با هدف از بین بردن تمامی کانال‌های مبتنی بر تعامل با ج.ا.ا اتفاق افتاد و سعی داشت در قالب کارزار فشار حداکثری این پیام را به افکار عمومی بین المللی و به طور خاص، ایران برساند که اگر ایران خواهان رفع شدنِ مشکلات عمیق خود است، هیچ راهی الا پذیرفتن آن دسته از شروطی که آمریکا تعیین می کند، ندارد و در این زمینه، واشنگتن هیچگونه مماشاتی با تهران نخواهد کرد. در این راستا، ترور شهید فخری زاده نیز سعی دارد این پیغام را به دولت آتی آمریکا و همچنین ایران برساند که اساسا شکل گیری فضای تعاملی میان ایران و آمریکا، و تضعیف کارزار فشار حداکثری علیه تهران، در شرایط فعلی مقدور نیست و جو به گونه ای است که فرض شکل گیری تعاملات آتی میان ایران و آمریکا، به شدت ضعیف است. 

به طور کلی، در این چهارچوب، اسرائیل و آمریکا سعی کرده اند تا با تشدید هر چه بیشتر تحرکات خود علیه ایران، از یک سوی دیوار بی اعتمادی به امریکا را برای ایران بلند‌تر کنند و از طرف مقابل، دست و پای دولت بعدی آمریکا را نیز جهت هرگونه تعامل با ایران ببندند. ترور شهید فخری زاده نیز باید در همین چهارچوب ارزیابی شود. 

منبع: الف

کلیدواژه: ترور شهید فخری زاده دکتر محسن فخری زاده اتاق عملیات مشترک رژیم صهیونیستی عربستان سعودی میان ایران عملیات ترور برنامه هسته بین المللی دولت ترامپ ترور دکتر شکل گیری منطقه ای هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۷۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم نوعی جنگ است | با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند

به گزارش همشهری‌آنلاین، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) با بیان اینکه این نمایشگاه معرفی توانمندی های صادراتی ایران است و فضای رقابتی ایجاد می‌کند، تصریح کرد: نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران یک کنش جمعی برای رفاه اجتماعی و جهانی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی محسوب می‌شود، امیدواریم این نمایشگاه موجب همگرایی، هماهنگی و مشارکت فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و بازرگانان و موجب رشد اقتصادی کشور و منطقه و جهان شود.

ایران تحریم ناپذیر است

وی افزود: این نمایشگاه نشان دهنده آن است که ایران تحریم ناپذیر است و هرگز تحریم ها در این کشور با اراده پولادین مردم به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید؛ طرح های شیطانی منزوی کردن ایران به نتیجه نرسیده و بعد از این هم هرگز به نتیجه نخواهد رسید.

رئیسی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با ذخایر مادی و معنوی و نیروی انسانی کارآمد و با اراده و با ابتکارات و خلاقیت ها و با بهره مندی از فناوری های نوین می‌تواند در عرصه های مختلف برای دنیا نوآوری هایی را داشته باشد و به جهان عرضه کند.

تحریم نوعی جنگ است

رئیس جمهور بیان کرد: خداوند همه امکانات را به صورت عادلانه در اختیار بشر قرار داده و می‌توان با فکر و اندیشه، همکاری و همگرایی و هم‌اندیشی، نیاز ها را مرتفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند اما متاسفانه جریان تحریم‌ها نمادهای ظلم به دولت‌ها و ملت‌هاست، نه فقط ظلم به یک ملت بلکه ظلم به تمام ملت‌هاست.

رئیسی تاکید کرد: اگر با ایجاد تنگنا ملتی را از رسیدن به هدف و دستیابی به امکانات محروم کرد، این ظلم به یک اقلیم نیست بلکه به همه ملت‌ها و اقلیم‌هاست.

رئیس جمهور تحریم را نوعی جنگ دانست و گفت: اما نه جنگ نظامی، جنگی که با این ابزار ملتی را از آنچه می‎ تواند به آن دست یابد، محروم کند.در جنگ اراده‌ها ملت ایران اراده کرد که با توکل بر خدا و با ابتنا به داشته‌ها و توانایی‌های ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد به نحوی که نه ما بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند فشارهای حداکثری به جمهوری اسلامی مفتضحانه شکست خورده است.

با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند

وی بیان کرد: غرب تلاش می‌کند که ما و منطقه به فناوری‌های نوین دست پیدا نکنیم و اگر به این فناوری دست یافتیم، نقطه اصلی در دست خودشان باشد که بتوانند به سلطه‌گری ادامه دهند اما به لطف خداوند متعال و به برکت نیروهای جوان و دانشمند ما بسیاری از دانش‌ها در کشور ما بومی شده است.امکان اینکه بتوانند دانش بومی را از کشور ما حتی با ترور دانشمندان، از کشور خارج کنند امکانپذیر نیست.

رئیس جمهور تاکید کرد: تصور نکنند اگر چند دانشمند و متخصص را تحت فشار قرار دهند می‌توانند ما را از نوآوری و دستیابی به فناوری نوین بازدارند هرگز این طور نخواهد شد. آنجا که دشمن بیشترین فشار را برای عدم دستیابی ما به دانش اعمال می‌کند ما بیشترین موفقیت را کسب کرده‌ایم به عنوان مثال در صنایع هسته‌ای و نظامی فشار آوردند که ما به فناوری نوین دست پیدا نکنیم اما بیشترین موفقیت ما در صنایع نظامی و هسته‌ای اتفاق افتاده است.

به گزارش ایرنا، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران و توسط شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد برگزار می‌شود.

این نمایشگاه قرار است در حوزه توسعه صادرات غیرنفتی و رونق تجارت خارجی و استفاده از توانمندی و ظرفیت بالای نمایشگاهی کشورمان، تحت عنوان IRANEXPO ۲۰۲۴ برگزار شود.

تاکنون حضور ۱۷۳ شرکت داخلی در این نمایشگاه قطعی شده و قرار است این شرکت‌ها از شنبه تا چهارشنبه به مدت چهار روز از ساعت ۸ تا ۱۵ فعال باشند.

این شرکت‌ها در ۷۰ هزار متر مربع فضای سرپوشیده و فضای باز در سالن‌های ۵، ۶، ۷، ۸، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۸، ۲۵، ۳۱، ۳۵، ۳۸، A۳۸، B۳۸، ۴۰، ۴۱ و ۴۴ حضور خواهند داشت و محصولاتی در حوزه پتروشیمی، صنعت، صنایع غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی، صنایع دستی و گردشگری را در معرض نمایش قرار می‌دهند.

کد خبر 847427 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر ویژه تحریم سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: غافلگیری ایران در زمان عملیات نبود، در راهبرد و تاکتیک بود
  • کار بزرگ شهید شفیع زاده در توپخانه سپاه
  • تحریم نوعی جنگ است | با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • جلال زاده: ایران در عملیات " وعده صادق" در راهبرد و تاکتیک رژیم صهیونیستی را غافلگیر کرد + فیلم
  • جلال زاده: غافلگیری ایران در عملیات وعده صادق در راهبرد و تاکتیک بود + فیلم
  • اسموتریچ خواستار ترور رهبران حماس، نابودی کامل غزه و تحریم دولت رام‌الله شد
  • سخنرانی ترومن پس از بمباران هیروشیما / عماد مغنیه که بود و چگونه ترور شد؟ / تراژدی منابع مشترک چیست؟ / لذت رانندگی با شورلت‌های کلاسیک
  • مس رفسنجان ۱ (۵)-(۴) ۱ پیکان؛ صعودی سخت اما شیرین، دم عنایتی گرم!
  • کشف سرنخ‌هایی از گذشته سیاره مرموز پلوتون
  • «وعده‌ صادق» روح تازه‌ای به رزمندگان مقاومت دمید