Web Analytics Made Easy - Statcounter

‏سفیر ایران در نشست اختتامیه اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش گفت: ساختارهای اقتصادی بین ایران و اتریش در بین کشورهای اروپایی یکی از قابل قبول ترین‌ها محسوب می‌گردد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، عباس باقر پور سفیر ایران در وین در نشست اختتامیه اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش گفت: ‎در ادامه نشست وبیناری سازنده و مثمرثمری که در تاریخ 12 شهریور سالجاری با ریاست و اعضای محترم هیئت مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و اتریش داشتم، مایه خرسندی است که امروز نیز در این جمع تخصصی و اختتامیه نشست مجمع عمومی اتاق حضور می یابم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اطمینان دارم جلسه پربارتان افق های روشنی فراروی همکاری‌های اقتصادی ایران و اتریش خواهد گشود.

او ادامه داد: یکی از دلایل و فلسفه وجودی سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور و طبعا اتریش؛ گسترش روابط و تعاملات میان دو کشور به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری با استفاده از ظرفیت های مطلوبِ در دسترس، همانند نهاد موثر اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش، با هدف تحقق منافع ملی و خدمت به مردم عزیزمان می‌باشد. از این منظر، دستور کار سفارت و اتاق مشترک بسیار به هم نزدیک بوده و بنابراین، هم اندیشی، هم افزایی و هماهنگی به ایفای هر چه بهتر مسئولیت های هر دو نهاد کمک شایانی خواهد کرد.
باقر پور گفت: در ارتباط با روابط اقتصادی و تجاری ایران و اتریش، نیک می دانید که این روابط دیرینه و لااقل به قرن شانزدهم میلادی باز می‌گردد. اولین موافتنامه تجاری بین دو کشور در سال 1718 امضاء شده و روابط دیپلماتیک بین دو کشور از سال 1872 آغاز گردیده است. در پایان دهه 1850 و اوایل دهه 1860 اتریش چهارمین شریک تجاری ایران بوده است.
سفیر ایران در اتریش ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز روابط دوجانبه در عرصه‌های گوناگون همواره از فضایی مثبت برخوردار بوده، اما هم زمان تابع فضای بین المللی و سیاست های اتحادیه اروپایی بوده است.
وی گفت: با این وصف، با توافق برجام در سال 1394، همکاری‌های دو کشور وارد فضای جدیدی شد. از آن زمان تا آبان ماه 1397 همکاریهای اقتصادی با سرعت مناسبی رشد یافت. در این دوره بیش از 40 تفاهمنامه بین دو کشور در حوزه‌های مختلف اقتصادی به امضاء رسید و حجم مبادلات اقتصادی دو کشور نیز به حدود 800 میلیون یورو رسید. توافقنامه مهم نقشه راه پنج ساله روابط اقتصادی ایران و اتریش (2016 تا 2020)، موافقتنامه فاینانس با اوبر بانک اتریش، موافقت نامه بلندمدت خرید نفت خام با OMV و سفر رییس جمهوری کشورمان به اتریش در همین دوره انجام شد.
باقر پور ادامه داد: مع الاسف، با خروج دولت ترامپ از برجام و اِعمال مجدد تحریم های یکجانبه، شرایط بین المللی به دلیل مواضع و عملکرد قابل انتقاد برخی کشورها از جمله اروپایی‌ها دچار اختلال شده و به همین ترتیب، اتریشی‌ها نیز در مقام عمل، بخشی از همکاریهای اقتصادی دوجانبه را کاهش دادند که نتیجه این امر، کاهش شدید حجم مبادلات تجاری بین دو کشور بوده است.
سفیر ایران در اتریش گفت: هم چنین، علاوه بر محدودیت های بانکی و نوسانات ارزی در کشورمان، محدودیت های ناشی از بحران کرونا نیز بر مشکلات افزوده و شرایط را پیچیده تر کرده است. طبعا فائق آمدن بر این مشکلات، عزم و اراده مضاعفی را از همه ما طلب می‌کند.
وی گفت: با وجود این، در این دوره ما تلاش کردیم ساختارهای اقتصادی دو کشور که طی سالیان گذشته تشکیل گردیده و ارتباطات دو طرف را حفظ کنیم. ساختارهای اقتصادی بین ایران و اتریش در بین کشورهای اروپایی یکی از قابل قبول ترین‌ها محسوب می‌گردد. کشور ما در ردیف چهار کشوری است که با اتریش کمیسیون مشترک اقتصادی دارد. نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در فروردین 97 در وین برگزار گردید و در نظر داریم دهمین نشست آن را نیز در آینده نزدیک برگزار نماییم. همچنین در نظر است دومین همایش اقتصادی ایران و اتریش که قرار بود به صورت فیزیکی در حاشیه نشست دهم کمیسیون مشترک در تهران برگزار شود، را نیز به صورت مجازی برنامه ریزی نماییم. در این زمینه از همکاری اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش استقبال می‌کنیم. علاوه بر این، هشت کارگروه مشترک همکاری بین وزارتخانه‌های دو کشور تشکیل شده و اکثر آنها به صورت منظم جلسات خود را برگزار می‌کنند.

باقر پور گفت: علاوه بر این، تعاملات بین بخش های خصوصی دو کشور نیز از وضعیت مناسبی برخوردار می‌باشد. بازدید همه روسای اتاق های بازرگانی کشورمان از اتریش به همراه رییس و اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران و سفر هیات 100 نفره تجاری کشورمان در حاشیه سفر رئیس جمهور کشورمان به اتریش در سال 1397 انجام شد. همچنین اتریش سال گذشته میزبان هیات تجاری کشور ما در وین بود. برنامه ریزی این سفر با همکاری اتاق مشترک ایران و اتریش و سازمان توسعه تجارت ایران انجام شد. در حال حاضر نیز ارتباطات بین اتاق های بازرگانی و شرکتها در وضعیت قابل قبولی به سر می‌برد.
امیدواریم به زودی شاهد گرایش هر چه بیشتر در عرصه بین المللی به عقلانیت و تعاملات منطقی و دوسویه به جای سیاست تهدید و فشار باشیم تا در نتیجه آن؛ روابط اقتصادی خارجی نیز بیش از پیش گسترش یابد.
وی در پایان تصریح کرد: مجددا آمادگی سفارت را برای همکاری همه جانبه با اتاق برای تلاش همسو و در راستای نیل به اهداف مشترک ابراز می نمایم.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: عباس باقرپور باقرپور ایران و اتریش اتریش اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش کمیسیون مشترک سفیر ایران بین دو کشور اقتصادی دو باقر پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۰۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضوعات مشترک کشورهای عضو ACD پیگیری شود

به گزارش خبرنگار مهر، پورنچای دانویواتانا، روز دوشنبه در آئین افتتاحیه اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا با بیان اینکه خرسندم که توانستم به‌عنوان رئیس ACD در این کنفرانس شرکت کنم، اظهار داشت: از تمام کسانی که فرصتی را فراهم کردند که این جلسه برگزار شود، بسیار سپاسگزارم.

وی با اشاره به برگزاری نخستین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو ACD در سال ۲۰۲۱ در کشور ترکیه افزود: این مجمع توسط اتحادیه اتاق‌های بازرگانی در ترکیه با عنوانTOBBبرگزار شد که در پایان نیاز به گسترش چنین اجلاس‌هایی برای رسیدن به توافق مورد تأکید قرار گرفت.

دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا ادامه داد: برای‌آنکه بتوانیم گفتگوها را بین ۳۵ کشورACDو همچنین گفتگوهای میان منطقه‌ای را با یکدیگر ادامه دهیم، برگزاری چنین اجلاسی مؤثر است.

وی با تاکید بر اینکه ما از لحاظ ارتباطات برای ایجاد استانداردها و قوانین باید در موضوع سرمایه‌گذاری، اعضای مجمع گفتگوی همکاری آسیا با یکدیگر تبادلات بیشتری داشته باشیم، گفت: در این مسیر موضوعات گوناگونی وجود دارد و نقش حیاتی اتاق‌های بازرگانی در این زمینه بسیار مهم است.

دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا با بیان اینکه احتمال دارد، جلسه بعدی اجلاس در کشور قطر برگزار شود، اظهار داشت: غیر از اینکه علاقه‌مند هستم که چنین جلساتی تداوم داشته باشد، همچنین می‌خواهیم که افراد دست‌اندرکار به مشکلاتی که در این موضوع وجود دارد به‌صورت عمیق فکر کنند تا بتوانیم با همکاری‌ها مشکلات را برطرف کنیم.

پورنچای دانویواتانا ادامه داد: اگر هر کدام از اتاق‌های بازرگانی آمادگی خود را به‌عنوان سومین میزبان اعلام کنند و داوطلب شوند در نهایت می‌توانیم به اجماع برسیم.

وی خاطرنشان کرد: باید بتوانیم همکاری‌های چندجانبه را بهبود ببخشیم تا بتوانیم چنین مجمع‌هایی را به موفقیت برسانیم، بنابراین نیاز است که نتایج توافقات به‌صورت گزارش به ACDارائه شود و از طریق بهبود شرایط مشکلات را برطرف کنیم تا در مسیر توسعه پیشرفت داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، اصفهان دهم تا دوازدهم اردیبهشت میزبان دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD است.

از اعضای مجمع گفتگوی همکاری آسیا، نمایندگان کشورهای چین، عربستان، ترکیه، امارات، برونئی، پاکستان، قطر، تایلند، قرقیزستان، بنگلادش، فیلیپین، مالزی، تاجیکستان، افغانستان و فلسطین در این اجلاس دو روزه در اصفهان حضور یافتند.

مجمع گفتگوی همکاری آسیاAsia Cooperation Dialogueبا هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است.

کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

کد خبر 6092223

دیگر خبرها

  • ضرورت تشکیل کمیسیون مشترک برای پیگیری موافقتنامه‌های دوجانبه بین ایران و اوگاندا
  • حضور ۲۵ هیات تجاری در اکسپو با وجود تحریم نشان از رشد ایران دارد
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • موضوعات مشترک کشور‌های عضو ACD پیگیری شود
  • موضوعات مشترک کشورهای عضو ACD پیگیری شود
  • حضور ۲۵ هیئت تجاری در اکسپو نشان از رشد ایران با وجود تحریم
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • ایران و زیمباوه با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند
  • معرفی چهار زنجیره تولید چهارمحال‌وبختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • اجرای طرح‌های اقتصادی باید از مسیر دانشگاه بگذرد