Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی گلستان به استناد افزایش عوامل تهدیدآمیز وقوع ایدز برای افراد با سنین پایین گفت که ۱۰ درصد دانش آموزان این استان در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.

به گزارش برنا؛ علی باقری، مدیر گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: دانش آموزان با توجه به برخورداری از روحیه کنجکاوی و علاقه‌مندی برای آزمایش اتفاقات جدید بیش از بقیه سنین با عوامل تهدیدکننده این بیماری از جمله مواد مخدر و رفتارهای پر خطر جنسی روبه رو بوده و به همین دلیل جزو جمعیت هدف برنامه‌های آموزشی مراقبت از ایدز به شمار می روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بدون اشاره به مستندهای آماری و اینکه از ۱۰ درصد جمعیت در خطر دانش آموزی چند درصد مبتلا شده یا می‌شوند؛ بیان کرد: بررسی‌ها نشان می دهد ۵۰ درصد بیماران ایدز سال های اخیر در گلستان بر اثر روابط جنسی پرخطر به این بیماری مبتلا شدند.

باقری ادعا کرد: به دلیل تماس‌های جنسی پرخطر و محافظت نشده موارد ابتلا به ایدز در جوانان به ویژه زنان استان گلستان رو به افزایش است.

مدیر گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی گلستان بدون اعلام جزییات و آمار تعداد مبتلایان به ایدز در استان بدلیل ملاحظات سازمانی گفت: از کل موارد شناسایی شده سال های اخیر این بیماری در استان ۳۰ درصد موارد مثبت را زنان و ۷۰ درصد را مردان تشکیل می دهند که دلیل عمده ابتلای زنان رفتارهای پرخطر جنسی و مردان از طریق سرنگ آلوده بود.

باقری با بیان اینکه پارسال ۸۲ درصد مبتلایان به ایدز در استان گلستان مردان بودند، افزود: برقراری روابط جنسی محافظت نشده و غیر مطمئن و رعایت نکردن نکات بهداشتی در این روابط سبب افزایش احتمال ابتلا به این بیماری می شود.

مدیر گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اشاره به غربالگری زنان باردار برای شناسایی موارد جدید ابتلا به ایدز به خصوص در نوزادان گفت: موارد ابتلای زنان باردار گلستان به این بیماری تاکنون کمتر از ۲ درصد بود که برای این افراد هم آزمایش های تشخیصی برای جلوگیری از ابتلای نوزاد به ایدز انجام می شود.

باقری اظهار داشت: خدمات مرتبط با بیماری ایدز شامل آزمایش، تشخیص، درمان و پیگیری‌ مرتبط در مراکز مشاوره و بیماری‌های رفتاری، محرمانه و رایگان است.

او افزود: در حال حاضر دو مرکز اختصاصی مشاوره بیماری رفتاری در گرگان و گنبد زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی گلستان دایر است و شهروندان مبتلا یا مشکوک به ایدز می‌توانند با مراجعه به این مراکز از خدمات آن استفاده کنند.

باقری با اشاره به برگزاری مجازی ویژه ‌برنامه‌های بهداشتی و درمانی برای اطلاع رسانی ایدز در شرایط کنونی شیوع کرونا گفت: کودکان به دلیل قرار گرفتن در معرض این بیماری از جمله گروه های هدف اصلی برنامه‌های آموزشی و پیشگیرانه برای آشنایی با ایدز، عوامل و خطرات آن هستند.

منبع: ایرنا

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایدز دانش آموزان دانشگاه علوم پزشکی درمان کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۶۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری

به گزارش مدیسن نت، پس از تجزیه و تحلیل خون ۲۰۰ زن سفیدپوست بریتانیایی که نیمی از آن ها به آرتروز زانو مبتلا بودند و نیمی دیگر مبتلا به این بیماری نبودند، محققان دریافتند که وجود برخی از نشانگرهای زیستی زنان مبتلا به آرتروز زانو را از زنان بدون این بیماری متمایز می‌کند.

دکتر «ویرجینیا بایرز کراوس»، نویسنده ارشد این مطالعه و جراح ارتوپدی در دانشکده پزشکی دانشگاه دوک کارولینای شمالی، گفت: «ما دریافتیم که می‌توانیم افرادی را که در معرض خطر ابتلا به آرتروز زانو هستند شناسایی کنیم، اما چیزی که هیجان‌انگیز بود این بود که هشت سال قبل از اینکه آن ها تغییراتی در اشعه ایکس داشته باشند، توانستیم آن را شناسایی کنیم.»

این مطالعه مبتنی بر تحقیقات قبلی است که در آن آزمایش خون ۷۴ درصد دقت در پیش‌بینی پیشرفت آرتریت زانو و دقت ۸۵ درصد در تشخیص آرتریت زانو را نشان داد.

در حالی که هیچ درمانی برای آرتروز زانو وجود ندارد، موفقیت درمان‌های جدید می‌تواند به شناسایی زودهنگام بیماری و کاهش سرعت پیشرفت آن بستگی داشته باشد.

محققان تاکید کردند که درست مانند بیماری قلبی، پوکی استخوان یا بیماری آلزایمر، آرتروز زانو نیز یک اختلال مزمن است که معمولاً در اواخر بیماری تشخیص داده می‌شود. به گفته محققان، با شناسایی زودتر آن، پزشکان به طور بالقوه می‌توانند این بیماری را قبل از اینکه ناتوان کننده شود، متوقف کنند.

کراوس گفت: «در واقع با شناسایی زودتر آن، می‌توانیم از ناتوانی، درد و بدتر شدن کیفیت زندگی جلوگیری کنیم.»

به گفته کراوس، اگر بیماران از طریق آزمایش خون متوجه شوند که در معرض خطر بالای آرتروز زانو هستند، می‌توانند تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنند که شامل کاهش وزن، ورزش، تغذیه سالم یا حتی تزریق استروئید می‌شود.

محققان همچنین تاکید کردند که آرتروز زانو برای بیماران چیزی بیش از دردناک است: همچنین در بیشتر موارد منجر به تعویض مفصل می‌شود و بار اقتصادی زیادی ایجاد می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • تغییرات اقلیمی دشمن پنهان کارگران است
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟