Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، فاطمه قانع دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: عفونت کلیه‌ها و سیستم ادراری از عفونت‌های شایع دوران کودکی است و در صورت تآخیر در تشخیص صحیح و درمان نشدن مناسب و به‌موقع می‌تواند سبب آسیب‌رسانی شدید به کلیه‌ها شود.

او با اشاره به اینکه علائم عفونت ادراری در کودکان نسبت به سن آنان متفاوت است و در همه کودکان به یک شکل نیست، افزود: این علائم در نوزادان و شیرخواران خوب شیر نخوردن، وزن نگرفتن، بی‌قراری، تب، زردی طولانی و بی‌حالی بوده و در کودکان هم تب، بی‌قراری هنگام ادرار کردن، سوزش و تکرر ادرار، درد شکم و پهلوها، نم زدن در روز، شب ادراری و وزن نگرفتن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دانشیار گروه نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: تشخیص قطعی عفونت ادراری در کودکان با انجام آزمایش کامل و کشت ادرار امکان‌پذیر است و صرف برخی علائم نمی‌توان تشخیص قطعی داد، عفونت ادراری می‌تواند سبب نارسایی کلیه‌ها و افزایش فشارخون در کودک بشود و لذا هر یک از علائم ذکر شده در فرزندان باید به‌طور جد مورد توجه والدین باشد و در صورت علائم مشکوک بلافاصله به پزشک مراجعه شود.
بیشتر بخوانید بیماری های کلیوی در کودکان با چه علائمی بروز پیدا می کند؟
قانع بیان کرد: کلیه‌ها دو عضو بسیارمهم است و به جز دفع مواد زائد بدن از طریق تولید و خروج ادرار، در ساختن ویتامین D، تنظیم کلسیم، فسفر، خون‌سازی، تنظیم فشارخون، رشد و نمو و سایر املاح بدن همچوم سدیم، پتاسیم، منیزیم نقش مؤثری دارند.

او تصریح کرد: کودکی که کلیه‌های سالم دارد از رشد و تکامل خوبی برخوردار است و فعالیت‌های بدنی روزانه خود را به‌طور کامل و بدون خستگی انجام می‌دهد، ضمن اینکه رنگ پریده نیست و ورم در صورت و اندام‌ها، درد‌های استخوانی و انحراف و خمیدگی در استخوان‌های بدن را ندارد و چنین فردی در سنی که می‌تواند کنترل ادرار داشته باشد مشکلات ادراری نظیر سوزش و تکرر ادرار، نم زدن در روز، بی‌اختیاری در ادرار، کاهش حجم ادرار و درد در زمان ادرار را ندارد.

دانشیار نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: کودک با کلیه‌های سالم شکایتی بابت درد شکم و پهلوها، تغییر در رنگ ادرار (ادرار بی‌رنگ، نارنجی و قرمز) ندارد و تب‌های رایج بدون علت که می‌تواند نشانه‌ای از عفونت ادراری باشد در او دیده نمی‌شود.

قانع اظهار کرد: نارسایی کلیه در کودکان مشکل شایعی نیست، اما به دلیل اهمیت بالای آن لازم است هرگونه تغییر غیرعادی در ادرار کردن کودکان را جدی بگیریم.


انتهای پیام//م. م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری های اطفال دانشگاه علوم پزشکی مشهد نارسایی کلیه عفونت ادراری کلیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۱۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک بندرعباسی خارج شد

رییس بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس گفت: عمل جراحی خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله در بیمارستان کودکان بندرعباس با موفقیت انجام شد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، دکتر امیر حسابی شامگاه شنبه در این راستا افزود: ظهر شنبه هشتم اردیبهشت‌ماه، طی یک عمل جراحی تومور ۱۴ سانتی‌متری از کلیه کودک ۲٫۵ ساله در بیمارستان کودکان بندرعباس خارج شد.

حسابی اظهار کرد: این عمل از بزرگ‌ترین عمل های جراحی کودکان است که پیش از این هم در بیمارستان کودکان بندرعباس انجام شده و تمامی موارد موفقیت‌آمیز بوده است.

فوق تخصص جراحی اطفال بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس نیز که انجام این عمل جراحی را برعهده داشت، گفت: دختر بچه ۲/۵ ساله، ۲ هفته پیش متوجه برآمدگی در شکم شده بود که بررسی‌ها نشان داد، توموری حدود ۱۴ سانتی‌متری در کلیه چپ این کودک وجود دارد.

دکتر سعیده مجیدی افزود: این تومور از نوع بدخیم بود که باید به طور کامل برداشته می‌شد، خوشبختانه عمل جراحی بیمار به‌خوبی انجام شده و حال عمومی کودک مساعد است.

بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس بهمن ماه پارسال با ظرفیت ۱۱۲ تختخواب با حضور رییس جمهور به بهره‌برداری رسید.

عملیات اجرایی بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس در سال ۱۴۰۰ و با همکاری پالایشگاه نفت‌ بندرعباس با هدف ایفای مسئولیت‌های اجتماعی آغاز و در سال ۱۴۰۲ به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تحویل داده شد.

با تاکید ریاست جمهور در زمینه توسعه درمان و آموزش پزشکی، این بیمارستان طی ۲ سال تکمیل شد.

عملیات اجرایی و تجهیز این طرح با هزینه‌ای افزون بر پنج هزار میلیارد ریال به اتمام رسید و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برای تامین تجهیزات پزشکی و اداری حدود ۲ هزار میلیارد ریال هزینه کرد.

این بیمارستان دارای امکاناتی در تراز استانداردهای جهانی ازجمله بخش‌های اتاق عمل، مراقبت‌های ویژه نوزادان وکودکان، بخش‌های بستری داخلی، جراحی اتاق عمل، عفونی، ریه، خون، سرطان، نورولوژی، قلب، تصویربرداری، رادیولوژی، سونوگرافی، سی تی اسکن، آزمایشگاه و اورژانس است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: خروج تومور 10 کیلویی از شکم زن 35 ساله توده‌هايي به نام تومور

دیگر خبرها

  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲/۵ ساله
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک بندرعباسی خارج شد
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید