Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ عدم اعتماد به شرکت‌های دانش‌بنیان به سبب نوپا بودن از مشکلات آنها بوده در حالی که این شرکت‌ها از توانایی‌های بالایی برای تحقق جهش تولید برخوردار هستند. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، در دنیای امروز که نوآوری و ایده‌های فناورانه یکی از ضروریات پیشرفت کشورها و لازمه حضور در فضای رقابتی محسوب می‌شود پارک‌های علم و فناوری به عنوان یک زیرساخت از اهمیت بالایی برخوردار بوده و محیطی برای توسعه کسب و کار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع پارک‌های علم و فناوری با گرد هم آوردن شرکت‌هایی که دارای ایده‌های فناورانه و مبتکرانه هستند راهی برای اتصال دانشگاه با صنعت بوده که در نهایت منجر به تولید محصولی رقابت‌پذیر و راه یافتن به بازارهای جهانی و رقابت در آنها می‌شود.

در این مجموعه‌ها که معمولا افراد نخبه و جوان با استفاده از تخصص خود به پردازش ایده‌ها و هدایت آن به سمت تجاری‌سازی با استفاده از تحقیق و پژوهش می‌پردازند و از این رو با توجه به اینکه اغلب شرکت‌هایی نوپا هستند باید حمایت از آنها برای به نتیجه رسیدن ایده‌هایشان مورد توجه مسئولان باشد.

پارک‌های علم و فناوری محیطی برای اتصال دانش متخصصان به صنعت و ورود به بازارهای رقابتی

 توجه به این نکته که تنها راه رسیدن به محصولات رقابتی و حضور در بازارهای جهانی که منجر به جهش تولید می‌شود بها دادن به همین شرکت‌های نوپا و دانش‌بنیان بوده که با ایده‌های فناورانه خود و با استفاده از طرح‌های نوآورانه به دنبال تولید محصولات مورد تقاضای بازار هستند.

در این میان نقش پارک‌های علم و فناوری سرعت‌بخشی به انتشار دانش بوده تا با استفاده از دانش متخصصان فعال در این استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان بتوان حلقه مفقوده‌ای که باید بین دانشگاه و صنعت باشد را برقرار و از آن برای ورود به بازار استفاده کنند.

بنابراین در شرایط موجود کشور و با توجه به تحریم‌های سنگین راهکار برون‌رفت از مشکلات اعتماد به شرکت‌های دانش‌بنیانی است که با هدف تجاری‌سازی محصولات به پارک‌های علم و فناوری می‌پیوندند، چراکه محصولات این شرکت‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های نوین بوده و متناسب با نیاز روز جامعه از قابلیت‌ها و امکانات مورد نیاز مشتری برخوردار هستند که همین موضوع سبب تحرک در تولید می‌شود.

اما در این میان با وجود مزایایی که این شرکت‌های نوپا دارند با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند که شاید مانع انگیزه آنها برای ادامه فعالیت شود، مشکلاتی که با حضور میدانی خبرنگار تسنیم در میان برخی از این شرکت‌ها عنوان شد.

دانش‌بنیان‌ها برای رشد و تعالی نیازمند اعتماد صنایع هستند

مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان اراک در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم گفت: متاسفانه عدم اعتماد صنایع به شرکت‌های دانش‌بنیان به سبب نوپا بودن آنها یکی از مشکلاتی است که این شرکت‌ها را از فعالیت بازمی‌دارد و انگیزه رشد و تعالی را از آنان می‌گیرد.

وی افزود: این درحالی است که همین شرکت‌ها به رغم نوپا و جوان بودن دارای محصولاتی هستند که مشتریان زیادی را جذب می‌کند، اما وقتی صحبت از دانش‌بنیان بودن می‌شود صنایع بی‌تجربه بودن این شرکت‌ها را متصور می‌شوند و حاضر به اعتماد به این مجموعه‌ها نیستند چراکه معتقدند این شرکت‌ها از گرد هم آمدن چند جوان دور هم ایجاد شده‌اند.

نداشتن نقدینگی بزرگترین مشکل دانش‌بنیان‌های برای حرکت به سمت تجاری‌سازی

مدیرعامل این شرکت تصریح کرد: از دیگر مشکلات این شرکت‌ها می‌توان به عدم همکاری دولت و مسئولان با آنها اشاره کرد، این شرکت‌ها معمولا برای تجاری‌سازی کردن محصولات خود نیازمند نقدینگی هستند اما آن طور که باید از آنها حمایت نمی‌شود.

وی ادامه داد: بنابراین عدم ارائه تسهیلات ارزان قیمت گاها سبب بی‌انگیزگی این مجموعه‌ها شده تا جایی که ممکن است یک طرح و ایده عالی را که می‌تواند سبب جهش در تولید شود رها کنند و عطایش را به لقایش ببخشند.

حمایت و اعتماد دو خواسته اصلی و مهم شرکت‌های دانش‌بنیان

یکی دیگر از فعالان این حوزه در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم گفت: تاخیر در پرداخت مبالغ قراردادها از جمله مشکلاتی است که شرکت‌های دانش‌بنیان با آن رو به رو هستند و این درحالی است که ملزومات کار در این مجموعه‌ها به شدت نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

وی افزود: در مجموع اعتماد و حمایت دو خواسته اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان بوده تا جهش تولید را تحقق ببخشند و در یک نگاه کلی به مشکلات و خواسته‌های این مجموعه‌ها می‌توان دریافت که خواسته چندان بزرگ و ناممکنی هم  از دولت ندارند، بلکه تنها انتظار آنها حمایت شدن از سوی دولت و مسئولان با اجرای سیاست‌هایی اعم جلوگیری از واردات و اعتماد و حمایت از تولید داخل است.

شرکت‌های دانش‌بنیان قشم فرصتی برای تولید ثروت هستندراه‌اندازی تابلوی جدید فرابورس برای شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت آپ‌هاطرح "جهش تولید دانش‌بنیان" ناجی شرکت‌های دانش‌بنیان است

ضرورت افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان در پایتخت صنعتی کشور

محمد رفیعی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم از اراک، با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان استان اظهار داشت: در پارک علم و فناوری کارآفرینی استارت‌آپی و سازمانی  تعریف شده که در سطح کشور در زمینه کارآفرینی استارت‌آپی در وضعیت خوبی قرار داریم به طوری که بر اساس گزارش‌ها کشور ما از کشورهای قطر، روسیه، فرانسه، ژاپن و غیره جلوتر است اما در زمینه کارآفرینی سازمانی (کارآفرینی که از داخل کسب و کارهای دیگر به وجود آید) ضعف‌هایی وجود دارد و باید مورد توجه قرار گیرد که به این معنا چه تعداد کارآفرین در شرکت هپکو، آذراب، واگن‌پارس و سایر شرکت‌ها فعالیت می‌کنند.

وی افزود: یکی از ملاک‌های اصلی پارک علم و فناوری استان این است که واحدها بتوانند از طرح‌هایی که در کشور به خوبی تعریف می‌شود بهره‌مند شوند و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی ادامه داد: پارک علم و فناوری استان در حوزه کارآفرینی و فعالیت‌های دانش بنیان در کشور در مقایسه با سایر استان‌ها در وضعیت خوبی قرار دارد به طوری که نزدیک به 170 واحد فناور و هسته تحقیقاتی و حدود 21 شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری مشغول به فعالیت هستند و 84 شرکت‌ دانش بنیان در استان داریم که در مجموع معمولا در رتبه‌های 8 و 9 در سطح کشور قرار داریم.

رفیعی تصریح کرد: با توجه به اینکه استان مرکزی پایتخت صنعتی کشور است این موضوع درصد قابل قبولی برای پارک نیست زیرا باید تعداد شرکت‌های دانش بنیان افزوده شود اما پارک علم و فناوری به طور جدی به دنبال کیفیت فعالیت‌ها و اقدامات است و با توجه به اینکه در صنعت رتبه چهارم داریم باید به رتبه چهارم برسیم.

وی بیان کرد: کیفیت شرکت‌های دانش بنیان تغییر کرده و واحدهای دانش‌بنیان در پارک علم و فناوری با نهاد ریاست جمهوری قرارداد ارائه خدمات می‌بندند که برای ما به معنای بلوغ شرکت‌ها است و در زمینه درآمد شرکت‌ها و میزان اثرگذاری آنها کیفیت اقدامات نیز تغییر کرده است.

انتهای پیام/713

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پارک های علم و فناوری شرکت های دانش بنیان دانش بنیان پارک علم و فناوری خبرنگار تسنیم مجموعه ها شرکت ها تجاری سازی جهش تولید ایده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۵۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاوت قابل توجه میان ظرفیت تولید و مصرف در دو فصل زمستان و تابستان از ویژگی‌های مهم صنعت برق در کشور است که همین موضوع زمینه را برای تبادل برق با کشور ترکیه به عنوان یکی از همسایه‌های راهبردی کشور توجیه پذیر می‌کند و به گفته نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با توجه به ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب‌شده در کشور این فرصت وجود دارد تا از ظرفیت تولید برای صادرات در زمان‌های غیرپیک استفاده شود.

حمیدرضا صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا، اظهار کرد: ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب‌شده در کشور وجود دارد و در زمان‌های غیرپیک می‌توان صادرات داشت. در زمستان مصرف برق کشور به ۴۰ هزار مگاوات می‌رسد.

نیاز به بهبود شبکه‌های توزیع برق برای افزایش صادرات

صالحی گفت: در تولید و چرخه توزیع برق، شرکت‌های ایرانی توانسته‌اند کمبود‌ها را جبران کنند و در بحث تبادل با کشور‌های دیگر نیاز است که بخشی از شبکه‌های توزیع بهبود یافته و خط انتقال ایجاد شود.

نیاز شبکه برق به ایجاد خطوط انتقال جدید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: خطوط انتقال جدیدی باید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان ایجاد شود که نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

وی ادامه داد: دولت منابع مالی چندانی برای سرمایه‌گذاری‌های جدید ندارد و بخش خصوصی برای انجام سرمایه‌گذاری پیشنهاد انجام صادرات را مطرح کرده است.

صالحی عنوان کرد: البته صادرات انرژی اکنون در انحصار دولت است و این شرایط اجازه نمی‌دهد تا نواقص و کاستی‌های موجود در شبکه کاهش یابد. دولت باید در کنار شرایطی که خود دارد از ظرفیت بخش خصوصی و شرکت‌های صاحب ایده‌های نوین افزایش راندمان تولید را برای صادرات برق استفاده کند و این بخش امکان بالایی برای کمک به توسعه صادرات برق دارد.

ترکیه کانال صادرات برق ایران به اروپا

وی درباره الزام‌های قانونی برای صادرات برق، خاطرنشان کرد: ترکیه یکی از کشور‌های مهمی است که مصرف بالای برق دارد و علاوه بر صادرات برق به ترکیه می‌توان از وجود این کشور برای صادرات برق به اروپا استفاده کرد.

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید اراده ملی بر این موضوع شکل بگیرد که بسترسازی مناسبی برای ایجاد خطوط انتقال جدید صورت گیرد تا بتوان تهاتر یا صادرات برق را افزایش داد.

صالحی تصریح کرد: از سه کشور شمالی آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان واردات و به سه کشور عراق، پاکستان و افغانستان صادرات برق انجام می‌شود. همچنین با کشور ترکیه تبادل دوطرفه یعنی هم صادرات و هم واردات انجام می‌شود.

وی با تاکید براینکه صادرات برق تهدیدی برای مصرف داخلی نیست، گفت: بخشی از تولید برق کشور در زمستان به دلیل مازاد تولید صادر می‌شود. درقرارداد‌های فروش یا تهاتر برق با کشور‌های همسایه قید شده که در زمان‌های پیک مصرف یا مورد نیاز برق در داخل می‌تواند صادرات را کاهش داده یا متوقف کرد و اولویت تامین در داخل است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • تحقق شعار سال در دومین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان اصفهان
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان