Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکونومیست با هشدار نسبت به خوش‌بینی ها در خصوص افزایش قابل‌توجه صادرات نفت ایران در دولت بایدن نوشت: رشد درآمد نفتی ایران احتمالاً محدود خواهد بود.

 

به گزارش پول نیوز، اکونومیست در تحلیل لایحه بودجه سال 1400 ایران با هشدار نسبت به خوش‌بینی بعضی کارشناسان در خصوص افزایش قابل‌توجه صادرات نفت ایران در دولت بایدن نوشت که رشد درآمد نفتی ایران احتمالاً محدود خواهد بود، چرا که انتظار می‌رود مذاکره با آمریکا طولانی باشد و فرایند برداشتن تحریم نفتی ایران کند پیش برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کابینه دولت ایران روز یکشنبه دوم آذر تشکیل جلسه داد تا پیش‌نویس بودجه سال 1400 را بررسی کند، پیش نویسی که درآمد نفتی بسیار کمتری را در مقایسه با بودجه سال جاری پیش‌بینی کرده است.

اکونومیست در گزارش خود در تحلیل لایحه بودجه 1400 ایران نوشت: تاکنون جزئیات کمی در خصوص لایحه بودجه سال آینده منتشر شده است. روحانی ابتدای نشست کابینه در جملاتی کلی از کاهش وابستگی به درآمد نفتی، گسترش خصوصی‌سازی و تلاش برای کاهش فقر در این لایحه خبر داد. اما مقامات ارشد سازمان برنامه‌وبودجه از در نظر گرفتن قیمت 40 دلاری برای نفت و پیش‌بینی صادرات روزانه 650 هزار بشکه نفت در این لایحه سخن گفته‌اند.

صادرات نفت ایران در بودجه در حالی 650 هزار بشکه در روز پیش‌بینی شده که صادرات نفت ایران در سال جاری حدود 500 هزار بشکه در روز تخمین زده می‌شود، یعنی نصف سطح تعیین شده در بودجه سال 1399.

بودجه سال جاری بر اساس نفت 50 دلاری و صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت تدوین شده است. رقم دقیق صادرات نفت ایران در شرایط کنونی به دلیل مخفی‌کاری‌هایی که به خاطر تحریم‌های آمریکا انجام می‌گیرد مشخص نیست. با این حال اکنون میزان صادرات نفت ایران کمتر از نصف رقم تعیین شده در بودجه تخمین زده می‌شود، یعنی کمتر از 500 هزار بشکه در روز. تحریم آمریکا و کاهش تقاضای نفت چین دو علت عدم تحقق پیش‌بینی صادرات روزانه 1 میلیون بشکه‌ای نفت ایران در سال جاری تلقی می‌شوند.»

کسری بودجه 1400 قابل‌توجه است

اکونومیست در گزارش خود افزوده است: گرچه احتمال بالارفتن فروش نفت ایران در سال آینده وجود دارد، اما رشد احتمالی درآمد نفتی ایران اندک خواهد بود.

احیای نسبتاً سریع اقتصاد چین و احتمال مذاکره ایران با دولت جدید آمریکا در سال 2021 نویدبخش افزایش صادرات نفت ایران در این سال هستند. البته هرگونه افزایش صادرات نفت ایران احتمالاً محدود خواهد بود، چرا که انتظار می‌رود مذاکره با آمریکا طولانی شود و فرایند برداشتن تحریم نفتی ایران به صورت تدریجی پیش برود تا ایران تعهدات هسته‌ای خود را به صورت کامل اجرا کند.

انتظار می رود درآمد نفتی ایران در سال آینده افزایش اندکی داشته باشد، اما کسری بودجه دولت بالاتر از پیش‌بینی‌های قبلی خواهد بود.

در نتیجه افزایش درآمد نفتی، کسری بودجه سال آینده کمتر خواهد شد. در عین حال ما با توجه به افزایش کمک نقدی دولت به مردم به علت شیوع کرونا، میزان کسری بودجه دولت در سال جاری و بودجه سال آینده احتمالا بالاتر از پیش‌بینی قبلی ما خواهد بود.

ابهامات بزرگ

اکونومیست در ادامه نوشت: دولت در حالی باید لایحه را نهایی کند که برآورد روشنی از اوضاع پیش رو ندارد. دولت ایران در حالی بودجه سال آینده را تدوین می‌کند که با بلاتکلیفی مهمی مواجه است. شیوع ویروس کرونا سایه سنگینی بر سر قیمت جهانی نفت افکنده و در این اوضاع موارد جدید ابتلا به کرونا در ایران همچنان رو به افزایش است.

به نظر می‌رسد که تصویب بودجه سال آینده در مجلس کنونی سخت‌تر از همه سال‌هایی باشد که حسن روحانی از سال 1392 تجربه کرده است.

 

منبع: تسنیم

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: صادرات نفت صادرات نفت پول نیوز کسری بودجه بودجه 1400 اقتصاد ایران صادرات نفت ایران درآمد نفتی ایران بودجه سال آینده ایران در سال کسری بودجه هزار بشکه سال جاری پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۲۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، نظرسنجی منتشر شده در روز یکشنبه نشان داد که رای‌دهندگان آمریکایی با اختلاف ۴۹ به ۴۳ درصدی از ترامپ در رقابت فرضی یک به یک با بایدن حمایت می‌کنند. این در مقایسه با ۴۹ به ۴۵ درصد جمهوری‌خواهان نسبت به حضور این دموکرات فعلی در ژانویه است.

این نظرسنجی نشان داد، در صورتی که میدان کامل رقبا در نظر گرفته شود، مثل زمانی که رای‌دهندگان در ماه نوامبر به پای صندوق‌های رای می‌روند، ترامپ برتری بیشتری دارد. او با اختلاف ۴۲ به ۳۳ درصد نسبت به بایدن جلو است و پس از آن ۱۵ درصد برای رابرت اف کندی جونیور، نامزد مستقل انتخابات آمریکا در نظر گرفته می‌شود. ۱۰  درصد باقیمانده از نامزدهای حزب سوم حمایت کرده‌اند یا فعلا تصمیمی ندارند.

دو سوم رأی‌دهندگان ایالات متحده نمی‌دانند که چگونه کسی می‌تواند از بایدن حمایت کند، در حالی که ۵۲ درصد می‌گویند که در هیچ شرایطی شانسی برای رأی دادن به رئیس‌جمهور فعلی وجود ندارد. در مقایسه، ۶۳ درصد از پاسخ‌دهندگان نمی‌توانند ببینند که چگونه کسی می‌تواند از ترامپ حمایت کند و ۴۷ درصد می‌گویند که شانسی برای رای دادن به او وجود ندارد.

شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد که تنها ۴۷ درصد از رای‌دهندگان از نامزدهایی که باید انتخاب کنند، از جمله ۴۴ درصد دموکرات‌ها و ۶۳ درصد از جمهوری‌خواهان راضی هستند. ۵۸ درصد از رأی‌دهندگان نظر منفی نسبت به بایدن دارند، در حالی که ۵۳ درصد نظر منفی نسبت به ترامپ دارند.

تنها ۶۵ درصد از پاسخ‌دهندگان بر این باورند که بایدن به طور قانونی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ پیروز شد و این بدون تغییر نسبت به زمانی است که همین سوال پس از شورش کنگره آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱ پرسیده شد.

نظرات درباره دوره ریاست جمهوری ترامپ از زمان خروج او از ریاست جمهوری بهبود یافته است. با نگاهی به عملکرد او، ۵۵ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند که ریاست جمهوری ترامپ یک «موفقیت» بود، در حالی که این رقم در نظرسنجی پس از شورش، ۴۵ درصد بود. در مقایسه، ۳۹ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند دوره ریاست جمهوری بایدن موفقیت‌آمیز بوده است.

به طور مشابه، از هر ۱۰ آمریکایی، شش نفر از عملکرد بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور ناراضی هستند. بایدن در مدیریت چندین موضوع مهم برای رای‌دهندگان، از جمله ۶۶ درصد نارضایتی در بحث اقتصاد، ۷۱ درصد نارضایتی از تورم و ۷۱ درصد نارضایتی از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، امتیازات پایینی دریافت می‌کند. تنها از هر ۱۰ آمریکایی چهار نفر معتقدند که ایالات متحده «مسئولیت دارد» درگیر درگیری‌های غرب آسیا باشد.

ترامپ، بایدن و متحدان او را متهم کرده است که تلاش می‌کنند نامزدی او را از طریق سیستم قضایی منحرف کنند. این رئیس‌جمهور سابق در چهار کیفرخواست جداگانه با ۹۱ اتهام روبروست. یک نظرسنجی سی‌ان‌ان هم که پنج‌شنبه منتشر شد، نشان داد که تنها ۱۳ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند با ترامپ مانند سایر متهمان رفتار می‌شود و تنها ۴۴ درصد مطمئن هستند که هیئت منصفه انتخاب شده در پرونده ترامپ، حکم عادلانه‌ای صادر خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت‌گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • هشدار قالیباف نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو
  • هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد
  • هشدار قالیباف درباره تامین ارز دارو
  • مدیریت «بازار دارو» یکی از اولویت‌های دولت است
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • جدول درآمدهای نفتی و مالیاتی دولت در بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند