Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@03:22:00 GMT

کرونا با روان کودکان چه می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۵۹۶۶۰

کرونا با روان کودکان چه می‌کند؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، حس کلافگی و بی‌حوصلگی، مشاجره‌ها و اختلافات خانوادگی، کاهش صبر و تحمل، تشدید افسردگی‌ها و... را ممکن است در این روزها خیلی از افراد تجربه کرده باشند که نوعی هشدار روانی است که باید به آن توجه داشت و با انجام برخی کارها سعی در مدیریت و کنترل رفتارها کرد تا در این شرایط دردی به دردهایی که در غم از دست دادن‌های عزیزانمان و بیماری‌ها تجربه می‌کنیم افزوده نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شهربانو پرخو، پزشک روانشناس درباره تأثیر مخرب محدودیت‌های ارتباطی، هشدارهای روانی در خانه ماندن‌های طولانی و راه‌های پیشگیری از آن به گفت‌وگو نشسته‌ایم که در ادامه متن پاسخ‌های او را می‌خوانید.

تأثیرات و تهدید‌های مخرب محدودیت‌های ارتباطی در اعمال قرنطینه‌های خانگی چیست؟ 

انسان به‌عنوان یک موجود اجتماعی در بطن یک جامعه رشد و نمو پیدا می‌کند. تعاملات انسان‌ها با یکدیگر نقش بسزایی در این مهم دارد، چنانچه محدودیتی در این خصوص ایجاد شود تبعات نامطلوبی را به دنبال خواهد داشت. در الگوی کنش متقابل، انسان‌ها به‌طور منظم و مستمر در تعامل با یکدیگر سهیم هستند. به ‌عبارت دیگر پس ازآنکه بین افراد تعامل اجتماعی شکل گرفت آنها سعی کردند تا موارد مشترک را بیابند و تقویت کنند. با توجه به اشتراکات موجود رفته‌رفته این مجموعه از افراد تشکیل یک مجموعه واحد را دادند که از آن تعبیر به «ما» می‌شود. درصورتی که «ما»ی تشکیل شده سطحی و زودگذر باشد رابطه بین افراد به‌سرعت از بین می‌رود. حال چنانچه بنابر هر دلیل یا اتفاقی این اجتماع دارای محدودیت ارتباطی و تعاملی شود ساختار روانشناختی فرد دچار اختلالات متعددی می‌شود.

مهم‌ترین تأثیرات مخرب محدودیت‌های ارتباطی چیست؟

یکی از مطالعات و آزمایش‌های مهم در این زمینه که تأیید این ادعاست، آزمایش محرومیت حسی است. در این آزمایش زمانی که تحریکات حسی از نظر کیفیت و کمیت ناکافی باشند به ادراک صدمه می‌زنند و محرومیت حسی ایجاد می‌شود. هم‌اکنون با شرایط ایجاد محدودیت‌ها و بعضاً قرنطینه‌های خانگی نمونه‌ای از این محرومیت‌های حسی در جوامع ایجاد و انسان‌ها با محدودیت‌های تعاملی و ارتباطی مواجه می‌شوند، لذا تبعات این موضوع را می‌توان به 3دسته تقسیم کرد: 

تأثیرات شناختی: کاهش ظرفیت یادگیری، ناتوانی در حل مسائل و انجام وظایف، سردرگمی، تفکر نامانوس و واپس‌گرایی.

تأثیرات عاطفی: خستگی، بی‌قراری، افزایش نگرانی، نیاز فزاینده برای تحریک جسمی و اجتماعی شدن، ناپایداری عاطفی

تأثیرات ادراکی: کاهش دقت، مشکلات بینایی و ناهماهنگی حرکتی، از دست دادن موقتی تشخیص رنگ، سردرگمی، اختلال در خواب و حالات بیداری و راه رفتن.

مهم‌ترین تأثیرات این مهم در محیط خانه و خانواده‌ها چیست؟

زوجین و والدین در خانواده به‌عنوان محورها و ارکان مهم در کنترل محیط خانه محسوب می‌شوند. شناخت احساسات و ابعاد روانشناختی هر یک از اعضا و مدیریت آن از سوی طرفین تأثیرات مطلوبی بر سطح تعاملات اعضا خواهد داشت. لذا همدلی و درک متقابل زوجین و والدین در مدت زمان حضور در خانه و قرنطینه‌های اعمالی منجر به آرامش در محیط خانه می‌شود.

اما در این میان کودکان و نوجوانان یکی از مهم‌ترین گروه‌های تأثیرپذیر قرنطینه‌های خانگی محسوب می‌شوند. بروز مشکلات روانشناختی ناشی از آن برای این گروه ایجاد احساساتی نظیر اضطراب، استرس و نبود اطمینان می‌کند. اگرچه کودکان از راه‌های مختلف به این احساسات واکنش نشان می‌دهند اما به‌طور کلی در مواجهه با رویدادهایی همچون تعطیلی مدارس و لغو برنامه‌ها و دوری از دوستان، بیش از پیش به حمایت‌های عاطفی نیاز دارند.

راهکارهای مهم در پیشگیری از تبعات نامطلوب روانشناختی در این گروه سنی چیست؟

با فرزندان خود درباره این بیماری صحبت کنیم. والدین باید در صحبت با فرزندان خود درباره بیماری کرونا و نقش مهمی که آنها در حفظ سلامت خود دارند، پیشقدم شوند و با آرامش در این‌باره با آنها صحبت کنند. والدین باید فرزندان خود را تشویق کنند که اگر حالشان خوب نیست یا اگر احساس نگرانی‌ای درباره این بیماری دارند با آنها صحبت کنند و کمک بخواهند. همدلی با کودک و نوجوان باعث کاهش نگرانی و بیماری عصبی در این گروه می‌شود. ایجاد حس همدلی و امنیت منجر به کاهش اضطراب و آرامش کودکان می‌شود. در این زمان کودک و نوجوان از انجام رفتارهای پرخاشگرانه، ناآرام و پرتنش پرهیز خواهند کرد. از طرفی کودکان نیاز به برنامه منظم روزانه دارند. به والدین موکدا توصیه می‌شودکه برنامه روزانه منظمی برای فرزندان خود درنظر بگیرند که شامل زمان بازی و استفاده از موبایل و ارتباط با دوستان‌شان نیز باشد و حتماً زمان‌هایی برای دوری از تکنولوژی و کمک در کارهای خانه درنظر داشته باشند. حفظ یک برنامه منظم و قابل پیش‌بینی با مشارکت خود فرزندان می‌تواند در آنها احساس آرامش خاطر به‌وجود آورد، به‌نحوی که بدانند چه زمان باید به کارهای ضروری بپردازند و چه زمان را به بازی سپری کنند. با تعطیلی مدارس، تفریحات داخل مدرسه، کنسرت‌ها، مسابقات ورزشی و فعالیت‌هایی که بچه‌ها پیش از این در آن شرکت می‌کردند، لغو شده، بنابراین کودکان به‌دلیل از دست دادن تمام این فعالیت‌ها احساس ناامیدی می‌کنند. بهترین راهکار در این خصوص ابراز همدلی با فرزندان و ایجاد امید به روزهای بهتر پیش روست. برای معطوف کردن حواس کودکان به کارهای دیگر تلاش کنید. بهتر است در مدت زمان حضور در خانه هر چند روز یک‌بار یک بازی خانوادگی انجام دهید مثلا با همدیگر آشپزی کنید. گروه‌بندی کنید و هر شب یک تیم به‌صورت چرخشی مسئول آماده کردن شام برای کل خانواده شود. درمورد نوجوانان و استفاده مداوم از اینترنت انعطاف‌پذیرتر باشید، ولی آنها را کاملا به حال خود رها نکنید. با نوجوانان روراست باشید و به آنها بگویید که درک می‌کنید در این شرایط زمان بیشتری دارند، ولی دسترسی بی‌وقفه به صفحات مجازی و رسانه‌های اجتماعی هم ایده چندان خوبی نیست. از نوجوان خود بپرسید: «به‌نظر خودت چه کار باید بکنیم؟ یک برنامه‌ریزی برای خودت انجام بده و با هم در موردش صحبت کنیم تا من هم نظر خودم را بگویم».

 مهم‌ترین توصیه برای والدین چیست؟

به‌طور یقین در این دوران والدین نیز احساس اضطراب می‌کنند و فرزندان از حالات و احساسات آنها الگو می‌گیرند. تا حدی که می‌توانند اضطراب و نگرانی‌های خود را مدیریت کنند و این نگرانی‌ها را بیش از حد در حضور فرزندان خود بروز ندهند. این دقیقا یعنی خوددار بودن و کنترل کردن احساسات، که گاهی کار بسیار سختی است، به‌خصوص اگر این احساسات در آنها هم بسیار شدید باشد. بچه‌ها برای احساس ایمنی و امنیت، به والدین خود متکی هستند. این مهم است که به‌خاطر داشته باشیم که کودکان چون مسافران اتومبیلی هستند که ما راننده آن هستیم. بنابراین حتی اگر احساس اضطراب می‌کنید، اجازه ندهید که سایر مسافران احساس ناامنی کنند.

پربیننده ترین بازیگران ایرانی که همسر خارجی دارند +عکس دارا حیایی در کنار عروسش +عکس حال و روز این بازیگر مشهور خوب نیست +عکس مراسم عروسی پوریا پورسرخ +عکس واکنش ملانیا به شایعات درباره احتمال طلاق از ترامپ

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سلامت روان کودکان روابط خانوادگی احساس ناامنی قرنطینه خانگی سهام عدالت فرزندان خود محدودیت ها مهم ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۹۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستمری والدین شهدا افزایش یافت

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با تشریح جزئیات افزایش حقوق ایثارگران گفت: مستمری والدین شهدا به ۱۵ میلیون تومان رسید. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید باقر سیدرضایی، مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در سال 1402 با تلاش و پیگیری رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاونت توسعه بنیاد شهید و همکاری سازمان برنامه و بودجه، 35 هزار میلیارد ریال برای پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران پیش‌بینی و تامین شد. این اعتبار در بهمن ماه 1402 در اختیار بنیاد شهید قرار گرفت و اداره کل پذیرش با استناد به تبصره سه ماده 40 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران نسبت به شناسایی مشمولان این بخش اقدام کرد.

پرداخت پاداش پایان خدمت 16 هزار جانباز در سال 1402

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به روند پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران گفت: اداره کل پذیرش و امور اداری ایثارگران به استناد تبصره سه ماده 40 و با توجه به آیین‌نامه‌ای که در سال 1401 تدوین و در 1402/12/28 اصلاح و به شماره 243461 به بنیاد شهید ابلاغ شد، موظف بود نسبت به بازنشستگی جانبازان حالتِ اشتغال اعم از مشمولین ماده 38 قانون جامع و تبصره یک قانون حالت اشتغال در صورت داشتن شرایط و با توجه به رای حالت اشتغالشان نسبت به پرداخت حقوق قانونی این گروه اقدام کند.

سیدرضایی ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران توانسته بود در سال 1401 به مبلغ 30 هزار میلیارد برای 14 هزار و 407 نفر از جانبازان این کار را انجام دهد که منابع آن در اواخر سال 1401 تامین شد. تعدادی از این پرداختی‌ها به صورت منظم در سال 1401 و اوایل سال 1402 انجام پذیرفت. در سال 1402 نیز پاداش پایان خدمت 15 هزار و 996 نفر از جانبازان به مبلغ 31 هزار میلیارد ریال از محل اعتبار 35 هزار میلیارد ریال پرداخت شد.

پایان انتظار 37 ساله مادر شهید اسدپور در شیراز

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد پرداخت پاداش پایان خدمت شهدا نیز گفت: 245 شهید در سال 1401 بازنشسته شده بودند؛ ولی پاداش پایان خدمت آنها به ذی نفعان شان پرداخت نشده بود که با توجه به تامین اعتبار 780 میلیارد ریال، حقوق قانونی این عزیزان پرداخت شد.

سیدرضایی ادامه داد: اقدام ارزنده و مهم در سال 1402 پرداخت ذخیره مرخصی شهدا دستگاهی و یگان‌ها بود که از سال 1396 با ابلاغ قانون برنامه ششم توسعه هنوز پرداخت نشده بودند.

وی با اشاره به پرداخت 3 هزار و 290 میلیارد ریال به 3 هزار و 727 نفر از خانواده شهدا گفت: حقوق این گروه از خانواده شهدا به دلایل مختلف از جمله اینکه تکلیف قانونی مشخصی نداشتند چندین سال معوق شده بود که ما امسال با احتساب این مبالغ توانستیم 35 هزار میلیارد ریال در بخش پاداش ایثارگران برای گروه جامعه ایثارگری اعم از شهدا و جانبازان پرداخت کنیم.

واریز معوقه حق پرستاری سال 1401 به 113 هزار ایثارگر و اعمال افزایش ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به پرداخت معوقه حق پرستاری مربوط به سال 1401 به مشمولان آن گفت: حق پرستاری معوقه مربوط به سال 1401 که برای فروردین و اردیبهشت سال مذکور اعمال نشده بود به میزان 38 درصد محاسبه و به تعداد 113 هزار و 765 نفر به مبلغ 1800 میلیارد ریال پیش بینی و در فروردین ماه سال جاری به حساب این عزیزان یعنی 113 هزار نفر واریز شد.

سیدرضایی افزود: همچنین به استناد ماده 38 و 39 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، این بخش از عزیزان که در دوران دفاع مقدس حضور داشتند یا شهدای مربوط به ترور بودند و مشمول ضوابط ابلاغی از طریق ستاد کل نیروهای مسلح هستند. ستاد کل نیروهای مسلح در سال 1402 افزایش هایی را انجام داده بود که متاسفانه به علت عدم تامین اعتبار در بخش بنیاد شهید، اقدامی اتفاق نیفتاده بود. با هماهنگی با مسئولان در پایان سال 1402 موفق شدیم این مبالغ را برای دو ماه بهمن و اسفند ماه تامین و پرداخت کنیم.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم افزایش های سال 1403 را درست اعمال کنیم به استناد ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح و برابر احکام ابلاغی به میزان 20 درصد برای شهدای حالت اشتغال و 10 درصد برای سایر گروه ها یعنی شهدای بازنشسته و همینطور جانبازان مشمول ماده 38 اعمال شد که در این خصوص مبلغی به میزان 2655 میلیارد ریال به تعداد 111 هزار و 949 نفر تامین و در فروردین ماه از بابت معوقه بهمن و اسفند پرداخت شد.

در سال 1403 مستمری والدین شهدا به 15 میلیون تومان رسید

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اتفاق ویژه سال 1403 افزایش حقوق ایثارگران در فروردین ماه بود، موضوعی که در سال های گذشته معمولا اردیبهشت و خرداد ماه اعمال و پرداخت می شد. امسال با تدابیر رئیس جمهور، همکاری نهادها و دستور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و همراهی معاونت توسعه توانستیم افزایش حقوق ایثارگران را از همان فروردین ماه اعمال کنیم؛ به طوری که ما توانستیم برای مشمولین ماده 38 ،39 و 40 و مشمولین تبصره یک حالت اشتغال به میزان 20 درصد افزایش حقوق را اعمال و محاسبه و در حقوق فروردین ماه پرداخت کنیم.

سیدرضایی خاطرنشان کرد: همچنین سرانه مستمری والدین از 7 میلیون و 80 هزار تومان در سال 1403 به عدد 15 میلیون تومان رسید و این مبلغ در حقوق فروردین ماه اعمال شد. همچنین حق پرستاری 35 درصد افزایش پیدا کرد. خوشبختانه توانستیم حق پرستاری 138 هزار نفر از جامعه مشمول را افزایش دهیم. عددی که تحت عنوان سرانه در حال حاضر پرداخت می شود 7 میلیون و 166 هزار تومان است که برای این گروه پرداخت می‌کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر
  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت
  • محدودیت دسترسی به گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی برای کودکان فرانسوی
  • کودکان را از آغوش محروم نکنید/ رابطه بغل کردن با سلامت جسم و روان
  • رویکرد نوین ثبت احوال برای ارائه خدمات به والدین با سامانه تعاملی نام
  • دسترسی کودکان فرانسه به گوشی و شبکه اجتماعی محدود شود
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس