Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر مصطفی علوی مقدم  متخصص بیماری های عفونی و فلوشیپ آلرژی ایمونولوژی بالینی در خصوص آمار ابتلا به اچ آی وی گفت: بر اساس اطلاعات موجود حدود یک دهم درصد جمعیت بالغ (۱۵ تا ۴۹ ساله) در ایران با ویروس ایدز ( HIV) دست به گریبان هستند.

وی افزود: با توجه به آمار سازمان جهانی بهداشت ، ۳۸ میلیون نفر در سراسر دنیا آلوده به ویروس  اچ آی وی هستند که در کشور ما تقریبا این آمار ۶۰ هزار نفر گزارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه به مناسبت روز جهانی مبارزه با ایدز به نکاتی در خصوص وضعیت درمان بیماران مبتلا به این عفونت در روزهای کرونایی اشاره و بر لزوم توجه هرچه بیشتر افراد اچ آی وی مثبت به نکات بهداشتی و دستورالعمل های پیشگیرانه تاکید کرد.

وی از آگاهی ۳۰ درصد از مبتلایان، به ابتلای بیماری خود خبر داد و افزود: طبق گزارش ها در ایران پوشش درمان ART- Antiretroviral Therapy (درمان ضدویروس در بیماران مبتلا به ایدز) در بالغین ۲۰ درصد، در کودکان ۵۰ درصد و در مادران باردار ۸۰ درصد است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: با توجه به پاندمی کووید-۱۹ افراد آلوده به ویروس اچ آی وی ممکن است تصور کنند بیشتر از سایرین، مستعد ابتلا به کرونا هستند که مطالعات محدود انجام شده این موضوع را تایید نمی کند.

علوی مقدم ادامه داد: همچنین افراد اچ آی وی مثبت ممکن است تصور کنند، وقتی به کووید-۱۹ مبتلا شوند، علایم بالینی شدیدتری را تجربه می کنند، این ادعا نیز بر اساس مطالعات محدود موجود مورد تایید نیست البته افرادی که در فاز انتهایی عفونت به ویروس اچ آی وی هستند و بیمارانی که تحت درمان هنوز لود ویروسی آنها کاهش پیدا نکرده است، مستعد ابتلا به عفونت های فرصت طلب هستند.

این متخصص بیماری های عفونی تاکید کرد: تصور می شد ابتلا به عفونت HIV/AIDS یک ریسک فاکتور مستقل در پیامد بالینی بد بیماران کووید-۱۹ باشد، ولی در این مورد نیز مطالعات موجود این قضیه را تایید نکرده اند.

علوی مقدم تاکید کرد: ریسک فاکتورهایی از قبیل سن بالای ۶۰ سال، مصرف دخانیات، ابتلا به سرطان، ابتلا به دیابت به ویژه دیابت نوع ۲، ابتلا به فشارخون، ابتلا به بیماری های مزمن قلبی و عروقی، ریوی، کلیوی و شاخص توده بدنی مساوی یا بالاتر از ۴۰، ابتلا به کووید-۱۹ را با پیامدهای بالینی بدتری همراه می کند. افراد اچ آی وی مثبت هم می توانند این عوامل خطر را داشته باشند. بنابراین افراد آلوده به ویروس دارای این ریسک فاکتورها، در صورت ابتلا به کرونا ممکن است پیامدهای بالینی شدیدتری را تجربه کنند.

وی در خصوص پیگیری درمان بیماران مبتلا به این ویروس در روزهای کرونایی، اظهار داشت: این بیماران داروهای ART را به هیچ‌وجه نباید قطع کنند و به علت شرایط موجود به اندازه حداقل یک ماه داروها را در منزل در دسترس داشته باشند تا کمتر به مراکز مراجعه کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: البته مراکز بهداشت نیز باید هماهنگی های لازم را انجام دهد. این بیماران باید از مراجعه غیرضروری به مراکز درمانی خودداری و در موارد غیراورژانسی از طریق تله مدیسین و تله ویزیت برای گرفتن مشاوره پزشکی استفاده کنند.

وی تصریح کرد: از طرفی سه گانه شست و شوی دست ها، زدن ماسک و فاصله گذاری فیزیکی که به منظور پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹ مورد تاکید است باید با دقت بیشتری در مبتلایان به اچ آی وی رعایت شود.

متخصص بیماری های عفونی، تزریق واکسن آنفولانزا و واکسن پنوموکوک در بیماران مبتلا به عفونت اچ آی وی را حائز اهمیت دانست و گفت: این اقدام به ویژه برای افرادی که cd۴ (نوعی گلبول سفید) آنها کمتر از ۲۰۰mm۳ است، به شدت توصیه می شود.

علوی مقدم در خصوص درمان کووید-۱۹ بیماران آلوده به ویروس اچ آی وی, عنوان کرد: اگر افراد در بیمارستان بستری شوند، تفاوتی در گایدلاین های درمانی وجود ندارد.

 وی به یکی از فرضیات درمان کرونا مبنی بر اثرگذاری داروی درمان ایدز برای مقابله با این بیماری عالم گیر اشاره کرد و گفت: بر اساس کارآزمایی های بالینی، اثرگذاری درمان کووید-۱۹ با داروهای ضدویروسی درمان ایدز همچون لوپیناویر، آنچنان بالا نیست و از طرف دیگر بیماران HIV مثبتی که تحت درمان با این داروها بودند، در برابر کرونا محافظت نشدند. این مطالعات منجر شد استفاده از این دارو برای بیماران کووید-۱۹ مورد قبول واقع نشود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: البته ممکن است تداخل دارویی درمان ART در بیماران که به علت کرونا در بیمارستان بستری می شوند، رخ دهد که درمانگر باید به این مسائل توجه کافی داشته باشد.

علوی مقدم تاکید کرد: علایم بالینی و یافته های رادیولوژیک کووید-۱۹ در بیماران اچ آی وی مثبت تفاوتی با سایر بیماران ندارد، مساله ای که وجود دارد، این است که در cd۴ های کمتر از ۲۰۰mm۳ ممکن است در رادیوگرافی سینه، درگیری ریه در جریان ابتلا به کرونا مشاهده نشود.

وی بر لزوم توجه به نتایج تست پی سی آر حتی بعد از پایان علایم بالینی کرونا تاکید کرد  و گفت: اگر بیمار اچ آی وی مثبت به ویژه با cd۴ کمتر از ۲۰۰mm۳، به کرونا مبتلا شود، ممکن است تا ۴۰ روز پس از شروع علایم بالینی، پی سی آر مثبت داشته باشد که باید نسبت به این موضوع و از سرگیری ارتباطات اجتماعی دقت کافی به خرج دهد و تا تست کیفی پی سی آر کووید-۱۹آنها منفی نشده و یا تست کمی پی سی آر آنها دو لوگ کاهش نیافته است، مجوز برگشت به محل کار را نخواهند داشت.

برچسب‌ها بیماری‌ های عفونی ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ایدز پروندهٔ خبری پرونده | پیشنهادهایی برای پیشگیری از کرونا کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیماری های عفونی ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ایدز بیماری های عفونی ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ایدز اخبار کنکور دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیماران مبتلا آلوده به ویروس ابتلا به کرونا علایم بالینی اچ آی وی مثبت علوی مقدم کووید ۱۹ پی سی آر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۰۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون

داده‌های یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نشانگر اولیه «مولتیپل اسکلروزیس» یا «ام‌ اس» می‌تواند به پزشکان کمک کند تا بفهمند چه کسی در نهایت طعمه این بیماری «دژنراتیو عصبی» می‌شود.

به گزارش ایسنا، متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی ها به ام اس مبتلا شد.

آنها امیدوارند این آنتی بادی ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام‌ اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آنها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام‌ اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آنها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی های اتوآنتی بادی - آنتی بادی هایی که می توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام‌ اس می تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام‌ اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و/یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان