Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، پس از افزایش اخیر قیمت مرغ به کیلویی 36 هزار تومان که  16 هزار تومان بیش از نرخ مصوب دولتی 20 هزار و 400 تومان بود، مسئولان وزارت جهاد و صمت به دنبال دستور رئیس جمهور برای کنترل بازار دست به کار شدند تا قیمت را پایین بیاورند.

مرغ پله های ترقی قیمت را در یکسال گذشته از کیلویی 10 هزار تومان شروع کرد و در چند هفته گذشته با جهش قیمت از 20 هزار تومان به نزدیک 36 هزار تومان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهور به دو وزارتخانه صمت و وزارت جهاد کشاورزی دستور داد که هر چه زودتر قیمت را کنترل کنند. وزارتخانه بخش تولید از 3 روز پیش عرضه را بیشتر کرد و وزراتخانه کنترل قیمت هم نظارت ها را تشدید کرد. وزیر جهاد کشاورزی در نهایت اعلام کرد:« بازار مرغ را کنترل کردیم»

قضاوت زودهنگام رسانه ها در باره بازار مرغ

طی دیروز و امروز برخی رسانه ها نوشتند بازار مرغ آرام گرفت و قیمت ها کاهش یافت، که در حقیقت هم راستا  با اظهارات وزیر جهاد کشاورزی بود که اعلام کرد: «قیمت مرغ را در بازار کنترل کردیم و به دنبال کنترل بازار تخم مرغ هستیم.»

خاوازی افزود: «وزارت جهاد کشاورزی ورود کرد و با توزیع گسترده در میدان بهمن و بقیه میادین قیمت مرغ را کاهش داد و قیمت 35 هزار تومان میدان بهمن را به 18 هزار تومان رساندیم.»

وی با اشاره به دستور رئیس جمهور به وزارت جهاد کشاورزی برای کنترل بازار مرغ گفت: «وزارت جهاد کشاورزی با همکاری برخی دستگاه‌ها به بازار ورود و مرغ گرم با کیفیت را وارد بازار کرد.»

رسانه ها هم قیمت های بازار مرغ را 18500 تو مان و 22 هزار تومان نوشتند که خبر از فروکش التهاب بازار و کاهش قیمت ها بود.  اما آیا واقعا قیمت مرغ کاهش یافته است؟

* واقعا قیمت مرغ کاهش یافته است؟

گزارش میدانی خبرنگار فارس از منطقه 19 تهران که 5 دقیقه تا میدان بهمن محل  عرضه مرغ عمده فروشی فاصله دارد، حاکی است مرغ در برخی فروشگاه ها بزرگ وجود ندارد، در فروشگاه های زنجیره ای هم مرغ های بسته بندی قطعه بندی شده وجود دارد که قیمت های آنها سرسام آور است.برخی فروشگاه ها هم مرغ دارند اما به قیمت های بسیار بالاتر از آنچه مسئولان و برخی رسانه ها می گویند به فروش می رسد.

خبرنگار فارس ابتدا به یک فروشگاه بزرگ هایپر در منطقه 19 تهران وارد شد. ویترین خالی از مرغ بوده و در تخته قیمت‌ها جای مرغ خالی است. البته دیگر محصولات پروتئینی یعنی انواع گوشت گوساله و گوسفندی و ماهی و دیگر محصولات فراوان است.

دستوری مدیر این فروشگاه به خبرنگار فارس درباره دلیل نبودن مرغ در فروشگاه گفت: «دو روز است از اول صبح به میدان بهمن تهران که محل عرضه گوشت 18500 تومانی است می رویم اما دست خالی بر میگردیم، به برخی فروشگاه های سطح شهر می‌دهند و به همه خریداران نمی رسد.»

وی ادامه داد:« برای اینکه توسط بازرسان جریمه نشویم مرغ گرانتر نمی آوریم و به همین دلیل در فروشگاه مرغ وجود ندارد.»

مدیر فروشگاه توضیح داد: در چند روز گذشته علیرغم میل تولید کنندگان در قبال قول تامین نهاده مرغ به قیمت ارزان 18500 تومان خریداری و بازار را پر می کنند در حالی که مرغداران می گویند تولید یک کیلوگرم مرغ برای آنها 24 هزار تومان هزینه داشته است و عرضه مرغ فعلی مقطعی است و نمی تواند ادامه داشته باشد.

* گران‌فروشی با  ترفندهای حرفه‌ای در فروشگاه‌های زنجیره‌ای

برای بررسی بیشتر به فروشگاه زنجیره ای کوروش در این محل میروم. اثری از مرغ گرم نیست. اما ویترین پر است از مرغ‌های لوکس قطعه بندی شده و بدون پوست با اسامی عجیب و غریب. اما عجیب تر قیمت آنهاست که بسته 1800 گرمی را وابسته به نوع قطعه از 90 هزار تومان تا 140 هزار تومان می فروشند.

مدیر فروشگاه اجازه گرفتن عکس و حتی نوشتن قیمت ها را علیرغم اینکه کارت خبرنگاری نشان میدهم، نمی دهد. بدیهی است بدشان نمی آید حالا که در بی نظارتی مسئولان هر کاری که دلشان میخواهد می کنند و به هر بهانه و ترفندی به قشر ضعیف مردم فشار می آورند و جیبشان را با قیمت های چند برابری خالی می کنند، کسی هم از گران فروشی آنها گزارشی تهیه نکند.

می دانند اگر مرغ در بازار نباشد مشتری مجبور است به سراغ آنها برود. به همین دلیل از قبل توجیه های گوشنواز اما غیر منطقی مانند قطعه بندی شده، پوست کنده، سایز کوچک و غیره را برای گرانفروشی آماده کرده‌اند.

جالب است که وزیر جهاد اینگونه فروشگاه ها را محل عرضه مرغ 18500 تومانی اعلام کرده بود. اما فروشگاه کوروش ظاهرا از فروش در بسته های شیک اما به 3 برابر قیمت سود خوبی دارد که به مرغ ارزان د ولتی و قعی ننهاده است.

مسیر ما برای پیدا کردن مرغ ارزانی که مسئولان در این چند روز مرتب گفته اند و برخی رسانه ها هم با آنها هم صدا شده اند، ادامه دارد. به یک مغازه فروش محصولات پروتئینی مرغ و گوشت وارد می‌شوم. فروشنده قیمت هر کیلوگرم مرغ را 28 کیلوگرم می گوید،  از اینکه بالاخره مرغ در فروشگاهی پیدا شده خوشحالم اما تعجب می کنم که چرا با قیمتی که طی این سه روز گفته شده فاصله زیادی دارد. قیمتی که 8 هزار تومان بیشتر از نرخ مصوب است اما نسبت به اوج قیمت خود 8 تا 12 هزار تومان در سه روز گذشته کاهش داشته است.

* قیمت مرغ چرا بالا رفت؟

دلیل اصلی افزایش قیمت مرغ که آرام آرام از یکسال گذشته آغاز شد و در هفته های اخیر جهش کرد، گرانی و کمبود خوراک دام و طیور بود که 70 درصد هزینه‌های تولید مرغ را تشکیل می‌دهد. کاهش واردات نهاده، عدم نظارت و سوء مدیریت در توزیع و رانت و فساد و احتکار همه سبب شد تا این نهاده با ارزش در بازارهای سیاه  به قیمت های 5 برابر نرخ مصوب دولتی برسد و هزینه تولید را روز به روز افزایش دهد.

اما دلیل دیگری که در چند روز گذشته از سوی تولید کنندگان مطرح می شود نگرانی بیشتری را ایجاد کرده و آن کاهش جوجه‌ریزی‌ها در چند ماه گذشته است که امروز به صورت کاهش تولید خود را در بازار نشان می‌دهد.

این دو سناریو در باره دلیل افزایش قیمت مرغ است که دلیل نخست واضح و قابل مدیریت است اما دلیل دوم متاسفانه به سادگی قابل جبران نیست.

سئوال شایداین باشد که دلیل جهش قیمت یا به اصطلاح پریدن فنر قیمت مرغ چه بوده؟ این بیشتر مسئله روانی است که با کمبود نهاده و بالا بودن قیمت ها بستر آن از قبل فراهم بود. فشار و اعتراض در تولید کنندگان از قبل وجود داشت که پس از طرح کاهش تولید، جو روانی برای افزایش بیشتر قیمت منجر شد که فرا تر از انتطار شد.

* قیمت مرغ چطور تا حدودی پایین آمد؟

وزارت جهاد کشاورزی با برخی مرغداران بزرگ قرارداد بسته تا در ازای تحویل نهاده ارزان، مرغ ارزان به آنها بدهد و آن را در استانهایی که نیاز دارند از جمله تهران به قیمت عمده فروشی 18500 تومان به فروش می رساند. این مرغ‌ها بیشتر از استانهای شمالی کشور می آید. وزارت صمت هم نظارت ها خود را تا حدودی تقویت کرده به طوری که برخی فروشگاه از ترس این نظارت‌ها در گرانفروشی دست به عصا هستند. اگرچه برخی فروشگاه های بزرگ هم بدون توجه به تهدیدهای نظارتی و با ترفند های رنگارنگ گرانفروشی های عجیب و غریب دارند.

شرکت پشتیبانی امور دام کشور که زیر مجموعه وزارت جهاد است، محموله‌های مرغ منجمد از ذخایر خود را به بازار تزریق کرد و تا حدودی توانست در کنار مرغ گرم از التهاب بازار بگیرد.

بنابراین قیمت مرغ که هنوز قیمت کف بازار 8 هزار تومان گرانتر از نرخ مصوب دولتی است، تحت تاثیر مسکن مقطعی افزایش عرضه است که از سوی وزارت جهاد به بازار تزریق شده و توانسته بر جو روانی کاهش تولید و نهاده که بین تولید کنندگان ایجاد شده بود غلبه کند و قیمت را تا حدودی کاهش دهد.

* آیا روند کاهشی قیمت مرغ ادامه می یابد؟

اگر تولید مرغ  آن طور که تولید کنندگان می گویند به دلیل گرانی های اخیر نهاده و کم شدن جوجه‌ریزی‌ها کاهش یافته باشد، کنترل بازار بسیار سخت خواهد بود. اگرچه در سال‌های گذشته باتولید 2.5 میلیون تن 500 هزار تن مازاد تولید داشتیم.

در روزهای گذشته تولیدکنندگان بارها از کاهش جوجه ریزی از دو ماه گذشته گفته‌اند که اثرات آن امروز در بازار به صورت کاهش عرضه و افزایش قیمت  خود را نشان می‌دهد.

اما اگر کاهش تولید وجود نداشته باشد و وزارت جهاد بتواند عرضه مرغ به بازار را ادامه دهد، قیمت ها تا رسیدن به نرخ دولتی 20 هزار و 400 تومان می‌تواند کاهش یابد اما برای تثبیت قیمت و افزایش نیافتن دوباره باید نهاده به موقع و با قیمت مناسب به تولید کنندگان داده شود و از تولید داخلی حمایت جدی صورت بگیرد. 

انتهای پیام/

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی مرغ قیمت بازار وزارت جهاد کشاورزی برخی فروشگاه ها تولید کنندگان کنترل بازار کاهش تولید هزار تومان میدان بهمن بازار مرغ رسانه ها قیمت مرغ تا حدودی نرخ مصوب عرضه مرغ قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۱۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ طلا باشیم؟

تین نیوز

عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه اصلاح قیمت ها در بازار طلا و سکه طبیعی بود از احتمال ثبات قیمت طلا و سکه در نرخ های کنونی خبر داد.

​به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، قیمت طلا و سکه در روزهای اخیر نوسان افزایشی و کاهشی داشته است؛ تغییرات انس در کنار نوسان بازار ارز دو عاملی بود که باعث تغییرات قیمت طلا و سکه شده است؛ اما تقاضا همچنان در رکود به سر می برد.

عبادالله محمدولی، عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره وضعیت بازار سکه و طلا اظهار داشت: شرایط بازار مساعد نیست پیش از این نیز گفته بودیم که قیمت ها در بازار روند اصلاحی خواهد داشت هر نوسان افزایشی یک اصلاحیه دارد.

وی اضافه کرد: قیمت طلا از هر مثقالی که بالای ۱۶ میلیون تومان بود دوباره به ۱۴ میلیون و ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان رسید باید دید در روزهای آینده شرایط چگونه رقم خواهد خورد.

این عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره آینده بازار نیز عنوان کرد: قیمت انس طلا نیز از به نزدیک ۲۴۰۰ دلار رسید؛ اما در حال حاضر به کمتر از ۲۳۰۰ دلار رسیده است. به نظر می رسد در هفته های پیش رو قیمت ها در محدوده کنونی باقی بماند.

محمدولی افزود: بعد از عید نوروز وضعیت تفاضا مناسب نبود؛ اما احتمال دارد قیمت ها تثبیت شود تا از این طریق بازار کمی رونق بگیرد و شاهد افزایش تقاضا باشیم.

وی با خوش بینی نسبت به آینده بازار سکه و طلا گفت: انس جهانی به دلیل تحولات خاورمیانه روند افزایشی داشت؛ اما با آرام تر شدن شرایط قیمت طلای جهانی نیز کاهش یافت.

عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران با تاکید بر اینکه باید از صنایع مولد حمایت کنیم؛ تصریح کرد: اگر صنعت طلا زیر چتر حمایتی دولت و مسئولان قرار بگیرد بهره وری آن برای اقتصاد کشور بسیار بیشتر از مقدار کنونی خواهد بود و مطمئنا می تواند در رشد اشتغال و ارزآوری نتایج خوبی داشته باشد.

محمدولی افزود: بسیاری از صنوف با علم روز دنیا بسیار فاصله دارند هنوز با تکنولوژی های جدید فاصله داریم، اما باید آموزش های لازم داده شود بعد تبلیغاتی آن را تقویت کنیم و با نگاه ویژه دولت اصناف را در کشور قوی تر کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که اجرای سامانه جامع تجارت چقدر در معاملات طلا و سکه اثر گذاشته است، اظهار داشت: در این زمینه بیشتر دچار فقر اطلاعاتی هستیم؛ مردم آگاه نیستند فعالان بازار نیز اطلاعات کافی ندارند. باید در این بخش که چند سامانه راه اندازی شده است اطلاع رسانی کافی انجام دهند.

این فعال بازار طلا با اشاره به اینکه مالیات طلا فقط برای اجرت و سود است؛ اضافه کرد: با آغاز به کار این سامانه مشتریان اطلاعات خود را به فروشندگان اعلام نمی کنند این شاید به دلیل کج سلیقگی هایی است که اتفاق افتاده و باعث بی اعتمادی مردم شده است باید در این زمینه اعتمادسازی را افزایش دهیم و نگرانی آنها را رفع کنیم.

قیمت طلا و سکه در بازار

در آخرین نرخ اعلامی توسط اتحادیه طلا و جواهر تهران هر گرم طلای ۱۸ عیار به ۳ میلیون و ۴۳۷ هزار تومان رسید، قیمت جهانی طلا نیز ۲۳۰۴ دلار است همچنین هر مثقال طلا در بازار ۱۴ میلیونو ۸۹۰ هزار تومان شده است.

در بازار سکه نیز هر قطعه سکه تمام طرح جدید ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد، قیمت سکه طرح قدیم ۳۸ میلیون تومان، نیم سکه ۲۴ میلیون تومان، ربع سکه ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی نیز ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ طلا باشیم؟
  • فروش نان بدون برچسب تولید و قیمت جریمه به دنبال دارد
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • قیمت طلا، سکه و دلار در بازار چهارشنبه۱۲ اردیبهشت
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • نگاهی به بازار تخم مرغ در اردیبهشت ماه
  • قیمت طلا در بازار امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت باطری ماشین با دریافت باتری کهنه