Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

بعدازظهر جمعه هفتم آذر ماه محسن فخری‌زاده رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع و دانشمند برجسته هسته‌ای و دفاعی کشور در حمله عناصر تروریست مسلح به خودروی وی به شهادت رسید.

در همین زمینه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در بیانیه‌ای اعلام کرد: «بعدازظهر (جمعه) عناصر تروریست مسلح خودرو حامل محسن فخری زاده را مورد حمله قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جریان درگیری تیم حفاظت ایشان با تروریست ها آقای محسن فخری زاده به شدت مجروح شد و به بیمارستان منتقل شد. متاسفانه تلاش تیم پزشکی برای احیاء ایشان موفق نبود و این مدیر خدوم و دانشمند پس از سال‌ها تلاش و مجاهدت به درجه رفیع شهادت نائل آمد».

این اقدام تروریستی تاکنون واکنش‌هایی را در سطح بین‌المللی به همراه داشته و مقامات برخی از کشورها و سازمان‌ها در این زمینه اظهارنظر کرده و اکثر آنها این اقدام را محکوم کرده و برخی نیز در تماس‌های تلفنی با محمدجواد ظریف در این زمینه واکنش نشان دادند و تعدادی هم بدون محکوم کردن این جنایت، خواستار پرهیز از تشدید تنش در منطقه شدند.

«فرحان حق» سخنگوی آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز جمعه در این باره گفت: ما گزارش‌هایی درباره ترور یک دانشمند در نزدیکی تهران دریافت کرده‌ایم، ما خواستار خویشتنداری همه طرف‌ها و جلوگیری از هرگونه اقدامی که باعث افزایش تنش‌ها در منطقه می‌شود، هستیم.

«استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل متحد نیز روز شنبه گفت: «البته ما هر ترور و قتل غیرقانونی را محکوم می‌کنیم.» سازمان ملل خواستار خویشتنداری و جلوگیری از هرگونه اقدامی که به تشدید تنش در منطقه پس از ترور دانشمند برنامه هسته‌ای ایران منجر می‌شود، است.

«اگنس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور قتل‌های فراقانونی به این اقدام تروریستی واکنش نشان داد و عنوان کرد: «قتل محسن فخری‌زاده، بسیاری از سوالات همچنان درباره شرایط کشته شدن (شهادت) او وجود دارد. هنوز هیچ بازیگر دولتی یا غیر دولتی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است. قتل هدفمند فرامرزی خارج از درگیری مسلحانه نقض قوانین بین‌المللی حقوق بشر است که محرومیت خودسرانه از زندگی را منع می‌کند و نقض منشور سازمان ملل است که استفاده از زور خارج از مرز در زمان صلح را منع می‌کند.»

اتحادیه اروپا نیز روز شنبه ترور دانشمند ایرانی را اقدامی مجرمانه و در تضاد با اصل احترام به حقوق بشر توصیف کرد.سخنگوی اتحادیه اروپا روز شنبه هشتم آذر با صدور بیانیه‌ای ترور شهید فخری زاده را محکوم کرد. در این بیانیه آمده است: «این یک اقدام مجرمانه و در تضاد با اصل احترام به حقوق انسانی که اتحادیه اروپا حامی آن است، می‌باشد».

سخنگوی اتحادیه اروپا همچنین خواستار خویشتنداری تمامی طرفین شد و گفت: «در این اوضاع ناپایدار، بیش از هرزمان مهم است که تمامی طرفین آرامش خود را حفظ کنند و حداکثر خویشتنداری در پیش بگیرند تا از هرگونه تنش‌هایی که به نفع هیچ‌کس نیست، جلوگیری شود». 

وزارت خارجه آلمان در واکنش به شهادت محسن فخری‌زاده بدون محکوم کردن این اقدام تاکید کرد که ترور دانشمند هسته‌ای ایران اوضاع منطقه را بدتر می‌کند و بدون اشاره به طرف خاصی، از همه طرف‌ها خواست از تشدید تنش‌ها خودداری کنند.

«دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس هم روز یکشنبه درباره ترور شهید فخری‌زاده بدون اینکه آن را محکوم کند، گفت: «بابت اوضاع پیرامون ایران و منطقه نگران بوده و خواستار کاهش تنش هستیم. همچنان منتظر تکمیل شدن حقایق پیرامون اتفاقات در ایران هستیم. ما به قوانین بین‌المللی حقوق بشری پایبند هستیم که موضع معینی درباره هدف قرار دادن غیرنظامیان دارد».

وزارت امور خارجه بلژیک ترور محسن فخری‌زاده را محکوم کرد و خواستار دوری از گسترش هرگونه تنش شد و وزیر خارجه سوئیس نیز با محکوم کردن این اقدام تروریستی، خواستار تنش‌زدایی بین همه طرف‌ها شد.

«خورخه آریزا» وزیر خارجه ونزوئلا هم در پیامی توئیتری ترور فخری زاده را قویا محکوم کرد.

«برونو رودریگز» وزیر خارجه کوبا نیز در پیامی توئیتری این اقدام را قویا محکوم و عنوان کرد: مخالف همه اشکال و مظاهر تروریسم هستیم.

وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن هم در پیامی به محمدجواد ظریف شهادت شهید محسن فخری‌زاده را تسلیت گفت و تاکید کرد که این جنایت توسط رژیم صهیونیستی طراحی شده بود که از قدرت علمی ایران هراس دارد.

وزیر خارجه آفریقای جنوبی هم ترور شهید محسن فخری‌زاده دانشمند برجسته هسته‌ای و دفاعی ایران را قویا محکوم و بر محاکمه عاملان اینگونه اقدامات تأکید کرد.

رئیس مجلس نمایندگان ترکیه نیز ترور دانشمند هسته‌ای و دفاعی ایران را محکوم کرد و آن را «اقدامی تروریستی» خواند. وزارت خارجه ترکیه نیز روز یکشنبه نهم آذر ماه با صدور بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن ترور دانشمند هسته‌ای و دفاعی ایران، مخالفت آنکارا با هر نوع اقدام تروریستی را ابراز کرد.

وزرای خارجه قطر و سوریه و اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس هم روز شنبه در تماس‌های تلفنی جداگانه با وزیر امور خارجه ایران ترور شهید فخری زاده را محکوم کردند.

وزیر خارجه عمان هم یکشنبه در تماس تلفنی با محمدجواد ظریف ترور شهید فخری زاده را محکوم و تروریسم را در هر شکل آن رد کرد و غیرقابل قبول خواند.

فؤاد حسین وزیر امور خارجه عراق هم دیگر مقامی بود که یکشنبه در تماس تلفنی با وزیر خارجه ایران، ترور شهید فخری‌زاده را به وی، دولت و ملت ایران تسلیت گفت و این اقدام تروریستی را محکوم کرد.

وزارت خارجه امارات عربی متحده شامگاه روز یکشنبه در بیانیه‌ای جنایت ترور شهید «محسن فخری‌زاده» را محکوم و وزارت خارجه لبنان نیز امروز (دوشنبه) این اقدام را محکوم کرد.

وزیر خارجه جمهوری آذربایجان هم از دیگر وزرای خارجه بود که در تماس تلفنی یکشنبه شب با ظریف ضمن ابراز همدردی و تسلیت در پی شهادت شهید فخری زاده، این اقدام غیرانسانی را محکوم کرد.

اردن هم روز یکشنبه ترور دانشمند هسته‌ای و دفاعی ایران را محکوم کرد و خواستار تلاش جمعی برای جلوگیری از تشدید تنش شد.

وزیر خارجه کویت نیز امروز (دوشنبه) دهم آذر ماه با ظریف تماس گرفت و ترور شهید فخری زاده را محکوم کرد و به دولت و ملت ایران تسلیت گفت.

رهبر حزب کنگره ملی افغانستان نیز در اظهاراتی با محکوم کردن ترور شهید دکتر محسن فخری‌زاده دانشمند هسته‌ای و دفاعی ایران تاکید کرد بی‌تردید ردپای رژیم صهیونیستی در ترور دانشمند و فیزیکدان حوزه تمدنی ما مشهود است.

وزارت خارجه افغانستان هم در پیامی ترور شهید فخری‌زاده را محکوم و با خانواده، مردم و دولت ایران ابراز همدردی کرد و محمد حنیف اتمر وزیر خارجه افغانستان نیز امروز (دوشنبه) در تماس تلفنی با محمدجواد ظریف این اقدام تروریستی را محکوم کرد و تروریسم را در هر شکل آن مردود خواند.

«هوآ چون‌یینگ»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز امروز (دوشنبه) در اظهاراتی به ترور «شهید محسن فخری زاده» واکنش نشان داد و گفت: «چین از ترور دانشمند ایرانی محسن فخری‌زاده شوکه شد و این جنایت خشونت‌آمیز را محکوم می‌کند.»

رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون روسیه هم در اظهاراتی با اشاره به ترور شهید فخری‌زاده، این اقدام تروریستی را در راستای ثبات‌زدایی در منطقه خواند.

رئیس کمیته امور بین‌الملل دومای دولتی روسیه در واکنش به ترور شهید فخری زاده با بیان اینکه در فدراسیون روسیه این قتل را محکوم می‌کنند، هدف از این ترور را تحریک ایران خواند.

لازم به ذکر است گروه‌های مقاومت از جمله حماس، جنبش جهاد اسلامی و حزب الله لبنان و انصارالله یمن نیز در پی این اقدام تروریستی به آن واکنش نشان داده و آن را محکوم کردند.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: آفتاب

کلیدواژه: شهید فخری زاده تروریسم دولتی ترور شهید فخری زاده را محکوم دانشمند هسته ای و دفاعی ایران ترور دانشمند هسته ای اقدام تروریستی اقدام تروریستی محسن فخری زاده اتحادیه اروپا محمدجواد ظریف تماس تلفنی وزارت خارجه سازمان ملل امور خارجه وزیر خارجه روز یکشنبه واکنش نشان محکوم کردن بیانیه ای تشدید تنش نیز امروز روز شنبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۱۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مقصودی معلمی دلسوز و وظیفه شناس بود

محسن صیفی کار در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: شهید مقصودی پس از فارغ التحصیلی از این دانشگاه به مدت سه سال در دبیرستان‌های همدان به تدریس درس ریاضی پرداخت، او یک سال آخر خدمت را در سمت معاون آموزش و پرورش استان همدان مشغول بود، در سال ۱۳۴۷ ازدواج کرد و حاصل این ازدواج دو دختر و یک پسر است.

وی با اشاره به اینکه شهید مقصودی از معلمان و مدیران برجسته در آموزش و پرورش استان همدان در دهه ۶۰ بودند افزود: بعد از سال ۶۰ مدیر کل آموزش و پرورش همدان دکتر سید کاظم اکرمی که یک دوره هم وزیر آموزش و پرورش بودند، شهید مقصودی را به عنوان معاون آموزشی خود انتخاب می‌کنند که بسیار انتخاب شایسته ای بوده است.

وی با بیان اینکه شهید مقصودی دبیر ریاضی در مدارس اطراف همدان و بعد هم در دبیرستان این سینا بودند اظهار کرد: ایشان بعد از اینکه مسؤلیت معاونت آموزش و پرورش استان همدان را می‌گیرند منشأ بعضی از تحولات خیلی خوب و مؤثر در همان زمان در آموزش و پرورش همدان بودند.

وی با اشاره به اینکه در آذرماه سال ۶۰ آقای مقصودی را در محله‌ی آقا جانی بیگ تقریباً همان نزدیک مسجد و سقاخانه آقا جانی بیگ توسط موتور سوارها داخل ماشین شخصی همراه با معاون خود که به سمت اداره آموزش و پرورش در حرکت بودند به رگبار بستند و شهادت می‌رسانند افزود: تا مدت‌ها پرونده ایشان مفتوح بوده وتا این اواخر هم تصور بر این بود که سازمان مجاهدین خلق ایشان را به شهادت رساندند چون خودشان گفته بودند که ما این کار را انجام دادیم.

وی افزود: با توجه به پژوهشی که بنده در سال ۱۴۰۱ انجام دادم یک پژوهش مفصل دوساله ای که به نگارش هم در آمده با اسناد به روزی که از مجموعه‌های امنیتی‌ها جمع آوری کرده بودند، موفق به نوشتن کتابی با نام " جشن تولد در بازداشتگاه "شدم البته یک رمان سیاسی تاریخی که مستندات آن بر ا ساس مطالعه زیاد، ابعاد قضیه و اسناد را بررسی کردیم و مشخص شد که ضارب آقای مقصودی در همدان گروه فرقان بوده است.

صیفی کار با بیان اینکه در سال ۵۷ ،۵۸ یک گروهکی تشکیل شد به نام گروهک فرقان که رئیس آن اکبر گودرزی یک بچه طلبه‌ای که افکار انتقادی و تفکرات دوگانه‌ای داشت افزود: این گروهک، شهید قرنی, شهید مطهری، شهید مفتح، آیت الله خامنه ای را ترور کردند، همه فکر می‌کنند شهید مطهری را منافقین ترور کردند در صورتی که آنها را گروهک‌های فرقان به شهادت رساندند و یک ضربه سنگینی به اسلام زده شد.

وی تصریح کرد: افراد این گروهک را دستگیر و اعدام کردند ولی ته مانده‌های اینها هنوز بودند و آمدند یک گروه هواداران فرقان در تبریز و همدان تشکیل دادند، این گروهک در همدان اولین گزینه یعنی شهید مقصودی را ترور و به شهادت رساندند.

وی با بیان اینکه ایشان اخلاق را سرلوحه زندگی خود داشت افزود: شهید مقصودی شخصیتی انقلابی، انسانی ساده، سیاست دان و سیاست مدار، شخصیتی که اصلاً جایگاه سیاسی نداشته و بسیار معلم متدین و اهل فکر و برنامه بودند وایشان می‌خواستند آموزش و پرورش را در استان همدان متحول کنند و خیلی تأثیر گذار بوده است.

وی با اشاره به اینکه سال‌های سال این پرونده مغفول مانده بود و معلوم نبود که ایشان را چه کسانی ترور کرده بودند افزود: با این کتاب که البته هنوز رونمایی نشده، آقای مقصودی را آنها ترور و به شهادت رساندند و یک ضایعه‌ای برای استان همدان بود.

وی در ادامه به شخصیت شهید مقصودی اشاره کرد و افزود: ایشان یک انسان وظیفه شناس، متعهد، منظم، انقلابی، دوستدار امام، دانشور و دانش دوست و در رشته خود متخصص و باسواد، خیلی دلسوز و همراه و در خانواده هم همسری مهربان و پدری وظیفه شناس بودند.

این پژوهشگر همدانی گفت: شهید مقصودی و خانواده‌اش از سوی منافقین با تماس‌های مکرر، به مرگ تهدید می‌شدند ،۲ الی ۳ بار داخل منزلشان نارنجک‌های دست ساز انداخته بودند، تا این حد آقای مقصودی یک چهره ارزشمند و درجه یک در همدان بودند که در صدد آسیب به ایشان بودند، در آخر ایشان را به شهادت رساندند.

وی با اشاره به اینکه وصیت نامه ایشان یک وصیت نامه عجیب بوده و بزرگی این مرد را در همان وصیت نامه کوتاهش می‌توان دید بیان کرد: ایشان خودشان پیش بینی می‌کنند و می‌گویند که من را منافقین ترور و شهید خواهند کرد، این یعنی پیش بینی شهید مقصودی از آینده خود را داشته و به فیض شهادت نائل می‌شود ولی ایشان همچنان شهید گمنامی در همدان است.

وی با بیان اینکه در رابطه با شهید مقصودی در همدان یک کار پژوهشی و بایسته در مورد ایشان انجام نشده است افزود: امیدوارم این کتاب یک مقداری ایشان را معرفی کند، در آن کتاب بنده خواستم ابعاد سیاسی و موضوع گروهک‌های سیاسی را که در همدان بودند همچون گروه هک‌های فرقان و حدید که در همدان با هم ارتباط داشتند و در یک برنامه‌ای ایشان را به شهادت رساندند داشته باشیم.

وی تصریح کرد: در دهه‌ی ۶۰ گروه فرقان و حدید متفاوت بودند ولی نتیجه کارشان یکی بود اینها می‌خواستند به جمهوری اسلامی ضربه بزنند ویکی از ضربه‌های آنها حذف فیزیکی شخصیت‌ها بود که در سال ۵۹ تا ۶۰ یک موج عظیمی از ترور در کشور راه افتاد، آنها نخست وزیر، رئیس جمهور، رئیس قوه قضائیه را به شهادت رساندند در واقع هدف آنها ارکان نظام جمهوری اسلامی بود.

صیفی کار ادامه داد: سازمان منافقین خلق هر کسی را که شکل و شمایل حزب الهی داشتند، یا بعضی‌ها را به خاطر اینکه عکس امام را زده بودند در مغازه‌هایشان یا ریش داشتند و در نماز جمعه شرکت می‌کردند ترور می‌کردند در واقع شهید مقصودی یکی از این شخصیت‌ها بود و یک شخصیت تأثیر گذار در همدان و در آموزش و پرورش بودند.

وی افزود: این گروه‌ها ریشه اصلی، معنوی و فکری همان التقاطی که عرض کردم را نتوانستند تفکیک کنند آنها یک اعتقاد خوارجی داشتند و آدم‌های جاهل و مؤمنین متمسک جاهل و احمق یعنی آدم‌هایی که نمی‌توانستند تشخیص درستی از واقعیت‌ها و حقایق بدهند، هواخواهی، دنیا طلبی و سهم خواهی اینها بر اساس خواسته‌هایی که می‌خواستند ولی به آن نرسیدند، بر اساس همان عقده‌های روانی که داشتند آمدند و تعدادی را ترور کردند، در استان همدان قرعه به نام شهید مقصودی افتاد و سه نفر را در همدان ترور و به شهادت رساندند، مهره اصلی که با هدف و برنامه بود شهید مقصودی بودند چون شخصیت ایشان یک شخصیت تأثیر گذار در استان همدان بود.

کد خبر 6097596

دیگر خبرها

  • فرانسه هم اقدام نظامی رژیم صهیونیستی در رفح را محکوم کرد
  • پیام رهبری به خانواده سردار ترور شده در سوریه
  • جهاد اسلامی اقدام رژیم صهیونیستی در تعطیلی دفتر الجزیره را محکوم کرد
  • خلیفه کل ارامنه آذربایجان اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد
  • شهید مقصودی معلمی دلسوز و وظیفه شناس بود
  • خلیفه‌ کل ارامنه آذربایجان اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد
  • نمایندگان اقلیت‌های دینی هتک حرمت قرآن در سوئد را محکوم کردند
  • نمایندگان اقلیت‌های دینی هتک حرمت قرآن کریم در سوئد را محکوم کردند
  • مصر بار دیگر حمله رژیم صهیونسیتی به کنسولگری ایران را محکوم کرد
  • دیدار استاندار ایلام با خانواده شهید فیضی زاده