Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-06@20:32:55 GMT

نزدیک‌تر بودن زمین به سیاه‌چاله بزرگ راه شیری

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۶۲۸۷۷

نزدیک‌تر بودن زمین به سیاه‌چاله بزرگ راه شیری

رویداد۲۴    اتحادیه بین‌المللی نجوم در سال ۱۹۸۵ اعلام کرده بود که زمین ۲۷ هزار و ۷۰۰ سال نوری از سیاه‌چاله‌ای با نام کمان A* فاصله دارد. اما یک بررسی ۱۵ ساله از سوی پروژه نجوم رادیویی ژاپن VERA نشان داد که زمین در واقع تنها ۲۵ هزار و ۸۰۰ سال نوری با این سیاه چاله فاصله دارد. آن‌ها همچنین دریافتند که زمین هفت کیلومتر بر ثانیه سریعتر از آنچه که قبلا معتقد بودند در حال حرکت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کمان A* و سیاه‌چاله‌های مشابه «ابر جرم» نامیده می‌شوند چراکه میلیارد‌ها بار از خورشید جرم بیشتری دارند.

رصدخانه ملی نجوم ژاپن اعلام کرد که جای نگرانی نیست، زیرا آخرین اطلاعات نشان نمی‌دهد که زمین «در حال فرورفتن به سمت سیاه‌چاله» باشد. این بدان معنی است که اکنون «مدل بهتری از کهکشان راه شیری» وجود دارد.

دانشمندان با استفاده از کاتالوگ نجومی پروژه نجوم رادیویی ژاپن نقشه‌ای از موقعیت و سرعت در مرکز کهکشان راه شیری و اجسامی را که در آن قرار دارند تهیه کرده‌اند و در واقع ساختار کهکشان راه شیری را مدل سازی کردند.

موقعیت یابی‌های جدید همچنین نشان می‌دهد که زمین با سرعت ۲۲۷ کیلومتر بر ثانیه به دور مرکز کهکشانی یعنی جاییکه سیاه‌چاله واقع است، می‌چرخد. منجمان در ابتدا تصور می‌کردند که این سرعت ۲۲۰ کیلومتر بر ثانیه است.

رصدخانه ملی نجوم ژاپن در بیانیه‌ای گفت: «از آنجا که زمین در داخل کهکشان راه شیری واقع شده است نمی‌توانیم قدم به عقب بگذاریم و ببینیم کهکشان از بیرون چه شکلی است.» در این بیانیه اضافه شده است: «نجوم راهی ایجاد کرده است که با اندازه‌گیری دقیق موقعیت‌ها و حرکات اجسام، ابزاری حیاتی برای درک ساختار کلی کهکشان و جایگاه ما در آن به دست آید.»

تداخل‌سنجی خط پایه بسیار طولانی معروف به VERA در سال ۲۰۰۰ میلادی ایجاد شد و از تداخل سنجی برای جمع‌آوری داده‌ها از تلسکوپ‌های رادیویی واقع در سراسر ژاپن استفاده می‌کند و از طریق آن می‌توان ساختار‌های سه‌بعدی سرعت و مکانی در کهکشان راه شیری را ترسیم کرد.

رصدخانه ملی نجوم ژاپن گفت از طریق این پروژه دانشمندان می‌توانند وضوح مشابه تلسکوپ با قطر ۲۳۰۰ کیلومتر را ایجاد کنند. نخستین کاتالوگ نجومی VERA شامل ۹۹ جرم آسمانی اوایل سال جاری میلادی منتشر شد.

منبع: یورونیوز لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 راه شیری اخبار تکنولوژی ویروس کرونا در ایران کهکشان راه شیری سیاه چاله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۲۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته جهانی نجوم، تعامل بین منجمان و شهروندان

خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم فخیمی؛ روز و هفتهٔ جهانی نجوم از سال ۱۹۷۳ میلادی با هدف ترویج علم و آشنایی عموم مردم با علم نجوم و تبادل نظر با فعالان جامعه نجوم در دنیا برگزار می‌شود.

روز جهانی نجوم، هرساله، در یکی از روزهای تعطیل آخر هفته مابین ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) تا ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) که ماه در وضعیت تربیع اول (شب هفتم) قرار دارد، انتخاب می‌شود. عموما روز نجوم، شنبه و از دوشنبه قبل از آن تا یکشنبه بعد از آن، به عنوان هفته جهانی ستاره‌شناسی تعیین می‌شود.
هفته جهانی نجوم در ایران
سال‌هاست که مروجان نجوم در ایران در تلاشند تا عموم مردم را با راز و رمزهای گیتی آشنا کنند. اگرچه ترویج دانش نجوم و فضا سختی‌های بسیاری دارد، اما مروجان نجوم و فضا با شور، علاقه و گام‌های راسخ، همچنان در حال ادامه این مسیرند؛ و هفته جهانی نجوم جلوه‌ای از تلاش‌های خستگی‌ناپذیر مروجان نجوم و فضا است.
از سال ۱۴۰۱ و پس از وقفه دو ساله به علت شیوع ویروس کویید-۱۹، روز و هفته نجوم با رویکردی متفاوت و همکاری گروه‌های نجومی در دو محوریت برنامه‌های حضوری و مجازی برگزار می‌شود.
 طبق تقویم جهانی، روز نجوم سال ۱۴۰۳ در ایران جمعه ۲۸ اردیبهشت خواهد بود که مقارن با شب نهم ماه قمری است. با اعلام انجمن نجوم ایران، هفته نجوم از دوشنبه ۲۴ اردیبهشت تا یکشنبه ۳۰ اردیبهشت در ایران برگزار خواهد شد.
در طی این هفته، برنامه‌های متنوعی چون رصد عمومی و رایگان در سطح شهرها، برپایی غرفه‌های آموزش عمومی نجوم برای شهروندان، برنامه‌های آموزشی در افلاک‌نماهای مراکر نجوم و دانشگاه‌ها، برنامه‌های ویژه برای کودکان، مسابقات نجومی و سخنرانی‌های علمی توسط انجمن‌های نجوم برگزار می‌شود.


در سال جاری انجمن نجوم ایران با هدف جلب حداکثری مشارکت گروه‌ها، انجمن‌ها و موسسه‌های فعال ایران در حوزه نجوم، شعار« نجوم ایران، همبستگی و تعامل» را انتخاب کرد. در همین راستا و بعد از مشورت با نمایندگان معرفی شده از سوی گروه‌ها و انجمن‌ها عناوین روزهای هفته نجوم بدین شرح تعیین و اعلام شد:


دوشنبه ۲۴ اردیبهشت: نجوم راهنمای زندگی

سه شنبه ۲۵ اردیبهشت: نجوم، گرامی‌داشت زمین و حفظ آسمان تاریک

چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت: نجوم و هوش مصنوعی

پنج شنبه ۲۷ اردیبهشت: نجوم، علوم شهروندی و نقش دانشوندان (شهروند دانشمند)

جمعه ۲۸ اردیبهشت: نجوم و دانشمندان ایرانی( به مناسبت بزرگداشت خیام)

شنبه ۲۹ اردیبهشت: نجوم فراتر از مرزها

یکشنبه ۳۰ اردیبهشت: نجوم ایران، همبستگی و تعامل


پوستر هفته جهانی نجوم در سال 1403  بر اساس شعار اصلی و فرعی روزها طراحی و منتشر شد.


طرح پس‌زمینه و هفت گنبد برگرفته از مینیاتور «بهرام گور در تالار هفت پیکر» است. سایر شخصیت‌ها مطابق شعار هر روز طراحی شده‌اند که در مجموع در کنار یکدیگر تعامل و همبستگی را در چارچوبی ایرانی و با وجه اشتراک نجومی نشان می‌دهند.

تقریبا در تمامی مراکز استان‌ها و اکثر شهرهای ایران، برنامه‌هایی به مناسبت هفته نجوم برگزار خواهد شد. گروه نجوم خبرگزاری آنا در تلاش است با انتشار اخبار برنامه‌های هفته نجوم، در ترویج دانش نجوم و فضا، در کنار برگزارکنندگان این رویداد باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هفته جهانی نجوم، تعامل بین منجمان و شهروندان
  • توصیه‌های هواشناسی کشاورزی
  • چهار هزار و ۶۰۰ کارگر ساختمانی قم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند
  • دلیل علاقه دانش آموزان به نجوم چیست؟ + فیلم
  • راه خروج از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است
  • رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی
  • راه بیرون آمدن از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است
  • تصویر روز ناسا: تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب
  • بررسی یک اتفاق بزرگ؛ مصطفی آجورلو به مدیرعاملی استقلال نزدیک است؟
  • موجودات فضایی احتمالا به این دلیل منقرض شده‌اند!