Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-رئیس سازمان شیلات ایران گفت: با استفاده از دانش شرکت‌های دانش بنیان و کارخانجات داخلی، بیش از 75 درصد از تجهیزات مجتمع‌های پرورش ماهی در دریا در داخل بومی‌سازی و تولید می‌شود.
به گزارش سرویس اقتصادی آریا، نبی الله خون میرزایی گفت: مجموع تولیدات شیلاتی، بیش از یک میلیون و 280 هزار تن است و مصرف سرانه هم در این 4 دهه از یک کیلوگرم به بیش از 13 کیلوگرم رسیده است، همچنین تراز تجاری بخش شیلاتی همواره مثبت بوده و حدود 400 تا 500 میلیون دلار ارزش صادراتی این محصولات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در رابطه با تاثیر مشکلات اقتصادی و پاندمی کووید 19 بر فعالیت‌های شیلاتی خاطرنشان کرد: مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و پاندمی کووید 19 بر فعالیت‌های شیلاتی، مصرف و صادرات تاثیرگذار بوده و اثرات آن هم ادامه دارد.
خون میرزایی در رابطه با نحوه ارتقای مصرف سرانه آبزیان گفت: فعالیت‌های ترویجی مختلفی باید در بخش شیلات انجام شود که یکی از آنها فرهنگ سازی مصرف از دوران کودکی تا بزرگسالی است.
وی افزود: دسترسی آسان به فرآورده‌های شیلاتی در افزایش میزان مصرف این محصولات موثر است که در این رابطه بازارچه‌ها، بازارها، مراکز سنتی عرضه، فروشگاه‌ها و رستوران‌ها در سراسر کشور درحال توسعه و گسترش است.
وی با اشاره به اینکه تولیدات شیلاتی متناسب با طبقات مختلف اجتماعی است،‌ عنوان کرد: ارزانترین نوع آبزیان، ماهیان گرمابی هستند که از جمله با کیفیت‌ترین پروتئین‌های حیوانی محسوب می‌شوند، همچنین ماهیان پرورشی یا صیادی هم قیمت بالاتری در سبد محصولات شیلاتی قرار دارند.
خون میرزایی افزود: نمونه ارزان‌قیمت دیگر آبزیان، ماهی تیلاپیا است که سال گذشته بیش از 500 تن در کشور تولید شده و این تولید در حال توسعه است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با تولید تیلاپیا در کشور گفت: در توافق اولیه با سازمان محیط زیست، 4 استان سمنان، یزد، خراسان جنوبی و تهران برای پرورش این ماهی در نظر گرفته و مقرر شد، از ظرفیت‌های تکثیر و پرورش در استان کرمان هم استفاده کنیم.
وی افزود: با توجه به اینکه تولید این نوع ماهی در کشور انجام می‌شود و سایر آبزیان هم به میزان بالا در داخل کشور وجود دارد، به واردات تیلاپیا نیازی نداریم.

خون میرزایی در رابطه با ذخایر دریای خزر عنوان کرد: با سهل انگاری‌هایی که در دهه‌های گذشته توسط کشورهای حاشیه دریای خزر انجام شده، ذخایر این دریا به خصوص گونه‌های ماهیان خاویاری کاهش یافت.
وی افزود: از 10 سال پیش تاکنون، کشورهای حاشیه دریای خزر صید تجاری گونه‌های مختلف در این دریا را ممنوع کرده‌اند و ما هم پایبند این تفاهم‌نامه هستیم و در سال گذشته به منظور بازسازی ذخایر دریایی بیش از 270 میلیون قطعه انواع آبزیان را در دریای شمال و جنوب رهاسازی کردیم.
خون میرزایی خاطرنشان کرد: تعداد قایق‌ها و لنج‌های غیر مجاز و بی‌هویت در خلیج فارس و دریای عمان، بیش از ناوگان صیادی مجاز ما است که بیشترین آسیب را به ذخایر آبزیان در نوار ساحلی و محدوده صید ساحلی صیادان سنتی وارد می‌کنند.
وی افزود: سال گذشته بیش از 180 هزار تن قزل آلا و بیش از 220 هزار تن انواع ماهیان گرم آبی در کشور تولید شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: ایران رتبه اول جهان را در پرورش ماهی قزل آلا در آب‌های شیرین دارد، همچنین در پرورش کپور ماهیان هم رتبه خوبی را به خود اختصاص داده‌ایم.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت‌های سیستم‌های بازچرخانی و تصفیه آب گفت: استفاده دو منظوره از آب‌های کشاورزی و به کار بردن سیستم‌های بازچرخانی و تصفیه آب می‌تواند ظرفیت‌های خوبی را در آب‌های داخلی برای ما به وجود آورد تا بتوانیم اما رویکرد بلندمدت ما تکیه بر ظرفیت‌های دریا است.
خون میرزایی ادامه داد: در دریای خزر حدود یک میلیون تن و در خلیج فارس و دریای عمان 3.7 میلیون تن محدوده مطالعه و ظرفیت سنجی شده برای پرورش ماهی در دریا داریم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با فعالیت ناوگان صید ترال اظهار کرد: ناوگان صید ترال، شامل پنج ناوگان  از جمله ناوگان صید صنعتی گروه فردوس با 9 فروند کشتی است که در دریای عمان فعالیت می‌کند و صید ماهیان مرکب، سلطان ابراهیم و حسون را برعهده دارد؛ دوم، ناوگان فانوس ماهیان با 93 فروند کشتی است تا مهرماه فعالیت داشتند و از آبان ماه تنها 15 فروند از آنها فعال بوده و مابقی به دلیل اعمال ضوابط سختگیرانه از جانب شیلات فعالیت خود را محدود کرده‌اند.
وی ادامه داد: ناوگان سوم و چهارم صید ترال، ناوگان‌های کیش با 9 فروند و طبس با 10 فروند کشتی هستند که صید ماهیان یال اسبی را انجام می‌دهند و ناوگان پنجم، ناوگان خرد و پرتعداد ترال میگو در کشور است که عمدتاً قایق و لنج هستند و در استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان فعالیت می‌کنند.
رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به ممنوعیت صید فانوس ماهیان خاطرنشان کرد: بر اساس تفاهم نامه اولیه که ما بین سازمان شیلات ایران، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی و نمایندگان عضو کمیسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی صورت گرفت مقرر شد، از اول آذر صید فانوس ماهیان در خلیج فارس و دریای عمان متوقف شود و همزمان با برنامه توقف به منظور آیش ذخایر، برنامه پایش ذخایر، مطالعات و به روزرسانی توسط موسسه تحقیقات شیلاتی و با همراهی فراکسیون محیط زیست مجلس انجام گیرد.
وی با اشاره به این نکته که هیچ کشتی در این ناوگان حق دریاروی ندارد، گفت: یگان حفاظت به هیچ کدام از کشتی‌های صید فانوس ماهیان مجوز خروج از اسکله را نمی‌دهد، بنابراین نیروی دریابانی مانع ورود  کشتی‌های بدون مجوز به آب‌های دریای خلیج فارس و دریای عمان می‌شود.
خون میرزایی در رابطه با محدوده صیدگاهی و عمق صید ناوگان‌های مجاز صیادی، گفت: فانوس ماهیان در عمق 200 تا 400 متر و ماهیان یال اسبی در عمق 50 متر زندگی می‌کنند، بنابراین ناوگان فردوس، کیش و طبس در محدوده صیدگاهی بیش از 12 مایل از ساحل و تا عمق 200 تا 400 متر فعالیت دارند.
وی افزود: ناوگان فردوس، ناوگان ترال کف است که این صید را در آب‌های چابهار انجام می‌دهد، البته فعالیت آن در مهرماه پایان یافته و در نیمه دوم امسال مجوز صید ندارد.
خون میرزایی با اشاره به صید و صیادی در اقیانوس هند گفت: بزرگترین ناوگان ما در اقیانوس هند مستقر بوده که شامل 800 فروند شناور است و عمدتاً در غرب اقیانوس هند و شرق آفریقا فعالیت می‌کنند.
وی افزود: ما در کل اقیانوس هند رتبه دوم صیادی را داریم اما در غرب اقیانوس هند در رتبه اول قرار داریم و این شناورها در سال حدود 140 تا 150 هزار تن انواع آبزیان صید می‌کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با صید میگو از دریا گفت: از ناوگان صید میگو از دریا حدود 8 هزار تن میگو به دست می‌آوریم اما عمده میگوی کشور به صورت پرورشی تولید می‌شود.
خون میرزایی ادامه داد: در سال 98، در 12 هزار هکتار مزارع پرورش میگوی کشور بیش از 46 هزار تن میگو تولید شده است.
وی افزود: امسال با توجه به محدودیت‌ها و نوسانات ارزی که در بهمن و اسفند داشتیم و همچنین افزایش قیمت نهاده‌ها، مولدین و سایر ملزومات، سطح زیر کشت میگو نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده و به حدود 18 هزار هکتار مزرعه آماده رسیده است، بنابراین پیش‌بینی می‌کنیم که در سال 99 برداشت میگو بیش از سال 98 باشد.



کدM-ch2531

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شیلات تجهیزات پرورش ماهی معاون وزیر جهاد کشاورزی خلیج فارس و دریای عمان فانوس ماهیان اقیانوس هند خون میرزایی ناوگان صید دریای خزر سال گذشته هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۹۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح‌های پرورش ماهی در استان بوشهر حمایت می‌شود

استاندار بوشهر توسعه طرح‌های پرورش آبزیان را جزو سیاست‌های استان بوشهر دانست و گفت: در این راستا از سرمایه‌گذاران در طرح‌های پرورش ماهی در قفس به‌ویژه تولید بچه ماهی در استان حمایت می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، احمد محمدی‌زاده صبح امروز در جلسه برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر با بیان اینکه در این جلسه با حضور اعضاى شورا، طرح‌های مختلف سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و مردمی مورد بررسی قرار گرفتف اظهار داشت: طرح‌های مختلفی از سوی مردم و بخش خصوصی آماده سرمایه‌گذاری است که در این جلسه توسط اعضا و مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط که فرایند آن در کارگروه تخصصی طی شده است برای تصویب در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر مورد بررسی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه بخشی از این طرح‌ها در حوزه پرورش آبزیان و تکثیر لارو و تولید بچه ماهی مطرح شد گفت: طرح‌های پرورش آبزیان جزء سیاست‌های اصلی استان بوشهر است و در این راستا از سرمایه‌گذاران در طرح‌های پرورش ماهی در قفس، به‌ویژه تولید بچه ماهی در استان حمایت می‌شود.

استاندار بوشهر بخشی دیگر طرح‌ها را در حوزه مجتمع خدمات رفاهی بین راهی در جاده‌های استان دانست و تصریح کرد: توسعه مجتمع‌های خدماتی بین راهی مورد نظر ما است چراکه هرچه تعداد این مجتمع‌ها افزایش یابد امکان خدمات به حوزه حمل و نقل جاده‌ای و ایمنی راه‌ها و مسافران بیشتر فراهم می‌شود.

محمدی‌زاده از تصویب ساخت کارخانه سیمان سفید در شهرستان دیر خبر داد و بیان کرد: ساخت کارخانه سیمان سفید در آبدان دیر که فرایند آن طی شده بود در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر تصویب شد.

وی با بیان اینکه در مجموع 2 طرح مطرح شده در این شورا رأی مثبت لازم کسب نکرد گفت: مابقی طرح‌های مطرح شده در این جلسه برای اجرا رأی آورد و ان‌شاءالله طرح‌ها و موضوعات جدید سرمایه‌گذاری در جلسات بعد و هفته آینده مطرح می‌شود و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

استاندار بوشهر افزایش مشارکت مردم در طرح‌های سرمایه‌گذاری را یکی از اولویت‌های استان دانست و تأکید کرد: آنچه تدبیر مقام معظم رهبری در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است در استان بوشهر مورد توجه قرار گرفته و عملیاتی شده است.

محمدی‌زاده بیان کرد: سرمایه‌گذاری مردم راهکار اساسی برای حل اشتغال، تولید و پیشرفت جامعه و استان بوشهر است و ما از بخش خصوصی، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان به جد حمایت می‌کنیم و کارها در این حوزه تسریع می‌شود.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • کلنگ احداث طرح زنجیره تولید و پرورش ماهیان سردابی
  • آغاز برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • طرح‌های پرورش ماهی در استان بوشهر حمایت می‌شود
  • گام بلند مناطق نفت‌خیز جنوب در بومی‌سازی تجهیزات
  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد
  • فعالیت‌های آموزش محور در حوزه سلامت، تقویت می‌شود
  • استفاده از اقتصاد دریا از فاصله ۱۳۰۰ کلیومتری!
  • برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش