Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان جنوبی کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری گفت: باید راهکارهایی دنبال شود که مدیران تصمیم گیر شهر را دائما با نتایج تحقیقات پژوهشگران مرتبط کند و نگاه کارشناسانه و مجهز به علم روز باید پشتوانه هر تصمیم مهمی در شهر وجود داشته باشد و از انجام تصمیمات خودسرانه و بدون هیچ ­گونه پایه علمی خودداری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرزانه نصراصفهانی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه شهرها پیوسته در حال تغییر و تحول با خود کمبودها، مسائل و مشکلات­، محدودیت­ها و نیازهایی را به همراه دارند، بیان کرد: رفع کمبودها و نیازها و حل کردن مسائل و مشکلات، با برنامه ­ریزی دقیق و اصولی شروع می‌­شود و وجود معضلات شهری امروزه احساس نیاز به برنامه­‌ریزی را بیشتر می­ کند و در چارچوب این تفکر، ایجاد تعادل، تناسب و هماهنگی در بخش‌­های مختلف شهر امکان­‌پذیر است.

نصراصفهانی ادامه داد: برنامه­ریزی شهری، شهر را به سمت و سوی پویایی و حیات رهنمون می‌سازد و مدیریت شهری با وجود برنامه آینده نگرانه شهری در مسیر مناسب حرکت می­کند، می‌تواند شهر را به خوبی اداره کند و این مورد محقق نمی‌شود مگر با انجام پژوهش ­های علمی در این زمینه.

وی افزود: نوع و سطح فعالیت‌های پژوهشی یکی از شاخص‌های اصلی توسعه و پیشرفت محسوب می‌شود، موفقیت در تمام فعالیت‌های مربوط به توسعه صنایع، کشاورزی، خدمات و...  به گسترش فعالیت‌های پژوهشی بستگی دارد.

این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری بیان کرد: در واقع پژوهش یکی از محورهای مهمی است که ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور به شمار می‌آید و امروزه همه مدیران شهری به ویژه در کلان شهرها بر این باور هستند که در موضوعات مهم شهری چون حمل و نقل، فرهنگی، اقتصادی ،عمرانی، نحوه خدمت رسانی به شهروندان، بهداشت و درمان و... قبل از هر اقدام توسعه­ای باید مورد پژوهش قرار گیرند تا نقاط ضعف و قوت سیستم شناسایی شود.

نصراصفهانی افزود: توسعه شهری بدون پرداختن به امر پژوهش با موفقیت چندانی همراه نخواهد بود، در واقع پژوهش موتور محرک و سنگ بنای اولیه پیشرفت و توسعه محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: حتی اگر نشانه‌هایی از توسعه بدون پرداختن به مبانی پژوهشی رخ دهد آن توسعه مستمر و پایدار نخواهد بود و نمی‌تواند مسیر مطمئنی را طی کند؛ بنابراین، پژوهش مبنای توسعه است.

این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری بیان کرد: امروزه شاخص­‌های مهم زندگی نسبت به گذشته دستخوش تغییر شده و اگر در مورد این مسائل، تحقیق و پژوهش نشود و توسعه شهری بدون نظارت و برنامه­ریزی شکل گیرد منجر به شکاف طبقاتی عمیق­تر می‌شود.

نصراصفهانی اظهار کرد: امروزه عدم انجام پژوهش باعث ایجاد مشکلاتی در بحث امنیت اجتماعی و کاهش شاخص‌های بهداشت و آموزش می­‌شود که این مسائل در روند توسعه اختلال ایجاد می‌کنند.

وی با بیان اینکه تجارب علمی حاکی از این است که توسعه پایدار و متوازن، توسعه­‌ای است که توام با کاهش فقر و اختلاف طبقاتی و... باشد، افزود: در حال حاضر فرهنگ پژوهش تا حدودی در کشور نهادینه شده است و در شرایط موجود هر اقدامی در زمینه توسعه اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی در شهرها باید علم محورانه و پژوهش مدارانه باشد تا با بهره ­گیری از این دستاوردها مشکلات را به خوبی مدیریت کرد.

این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری خاطرنشان کرد: مدیران شهری باید با درک این ضرورت‌­ها، شهر را به صورت علمی اداره کنند و نکته­ای که در این زمینه وجود دارد این است که در بسیاری از موارد شاهد هستیم که بین یافته­‌های علمی با نظام‌­های تصمیم ­گیری و اجرایی فاصله وجود دارد.

قصه پژوهش‌های آرشیوی

نصراصفهانی ادامه داد: این امر منجر به این می‌شود که بسیاری از مطالعات و پژوهش‌های انجام شده در آرشیو قرار گیرند و نتایج پژوهش­ها مورد استفاده و بهره­برداری نباشند؛ همانند پایان نامه‌هایی که هر ساله در قفسه کتابخانه­‌ها خاک می­خورند و مورد بی­ توجهی نهادها و سازمان­های شهری قرار می­‌گیرند.

وی افزود: از این رو باید راهکارهایی دنبال شود که مدیران تصمیم گیر شهر را دائما با نتایج تحقیقات پژوهشگران مرتبط کند و نگاه کارشناسانه و مجهز به علم روز باید پشتوانه هر تصمیم مهمی در شهر وجود داشته باشد و از انجام تصمیمات خودسرانه و بدون هیچ­گونه پایه علمی خودداری شود.

این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری تصریح کرد: بنابراین اجرای صحیح برنامه‌ها در گرو آگاهی مجریان امور از آخرین یافته‌های علمی و پژوهشی است، فقر اطلاعاتی عوامل اجرایی و مسئولان، حتی بهترین و کارآمدترین برنامه‌ها را با شکست کامل مواجه می‌کند.

نصراصفهانی بیان کرد: تولید هرگونه اطلاعات غیرواقعی موجب به هم ریختگی و اختلال نظام برنامه‌ریزی می‌شود و اگر برنامه‌ریزی تنها روش اداره ثمربخش جوامع شهری محسوب می‌شود، پژوهش و تحقیق را باید یکی از عوامل اصلی نظام اجتماعی به حساب آورد.

وی تصریح کرد: جامعه‌ای می‌تواند از تحقیق به عنوان تنها امکان‌ شناسایی و برنامه‌ریزی حل معضلات جاری خود بهره گیرد که علاوه بر گسترش فرهنگ تحقیق و پژوهش، به امر نظام بخشی به جامعه علمی خود نیز بپردازد و پژوهش و تحقیق را به عنوان یک عنصر بنیادین سازماندهی کند.

نبود ارتباط بین دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی

این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری بیان کرد: امروزه متاسفانه ارتباط منسجم و منطقی بین دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی با واحدهای مرتبط با مدیریت اجرایی شهری وجود ندارد.

وی ادامه داد: عواملی چون عدم تخصیص بودجه کافی، ایجاد مقررات دست و پاگیر مالی و اداری برای پژوهشگر، عدم توجه به محققان، عدم مشخص کردن سیاست‌ها و اولویت‌های تحقیقاتی، عدم تدوین نظام صحیح و مطلوب برای توزیع اعتبارات پژوهشی توسط مدیران شهری، عدم  تدوین ضوابط منسجم و قابل اجرا در رابطه با سیاست‌های حمایتی از محققان و متخصصان و نادیده گرفتن دانشجو و دستاوردهای تحقیقاتی آنها این بی توجهی نسبت به پژوهش را تشدیدتر می­کند.

‌ این کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری بیان کرد: بنابراین با در نظر گرفتن این مسائل و مشکلات و تلاش برای حل آن‌ها امیدواریم  ذوق و شوق تحقیق مجددا از سرگرفته شود و این خود فرصت مغتنمی است برای پژوهشگران تا طیف وسیعی از مسائل و گره‌های کور اجرایی کشور را مورد توجه قرار دهند.

نصراصفهانی یادآور شد: چنین فضای مشابهی در صورت تحقق، این فرصت را فرا روی مجریان امور قرار می‌دهد تا گام‌های علمی برای حل معضلات موجود با اتکا به تحقیقات ژرف‌نگر و مطالعات کاربردی برداشته و اهداف توسعه همه‌جانبه را به تدریج جامه عمل بپوشانند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی برنامه ریزی شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۵۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود


به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز یزد، جعفر رحمانی در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور که صبح امروز با حضور معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از معاونان برنامه و بودجه (طرح و برنامه) دستگاه‌های اجرایی در محل سالن اندیشه این سازمان برگزار شد؛ از نتایج اجرایی نشدن کامل برنامه ششم توسعه مانند عدم تحقق رشد اقتصادی در دهه ۹۰ شمسی سخن گفت. 


رحمانی با تاکید بر اینکه اجرای کامل این برنامه و به ویژه استقرار نظام درآمد-هزینه استانی می‌تواند جهش تولید با مشارکت مردم را تسریع کند، گفت: متاسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم. 


وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه کشور از برنامه‌های توسعه‌ای ناموفق کشور بود و تنها فقط ۳۰ درصد از آن محقق شده است، افزود: اگر برنامه‌ای را به نحو احسن تدوین، اما درست اجرا نکنیم، نتیجه آن کاهش سرمایه‌های اجتماعی و عدم اعتماد مردم نسبت به برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت در کشور خواهد شد. 


رحمانی ناترازی‌های انرژی و مالی در کشور را جدی خواند و گفت: برنامه هفتم توسعه با تغییر نگرش و به صورت مساله محور و با تاکید بر رشد فراگیر تدوین شده و دو اصل اولویت‌بندی درست و سازوکار انگیزشی کارا و اثربخش در آن دیده شده است. 


وی با تاکید بر اینکه همه مدیران استانی و مقامات کشوری در مقابل نسل آینده کشور مسئولیت دارند تا در پنج سال آینده ایرانی آبادتر بسازند، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور متفاوت‌تر از سایر برنامه‌های توسعه‌ای قبلی در کشور است چرا که ضمن ایجاد انگیزه در افراد می‌تواند تحول در نظام اداری ایجاد کند و به تبع آن بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پایان اجرای این برنامه مرتفع خواهد شد. 


معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به شعار سال و تحقق آن، جهش تولید با مشارکت مردم را تنها از مسیر پایبندی به اصول برنامه هفتم توسعه کشور امکان پذیر دانست و بیان داشت: نیاز داریم برای نقش دادن به مردم در رسیدن به رشد اقتصاد و جهش تولید، بار دیگر اعتماد را به آنان بگردانیم که این امر مستلزم تلاش جدی همگان است و استقرار جدی نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند نقش موثرتری به استان‌ها در ۵ سال آینده بدهد. 


رحمانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور کیک اقتصاد را بزرگتر کرده و موجب آن می‌شود که مردم بیشتری از آن منفعت ببرند، اظهار داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم در ابتدا با نگاه ویژه به برنامه محوری در صدد اداره کشور به صورت عقلانی است و پیشران‌ها، مسائل بحران‌ساز و بستر‌ها در برنامه هفتم توسعه به درستی دیده شده است. 


وی با یادآوری اینکه استان یزد در برنامه محوری در کشور پیشرو بوده و تاکنون برنامه‌های تحولی زیادی همچون یزدِنوین، یزدِ بهره‌ور و یزدِ نوآور را تدوین و به مرحله اجرا گذاشته است، تاکید کرد: راهی جزء اینکه طبق برنامه اصولی و عقلانی در کشور و به تبع آن در استان شروع کنیم به اصلاح ساختار‌ها و رفع ناترازی‌های موجود بپردازیم وجود ندارد. 


در ادامه این نشست افشین کسالائی معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور به تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه پرداخت و با بیان اینکه برای تحقق اهداف در استان‌ها باید به سمت برنامه‌محوری حرکت کرد، اظهار داشت: برنامه‌های عملیاتی ستون فقرات نظام برنامه‌ریزی است. 


به گفته معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه تنها بر منابع عمومی متکی نیست و خلق و تجهیز منابع جدید، باید توسط مدیران در نظر گرفته شود. 


کسلائیی با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه علاوه بر ترسیم وضع موجود، آینده اقتصاد و توسعه کشور در سطوح متعدد را مورد توجه قرار داده است، بیان داشت: برنامه هفتم توسعه ناگزیر به برنامه محور بودن است و برای اولین بار این برنامه با پارادایم رشد فراگیر و مبتنی بر سه سطح اصلی‌ترین پیشران‌ها، رد مهمترین بحران‌ها و خلق مهمترین بستر‌های پیشرفت کشور ترسیم شده است. 


در پایان این نشست حاضرین به طرح سوالات و ابهامات خود در خصوص این برنامه پرداختند و نظرات و دیدگاه‌هایشان را نیز بیان کردند.

دیگر خبرها

  • بازدید سرپرست مدیریت و برنامه‌ریزی فارس از طرح‌های عمرانی خرامه
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود
  • نقش توجه به پژوهش‌های علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی‌بدیل است
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • تصویبِ تشکیل کمیته تخصصی خلاقیت و نوآوری شهری در کلانشهرها
  • مدیریت آبرسانی به زمین های کشاورزی پایین دست سد زیردان چابهار سرعت می‌گیرد
  • ایجاد ۴۰ هزار فرصت شغلی در استان کرمانشاه
  • توسعه علمی، سکوی جهش تولید
  • ۸۵ پرونده قصاص در سراسر کشور منجر به سازش شد