Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مهم ترین و بیشترین موضوعی که رسانه های مطرح بین المللی در خصوص ترور شهید فخری زاده و ارتباط این مسئله با دولت جدید آمریکا مطرح می کنند این است که رژیم صهیونیستی با حمایت دولت دونالد ترامپ سخت به دنبال آن است هرگونه زمینه شکل گیری دیپلماسی بین دولت آتی آمریکا و ایران را در نطقه خفه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا پیش از این از تمایل خود برای بازگردان واشنگتن به برجام بعد از تشکیل دولت جدید سخن گفته است؛ موضوعی که طبیعی است به مذاق رژیم هایی چون تل آویو و ریاض خوش نیاید و دولت دونالد ترامپ که خود عامل خروج واشنگتن از این توافق بین المللی بود، بدون تردید خواستار بازگشت مجدد واشنگتن به برجام نیست.

رژیم هایی که خواستار مرگ همیشگی دیپلماسی میان تهران و واشنگتن هستند، طبیعی است که سکوت تیم بایدن در چنین شرایطی را به سود منافع خود تعبیر کنند هر چند هرگونه قضاوت درباره این سکوت، بدون موضع گیری صریح و روشن عالی ترین مقام دموکراتها، قضاوتی بدور از واقعیت خواهد بود.

بایدن اگرچه سکوت اختیار کرده اما برخی هم حزبی هایش در واکنش های توئیتری به این ترور، از ضرورت دیپلماسی با ایران و نیز عواقب خطرناک این ترور برای امنیت جهانی سخن گفته اند.

اما اینکه تروئیکای اروپایی هنوز حاضر به محکوم کردن این حمله تروریستی نشده و موضعی نسبتا خنثی اتخاذ کرده است، شاید به دلیل سکوت شخصیت های عالی دولت آتی آمریکا باشد. اروپایی ها که همیشه دنباله رو سیاست های واشنگتن بوده اند، این بار نیز شاید نمی خواهند جلوتر از بایدن حرکت کنند. تاریخ مصرف ترامپ برای اروپایی ها دیگر تمام شده و برای آنها مهم نیست که مستاجر کنونی کاخ سفید در روزهای پایانی ریاستش چه موضعی می گیرد بلکه حالا چشم شان فقط به زبان و رفتار رئیس دولت آینده واشنگتن است.

به هر روی آنچه واضح است، اینکه موضع خنثی غرب در قبال ترور یکی دیگر از دانشمندان ایران بار دیگر استاندارهای دوگانه کشورهای غربی را در قبال چنین حوادث و رویدادهایی به نمایش گذاشت.

در این میان نقش و موضع گیری سازمان ملل نیز  به عنوان برجسته ترین نهاد بین المللی در جهان مهم به شمار می رود. " اسماعیل بقایی هامانه" سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در ژنو، با ارسال نامه ای به خانم میشل باشلت کمیسر عالی حقوق بشر ضرورت واکنش قاطع سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل نسبت به ترور شهید محسن فخری زاده دانشمند برجسته کشورمان را یادآور شد. وی در این نامه، با اشاره به وجود قرینه های جدی مبنی بر دست داشتن رژیم صهیونیستی در این اقدام شنیع، آن را "نقض فاحش حقوق بین الملل، حقوق بشر و همه ارزش های اخلاقی" توصیف نموده و نسبت به عواقب خطرناک تروریسم دولتی جنگ طلب بر حاکمیت قانون و صلح و امنیت بین المللی هشدار داد. 

همچنین "کاظم غریب آبادی" سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین سکوت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ماجرای ترور دکتر شهید محسن فخری زاده را به باد انتقاد گرفت و تصریح کرد که این سازمان در برابر حادثه یادشده مسئولیت فوری و اساسی دارد. وی در ادامه در واکنش به اظهارات مدیرکل آژانس که گفته بود، هیچکس و از جمله ایران از کاهش یا محدودیت بازرسی ها برنده نمی شود، افزود: از آژانس در وهله اول انتظار می رود که بطور شفاف موضع خود را در ارتباط با اقدام تروریستی اعلام نماید و قویا این عمل را محکوم نماید. 

با وجود تاکید جمهوری اسلامی ایران بر ضرورت واکنش صریح دولت ها و نهادهای بین المللی برای محکوم کردن این ترور، کشورهای غربی همچنان از محکوم کردن این حمله تروریستی که بسیاری از رسانه های بین المللی، رژیم صهیونیستی را عامل آن خوانده اند، امتناع کرده و مواضع غیرقابل قبولی اتخاذ کرده اند.

 وزارت امور خارجه انگلیس در واکنش به ترور شهید دکتر «محسن فخری زاده» دانشمند ممتاز هسته‌ای و صنعت دفاعی کشورمان صرفا اعلام کرد که دولت لندن در پی یافتن حقیقت پیرامون این حادثه است و این اقدام تروریستی را محکوم نکرد.

آلمان و فرانسه هم دربیانیه هایی خواستار خویشتندار شده اند.

به دنبال ترور شهید فخری زاده، در همان ساعات اولیه دونالد ترامپ با بازنشر توییت یک خبرنگار صهیونیستی، عملا حمایت خود از این ترور را  آشکار کرد.

برخی مقامات و تحلیل گران آمریکایی نیز بلافاصله به این ترور واکنش نشان داده و آن را اقدامی در راستای اختلال در روند فعالیتهای دیپلماتیک دولت آتی آمریکا با ایران و تشدید تنش ها با تهران قلمداد کردند. شماری از مقامات و سناتورهای دمکرات در آمریکا نیز از ترور دانشمند هسته ای ایران به شدت انتقاد کردند.

انتقاد دمکرات ها و سکوت تیم بایدن

برنی سندرز سناتور دموکرات آمریکا در حالی ترور محسن فخری زاده را اقدامی تحریک آمیز و غیرقانونی خواند که طی توییتی نوشت: با به قدرت رسیدن یک دولت جدید، به وضوح هدف این اقدام، ضربه زدن به مسیر احتمالی دیپلماسی ایالات متحده و ایران بود.

کریس مورفی سناتور دموکرات آمریکایی نیز در واکنش به این حادثه تروریستی در ایران عنوان کرد که اگر هدف ترور سخت تر کردن از سرگیری توافق هسته‌ای ایران بود، آمریکا، اسرائیل یا جهان امن‌تر نمی‌شود. وی افزود: هر بار آمریکا یا یکی از متحدان یک رهبر خارجی را خارج از چارچوب اعلان جنگ ترور می‌کند، این تاکتیک را به عنوان یک ابزار کشورداری برای خود عادی می‌کنیم.  خطر این اقدام این است که امنیت می‌تواند کوتاه مدت باشد.

ایلهان عمر عضو مسلمان مجلس نمایندگان آمریکا هم در واکنش به این ترور و با اشاره به اظهارات جان برنان رئیس پیشین سازمان سیا، نوشت: مخالفت با نقض قوانین بین‌المللی یک مساله حزبی نیست، این هم فقط درباره ایران نیست. این درباره تعادل وغوطه‌ور نکردن جهان به هرج و مرجی بیشتر از آنچه که در آن قرار داریم، است.

همچنین خواکین کاسترو عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا دیگر مقام آمریکایی بود که به این ترور واکنش نشان داد و گفت: بسیار روشن است، روش تایید شده برای رفتار با برنامه هسته‌ای ایران، دیپلماسی خستگی‌ناپذیر است.

جان برنان رئیس پیشین سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) در دولت اوباما هم این ترور را یک اقدام جنایی دانست و هشدار داد این اقدام ممکن است منجر به انتقام مرگبار و دور جدید درگیری‌ها در منطقه شود.

بسیاری از تحلیل گران در حالی این حمله تروریستی را اقدامی مخرب و مغایر با صلح و امنیت جهانی توصیف کرده اند که همچنین بر این باورند که یکی دیگر از اهداف این حمله، اختلال در روند سیاست های دولت آتی آمریکا در قبال ایران بوده است. مارک فیتزپاتریک مدیر موسسه اندیشکده بین‌المللی مطالعات راهبردی و مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا معتقد است که دلیل ترور فخری‌زاده ممانعت از ظرفیت جنگی ایران نبود بلکه ممانعت از دیپلماسی بود.

در این برهه زمانی سکوت معنادار تیم دولت جدید آمریکا نیز گمانه زنی ها و شک و شبهاتی ایجاد کرده است.

جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا در کارزارهای انتخاباتی‌اش ضمن انتقاد از سیاستهای خصمانه ترامپ در قبال تهران، اعلام کرد در صورت پیروزی به برجام بازخواهد گشت و زمینه مذاکره و تعامل با جمهوری اسلامی ایران را فراهم می کند.

این دیدگاه بایدن خشم ترامپ و متحدانش از جمله رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عرب خلیج فارس را برانگیخت و به نظر می رسید که آنها در مسیر ایجاد اختلال در اجرای سیاستهای بایدن و دولت آتی آمریکا گام برخواهند داشت.

شکست ترامپ در انتخابات، عدم پذیرش پیروزی بایدن توسط ترامپ و خشم و نگرانی متحدان ترامپ  شرایط را به گونه ای پیش برد که گمانه‌زنی‌ها درباره کارشکنی‌ها علیه تیم بایدن رو به روز افزایش یافت.

اما در این میان سکوت بایدن و اعضای تیم‌اش در واکنش به این حمله تروریستی در ایران سوال برانگیز شده است؛ اینکه آیا تیم بایدن به این دلیل واکنش نشان نمی دهد چون به دنبال این نیست خود را درگیر این مسئله و تنش‌های پیرامونش کند؟

قطعا تیم جدید دولت آمریکا از کارشکنی های احتمالی ترامپ و هم پیمانانش آگاه است اما دولت جدید واشنگتن که به دنبال تعامل با ایران است باید هر چه سریعتر حمله تروریستی و به شهادت رساندن دانشمند هسته ای برجسته ایران را محکوم کند.

منافع صهیونیست ها و دشمنان جمهوری اسلامی ایران، بحران آفرینی و ایجاد تنش در منطقه با ابزارهای مختلف است و با توجه به اینکه آنها زمان کمی تا انتقال قدرت در آمریکا دارند، از هر فرصتی برای افزایش تنش ها استفاده می کنند.

سوزان دی‌ماگیو عضو ارشد اندیشکده کارنگی و هیات مدیره اندیشکده کوئینسی در بیانیه مشترکی با تام پیکرینگ، فرانک ویزنر، بیل لوئرس و استفان هینتس عنوان کرد: ایران در تلافی مجموعه‌ای از حوادث اخیر خرابکاری، خویشتنداری نشان داده است. اگر ایران به این تحریک پاسخ دهد ، یک جنگ جدید می‌تواند به سرعت خاورمیانه را در آستانه تحلیف رئیس جمهوری جدید ایالات متحده شعله‌ور سازد.

با توجه به رویکرد افراطی ترامپ، این احتمال وجود دارد که وی تلاش می کند شرایط را برای دولت بعدی آمریکا دشوار و پیچیده سازد.

برچسب‌ها تروریسم دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا محسن فخری‌زاده شهید صنعت دفاعی پروندهٔ خبری ترور دانشمند ممتاز هسته ای و دفاعی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تروریسم دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا محسن فخری زاده شهید صنعت دفاعی تروریسم دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا محسن فخری زاده شهید صنعت دفاعی اخبار کنکور جمهوری اسلامی ایران حمله تروریستی دولت آتی آمریکا رژیم صهیونیستی محسن فخری زاده دونالد ترامپ رئیس جمهوری بین المللی تیم بایدن دولت جدید ترور شهید هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۸۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق

بین الملل تابناک: واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران، مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور، حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه، رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق و تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران

وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریم‌ خود از سوی ایران، ادعاهای بی‌اساس و نخ‌نما درباره نقش ایران در منطقه غرب آسیا را تکرار کرد.

گرنت شپس جمعه شب با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیر سابق)، ادعا کرد: ایران مسئول بسیاری از بی‌ثباتی‌های منطقه‌ای از طریق شبکه غیرقانونی گروه‌های نیابتی (شامل) حماس، حزب الله، حوثی‌ها، شبه نظامیان مرتبط با ایران و حملات مستقیم آنها است.

وی در تداوم جوسازی‌های رسانه‌ای، مدعی شد: اگر ایران فکر می‌کند که تحریم‌های اخیر کسی را مرعوب می‌کند، کاملا در اشتباه است.

دولت انگلیس دو هفته پیش در تداوم حمایت تمام‌قد از رژیم صهیونیستی، وزیر دفاع و شماری از مستشاران نظامی ایران را تحریم کرد. وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» تعدادی از نهادها و اشخاص انگلیس از جمله وزیر دفاع این کشور را تحریم کرد.

در بیانیه وزارت امور خارجه کشورمان آمده است: جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم کردن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهادهای مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می‌رود، اعلام می‌کند که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد است.

این بیانیه می‌افزاید: تمامی نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب‌های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم‌ها معمول خواهند داشت.

وزارت امور خارجه کشورمان تصریح کرد: این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود. جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم‌ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسئول و پاسخگو می‌داند.

مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور

 روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نوشت که امارات از حمله آمریکا به اهدافی در یمن و عراق از طریق پایگاه هوایی الظفره در ابوظبی جلوگیری کرد.

پایگاه خبری «خلیج آنلاین» با اعلام این خبر اضافه کرد: روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از یک مقام اماراتی نوشت که کشورش محدودیت هایی را برای عملیات جنگنده های آمریکا علیه اهدافی در عراق و یمن اعمال کرد.

این مقام اماراتی که به نام وی اشاره ای نشده است، خاطرنشان کرد که این تصمیم ناشی از ایده دفاع از خود اتخاذ شده است.

این مقام اماراتی اظهار داشت که از حملات جنگنده های آمریکایی مستقر در پایگاه الظفره به عراق و یمن جلوگیری شد زیرا پس از حمله شبه‌نظامیان در این کشورها در آغاز سال ۲۰۲۲، آمریکا برای اتخاذ اقدامات برای دفاع از امارات به کُندی عمل کرد.

در همین حال، مقامات آمریکایی گفتند که این موضع امارات، فرماندهان آمریکایی را بر آن داشت تا هواپیماهای بیشتری را به پایگاه هوایی «العدید» در قطر ارسال کنند.

وال استریت ژورنال نوشت که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، انتقال جنگنده‌های جت، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماها را به قطر آغاز کرد و در مورد تمرکز نیروها برای دور زدن محدودیت‌های اعمال شده برای حملات هوایی از پایگاه هوایی در امارات که واشنگتن از مدت‌ها پیش از آن استفاده می‌کرد، تجدید نظر کرده است.

این روزنامه آمریکایی تصریح کرد که این اقدام، نشاندهنده تنش بین واشنگتن و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که نیروهای آمریکایی در آنها پایگاه نظامی دارند.

به نوشته وال استریت ژورنال، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بیم آن دارند که جنگی که ۸ ماه است در غزه ادامه دارد، گسترده و به یک درگیری منطقه ای کشیده شوند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات ابوظبی اضافه کرد که امارات متحده عربی به طور فزاینده ای نسبت به احتمال اینکه این کشور از سوی نیروهای مقاومت در منطقه به عنوان کمک کننده آمریکا در انجام عملیات نظامی محسوب شود و هدف نیروهای مقاومت در منطقه قرار گیرد، نگران است.

وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه اشاره کرد که آمریکا در روزهای اخیر با قطری ها برای آوردن جنگنده ها، هواپیماهای شناسایی و پهپادهای مسلح اضافی به پایگاه العدید هماهنگ شده است.

مقامات آمریکایی اظهار داشتند که واشنگتن افزون بر انتقال عملیات به قطر، در حال بررسی حملاتی از سوی جیبوتی در شرق آفریقا است.

بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، پایگاه هوایی العدید در قطر افزون بر اینکه مرکز فرماندهی منطقه‌ای نیروی هوایی ایالات متحده است یکی از بزرگترین مراکز جنگنده های نیروی هوایی آمریکایی نیز به حساب می‌آید.

پایگاه العدید به عنوان بزرگترین پایگاه های آمریکایی در منطقه به حساب می آید و حدود ۱۰ هزار نظامی آمریکایی را در خود جای داده است.

قطر یکی از متحدان اصلی آمریکا در خارج از ناتو محسوب می شود و به حل و فصل بسیاری از پرونده های پیچیده واشنگتن از جمله پرونده افغانستان کمک کرده است.

دوحه در حال حاضر نیز نقش برجسته ای در تلاش های میانجی گری بین حماس و رژیم اسرائیل ایفا می‌کند.

حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه

منابع خبری جمعه شب از حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه خبر دادند.

صدای چند انفجار از داخل پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر واقع در استان دیرالزور شنیده شده است.

از سوی دیگر خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گزارش داد که هفت موشک به پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر اصابت کرده است.

هنوز گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

مقاومت اسلامی عراق در حمایت از مقاومت فلسطین و محکوم کردن حمایت همه جانبه آمریکا از جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، بارها پایگاه‌های ارتش آمریکا در عراق و سوریه و همچنین اهدافی را در سرزمین‌های اشغالی هدف حملات پهپادی و موشکی خود قرار داده است.

رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش  رژیم صهیونیستی از غزه.

تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ 

رئیس سازمان رسانه و ارتباطات عراق و معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، سازوکارهای تشکیل کمیته‌های مشترک برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی را بررسی کردند.  

به گزارش رسانه های عراق، «علی المؤید» رئیس سازمان رسانه و ارتباطات این کشور امروز (شنبه) با «فرشاد مهدی پور» معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و هیاتی به نمایندگی از نهادهای مهم رسانه ای این کشور دیدار و درباره همکاری های مشترک تبادل نظر کرد.

در این نشست که در بغداد برگزار شد، تقویت همکاری ها در حوزه رسانه، تولید محتوای رسانه ای که به انتقال تصویر حقیقی دو کشور کمک می کند و توسعه و سازماندهی کار شبکه های اجتماعی دیجیتال پیشرفته از طریق تولید مطالبی که همگام با پیشرفت‌های دنیای ارتباطات باشد و با فرهنگ و مطالب مورد علاقه مردم دو کشور سازگار باشد، بررسی شد.

همچنین در این نشست، پوشش رسانه ای سفر زیارت اربعین نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و هیات ایرانی از سازماندهی عراق در برگزاری مراسم اربعین طی سال های گذشته و موفقیت بزرگ و برجسته این کشور در پوشش رسانه ای سفر اربعین سال گذشته تقدیر کرد و پیشنهاد داد که از تجربه ایرانیان در حوزه سازمان رسانه ای عتبات عالیات استفاده شود.

در بخش دیگری از این نشست، راهکارهای همکاری مشترک دو کشور برای مبارزه با اخبار جعلی و راه‌های مبارزه با این اخبار از طریق تشکیل کمیته‌های مشترک که به کاهش شایعات گمراه‌کننده و محتوای جعلی که به روابط بین دو کشور آسیب می‌زند، مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین در این نشست، هیات ایرانی امکان برگزاری دوره‌های آموزشی در جمهوری اسلامی ایران از سوی دانشگاه‌های متخصص در حوزه رسانه و ارتباطات و همچنین دانشکده های آموزشی مامور به این حوزه را پیشنهاد کردند.

 

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق