Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تمام زندگی شما روی گوشی تلفن همراهی است که در دست دارید. از ایمیل‌ها و پیام‌های خصوصی گرفته تا عکس‌ها و فیلم‌هایی که برایتان بسیار ارزشمند هستند و لحظات تاریخی از زندگی‌تان را روایت می‌کنند.

همه‌چیز زندگی شخصی و خصوصی شما روی گوشی است، ولی احتمالا به اندازه کافی وقت ندارید تا مطمئن شوید که تلفن همراه شما کاملا امن است و می‌تواند از اسرار شما در برابر دیگران محافظت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرقی نمی‌کند یک گوشی قدیمی در دست گرفتید تا به تازگی اسمارت‌فون جدیدی خریداری کردید؛ باید یک سری تنظیمات و پیکربندی‌های ساده انجام دهید تا گوشی شما امن شود.

چندین روش برای محافظت از حریم خصوصی خود روی گوشی دارید. باید فکری برای داده‌هایی بکنید که درباره فعالیت‌ها و رفتار‌های شما جمع‌آوری شده‌اند و بعد ترفند‌هایی به کار بگیرید تا دیگران نتوانند به گوشی شما دسترسی پیدا کنند. هر دو این کار‌ها به یک اندازه مهم هستند و تنظیماتی وجود دارد که می‌تواند برای بهبود هریک از آن‌ها استفاده شود.

ابتدا، باید یک مسئله مهم را بدانید. گوگل، مالک و توسعه‌دهنده سیستم‌عامل اندروید است و همزمان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های جمع‌کننده داده‌های کاربران در دنیای اینترنت است. مدل کسب‌وکاری گوگل مبتنی بر کسب درآمد از طریق وادار کردن افراد به کلیک روی آگهی‌ها و اطلاعاتی است که نمایش می‌دهد. داده‌ها شما در اندروید می‌توانند در این زمینه بسیار مهم باشند.

بنابراین، اگر به دنبال حریم خصوصی بیشتر هستید؛ ممکن است بخواهید به iOS کوچ کنید، ولی روی خود اندروید هم روش‌هایی برای افزایش حریم خصوصی هست.

اصول را درست رعایت کنید

یاد گرفتن اصول اولیه و رعایت آن‌ها، اولین چیزی است که برای افزایش امنیت و حریم خصوصی روی گوشی‌های اندرویدی نیاز دارید.

اولن سپر دفاعی برای جلوگیری از ورود افراد غریبه به تلفن همراه، قفل صفحه‌نمایش است. استفاده از پین‌کد یا رمزعبور بهتر از الگو‌ها است.

فراتر از آن، باید دارای یک مدیر رمزعبور برای نگه داشتن جزئیات ورود به سیستم‌ها و حساب‌های کاربری آنلاین باشید. سعی کنید در بسیاری از حساب‌های کاربری مهم خود از روش احرازهویت دو عاملی استفاده کنید.

به‌روزرسانی خودکار نرم‌افزار‌ها و اندروید را روشن بگذارید تا احتمالا اگر یک اشکال و نقض امنیتی در کدی روی دستگاه شما بروز کرد؛ نرم‌افزار‌ها به طور خودکار از روی فروشگاه گوگل‌پلی یا فروشگاه‌های نرم‌افزاری دیگر، به‌روزرسانی شوند.

برای به‌روزرسانی خود اندروید، وارد اپلیگیشن Settings شده و گزینه system updates را پیدا کنید. براساس نسخه اندروید شما، ممکن است این گزینه در بخش‌های مختلفی از صفحه تنظیمات گوشی باشد. برای به‌روزرسانی خودکار نرم‌افزار، وارد منوی privacy شوید و بررسی کنید هر اپلیکیشن مجوز دریافت به‌روزرسانی خودکار داشته باشد.

بیشتر بخوانید

۴ دلیل که باعث می‌شود گوشی شما دیر شارژ شود!

در این بخش باید مطمئن شوید دیگر گزینه‌های هر اپلیکیشن از جمله اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی یا دسترسی به عکس‌ها و پرونده‌ها جز در موارد ضروری، خاموش باشند.

اپلیکیشن‌ها را قفل کنید

شما از یک پین‌کد یا رمزعبور برای تلفن همراه خود استفاده می‌کنید تا هر فردی نتواند به سادگی وارد گوشی شما شود، ولی گاهی اوقات این کافی نیست. برخی مواقع نیاز دارید گوشی خود را به دیگران بدهید؛ در حالی‌که قفل صفحه‌نمایش آن باز شده است. مثلا، می‌خواهید به اعضای خانواده خود عکس‌هایی روی گوشی را نشان دهید یا گوشی را به کودک‌تان بدهید تا بازی کند.

در اینجا باید روی برخی اپلیکیشن‌ها هم رمزعبور بگذارید تا امنیت بیشتری داشته باشید و هر فردی نتواند این برنامه‌ها را اجرا کند. برخلاف iOS، گوگل در اندروید اجازه می‌دهد تا کنترل بیشتری روی برنامه‌ها داشته باشید و روی برنامه‌های مختلف به طور جداگانه رمزعبور تعریف کنید.

برای قفل کردن اپلیکیشن‌ها روی اندروید نیاز به یک برنامه شخص ثالث دارید. کاندیدا‌های زیادی روی پلی‌استور و دیگر فروشگاه‌های نرم‌افزار‌های اندروید وجود دارد و باید بسیار مراقب باشید که یک نرم‌افزار مطمئن را دانلود کنید. اگر یک برنامه دارای تبلیغات زیادی باشد و سیاست حریم خصوصی مشخص و شفافی نداشته باشد؛ قابل اعتماد نیست. همین‌طور باید بررسی کنید از سوی یک توسعه‌دهنده معتبر منتشر شده باشد.

برای شروع اپلیکیشن Norton App Lock چندان بد نیست. این اپلیکیشن به شما اجازه می‌دهد روی اپلیکیشن‌ها یا گروه‌های با نام مشابه رمزعبور تعریف کنید.

اعلان‌های حساس را پنهان کنید

موقعیت‌های زیادی وجود دارد که باعث می‌شوند فرد یا افرادی به طور سهوی یا عمدی اعلان‌های شما را ببیند. در یک جلسه کاری هستید و باید چیزی روی گوشی به همکاران نشان بدهید، ولی همزمان یک اعلان مهم برای شما می‌رسد.

در وسایل حمل و نقل عمومی هستید و دارید از گوشی استفاده می‌کنید، ولی چند سر و چشم تمام توجه‌شان به صفحه‌نمایش گوشی شما است.

شاید این تنظیم زیاد جدی نباشد، ولی بهتر است وارد اپلیکیشن settings شوید و برای notifications جست‌وجو کنید. هنگامی که وارد صفحه تنظیمات اعلان‌ها شدید؛ باید گزینه sensitive notifications را خاموش کنید.

این تنظیم می‌گوید وقتی تلفن همراه شما قفل است؛ محتوا‌ها و اعلان‌های مهم نمایش داده نمی‌شوند.

گوشی را برای stalkerware بررسی کنید

در سال ۲۰۲۰ افزایش نگران‌کننده‌ای درباره stalkerware داشتیم. در گوشی‌های تلفن همراه استالکر‌ها به اپلیکیشن‌هایی گفته می‌شود که در پس‌زمینه اجرا شده و می‌توانند هرکاری که کاربر انجام می‌دهد را ردگیری و ضبط کنند. این برنامه‌ها و فناوری‌ها کاملا نامرئی هستند جز اینکه شما به طور خاص دنبال آن‌ها بگردید و جلوی اجرایشان را بگیرید.

اگر فردی یک استالکر روی گوشی شما نصب کرده باشد؛ چند علامت برای آن وجود دارد. ممکن است گوشی شما سریعا داغ شود یا شارژ باتری به طور غیرطبیعی کاهش پیدا کند.

شرکت‌های امینتی انواع ابزار‌های اسکنر استالکر‌ها را ارائه دادند. از جمله می‌توان به آنتی‌ویروس کسپرسکی یا آواست اشاره کرد که می‌توانند گوشی شما را به طور کامل برای استالکر‌ها یا هر بدافزار دیگری اسکن کنند.

اپلیکیشن‌های پیش‌فرض را تغییر دهید

اگر مدت‌ها است دارید از گوشی اندرویدی خود استفاده می‌کنید؛ احتمالا هیچ‌گاه درباره استفاده از یک اپلیکیشن دیگر برای جست‌وجو در وب، پیامک‌ها، دستیار صوتی، عکس‌ها و ... فکر نکردید.

در تابستان امسال، گوگل در پی جریمه ۳.۸ میلیارد پوندی اتحادیه اروپا مجبور شد صفحه انتخابی جدیدی در اندروید قرار دهد که به افراد اجازه دهد موتور جست‌وجو را هنگام راه‌اندازی‌های اولیه گوشی خودشان انتخاب کنند.

در اپلیکیشن settings اندروید، دنبال گزینه default apps در apps & notifications بگردید و سراغ برنامه‌های بیشتری برای استفاده روزانه بروید. فراتر از یک موتور جست‌وجو، می‌توانید برنامه‌های مرورگر وب، دستیار صوتی دیجیتالی، اپلیکیشن‌های روی صفحه خانگی، اپلیکیشن تماس‌ها و پیامک‌ها یا هر برنامه دیگری را تغییر دهید.

برخی از اپلیکیشن‌ها مانند فایرفاکس به عنوان یک مرورگر وب، DuckDuckGo برای جست‌وجو و مرورگر و Signal برای ارسال و دریافت پیامک، از حریم خصوصی بهتر و امن‌تری برخوردار هستند.

رمزنگاری هر چیزی

استفاده از قفل صفحه‌نمایش یا رمزعبور روی برنامه‌ها، فقط دسترسی به اطلاعات و لایه‌های پایین‌تر درون گوشی شما را سخت‌تر می‌کند، ولی ضامن امنیت داده‌های ذخیره شده روی گوشی شما نیست.

برای اینکه مطمئن شوید در هر شرایطی، هیچ‌فردی نمی‌تواند به داده‌های حساس روی گوشی شما دسترسی داشته باشد؛ باید اطلاعات ذخیره شده را هم رمزنگاری کنید.

در این صورت، اگر کسی حتی بتواند اطلاعات روی اسمارت‌فون شما را شنود کرده یا به سرقت ببرد؛ باز برای خواندن آن‌ها با مشکل روبرو است و باید کلید رمزنگاری داشته باشد.

می‌توانید گوشی خود را از طریق اپلیکیشن settings رمزنگاری کنید. گزینه‌های security یا encrypt را جست‌وجو کرده و مراحل کار را دنبال کنید. در یکی از مراحل باید یک رمزعبور بدهید. رمزنگاری کل دستگاه می‌توان زمان‌بر باشد و بهتر است در مواقعی که نیازی به گوشی ندارید؛ انجامش دهید.

گوگل از سال ۲۰۱۵، قابلیت رمزنگاری دیسک‌های گوشی‌ها را به اندروید اضافه کرده است و تلاش می‌کند منابع کمتری درگیر این پروسه شوند.

منبع: ۱ پزشک

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تنظیمات اندروید امنیت سایبری اطلاعات شخصی حریم خصوصی ترفندهای کاربردی روزرسانی خود اپلیکیشن ها صفحه نمایش حریم خصوصی تلفن همراه برنامه ها نرم افزار اعلان ها روی گوشی گوشی شما جست وجو داده ها عکس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۶۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شنود اقتصادی

داشتن اطلاعات رمز پیروزی در هر نبردی است در عصرحاضر شنود راحت‌ترین راه در کسب آن چیزیست که دیگران می‌دانند و ممکن است شما ندانید.

    

   به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3078428 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • واگذاری ساماندهی پیامک‌های تبلیغاتی به سازمان تنظیم مقررات
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است
  • اندروید یا iOS ؟ کدام سیستم عامل امن‌ترین قلمرو را دارد؟
  • اطلاعات جدید از آیفون ۱۶ و چیدمان جدید دوربین‌ها
  • اندروید امن‌تر است یا iOS؟
  • شنود اقتصادی
  • دانشجوی آمریکایی سارق در فرودگاه مهرآباد به دام افتاد/ عکس
  • دانشجوی آمریکایی سارق در رودگاه مهرآباد به دام افتاد/ عکس
  • کلاهبرداران در کمین سرقت اطلاعات شخصی و بانکی افراد
  • قابلیت جدید اندروید ۱۵ برای استفاده از گوشی در رخت‌خواب