Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-02@12:09:54 GMT

امروز تقدیم لایحه بودجه به مجلس

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۷۸۲۱۹

معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: آقای رئیس جمهور لایحه بودجه را امضا کرده اند و قرار شد ساعت ۱۰ صبح آقای «نوبخت» در مجلس حاضر شود و لایحه بودجه سال آینده را تقدیم مجلس کند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور در گفتگوی زنده تلویزیونی که از شبکه پنج سیما پخش شد با بیان اینکه لایحه بودجه ۱۴۰۰ آماده است، گفت: آقای رئیس جمهور لایحه بودجه را امضا کرده اند و قرار شد فردا ساعت ۱۰ صبح «نوبخت» در مجلس حاضر شود و لایحه بودجه سال آینده را تقدیم مجلس کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اظهار داشت: حضور رئیس جمهور برای تقدیم لایحه بودجه براساس قانون اساسی تکلیف نیست و از اختیارات او [رئیس جمهور]است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه «روحانی» خود را پایبند به مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا می‌داند و مصوبات ستاد برای او حجت است، گفت: از این رو رئیس جمهور فردا در مجلس حاضر نمی‌شود و لایحه بودجه از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه به مجلس تقدیم می‌شود.

مذاکره روسای قوای مققنه و مجریه درباره طرح کمک حمایت معیشتی

امیری در ادامه این گفتگو در پاسخ به سوالی که چرا دولت قانون حمایت معیشتی را اجرا نمی‌کند؟، گفت: رئیس جمهور از آنجا که سال‌های طولانی در مجلس حضور داشت همواره بر تعامل دولت و مجلس تاکید دارد و معتقد است حقوق نمایندگان و مجلس باید از ناحیه دولت به رسمیت شناخته شود.

وی اظهار داشت: تا آنجایی که به یاد دارم، در ۷ سال گذشته این اولین موردی است که اتفاق افتاده است؛ علت هم آن است که در قانون اساسی آمده، طرحی که نمایندگان مجلس تهیه می‌کنند باید به نحوی باشد که هزینه‌های کشور را بالا نبرد و از سوی دیگر محل منابع مالی طرح هم حتماً تأمین و نه تعیین شود، اما متأسفانه طرح کمک حمایت معیشتی مجلس این خصوصیت را ندارد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور تصریح کرد: در اینکه نمایندگان مجلس در جهت حل مشکلات مردم این طرح را تهیه و تصویب کرده اند، تردید نداریم؛ فصل مشترک دولت و مجلس نیز حل مشکلات معیشتی است، اما منابع طرح کمک حمایت معیشتی پایدار نیست و در حقیقت تعیین منابع شد، اما تأمین منابع نشد.

امیری افزود: از زمانی که شورای نگهبان طرح را تأیید کرد، کارشناسان دولت دنبال چاره اندیشی هستند تا بتوانند منابع طرح را به شکلی تأمین کنند.

وی از مذاکره رئیس جمهور با رئیس مجلس شورای اسلامی در روز‌های اخیر درباره تأمین منابع طرح کمک حمایت معیشتی خبر داد و گفت: امیدواریم مذاکرات دولت و مجلس در این خصوص به زودی به نتیجه برسد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور در عین حال گفت: طرح معیشتی مورد نظر دولت هم از اعتبار محل صرفه جویی‌ها در حال عملیاتی شدن است.

مصوبه «لغو تحریم ها» دارای بار مالی است

امیری در ادامه در خصوص مصوبه امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر اقدام فوری برای «لغو تحریم‌ها»، گفت: طرح نمایندگان در جلسه گذشته دولت مطرح و بررسی شد و دولت ایرادات شکلی و ماهیتی روی آن دارد و رئیس سازمان انرژی اتمی به عنوان نماینده دولت برای این موضوع تعیین شده است.

وی اظهار داشت: این مصوبه از مناظر مختلف قابل تأمل است، دولت موافق این طرح نبود، زیرا طرح دارای بار مالی است و طبق اصل ۷۵ قانون اساسی، منابع مالی تمام طرح‌ها باید مشخص شده باشد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه تصمیمات مربوط به «برجام» و احکامی که در این مصوبه در نظر گرفته شده، نیاز به تصمیمات فراقوه‌ای و عمدتاً هم شورای امنیت ملی دارد، گفت: بخش‌های دیگری از احکام مصوبه مجلس تحت عنوان اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها موافق سیاست‌های کلی نظام قانونگذاری ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری نیست.

امیری با اشاره به اینکه دولت از هر طرحی که مصالح، منافع، عزت و امنیت ملی را تأمین کند، استقبال می‌کند، اظهار داشت: نامه‌ای که توسط بخش حقوقی دولت درباره مصوبه مجلس تحت عنوان اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها جهت ارائه به شورای نگهبان تهیه شد بر فراقوه‌ای بودن احکام مورد اشاره در این مصوبه تاکید دارد.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون دلیل ورود شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به برخی مسائل، گفت: این شورا سازوکار‌های خود را دارد و بعضی از مصوبات آن هم به سمع و نظر رهبر انقلاب می‌رسد و ایشان ابلاغ می‌کنند و تاکنون منشأ خدمات زیادی بوده و در شرایط تنگنا از مسائل کشور گره گشایی کرده است.

این عضو کابینه بیان کرد: اطلاعات برخی نمایندگان درباره سازوکار‌های شورای سران قوا کم بود و به همین خاطر اعتراضاتی داشتند از این رو درباره سازوکار‌های شورای سران قوا به نمایندگان اطلاعات بیشتری داده شد و اکنون شاهد فروکش کردن اعتراضات در این باره هستیم.

رویکرد دولت شکایت از نمایندگان نیست

امیری درباره علت شکایت رئیس جمهور از تعدادی از نمایندگان نیز، تاکید کرد: رئیس جمهور شکایتی از نمایندگان نداشته است و رویکرد دولت شکایت از نمایندگان مجلس نیست.

وی افزود: نمایندگان مجلس در ارتباط با وظایف خود حق اظهار نظر در مورد مسائل کشور را دارند، البته توقع داریم در شرایط فعلی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دولت و شخص رئیس جمهور را به عنوان فرمانده جنگ اقتصادی تقویت و بر اتحاد و تعامل بین دولت و مجلس تاکید کنند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: برخی نمایندگان از الفاظ ناروا علیه رئیس جمهور استفاده می‌کنند، این اقدامات در شأن مجلس نیست و در مواردی اطلاعات غلطی به برخی نمایندگان داده شده بود که اطلاعات درست به نمایندگان جهت رفع سو تفاهمات ارائه شد.

لایحه جامع انتخابات شفاف است

امیری همچنین به اهمیت لایحه جامع انتخابات پرداخت و گفت: لایحه جامع انتخابات دارای شفافیت است، روش‌های برگزاری انتخابات را در انتخابات مختلف همسان و محل هزینه‌ها را شفاف کرده است.

وی گفت: این لایحه انباشه تجربه دولت‌های مختلف است و از جامعیت کامل هم برخوردار است. برچسب ها: مجلس ، لایحه بودجه ، سال 1400 ، نوبخت

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: مجلس لایحه بودجه سال 1400 نوبخت معاون پارلمانی رئیس جمهور طرح کمک حمایت معیشتی نمایندگان مجلس لغو تحریم ها لایحه بودجه دولت و مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۸۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌)، موادی از لایحه برنامه هفتم اعاده شده از شورای نگهبان را اصلاح کردند.

همچنین نمایندگان در ماده ۳۱ به دنبال ایرادات شورای نگهبان، دولت را صرفا مجاز به تسری مزایا و امتیازات قوانین ایثارگران در طول برنامه به جانبازان و شهدای مدافع حرم و جانبازان و شهدای امنیت و اینکه «رزمندگان به ازای هر ۱۲ ماه حضور در جبهه مشمول ۸ درصد معافیت شوند»، کردند؛ بنابراین گزارش احمد امیرآبادی فراهانی پیشنهاد معافیت مالی رزمندگان را ارائه کرد و درخواست کرد که مجلس بر مصوبه خود اصرار ورزد و همراه دیگر مصوبات اصرار شده جهت بررسی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شود که قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به تذکر و پیشنهاد این نماینده گفت: از آنجا که این مصوبه مشمول اصل ۷۵ قانون اساسی شده و بار مالی دارد دیگر نمی‌توانیم بر آن اصرار ورزیم یا اصلاحش کنیم ضمن آن که در همین برنامه هفتم دولت مکلف شده است ظرف ۶ ماه قانون جامع ایثارگران را بیاورد، این در حالی است که قانون برنامه ششم تا همان زمان تمدید شده است، لذا بهتر است از این ماده عبور کنیم چرا که نمی‌توانیم مدافعان حرم را نادیده بگیریم، اما در قانون جامع ایثارگران تکلیفی شده است که همه موارد در آن ذکر شده است بنابراین پیشنهاد می‌کنم عبارت «مجاز است» را جایگزین عبارت «مکلف است» کنید. در نهایت عبارت «مجاز است» به هر دو بند اضافه شد؛ بنابراین گزارش نمایندگان با این پیشنهاد با ۱۵۶ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۹ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

ممنوعیت ارائه خدمات مرتبط با شرکت‌های صوری با هدف اجرای قانون مبارزه با پولشویی مصوب شد

همچنین نمایندگان در راستای مبارزه با فساد، آیین‌نامه اجرایی محدودیت ثبت، تأسیس، تغییرات و ممنوعیت ارائه خدمات مرتبط با شرکت‌های صوری موضوع قانون مبارزه با پولشویی توسط دستگاه‌های اجرایی و موسسات خصوصی عهده دار مأموریت عمومی با پیشنهادات وزارتخانه‌های مرتبط با مسئولیت سازمان ثبت اسناد به تصویب شورای عالی پولشویی با اصلاح تبصره (۱) ماده (۱۱) این لایحه موافقت کردند.

همچنین در ادامه نمایندگان با اصلاح مواد ۳۳، ۳۸، ۴۰، ۴۲، ۴۴، ۴۸، ۵۰، ۵۱، ۵۳ و ۵۵ به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصرار ورزیدند.

به موجب یکی از این اصلاحات در ماده ۴۲ عبارت «ظرفیت و تولید نفت خام تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز اقدام قانون لازم را به عمل آورد» حذف شد.

همچنین در ادامه نمایندگان با اصلاح مواد ۵۸، ۵۹، ۶۱، ۶۵، ۶۶، ۶۷، ۶۹، ۷۰، ۷۱ و ۷۵ به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصرار ورزیدند.

به موجب یکی از این اصلاحات در بند (ث) ماده ۶۹؛ عبارت «دولت مکلف است نسبت به تعیین ضوابط، کیفیت و نحوه جبران متناسب با محرومیت در بخش خصوصی اقدام قانونی نماید» جایگزین عبارت «دولت مکلف است به منظور اجرای این حکم از طریق اعمال تعرفه مربوط و اصلاح نظام پرداخت کارانه در بودجه سنواتی خدمات ذینفعان را مطابق قوانین جبران نماید»، شده است.

متن گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص رفع ایرادات شورای نگهبان به لایحه برنامه هفتم را در  اینجا مشاهده کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور
  • امیدواریم مجلس یازدهم یکی دو لایحه مهم را قبل از رفتن تصویب کند/ هیچ تنشی میان دولت و مجلس نیست
  • شفاف سازی بودجه محقق شد؟
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • مجلس با وجود مخالفت دولت با الحاق جدولی به بودجه ۱۴۰۳ موافقت کرد
  • بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به پایان رسید
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • حواشی جلسه بودجه‌ای مجلس؛ مشکل سامانه‌ها بررسی را مختل کرد
  • تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»