Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمارها نشان می‌دهد جریان ورود پول تازه به بورس از 20آبان افزایش یافته و همین موضوع منجر به اوج‌گیری شاخص بورس شده است اما نتایج یک بررسی آینده‌نگر نشان می‌دهد که احتمالا روند ورود نقدینگی به بورس در آذرماه با رشد بیشتری مواجه می‌شود.

قدس آنلاین: این گزارش براساس مبانی و داده‌های تحلیلی جریان نقدینگی بین بازارها ازجمله بازار مسکن، سکه، خودرو و بورس، پیش‌بینی کرده است که در آذرماه به‌دلیل ثبات در سایر بازارها، پول در گردش کشور اگر به‌دلیل افزایش احتمالی نرخ بهره و یا به‌دلیل ثبات سیاسی مورد انتظار در مناسبات سیاسی کشور تبدیل به شبه پول نشود، روانه بورس و فرابورس شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به‌گزارش همشهری، رشد شاخص‌های بورس، ارتباط مستقیمی با حجم سرمایه‌گذاری یا جریان ورود پول تازه به بورس دارد و این موضوعی است که آمارها آن را اثبات می‌کنند. روند شاخص‌های بورس از ابتدای سال تاکنون نشان می‌دهد که هر زمان که جریان ورود نقدینگی به بازار سهام افزایش یافته است ارزش معاملات و شاخص‌های بورس هم رشد کرده‌اند.
مطابق این اطلاعات شاخص کل بورس تهران در 5ماهه نخست سال تحت‌تأثیر ورود دست‌کم 100هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید از سوی مردم بیش از چند صد درصد رشد کرد. این موضوع همچنین باعث شد ارزش روزانه معاملات بورس از مرز 25هزار میلیارد تومان فراتر رود و حتی در برخی روزها ارزش کل روزانه معاملات به 35هزار میلیارد تومان هم رسید. اما با آغاز نزول شاخص بورس از 20مردادماه روند خروج نقدینگی از بورس آغاز شد و در مجموع نزدیک به30هزار میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد. همین عامل به روند نزولی شاخص بورس دامن زد و منجر به افت 40درصدی شاخص بورس شد. این موضوع همچنین باعث شد میانگین ارزش روزانه معاملات بورس به محدوده 6هزار میلیارد تومان برسد اما از 20آبان که روند صعودی بورس دوباره آغاز شده است جریان ورود پول به بازار سهام هم تغییر کرده و پول‌های تازه در حال ورود به بورس هستند. به‌ویژه آنکه بازارهای دیگر ازجمله طلا، ارز و مسکن هم با رکود مواجه شده‌اند.

معادلات تغییر کرد
تازه‌ترین آمارها از جریان ورود و خروج پول از بازار سهام نشان می‌دهد روند صعودی بازار سهام از 20آبان ماه، مصادف بوده با آغاز ورود پول‌های تازه به بورس، به‌طوری که برخی اطلاعات نشان می‌دهد که در این مدت روزانه بین 500 تا 700میلیارد تومان پول جدید که از بازار مهاجرت کرده بودند دوباره به بورس برگشته‌اند. این موضوع منجر شده شاخص بورس در همین مدت کوتاه بیش از 250هزار واحد و ارزش کل بازار سهام بیش از 1200هزار میلیارد تومان افزایش یابد. ورود پول‌های تازه که به‌نظر می‌رسد هر روز در حال اوج گرفتن است باعث شده است که ارزش روزانه معاملات هم از 6 تا 10هزار میلیارد تومان به بیش از 20 تا 23هزار میلیارد تومان به‌طور میانگین برسد. به‌طور مثال در مبادلات دیروز ارزش کل معاملات بورس از مرز 24هزار میلیارد تومان هم فراتر رفت. حالا اما تحلیل‌های آینده نگر از جریان ورود و خروج پول نشان می‌دهد که احتمالا جریان ورود پول‌های تازه به بورس درآذرماه با رشد بیشتری مواجه می‌شود و این موضوع می‌تواند اهرم لازم برای رشد دوباره شاخص‌های بورس باشد.

پیش‌بینی آینده
نتایج یک بررسی آینده‌نگر از جریان ورود و خروج پول به بازار سهام که توسط یک شرکت سبدگردان انجام شده نشان می‌دهد که جریان ورود پول‌های تازه به بورس افزایش خواهد یافت. در این گزارش که از جریان و چرخش نقدینگی بین بازارها ازجمله سکه، خودرو، مسکن و بورس استفاده شده برآورد شده که جریان ورود پول به بازارسهام در آذرماه دست‌کم 2.1درصد افزایش یابد.
داده‌های آماری این تحلیل آینده‌نگر، که با استفاده از روشی غیرپارامتریک و براساس نظریه مقداری پول، اقدام به تخمین جریان ورود و خروج پول در بازارهای مختلف کرده است نشان می‌دهد در سال‌جاری به‌طور متوسط 20درصد نقدینگی در بازار خودرو و سکه (هرکدام 10درصد) جریان داشته و سهم بازار سهام در این مدت 20درصد بوده است. مطابق این گزارش همچنین بازار مسکن 25درصد از چرخش کل نقدینگی را در اختیار داشته است. مطابق داده‌ها و مبانی این تحلیل میانگین کل ارزش روزانه معاملات در بازار سهام در آذرماه به‌دلیل ورود نقدینگی تازه به 17هزارو813میلیارد تومان خواهد رسید که این میزان 12هزارو353میلیارد تومان بیشتر از ارزش روزانه معاملات در آبان‌ماه و نشانه پر قدرتی برای رشد شاخص‌های بورس است.
پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد در آذرماه به‌دلیل ثبات در سایر بازارها، پول در گردش کشور اگر به‌دلیل افزایش احتمالی نرخ بهره و یا به‌دلیل ثبات سیاسی مورد انتظار در مناسبات سیاسی کشور تبدیل به شبه پول نشود، روانه بورس و فرابورس شود. یک کارشناس بازار سرمایه هم با استناد با آمار معاملات بازار سرمایه تحلیل کرد: با توجه به افت نرخ ارز و طلا، نقدینگی وارد بازار سرمایه شده است. به گفته عرفان هودی بازده بازار سرمایه در ۱۰روز اخیر، مثبت بود و ارزش معاملات روزانه، به‌طور میانگین از ۲۰هزار میلیارد تومان عبور کرد. او با بیان اینکه رشد شاخص بورس بیانگر این است که پول‌های بلوکه شده در سایر بازارها دوباره وارد بورس شدند تأکید کرد:به‌دلیل روند نزولی، قیمت‌ها در بازارهای موازی نقدینگی در حال بازگشت به بورس است.

منبع: روزنامه همشهری

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بورس سرمایه گذاری شاخص بورس ورود پول های تازه ارزش روزانه معاملات جریان ورود پول میلیارد تومان نشان می دهد شاخص های بورس بازار سرمایه دلیل ثبات تازه به بورس بازار سهام شاخص بورس آینده نگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۸۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 

رونق تولید موضوعی است که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه سیاست گذاران کلان و مسئولان اقتصادی کشور قرار گرفته و سال ۱۴۰۳ نیز شعار جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب شده است اما نقش بورس در این زمینه چیست؟

به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی بازار سرمایه را یکی از ابزارهای مناسب برای اجرای سیاست رونق تولید عنوان می‌کنند، اما آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید در کشور شود؟ برخی معتقدند که بورس به واسطه بازار ثانویه امکان جذب نقدینگی جدیدی ندارد و بنابراین نمیتواند به شرکت ها کمک کند و  آنچه در بورس اتفاق می افتد، نوسانات متعدد است.

برزو حق شناس در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مولفه‌های اقتصادی هر کشوری است، گفت: در  واقع رونق تولید نیز یکی از سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد  محسوب می‌شود که بورس جزئی از آن و یکی از ابزارهای اجرای این سیاست کلان محسوب می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه بورس نمی‌تواند به تنهایی باعث رونق تولید شود، یادآور شد: اگر سیاست های دیگر کشور در کنار بورس به کمک رونق تولید بیاید در آن زمان است که رونق تولید شکل می گیرد. 
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاوت بازارهای اولیه و ثانویه پرداخت و ادامه داد: اینکه بورس بازار ثانویه است تعریف درستی است،  اما اگر به درستی مدیریت نشود باعث اختلال در بازار اولیه می شود.
به گفته حق شناس، بازار اولیه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تامین مالی شوند و بتوانند عرضه اولیه خود را برای سرمایه گذاران به نمایش بگذارند، اما در کنار بازار اولیه اگر بازار ثانویه یعنی بورس فعالیت بانشاطی نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که بازار اولیه هم رونق پیدا کرده و با استقبال سرمایه گذاران رو به رو شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • آینده بورس در چند پرده
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص