Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و جمهوری آذربایجان اظهار کرد: در مورد بارانداز و شهرک صنعتی مشترک با جمهوری آذربایجان به توافق رسیدیم که ان‌شا‌الله بعد از اتمام کرونا آنها را عملیاتی کنیم.

 

به گزارش پول نیوز، حسین پیرموذن در مورد روابط تجاری ایران و آذربایجان اظهار داشت: شاید تنها کشوری که در دوران کرونا توانستیم روابط اقتصادی خود را با آن حفظ کنیم، آذربایجان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوری که هیچ روزی گمرک‌های مشترک ما تعطیل نبودند. گمرک‌های بیله سوار و آستارا علاوه بر اینکه تعطیل نشدند با افزایش ظرفیت صادراتی نیز مواجه بودند.

وی افزود: از ابتدای کرونا روابط اقتصادی بین ایران و آذربایجان حفظ شد اما تردد بین دو کشور ممنوع شد اما الان گمرکات به طور ۲۴ ساعته فعال هستند و صادرات به صورت دوطرفه انجام می‌شود.

رییس اتاق مشترک ایران و جمهوری آذربایجان تصریح کرد: آذربایجان همچنین مقصد ترانزیتی برای صادرات به کشورهای اوراسیا و کشورهای CIS نیز است. جلوگیری گرجستان از ورود کالاهای ایرانی نیز به همین علت است و به روابط جمهوری آذربایجان و گرجستان مربوط می‌شود.

وی افزود: خوشبختانه در هشت ماهه نسبت به سال گذشته گمرک بیله سوار ۸ درصد افزایش صادرات داشته است.

پیرموذن در مورد مناطق تحت درگیری آذربایجان و ارمنستان و تاثیر آن بر کالاهای ترانزیتی تصریح کرد: این منطقه همچنان محل درگیری نظامی است.کریدور تجاری که به نخجوان درست شده فعلا در مرحله مذاکره است و تاثیری روی تجارت ایران و آذربایجان نخواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: روابط تجاری ما با آذربایجان مطلوب است مذاکرات خوبی هم صورت گرفته است. در تبادلات تجاری خود در گمرک بیله سوار و آستارا نیز تاکنون مشکلی نداشتیم.

 

پیرموذن با اشاره به اعلام آمادگی ایران برای حضور در بازسازی منطقه قره‌باغ گفت: تاکنون هیچ اقدام عملیاتی با ایران، ترکیه یا هیچ کشور دیگری در مورد بازسازی قره‌باغ انجام نشده است. بعد از کرونا و باز شدن راه‌ها پیشنهاداتی برای بازسازی خواهیم داشت. فعلا با توجه به بسته بودن راه‌ها هیچ مذاکره‌ای صورت نگرفته و در اولین کمیسیون مشترک اقتصادی به این موضوعات خواهیم پرداخت اما درحال جمع‌آوری‌ شرکت‌هایی هستیم که می‌توانیم در مناطق مرزی با آنها همکاری داشته باشیم.

وی در مورد زمینه‌هایی که ایران می‌تواند در بازساری قره‌باغ وارد شود گفت: در تمامی زمینه‌های عمرانی، اقتصادی، شهرک صنعتی مشترک می‌توانیم با هم کار کنیم. در مورد بارانداز و شهرک صنعتی مشترک با جمهوری آذربایجان به توافق رسیدیم که ان‌شا‌الله بعد از اتمام کرونا آنها را عملیاتی کنیم.

حسین پیرموذن افزود: آذربایجان با ۳۸۰ هزار متر مرز مشترک با ایران یکی از کشورهایی است که روابط بسیار خوبی از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با آنها داریم.

 

منبع: ایلنا

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: اقتصاد آذربایجان گمرک صادرات کالا پول نیوز بیله سوار جمهوری آذربایجان قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۹۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است

دلشاد شهاب، سخنگوی ریاست اقلیم کردستان جزئیات سفر نچیروان بارزانی، رئیس این اقلیم به تهران را اعلام کرد و گفت که بارزانی می‌خواهد تاکید کند که اقلیم کردستان تهدیدی برای منافع همسایگانش نخواهد بود.

براساس گزارس رووداو، شهاب گفت: رئیس اقلیم کردستان معتقد است که استراتژی اقلیم در برخورد با کشور‌های همسایه این است که عامل ثباتی برای منطقه باشد.

او افزود: روابط تاریخی اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران را به هم پیوند داده است. ایران در روز‌های مبارزه با دیکتاتوری (صدام) پناهگاه هزاران پناهنده عراقی و کرد و سنگر عراقی‌ها و اقلیم کردستان تا سقوط رژیم دیکتاتوری بود.

سخنگوی ریاست‌جمهوری اقلیم کردستان خاطرنشان کرد: از ابتدای آزادسازی اقلیم کردستان، روابط دوستانه مبتنی بر احترام با ایران وجود داشته است، روابطی که منافع دو طرف را حفظ کرده است منطقه می‌خواهد به دوستانمان اطمینان دهد که اقلیم کردستان این موقعیت را به عنوان عامل ثبات حفظ خواهد کرد و به تهدیدی برای منافع همسایگان ما تبدیل نخواهد شد.

دلشاد شهاب در خصوص روابط تهران و اربیل گفت: جمهوری اسلامی ایران برای ما کشور مهمی است و مرز‌های وسیع و طولانی، و روابط اقتصادی و تجاری قوی و دائمی داریم.

این مقام اقلیم کردستان افزود: ایران یک نیروی تاثیرگذار در منطقه است و در عراق و منطقه نیز نفوذ دارد و در همه شرایط سخت اولین تماس با جمهوری اسلامی ایران بوده است.

شهاب در پاسخ به سوالی درباره سرد شدن روابط ایران و اقلیم کردستان از دو سال پیش، گفت: همسایگی و روابط در این منطقه ما دچار فراز و نشیب می‌شود. ما می‌خواهیم از طریق این دیدار پیام اطمینان را ارسال کنیم که منافع مشترک بین ما آنقدر زیاد است که سردی روابط ما آن را تیره و تار کند.

گفتنی است رئیس اقلیم کردستان  روز گذشته با هیئتی متشکل از دو معاون خود، وزیر داخلی اقلیم کردستان، رئیس دفتر ریاست اقلیم و تعدادی از مقامات اقلیم کردستان وارد تهران شد.

 رئیس اقلیم کردستان امروز دوشنبه با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب، ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ایران دیدار و گفتگو خواهد کرد.

مترجم: مینا عظیمی

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه از تهران گذشت/ آمادگی راه‌آهن برای حمل محموله‌های بعدی
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • آمادگی ایران برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک‌ همکاری‌ها با مالی
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»