Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، جو بایدن روز سه‌شنبه به طور رسمی، جانت یلن را برای وزارت خزانه‌داری، نیرا تاندن برای مدیریت دفتر بودجه کاخ سفید، والی ادیمو معاون خزانه داری، سسیلی روز رئیس شورای مشاوران اقتصادی و جرد برنستین و هیثر بوشی اعضای شورای مشاوران اقتصادی معرفی کرد.

یلن در حال حاضر استاد دانشگاه کالیفرنیا و یک کارشناس ارشد و رئیس انجمن اقتصادی آمریکا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او یکی از اعضای آکادمی آمریکایی هنر و علوم، شورای روابط خارجی، گروه استراتژی اقتصادی موسسه آسپن، گروه ۳۰ و عضو موسس شورای رهبری اقلیمی است.

او در هیات مشورتی نشست جدید اقتصادی بلومبرگ، کمیته بودجه مسئولانه فدرال و اتحادیه رفع بدهی، کمیته نظارت بر رشد عادلانه مرکز واشنگتن فعالیت می‌کند . او همچنین کارشناس برجسته شرکت یل برای سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۶ بود.

یلن پیش از این در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ به عنوان نائب رئیس هیئت مدیره فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا)، از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ به عنوان رئیس و مدیر اجرایی بانک مرکزی سانفرانسیسکو و به عنوان رئیس شورای مشاوران اقتصادی در دولت کلینتون فعالیت می‌کرد.

وی از سال ۱۹۸۰ عضو هیئت علمی دانشگاه کالیفرنیا در برکلی بوده است. قبل از برکلی ، وی استادیار اقتصاد در دانشگاه هاروارد (۱۹۷۱-۱۹۷۶) ، اقتصاددان در هیات مدیره بانک مرکزی (۱۹۷۷-۱۹۷۷) و مدرس دانشکده اقتصاد لندن (۱۹۷۸-۱۹۸۸) بوده است.

مرکز هاچینز در سیاست‌های مالی و پولی در برنامه مطالعات اقتصادی در بروکینگز در سال ۲۰۱۴ برای بهبود کیفیت سیاست های مالی و پولی و درک عمومی از آن ایجاد شد.

یلن پس از چهار سال ریاست هیئت مدیره بانک مرکزی در سال ۲۰۱۸ به بروکینگز پیوست. وی در بروکینگز ، در زمینه مسائل اقتصادی از جمله ثبات مالی، تغییرات آب و هوایی، پاسخ‌های مالی و پولی به رکود اقتصادی ناشی از کووید-۱۹، تورم، بیکاری و تنوع در اقتصاد، تحلیل و تفسیر ارائه کرده است.

او دیدگاه و تحلیل خود را در نشست‌های بروکینگز، ادای توضیح در کنگره، سخنرانی در سراسر ایالات متحده و خارج از کشور ارائه داد و به طور مرتب به عنوان مفسر در رسانه‌ها حضور داشت.

کریستین لاگارد رئیس پیشین بانک جهانی و رئیس فعلی بانک مرکزی اروپا در واکنش به خبر انتصاب یلن به خزانه داری آمریکا، نوشت: به دوستم جانت یلن برای برگزیده شدنش به عنوان وزیر خزانه‌داری آمریکا تبریک می‌گویم.

وی افزود: ذکاوت، سرسختی و رویکرد آرام او، جانت را به الگویی برای همه زنان تبدیل می‌کند. من مشتاقانه منتظرم تا با همدیگر به مشکلات اقتصادی جهانی پیش رو، رسیدگی کنیم.

سناتور الیزابت وارن که پیش از این به عنوان یکی از گزینه‌های خزانه‌داری مطرح می‌شد در واکنش به معرفی یلن برای این مسئولیت، نوشت:"او یک گزینه برجسته خواهد بود. او باهوش ، سخت‌کوش و اصولگرا است."

وی ادامه داد: وی به عنوان یکی از موفق‌ترین رئیسان بانک مرکزی در برابر بانک‌های وال استریت ایستاد از جمله اینکه ولز فارگو را به دلیل تقلب در خانواده‌های کارگر مسئول دانست.

تاثیر سیاست‌های پولی یلن بر امنیت ملی و خاورمیانه

سیاست‌های پولی و همچنین تصمیم‌های اقتصادی دولت آمریکا می‌تواند اثرات فراسرزمینی داشته باشد و بر شرایط اقتصادی کشورهای دیگر اثرات مستقیم یا غیرمستقیم ایجاد کند.

با توجه به اشتغال یلن در بانک مرکزی آمریکا، او به خوبی می‌داند که قیمت نفت در بازارهای جهانی، ارزش دلار، فروش تسلیحات به کشورهای منطقه، کمک های مالی به رژیم صهیونیستی، تحریم‌ها بر کشورهایی چون ایران، کره شمالی، سوریه، روسیه و بلاروس و جنگ تجاری با چین و اروپا باید برای ارتقای اقتصاد آمریکا حل شود.

با توجه ارتباط تنگاتنگ تیم بایدن با رژیم صهیونیستی و تعهدی که به صراحت بایدن و هریس در حمایت از رژیم صهیونیستی مطرح کرده‌اند، به نظر می‌رسد، مساله کمک‌های نظامی ۳.۱ میلیارد دلاری در سال، دولت بایدن را آزار دهد چرا که حاکمان صهیونیست، ساز خود را می‌زنند و همچنان که نشان داده‌اند در موضوع حق فلسطینیان و همچنین مساله برجام با نگاه تیم حاکم بایدن اختلاف جدی دارند.

یلن در دوره باراک اوباما و در بحبوحه مذاکرات هسته‌ای، رئیس بانک مرکزی آمریکا بود و بخشی از تعهدات آمریکا تحت برجام را پیگیری کرد. او در سال ۲۰۱۶ زمانی که ایران به دنبال سهم خود در اوپک بود هم سکوت کرد، هرچند که موافق کاهش قیمت نفت بود.

از نظر رئیس بانک مرکزی اوباما، سقوط هر بشکه نفت به زیر ۵۵ دلار همچون کاهش مالیات برای مصرف‌کنندگان آمریکایی است. یلن در آن دوره متعقد بود که "از دیدگاه ایالات متحده، کاهشی که در قیمت نفت مشاهده کرده‌ایم احتمالاً مثبت خواهد بود. این برای خانواده‌ها و خانوارها خوب است. پول بیشتری در جیب آنها می‌ماند."

از نظر او، انرژی ارزان‌تر نیز به معنی کاهش هزینه‌های بسیاری از مشاغل ایالات متحده به ویژه صنعت حمل و نقل همچون خطوط هوایی است.

اما این کاهش قیمت‌ها از نظر یلن، حدی دارد و می گوید در صورت کاهش مجدد قیمت نفت، درد اقتصادی که در کشورهای صادرکننده نفت خام و شرکت های نفتی احساس می‌شود می‌تواند به "بقیه اقتصاد جهانی" سرایت کند.

یلن در یک سخنرانی خود در تشریح خطرات اقتصادی ناشی از افت قیمت نفت که طی نزدیک به دو سال، ۶۴ درصد کاهش یافته بود، خطری دانست که  می‌تواند رشد جهانی را تحت تاثیر قرار دهد. به گفته وی، قیمت‌های پایین نفت خام می‌تواند هزینه‌های اقتصادی ایالات متحده را طی چند سال آینده تقویت کند اما صادرکنندگان نفت احتمالا هزینه‌های دولت را محدود می‌کنند و شرکت های نفتی همچنان به کاهش شغل خود ادامه می‌دهند.

حال که دولت ترامپ شدیدترین تحریم‌ها را برای کاهش درآمد نفتی ایران که مستقیم بر زندگی مردم اثر دارد، اعمال کرده‌ است این سوال مطرح می‌شود که وزیر خزانه‌داری آمریکا، همچنان معتقد است که درد ناشی از اقتصاد صادرکنندگان نفت به اقتصاد آمریکا سرایت خواهد کرد یا خیر؟

آیا او همچنان این وزارت خانه را اتاق جنگی برای دستیابی به مقاصد سیاسی آمریکا یا متحدان کودک‌کش آن در منطقه علیه مردم ایران نگه خواهد داشت؟

آیا یلن و تیم سیاست خارجی آمریکا به دنبال تجدید نظر بر تحریم‌های غیر انسانی آن هم در شرایط همه‌گیری کرونا که حتی واردات دارو و تجهیزات پزشکی را هم برای ایران دشوار ساخته است، برخواهند آمد؟

آیا همچون دوره اوباما دست به کاهش تحریم و صدور مجوز برای مراودات اقتصادی خواهد زد یا اینکه همچون دولت فعلی، خزانه داری را اتاق جنگی علیه ملت‌ها نگه خواهد داشت؟

این سوال‌ها واکنش عصبی صهیونیست‌ها را به ویژه هنگامی که تیم ترامپ از قصد بازگشت به برجام خبر داده‌اند، دربرداشته است و می‌گویند "تونی بلینکن، جان کری و جانت یلن؟ تیم ادعایی بایدن که می‌خواهند مسئولیت بازگرداندن سریع تحریم‌ها علیه ایران به صفر را در همان روز نخست برعهده گیرند".

این اظهارات، یادآور همان ادعاهایی است که دونالد ترامپ در مناظرات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ با هیلاری کلینتون، به جانت یلن حمله کرد و فعالیت‌های بانک مرکزی به ویژه در حوزه نرخ سود را سیاسی کاری خواند.

نگاه یلن به تغییرات اقلیمی

یلن در زمانی عهده دار مسئولیت اقتصادی در دولت اوباما بود که رکود اقتصادی شدیدی در سال ۲۰۰۸ ایجاد شد و اقتصاد آمریکا در معرض یک سقوط کم نظیر قرار گرفت.

یلن به همراه سایر تیم اقتصادی اوباما، توانست از آن مخمصه خارج شوند و به نظر می‌رسد انتخاب دوباره او توسط بایدن برای مسئولیت خزانه داری آمریکا که برای نخستین بار در طول حدود ۲۴۰ سال پیش، به یک زن رسیده است، تلاش برای خروج از رکود فعلی ناشی از کرونا باشد.

در اولویت‌های اعلام شده بایدن برای شروع کار دولت جدید، مبارزه همه جانبه با کرونا و تغییرات اقلیمی در صدر اولویت‌ها قرار دارد و یلن، عنصری است که در هر دو موضوع فعالیت و مطالعه داشته است.

وزیر خزانه‌داری رئیس جمهوری منتخب آمریکا بر این اعتقاد است که باید برای تولید کربن، هزینه قرار داد و شرکت‌های اقتصادی یا صنعتی بابت آلوده کردن زمین، هزینه بپردازند.

برچسب‌ها انتخابات ۲۰۲۰ وزارت خزانه داری آمریکا جو بایدن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات ۲۰۲۰ وزارت خزانه داری آمریکا جو بایدن انتخابات ۲۰۲۰ وزارت خزانه داری آمریکا جو بایدن اخبار کنکور خزانه داری آمریکا ایالات متحده بانک مرکزی جانت یلن تحریم ها قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۶۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین

بین الملل تابناک: هفتصد و هفتاد و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

مسکو: فرمول زلنسکی برای صلح، درگیری را طولانی‌تر می‌کند ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۹:۵۶

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به کنفرانسی که سوئیس در نظر دارد در ماه ژوئن میزبانی آن را برگزار کند، گفت که هرگونه مذاکره برای پایان دادن به درگیری در اوکراین بدون مشارکت روسیه بی‌معنی است.

 «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه به خبرنگاران گفت که فرمول صلح «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین - که خواستار خروج کامل نیروهای روسیه از تمام سرزمین‌هایی است که تصرف کرده‌اند - صلح را نزدیک‌تر نمی‌کند، بلکه درگیری را طولانی‌تر می‌کند.

براساس گزارش رویترز، سوئیس در اوایل این ماه اعلام کرد که میزبان یک کنفرانس دو روزه در سطح عالی در ۱۵ تا ۱۶ ژوئن در مورد دستیابی به صلح در اوکراین خواهد بود.

روسیه گفته است که در آن شرکت نخواهد کرد و «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین نیز پیشتر به خبرنگاران گفت: «ما بارها گفته‌ایم که این فرمت عجیبی است، برنامه‌های صلح خاصی بدون مشارکت روسیه اجرا می‌شود، بیهوده و حتی خنده‌دار است.»

ماکرون: اروپا در خطر مرگ قرار دارد ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۹:۵۶

رئیس‌جمهور فرانسه امروز – پنجشنبه – ضمن هشدار نسبت به «احتمال مرگ اروپا»، تاکید کرد که این قاره در «نقطه بحرانی» قرار دارد و جهت مقابله با رقبای جهان باید اقدامات بیشتری انجام داد.

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه طی سخنرانی در دانشگاه سوربُن فرانسه واقع در پاریس، پایتخت این کشور بیان کرد: «خطری مبنی بر مرگ اروپا وجود دارد. اروپا در نقطه بحرانی قرار دارد و در مقابل رقبایی که با سرعت بالا در حال تجدید تسلیحات هستند، باید اقدامات بیشتری انجام دهد.»

خبرگزاری فرانسه به نقل از رئیس‌جمهور این کشور نوشت: «اروپا احتمال دارد بمیرد و این فقط به انتخاب‌های ما بستگی دارد.»

وی افزود: «در شرایطی که قوانین تجارت آزاد جهانی توسط رقبای اصلی به چالش کشیده شده است، خطر عقب ماندن به لحاظ اقتصادی برای اروپا وجود دارد و باید الگوی رشد خود را بازنگری کند.»

ماکرون ۴۶ ساله که همچنان سه سال از دومین و آخرین دوره‌اش در ریاست‌جمهوری باقی می‌ماند، گفت: «در دنیایی که قوانین بازی تغییر کرده است، اروپا در برابر خطراتی که در جهان مواجه می‌شود، مسلح نیست.»

رئیس‌جمهور فرانسه در ادامه سخنرانی‌اش صراحتا هشدار داد: «طی یک دهه آینده، خطر تضعیف اروپا یا حتی سقوط آن بسیار زیاد است. از اروپا می‌خواهیم از یک اقلیت راهبردی بیرون بیاید؛ مسئله‌ای که او را بیش از اندازه به انرژی روسیه و در حوزه امنیت به ایالات متحده وابسته کرده است.»

امانوئل ماکرون با اشاره به درگیری روسیه-اوکراین ادعا کرد: «رفتار روسیه پس از حمله به اوکراین غیرقابل مهار شده است و دیگر مشخص نیست مسکو تا کجا پیش برود. شرط لازم و اساسی برای روسیه این است که در جنگ اوکراین پیروز نشود.»

او تاکید کرد: «ما باید این مفهوم استراتژیک دفاع معتبر اروپایی را برای خود بسازیم؛ اروپا نمی‌تواند تحت امر ایالات متحده آمریکا باشد.»

رئیس‌جمهور فرانسه در قسمت دیگری از صحبت‌هایش خاطر نشان کرد: «ما عادت داشتیم از روسیه و از چین خرید کنیم اما این به پایان رسید. واقعیت‌ها تغییر پیدا کرده‌اند. جنگی در قلمرو اروپایی برقرار است و توسط شخصی هدایت می‌شود که قدرت هسته‌ای دارد. ایران هم هسته‌ای خواهد داشت و این مسئله تغییر دهنده بزرگ بازی به حساب می‌آید. ما باید تصمیمات راهبردی بزرگی اتخاذ کنیم.»

ماکرون با بیان اینکه اروپا به افزایش ظرفیت خود در حوزه دفاع و امنیت سایبری نیاز دارد، گفت: «در ماه‌های آینده از شرکای اروپایی درخواست پیشنهاد خواهم کرد. هم‌چنین در خرید تجهیزات نظامی باید تامین‌کنندگان اروپایی در اولویت باشند و از ایده تخصیص وام برای تامین مالی این حوزه حمایت می‌کنم.»

ژنرال انگلیسی: برای کی‌یف سخت است جلوی حمله مسکو را بگیرد ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۹:۵۶

رئیس ارتش انگلیس با اشاره به ضعف دفاع اوکراین، اذعان کرد کی‌یف با «جنگ دشواری» در مقابل پیشروی‌ نیروهای روسیه قرار دارد.

مسئله ضعف دفاع اوکراین توسط بسیاری از مقامات غربی و رسانه‌ها برجسته شده است و احتمال می‌رود حتی با وجود کمک‌های گسترده‌ای که از سوی غرب به خصوص آمریکا به اوکراین سرازیر می‌شود، این کشور نتواند در مقابل قدرت روسیه به پیروزی برسد.

«تونی راداکین»، رئیس ارتش انگلیس در گفت‌وگو با روزنامه فایننشال تایمز بیان کرد: «فضای غمگین و ناامید کننده‌ای دفاع اوکراین را احاطه کرده و این کشور با جنگ دشواری در مقابل پیشروی نیروهای روسیه مواجه شده است.»

وی گفت: غرب نسبت به توان دفاعی اوکراین بدبین است و برای کی یف سخت خواهد بود که جلوی حمله مسکو را بگیرد. روسیه حملات دوربرد موثرتری نسبت به سال گذشته انجام داده است.

اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۹:۵۱

وزارت خزانه داری آمریکا بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به ادعای آنچه آن را "ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپادهای ایرانی" خواند، تحریم کرد.

 وزارت خزانه داری آمریکا در ادعای خود علیه جمهوری اسلامی ایران آورده است: اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری (OFAC) بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را که نقش اصلی در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپادهای وزارت دفاع ایران که خود در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و جنگ روسیه در اوکراین نقش دارد، تحریم کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد که شرکت تندر صحرا، شرکت اصلی است که بر فعالیت‌های تجاری وزارت دفاع ایران در حمایت از این تلاش‌ها نظارت می‌کند.

وزارت خزانه داری آمریکا مدعی شد: شرکت تندر صحرا همچنین نقش کلیدی در طراحی، توسعه، ساخت و فروش هزاران پهپاد ایران ایفا می‌کند که بسیاری از آنها در نهایت به روسیه برای استفاده در جنگ تجاوزکارانه این کشور علیه اوکراین منتقل شدند.

وزارت خزانه داری آمریکا ادامه داد: اداره کنترل دارایی خارجی همچنین دو شرکت و یک کشتی که کالاهای ایرانی را حمل می کنند و به نفع شرکت سپهر انرژی جهان نما پارس عمل می کنند تحریم می کند. این شرکت به طور مشابه نقش پیشرو در فعالیت های تجاری ستاد کل نیروهای مسلح ایران (AFGS) ایفا می کند.

وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد: همزمان با این اقدام، انگلیس و کانادا تحریم‌هایی را علیه چندین نهاد و افراد دخیل در خرید پهپاد و سایر فعالیت‌های نظامی مرتبط با ایران اعمال می‌کنند.

برایان نلسون  معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و مالی مدعی شد: «وزارت دفاع ایران با حمایت از جنگ روسیه در اوکراین، حمله بی سابقه به اسرائیل و تکثیر پهپادها و سایر سخت افزارهای خطرناک نظامی برای نیروهای  وابسته و تروریست ها به بی ثبات کردن منطقه و جهان ادامه می دهد.»

او ادامه داد: ایالات متحده در هماهنگی نزدیک با شرکای انگلیسی و کانادایی خود، به استفاده از تمام ابزارهای موجود برای مبارزه با کسانی که فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران را تامین مالی می‌کنند، ادامه خواهد داد.

وزارت خزانه داری آمریکا ۴ اردیبهشت ماه نیز  در تداوم تحریم های واشنگتن علیه تهران به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ادعاهای ضد ایرانی اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا  دو شرکت و چهار فرد را که در فعالیت های مخرب سایبری به نمایندگی از فرماندهی سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دست داشتند، تحریم کرد.

 وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی مدعی شد: این بازیگران بیش از ده ها شرکت آمریکایی و نهادهای دولتی را از طریق عملیات سایبری، از جمله حملات فیشینگ و بدافزارها، هدف قرار دادند.

به گفته وزارت خزانه داری آمریکا، در ارتباط با اقدام امروز، وزارت دادگستری آمریکا و دفتر تحقیقات فدرال یک کیفرخواست علیه این چهار نفر به دلیل نقش آنها در فعالیت های سایبری علیه نهادهای آمریکایی را منتشر می کند.

حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه

یک منبع اطلاعاتی اوکراین مدعی شد که پهپادهای این کشور به یک کارخانه بزرگ فولاد در منطقه «لیپتسک» روسیه حمله و خساراتی به آن وارد کردند.

رویترز چهارشنبه شب به نقل از یک منبع اطلاعاتی اوکراین نوشت که در این حمله بخشی از «ایستگاه اکسیژن» کارخانه متالورژی «نوولیپتسک» آسیب دیده است که این خسارت تاثیر طولانی‌مدت بر فعالیت این کارخانه خواهد داد.

شرکت NLMK که مالکیت این کارخانه را در اختیار دارد ادعای اوکراین را رد کرد. یک منبع صنعتی در روسیه نیز گفت که این کارخانه طبق معمول به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

پیشتر فرماندار لیپتسک گفته بود که یک پهپاد اوکراینی به یک منطقه صنعتی حمله کرده است اما درباره اینکه آیا این اقدام خسارتی داشته است یا خیر، اطلاعاتی منتشر نکرد.

اوکراین در ماه‌های اخیر حملات پهپادی خود را علیه تاسیسات صنعتی و نفتی روسیه افزایش داده است. کی‌یف انجام حملات پهپادی علیه این تاسیسات را بطور رسمی تایید یا تکذیب نمی‌کند اما هشدار داده است، تاسیساتی که از جنگ علیه اوکراین حمایت می‌کنند، اهداف مشروع نظامی قلمداد می‌شوند.

اما شرکت NLMK گفته که با صنایع دفاعی روسیه همکاری ندارد و محصولات آن صرفا کاربرد غیرنظامی دارد. این شرکت در اکتبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که قادر به تولید فولاد سخت برای مصارف نظامی نیست و برای ارتش این کشور محصولی تولید نمی‌کند.

حمله پهپادی کی‌یف علیه کارخانه فولاد لیپتسک توسط آژانس اطلاعات نظامی اوکراین GUR انجام شد. این آژانس همچنین به ۲ مخزن نفت شرکت روس‌نفت در منطقه «اسمولنسک» روسیه حمله کرد.

این در حالی است که روسیه نیز در هفته‌های اخیر حملات هوایی خود را علیه سیستم انرژی اوکراین افزایش داده است.

لوکاشنکو: اوکراین میدانی برای آزمودن نظم جهانی آینده است

الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس تاکید کرد که قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند و آن کشور میدانی برای آزمودن نظم جهانی آینده است.

 لوکاشنکو چهارشنبه در سخنانی در کنگره خلق بلاروس اظهار کرد: امروزه هر کسی می‌داند که اوکراین یک میدانی برای آزمون است و تحولات آن کشور به نحوی مشخص خواهد کرد که نظم جهانی در آینده چگونه خواهد بود.

وی با بیان اینکه «قدرتهای بزرگ هسته‌ای عملا بطور غیرمستقیم در خاک با هم می‌جنگند» افزود: دولت اوکراین به توافقی با غرب دست یافته است که بر اساس آن جان مردم اوکراین با سلاح مبادله می‌شود.

لوکاشنکو تاکید کرد: این یک مساله دردناک است. اما بگذارید نگاهی فلسفی به تحولات بیندازیم. چه کسی در این دور جدید از تقابل میان شرق و غرب پیروز شده است؟ ما پیروز نشده‌ایم؟ آنها هم پیروز نشده‌اند.

رئیس جمهوری بلاروس با بیان اینکه همه روسای جمهوری سابق اوکراین کشورشان را غارت کردند، گفت: اوکراین کشوری شکوفا با خاکی حاصلخیز و دارای نیمی از عناصر جدول مندلیف است. به ۲ دریا راه دارد و از معادن و غول‌های صنعتی با مردمی خلاق و سختکوش دارد.

لوکاشنکو اظهار کرد که مردم اوکراین باید «آزاد زندگی کنند، شاد باشند و ثروتمند شوند. اما آنها ثروتمند نشدند بلکه فقط شمار معدودی از آنها ثروت کسب کردند. اولیگارش‌ها و افراد قدرتمند همه منابع را از آن خود کردند.

هشدار روسیه در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان

مقام ارشد وزارت خارجه روسیه در مورد احتمال استقرار تاسیسات هسته‌ای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در لهستان هشدار داد و گفت که این تاسیسات در صورت استقرار، هدف نظامی مسکو خواهند بود.

 سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرگزاری تاس بیان کرد که تاسیسات هسته‌ای ناتو اگر به طور دائم در لهستان مستقر شوند، یک هدف نظامی برای مسکو خواهند بود.

این مقام روس هشدار داد که عملیات هسته‌ای مشترک کشورهای عضو ناتو که نزدیک مرز روسیه هستند، به تهدیدهای امنیتی مسکو اضافه می‌شود.

ریابکوف همچنین اضافه کرد که بحث در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان یک "داستان در حال آشکار شدن" است.

وی تاکید کرد که مسکو به دقت مراقب این موضوع است که چگونه دستگاه‌های مختلف اجرایی لهستان در حال بررسی این موضوع در گفتمان داخلی خود هستند.

آندژی دودا رئیس جمهور لهستان پیشتر در گفت وگو با یک روزنامه محلی گفته بود که این کشور آماده استقرار کلاهک‌های هسته‌ای ذیل برنامه «اشتراک گذاری هسته‌ای» ناتو است.

وی اعلام کرد که در مورد این مساله با شرکای آمریکایی خود بیش از یک بار گفت وگو کرده است.

برنامه بازدارندگی هسته‌ای ناتو به نام برنامه «اشتراک هسته‌ای» این امکان را به اعضای این پیمان دفاعی می‌دهد که سلاح هسته‌ای خود را در کشورهای فاقد این سلاح‌ها، مستقر کنند.

ناتو از نوامبر ۲۰۰۹ تاکنون در چارچوب این برنامه، تسلیحات هسته‌ای آمریکا را در بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه مستقر کرده است.

با این حال ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در اظهاراتی، گفت: پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در کشورهای دیگر به عنوان بخشی از تلاش‌های بازدارندگی خود ندارد.

 

دیگر خبرها

  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • تحریم مشترک سه کشور علیه ایران | از اشخاص تا هواپیما و کشتی!
  • تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی
  • تداوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی و جنگ روسیه و اوکراین
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • تحریم مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • غرب تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است
  • ۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری