Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالیکه اشرف غنی می‌داند که در پی توافق با طالبان، احتمال تشکیل دولت موقت در افغانستان دور از انتظار نیست بنابراین بار دیگر از به حاشیه رفتن در روند صلح نگران است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، بن‌بست نشست‌های بی‌نتیجه مذاکرات بین‌الافغانی در پی فشار جامعه جهانی و انعطاف تیم‌های مذاکراتی دولت افغانستان و طالبان، شکسته است و دو طرف با گذشت بیش از 2 ماه، سرانجام بر سر دستورکار مذاکرات اصلی توافق کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

«هشت صبح» نوشت که «عبدالله عبدالله» رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان پیش از سفر اخیرش به ترکیه با این طرح موافق بود و به رئیس تیم مذاکره کننده دستور داده بود تا مفاد توافقنامه را مورد تایید قرار دهد زیرا همه اعضای تیم مذاکره کننده نیز با آن موافق بودند.

این روزنامه چاپ کابل می‌افزاید که اشرف غنی از طریق «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر از شکست بن‌بست مذاکرات مطلع شد و سپس از «معصوم استانکزی» رئیس هیئت مذاکره‌کننده‌ افغانستان و «سلام رحیمی» مشاور ارشد ریاست جمهوری خواست تا فوراً به کابل بیایند؛ غنی برای برگرداندن سریع دو عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده، هواپیمای یوناما را چارتر کرد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

در ادامه نوشتار آمده است که پس از بازگشت استانکزی به کابل تیم مذاکره کننده دولت در ابهام و سردرگمی قرار می‌گیرد و مخالفت کابل با امضای سند توافق شده دستورکار مذاکرات سبب دو دستگی در این تیم می‌شود.

منابع می‌گویند که اشرف غنی خواستار افزودن یک ضمیمه در متن دستورکار است که در آن باید از قطعنامه لویه‌جرگه‌ مشورتی صلح و همچنان قطعنامه‌ شماره 2513 سازمان ملل نیز نام برده شود.

هشت صبح اضافه کرد که رئیس جمهور افغانستان گمان می‌کند که با تحلیف جو بایدن، رییس جمهور آمریکا، استراتژی واشنگتن در منطقه و افغانستان در عوض و دست خلیلزاد از مسایل افغانستان کوتاه خواهد شد از اینرو، تمام توان خود را به کار بسته تا از پیشرفت در مذاکرات دوحه جلوگیری کند؛ این در حالی است که تا برپایی مراسم تحلیف جو بایدن نزدیک به دوماه زمان باقی مانده است.

این روزنامه همچنین اظهارداشت که کشورهای دخیل در روند صلح افغانستان از مخالفت غنی با پیشرفت در روند صلح و دستیابی به یک راه‌حل سیاسی برای پایان جنگ آگاه هستند و به این منظور فشار جهانی برای کوتاه کردن دست وی از روند صلح آغاز شده است.

استراتژی غنی این است که به هر قیمت پنج سال دوره‌ دوم ریاست جمهوری‌اش را تکمیل کند، او به خوبی می‌داند که توافق صلح با طالبان منوط به تشکیل حکومت انتقالی و یا موقت در افغانستان خواهد بود.

این در حالی است که اتحادیه‌ اروپا، آمریکا و انگلیس در اعلامیه‌های جداگانه از دولت افغانستان خواستند که فوراً شورای عالی مصالحه‌ را تشکیل دهد، رهبری روند صلح با شورای عالی مصالحه است اما ریاست جمهوری تلاش کرده تا این شورا جان نگیرد تا زمینه‌ مداخله در جریان مذاکرات و نفوذ در میان هیئت فراهم باشد.

شورای مصالحه افغانستان: اشرف غنی مخالف توافق دستورکار مذاکرات استفشار اتحادیه اروپا برای تکمیل فوری شورای عالی مصالحه افغانستاننهایی شدن دستورکار مذاکرات بین‌الافغانی در قطر/ هنوز اختلاف‌ها باقی است«منصور»: مخالفت اشرف غنی مانع پیشرفت روند صلح افغانستان نمی‌شود

 اکنون به نظر می‌رسد که رهبران سیاسی در هم‌سویی با نهادهای بین‌المللی حامی صلح، تلاش دارند تا دست غنی را از روند صلح کوتاه کنند. با شکل‌گیری شورای عالی مصالحه‌ ملی و برگزاری نخستین جلسه‌ این شورا، جلو مداخله‌ ارگ در روند صلح گرفته خواهد شد. پس از این، اعضای هیئت مذاکره‌کننده از پیشرفت در مذاکرات و موانع و چالش‌ها به شورای رهبری مصالحه گزارش خواهند داد.

انتهای پیام/.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: طالبان محمداشرف غنی اخبار افغانستان طالبان محمداشرف غنی اخبار افغانستان شورای عالی مصالحه دستورکار مذاکرات تیم مذاکره کننده روند صلح اشرف غنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۳۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقراریان، عضو شورای شهر تهران: خروج 7 عضو شورا از صحن به معنای قهر کردن نبود/ تعدادی از اعضای شورا معتقد بودند که مذاکرات درباره مسائل مربوط به قرارداد چین که باید همه ابهامات مربوط به آن شفاف شود، بهتر است در جلسه جداگانه‌ای ادامه پیدا کند

به گزارش جماران؛ ایلنا نوشت: رقم بی‌سابقه قرارداد ۲.۷ میلیارد یورویی شهرداری تهران با طرف‌های چینی برای خرید اتوبوس، تاکسی و دیگر وسایل نقلیه برقی به همراه برخی تجهیزات حوزه هوشمندسازی و… و البته ابهامات موجود درباره این قرارداد، به وقوع اتفاق بی‌سابقه‌ای در جلسه دیروز (یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) شورای شهر تهران دامن زد؛ به نحوی که وقتی برخی اعضای منتقد شهردار تهران ایراداتی را نسبت به قرارداد چین وارد دانستند و نسبت به این که قراداد مذکور پیش از این که به دست اعضای شورا برسد، به بیرون درز پیدا کرده و در فضای مجازی منتشر شده است، اعتراض کردند، بعضی دیگر از اعضای شورا، صحبت‌هایی را علیه همکاران خود مطرح کردند که باعث ناراحتی آن‌ها شد.

این مساله باعث شد که پس از ارائه گزارش آخرین اقدامات انجام‌شده در حوزه حمل‌ونقل عمومی توسط محسن هرمزی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران، صحن شورا به صحنه اعتراض برخی اعضا به ابهامات مطرح‌شده درباره قرارداد چین و البته جدال لفظی بعضی اعضای شورای شهر با یکدیگر تبدیل شود. ظهر دیروز در حالی که جلسه شورا برخلاف روال معمول که ساعت ۱۲ به پایان می‌رسد، تا ساعت ۱۲:۳۰ طول کشیده بود، دیالوگ‌های پینگ‌پنگی برخی اعضای شورای شهر با یکدیگر، کار را به جایی رساند که مهدی چمران، رئیس شورای شهر از تمام اعضای شورا درخواست کرد که پاسخ همدیگر را ندهند و تاکید کرد که «اعضا می‌توانند جواب یکدیگر را در اتاق خودشان بدهند و نباید وقت مردم را بگیرند، چون صحن شورا محل جواب دادن اعضا به صحبت‌های یکدیگر نیست.»

در چنین شرایطی بود که تعدادی از اعضای شورای شهر از ارائه تذکرات خود به صحبت‌های معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری و ابهاماتی که نسبت به قراداد کلان شهرداری تهران با یک شرکت خصوصی چینی داشتند، منصرف شدند و سپس علیرضا زاکانی پشت تریبون شورا حاضر شد تا پاسخ ابهامات و انتقادات مطرح‌شده توسط را بدهد. در این زمان، چون رای‌گیری اولیه برای تمدید زمان قانونی برگزاری جلسه شورا نیم ساعت بود و ساعت به ۱۲:۳۰ رسیده بود، مهدی چمران از اعضای شورا خواست که با تمدید مجدد زمان جلسه به مدت ۳۰ دقیقه دیگر موافقت کنند، اما هفت نفر از اعضای شورای شهر تهران شامل مهدی اقراریان، سید جعفر شربیانی، سید جعفر تشکری هاشمی، مهدی عباسی، ناصر امانی، علی اصغر قائمی و سوده نجفی، نه‌تنها با تمدید زمان جلسه موافقت نکردند، بلکه در حین شروع صحبت‌های شهردار تهران، جلسه شورا را ترک کردند.

در همین راستا از «مهدی اقراریان»، رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران درباره علت ترک صحن شورا توسط هفت نفر از اعضا در جلسه دیروز سوال کردیم و او نیز در پاسخ به خبرنگار ایلنا توضیح داد: جلسه شورای شهر تهران در شرایط عادی تا ساعت ۱۲ طول می‌کشد و در برخی مواقع که مذاکرات طولانی می‌شود، رئیس جلسه از اعضای شورا درخواست می‌کند که برای تمدید زمان جلسه به مدت ۱۵ یا ۳۰ دقیقه دیگر رای بدهند. همین اتفاق در جلسه دیروز نیز رخ داد و با رای اعضای شورا، جلسه تا ساعت ۱۲:۳۰ تمدید شد. وقتی هم که ساعت به ۱۲:۳۰ رسید، زمان قانونی برگزاری جلسه صحن به پایان رسیده بود و باید برای ادامه برگزاری جلسه از اعضای حاضر رای‌گیری می‌شد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در زمانی که آقای چمران می‌خواست برای تمدید مجدد زمان جلسه رای‌گیری کند، بخشی از نمایندگان شورا با این کار مخالف بودند و اعتقاد داشتند که با توجه به حساسیت موضوع حمل‌ونقل عمومی و مباحث مطرح‌شده درباره قرارداد شهرداری با طرف‌های چینی، می‌توان صحبت‌ها را در جلسه دیگری به صورت مفصل ادامه داد تا دوباره شهردار محترم و معاون شهردار در صحن شورا حضور پیدا کنند و درباره موضوعات و ایرادات مطرح‌شده توضیح بدهند و اعضای شورا نیز بتوانند سوالات بیشتری را مطرح کنند تا درباره تمام مسائل مربوط به قراداد مذکور که برای جمعی از اعضای شورای شهر و البته شهروندان تهرانی ابهاماتی را ایجاد کرده است، رفع ابهام شود.

رئیس کمیته نظارت شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: خروج هفت نفر از اعضای شورا از صحن جلسه به معنای قهر کردن نبود، بلکه این تعداد از نمایندگان پارلمان شهری با تمدید زمان جلسه موافق نبودند. البته قبل از ساعت ۱۲:۳۰ نیز تعدادی از دوستان با اجازه رئیس شورا از جلسه خارج شده بودند و با خروج هفت نفر از جلسه، صحن از حد نصاب قانونی تشکیل جلسه خارج شد و عملا نباید که برگزاری جلسه ادامه پیدا می‌کرد، زیرا بخش مهمی از اعضا با تمدید دوباره زمان جلسه دیروز موافق نبودند. علت این مخالفت نیز آن بود که تعدادی از اعضای شورا معتقد بودند که مذاکرات درباره مسائل مربوط به قرارداد چین که باید همه ابهامات مربوط به آن شفاف شود، بهتر است در جلسه جداگانه‌ای ادامه پیدا کند.

وی در پایان تصریح کرد: متاسفانه در جلسه دیروز شورای شهر، چه قبل از این که تعدادی از اعضا جلسه را ترک کنند و چه بعد از آن، بعضی دیگر از اعضای شورا ادبیات خاصی را علیه برخی دیگر از اعضا استفاده کردند. در واقع در جلسه دیروز که اتفاقا با «روز ملی شوراها» مصادف بود، شاهد وقوع حادثه تلخی در زمینه شکل نامناسب پاسخ‌دهی برخی اعضای شورا به بعضی دیگر که به انجام وظیفه قانونی خودشان در حوزه نظارت بر عملکرد شهرداری می‌پردازند، بودیم.

دیگر خبرها

  • دو هزار کارگر ساختمانی در میاندوآب بیمه ندارند
  • پیشنهاد ۵ ساله شدن سقف قراردادهای موقت به دولت رفت
  • خبر خوش برای کارگران/ شکل قراردادهای موقت تغییر می‌کند؟
  • فیلم| افشاگری‌های عضو بریده منافقین در دادگاه: ۴۰۰ مستشار نظامی عراق در پادگان اشرف حضور داشتند!
  • معاون رئیس جمهور از پتروشیمی دهدشت بازدید کرد + تصاویر
  • اقراریان، عضو شورای شهر تهران: خروج 7 عضو شورا از صحن به معنای قهر کردن نبود/ تعدادی از اعضای شورا معتقد بودند که مذاکرات درباره مسائل مربوط به قرارداد چین که باید همه ابهامات مربوط به آن شفاف شود، بهتر است در جلسه جداگانه‌ای ادامه پیدا کند
  • آغاز طرح مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای در شهرکرد
  • عضو کنست صهیونیستی: هیچ چیز مهمتر از بازگشت اسرا نیست
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • شورایی که به‌دنبال مسائل حاشیه‌ای باشد موفق نیست