Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، مهدی طغیانی شامگاه سه‌شنبه در برنامه لایو اینستاگرامی با عنوان «صحن علنی»، به میزبانی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی به مناسبت روز مجلس به تعدادی از پرسش‌های دانشجویان پاسخ داد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح تازه تصویب شده اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها اظهار داشت: از چند سال قبل که وارد این توافق مشهور به برجام شدیم، به یک طرف امتیازاتی را می‌دادیم و تعهدات را کامل به همان صورتی که از سوی آژانس بین‌المللی هم تأیید شد، انجام دادیم اما طرف‌های مقابل هیچ‌کدام از آن تعهداتی که پذیرفته بودند را حتی در حدی که کشور بتواند مشکلاتش را حل کند و مشکلات در مسائل تحریمی حل شود، انجام ندادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی‌ ادامه داد: آن زمانی که آمریکایی‌ها جزو این توافق بودند فقط با تهدید سعی می‌کردند که ما را از منافع این توافق بازدارند، بعد از آن که از توافق خارج شدند، به تهدید کسانی که با ایران وارد تعامل و تبادل تجاری می‌شدند، پرداختند و عملاً ما به آن چیزی که میخواستیم نرسیدیم و طرف مقابل به خصوص آمریکایی‌ها و کشورهای اروپایی تقریبا به هر چیزی که می‌خواستند رسیدند یا به خواسته خود نزدیک شدند‌.

طغیانی عنوان کرد: در این سال‌ها آن طور که باید و شاید از سال گذشته که تصمیم گرفته شده تا تعهدات برجامی را کم کنیم، این تصمیم اجرایی نشد یعنی دولت خیلی لرزان و با تردید به سمت تعدیل تعهدات برجامی رفت، در حالی که طرف مقابل کاملاً زمان را در دست داشت و زمان به نفع او و به ضرر ما بود.

تهیه پیش‌نویس طرح لغو تحریم‌ها با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی که پیش‌نویس این طرح هم کاملاً با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی تهیه شده بود، گامی را برداشت که برخلاف گفته برخی این طور نیست که اقدامی خلاف نظر دولت از طرف مجلس رخ داده باشد.

وی تصریح کرد: از آبان ماه این طرح اعلام وصول شد، حادثه و ترور شهید دانشمند محسن فخری زاده آن را تسریع کرد و تغییراتی هم در آن ایجاد شد، اما شاکله کلی آن همان بود که در شورای عالی امنیت ملی تهیه شده بود.

طغیانی با بیان اینکه چندین ماه است که نمایندگان در حال کار روی این طرح هستند اما اعلام وصول در آبان‌ماه بود، افزود: این طرح وارد کمیسیون امنیت ملی مجلس شد و در نهایت روز گذشته به صورت فوریتی به آن پرداخته و تصویب شد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این ایراد به مجلس وارد نیست که مرتب بدون هماهنگی با دولت و شورای عالی امنیت ملی اقدام می‌کند چرا که عملاً در قانون اساسی بخشی از اموری که رهبری تفویض کردند را مجلس وارد آن شد، البته تغییراتی هم ایجاد شد اما در نهایت از امروز به بعد و تا زمانی که این طرح به تایید شورای نگهبان برسد، زمان به زیان ما نیست بلکه به سود ما است زیرا منافع و تولیدات و پیشرفت‌های هسته‌ای را دنبال می‌کنیم، اگر طرف مقابل هر میزان در رفتارهای خودش تعدیل و تحریم‌ها را لغو کرد، ما نیز به همان میزان که به تعهدات برجام باز می‌گردیم.

وی خاطرنشان کرد: با تصویب این طرح برجام کاملاً کنار گذاشته نشد بلکه عمل به برجام به طرف مقابل موکول شد و امید است مردم نیز نسبت به اتفاقاتی که در پی این طرح رخ می‌دهد، روشن باشند، در مجلس همه جور تلاش شد که اتفاقی به نفع مردم و پیشرفته کشور انجام شود.

پروتکل‌ الحاقی در کشور تصویب نشده بود اما اجرایی می‌شد

طغیانی با بیان اینکه ما از پروتکل الحاقی خارج نمی‌شویم، افزود: در برجام برخی از تعهدات فراتر از ان.پی.تی را پذیرفته بودیم که دسترسی‌های در حد پروتکل الحاقی دهیم، با اینکه پروتکل الحاقی، هنوز در کشور و مجلس تصویب نشده و هنوز هم تصویب نشده است اما به طور داوطلبانه آن را اجرا می‌کردیم و حتی فراتر از پروتکل دسترسی‌هایی به آژانس دادیم که این دسترسی‌ها به موجب قانون امروز متوقف می‌شود، تا زمانی که طرف مقابل به تعهدات خود برگردد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص پشتوانه علمی طرح‌های تصویب شده در مجلس اظهار داشت: تمام آنچه که در مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد، حداقل بر اساس گزارشاتی است که مرکز پژوهش‌های مجلس یا بدوا در مورد طرح انجام داده و یا برخی که پیشنهاد نمایندگان است در مرکز بررسی شده و گزارش آن به طرح برای بررسی در کمیسیون و صحن ضمیمه می‌شود.

وی تصریح کرد: هم‌چنین در کمیسیون‌های مجلس نیز خود پژوهشگران مرکز پژوهش‌های مجلس، حضور پیدا می‌کنند و نظرات خود را در زمانی که طرح در حال بررسی است، اعلام می‌کنند.

طرح‌های مجلس پشتوانه علمی و پژوهشی دارد

طغیانی افزود: اندیشکده‌های مختلفی در کشور وجود دارد و بسیاری از کارهایی که در مجلس انجام می‌شود مبتنی بر مطالعاتی است که همین پژوهشکده‌ها انجام داده‌اند، فعالیت‌های مجلس تقریباً از نظر فعالیت های پژوهشی و علمی وضعیت قابل قبولی دارد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هنگامی که طرحی مطرح می‌شود نظرات کارشناسی مختلفی نسبت به آن اعلام می‌شود، مثلاً درخصوص طرح معیشتی برخی که بیش از ۲۰ سال تجربه حضور در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس را داشتند معتقد بودند می‌توان طرح را از برخی از ردیف‌های بودجه سال ۹۹ تأمین کنیم.

وی تصریح کرد: اختلاف نظر کارشناسی اینجا بود که سازمان برنامه و بودجه معتقد بود این ردیف‌های هزینه‌ای است که قبلاً مصرف شده و دیگر منابعی وجود ندارد که بتوان برای این طرح استفاده کرد‌.

طغیانی اضافه کرد: مرکز پژوهش‌ها و کمیسیون هم ایده‌هایی داشتند، معمولاً میان کارشناسان اختلاف نظر وجود دارد و در نهایت نظر تأمین منابع از طریق فروش دارایی‌ها را شورای نگهبان پذیرفت و بحث خاتمه پیدا کرد.

انتهای پیام/۶۳۱۱۹/ص۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها مهدی طغیانی خروج از پروتکل الحاقی هماهنگی شورای عالی امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تحریم ها طرف مقابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۰۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور فعال ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛  دوازدهمین اجلاس بین‌المللی مقامات عالی امنیتی و نیز نشست کاری کشور‌های عضو گروه بریکس با حضور دبیر شورای عالی امنیت ملی در سن‌پترزبورگ روسیه برگزار شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سن‌پترزبورگ، دوازدهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی کشور‌ها در امور امنیتی، مقامات سیاسی و دفاعی ۱۰۶ کشور جهان و نشست کاری گروه بریکس روز چهارشنبه با حضور هیات جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
این اجلاس که با سخنرانی ویدئویی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، در شهر سن‌پترزبورگ کار خود را آغاز کرد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با اشاره به نقش مخرب قدرت‌های غربی در تشدید بی‌ثباتی گفت: برخی کشور‌ها با تجهیز، تسلیح، کمک اطلاعاتی و حمایت مالی از تروریست‌ها، بدنبال تشدید بی‌ثباتی، نفرت‌پراکنی قومی و مذهبی و تضعیف کشور‌های مستقل هستند.
پوتین افزود: حمله تروریستی به کروکاس‌سیتی مسکو نمونه بارز استفاده ابزاری از تروریسم بود.
نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه نیز یکجانبه‌گرایی را آفت دنیای امروز برشمرد و گفت: همه ما باید برای ایجاد نظم جدید چندقطبی در جهان تلاش کنیم، چون در چنین شرایطی امنیت و منافع اکثریت کشور‌ها تامین خواهد شد.
پاتروشف تاکید کرد: در این مسیر، روسیه با همکاری‌های کشور‌های مستقل، از جمله ایران و چین، گام‌های موثری برداشته است.
علی اکبر احمدیان نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز در نشست نوبت صبح که با موضوع «تضمین امنیت اطلاعات در جهان نوظهور چندقطبی، تهدید‌ها و فرصت‌ها» برگزار شد، پیشنهادات و راهکار‌های عملی جمهوری اسلامی ایران برای ارتقاء امنیت، بویژه در حوزه سایبری ارائه کرد.
نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، همچنین ضمن شرکت در نشست مقامات عالی امنیتی کشور‌های عضو بریکس که در حاشیه اجلاس امنیتی سن پترزبورگ برگزار شد، سخنرانی کرد.
شرکت کنندگان در این نشست، بر توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و امنیتی و خصوصا تقویت چند جانبه گرایی در عرصه بین‌المللی تاکید کردند.
در این نشست که به میزبانی دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه برگزار شد، دبیران شورای امنیت ملی و مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران، چین، برزیل، آفریقای جنوبی، هند، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی حضور داشتند.
هیات اعزامی کشورمان با حضور فعال در نشست‌های جانبی این اجلاس؛ دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در موضوعات مهم امنیتی در منطقه و جهان را تبیین و تشریح خواهند کرد.
محور‌های کلیدی اجلاس سن‌پترزبورگ
قرار است در این نشست موضوعاتی ازجمله مقابله با یکجانبه‌گرایی، مبارزه با تروریسم، مبارزه با مواد مخدر، مهاجرت‌های غیرقانونی و دفاعی غیر نظامی مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.
در اجلاس دو روزه سن‌پترزبورگ، همچنین چهار نشست با عناوین " تضمین امنیت اطلاعات در جهان نوظهور چند قطبی (تهدید‌ها و فرصت ها)، حفظ هویت ملی و ارزش‌های سنتی برای حفظ امنیت صلح و ثبات بین المللی، همکاری‌های بین المللی برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی و " مسائل حفاظت از جمعیت در درگیری‌های نظامی و شرایط اضطراری با ماهیت طبیعی و غیرطبیعی" برگزار می‌شود.
درحاشیه این اجلاس نمایشگاهی از محصولات و تولیدات نظامی؛ فناوری‌های پیشرفته؛ امنیت اطلاعات و مقابله با چالش‌های جدید و انرژی هسته‌ای نیز برپا شده است.

 

 


۱-ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه
۲-نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه
۳-علی اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران
----

دیگر خبرها

  • تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه
  • اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه + جزئیات
  • امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیه
  • یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیه امضا شد
  • حضور فعال ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ
  • آغاز به کار نشست عالی امنیتی با حضور احمدیان در سنت‌پترزبورگ
  • ببینید | بازدید دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران از نمایشگاه محصولات نظامی روسیه
  • احمدیان و دبیر شورای امنیت روسیه دیدار کردند
  • ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • عکسی از دبیر شورای عالی امنیت ایران در نشست امنیتی سن‌پترزبورگ