Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس گروه فهرست‌نویسی منابع کتابی کتابخانه ملی ایران از به روز رسانی فهرست کتاب های کودک و نوجوان خبر داد و گفت: کتاب های کودک و نوجوان منتشر شده در سال جاری که به کتابخانه ملی واسپاری شده فهرست نویسی شده است و فهرست آن به صورت آنلاین در دسترس کاربران قرار گرفته است.

خبرگزاری میزان - طبق اعلام روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، آنیتا سلطانی با اعلام این خبر در توضیح فهرست نویسی کتاب های کودک و نوجوان عنوان کرد: سه نفر از کارشناسان ارشد کتابداری در سال 1364 زیر نظر اعضای هیات علمی کتابخانه ملی ایران فهرست نویسی کتاب های مربوط به کودکان و نوجوانان را از سال شصت و دو تا نیمه شصت و سه آغاز کردند و در ادامه طرحی جدید برای فهرست نویسی و رده بندی این دسته از کتب فراهم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: براین اساس قرار شد کتاب‌های کودکان و نوجوانان در مخزنی جدا از کتاب‌های بزرگسالان در کتابخانه ملی ایران نگهداری شود و فهرست آنها نیز در هر نیم‌سال، یا به صورت فصل به فصل و یا در هر نوبت چاپ «کتابشناسی ملی ایران» بعد از فهرست کتاب‌های بزرگسالان قرار گیرد.

سلطانی افزود: بنابراین فهرست‌های یاد شده تا زمانی که "کتابشناسی ملی ایران" به صورت چاپی منتشر می شد در انتهای آن وجود داشت و اکنون نیز به صورت آنلاین در نشانی opac.nlai.ir در دسترس کاربران است.

وی ادامه داد: مجموع فهرستنویسی کتاب های کودک و نوجوان علیرغم شیوع ویروس کرونا مانند ادوار گذشته به روز رسانی شده و به صورت آنلاین در دسترس کاربران قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

رئیس گروه فهرست‌نویسی منابع کتابی کتابخانه ملی ایران با اشاره به گروه های سنی کودکان و نوجوانان در بخش فهرست نویسی گفت: گروه های سنی کودکان و نوجوانان در بخش فهرست‌نویسی کتابخانه ملی شامل گروه الف شامل سنین ۳ تا ۶سال می شود. گروه ب که سنین ۷ تا ۹ سال را تشکیل می دهد. گروه ج متعلق به گروه سنی ده تا دوازده سال است. گروه د به سنین ۱۲ تا ۱۶ اختصاص دارد.

وی با اشاره به کتاب های سازماندهی منابع کتابی مربوط به کودک در 6 ماه نخست سال جاری گفت: در نیم سال نخست سال 99 بالغ بر صد عنوان کتاب فهرست نویسی بنیادی شده است، دو هزار و ۱۰۵ عنوان فهرست نویسی پس از انتشار(فاپا) و سه هزار و ۸۰۰ عنوان فهرست نویسی پیش از انتشار(فیپا) به انجام رسیده است.

رئیس گروه فهرست‌نویسی منابع کتابی کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: فهرست نویسی کتاب های کودک و نوجوان باعث معرفی منابع منتشر شده یا در آستانه انتشار می شود و این کار انتخاب منابع مناسب و مورد نیاز برای کودکان و نوجوانان را تسهیل می کند وی گفت یکی از راه‌های علاقه‌مند کردن کودک به کتاب این است که کتاب مناسب برای کودک انتخاب و در اختیار آنها گذاشته شود. زیرا دسترسی به کتاب مناسب موجب می‌شود کودک دید بهتری نسبت به زندگی و اطراف خود پیدا کنند که این مهم به تقویت عملکرد کودک و نوجوان و همچنین افزایش اعتماد به نفس کمک می‌کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار ادبیات بازار نشر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات بازار نشر کتاب های کودک و نوجوان کتابخانه ملی ایران کودکان و نوجوانان فهرست نویسی کتاب دسترس کاربران نویسی کتاب منابع کتابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۳۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود

به گزارش خبرآنلاین، کارگردان فیلم سینمایی «لازانیا» درباره ساخت فیلم انیمیشن و ارتباط بهتر مخاطب با این آثار گفت: من به سینمای انیمیشن نیز علاقه دارم و اتفاقاً دو طرح برای ساخت اثر در این قالب نوشته‌ام. من هیچ‌گاه به دنبال کسب جایزه از جشنواره‌ها نبودم و سینمایی که مورد علاقه‌ام بوده را دنبال کردم و در فیلم‌هایم به فضای فانتزی همواره توجه داشته‌ام. سینمای من غیر از فیلم «دزد و پری» که مختص مخاطب خردسال است، معمولاً سینمایی است که مخاطبش خانواده‌ها هستند و سعی دارم قصه‌پردازی کنم و فانتزی را هم به خوبی می‌شناسم. سریال «دیو و ماه پیشونی» همزمان در چهار پلتفرم پخش شد توانست جزو پربیننده‌ترین سریال‌های کودک و نوجوان شبکه نمایش خانگی باشد. در این سریال سعی کردم خانواده‌ها و کودکان را به شاهنامه و کتابخوانی علاقه‌مند کنم و جالب است که در زمان پخش خانواده‌هایی که حتی بچه‌های ۵ یا ۶ساله داشتند و بچه‌هایشان توان خواندن و نوشتن نداشتند هم از علاقه‌مند شدن آن‌ها به شاهنامه می‌گفتند و این برای من اتفاق بسیار خوشایندی بود. متأسفانه همانطور که پیش‌تر گفتم شرایط سینمای کودک بسیار بد است و اگر حمایت نهادهای دولتی نباشد ساخت فیلم تقریباً غیرممکن است. همیشه مسئولان شعارهای خوبی برای حمایت از این سینما مطرح کرده‌اند اما هیچ‌گاه عملکردی که شاهد بودیم در حد شعارهای مطرح شده نبوده و واقعیت موجود در سینمای کودک بسیار ناامیدکننده است.


این کارگردان درباره موضوع فیلم «والدین امانتی» توضیح داد: اولین مسئله‌ام برای ساخت یک فیلم کودک و نوجوان سرگرم‌کننده بودن اثر است. در «والدین امانتی» یکی از مفاهیمی که مدنظر داشتم مسئله محیط زیست بود. متأسفانه محیط زیست ما با بی‌توجهی در خطر از دست رفتن است و به نظر من بسیار مهم است که نسل جدید نگاهی دلسوزانه به محیط زیست داشته باشد.

وی افزود: لوکیشن فیلم «والدین امانتی» در جنگل‌های هیرکانی است که درخت‌هایی مربوط به قرن‌ها قبل در آن حضور دارند و شاید برخی درختان مربوط به چهارهزار سال پیش باشند اما متأسفانه امسال شاهد بودم که نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ هزار درخت را قطع کرده‌اند تا یک پارکینگ بسازند و اتفاقاتی اینچنین نشان می‌دهد که ما درباره محیط زیست نیاز به فرهنگ‌سازی داریم. همانطور که گفتم یکی از دغدغه‌های من همین مسئله بود و قصد داشتم اهمیتش را به کودکان گوشزد کنم و فکر می‌کنم مهم‌ترین مسئله برای نجات محیط زیست این است که به کودکانمان حفاظت از آن را آموزش دهیم. موضوع بعدی که در این فیلم مدنظر داشتم موضوع خانواده و احترام به پدر و مادر بود. خانواده برای من کلمه‌ای قابل احترام است و سعی کردم در قالبی سرگرم‌کننده اهمیت آن را برای کودکان و نوجوانان بازگو کنم.

قناعت در پایان اظهاراتش تأکید کرد: خوشبختانه از نتیجه کار و محصول نهایی رضایت دارم و اکران آنلاین نیز تا الآن برایم با بازخوردهای خوبی همراه بوده و از مسئولان فیلم‌نت نیز تشکر می‌کنم که شرایطی را برای اکران این اثر فراهم کردند.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900919

دیگر خبرها

  • همدان میزبان جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی می شود
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • نخستین مسابقه «روایت‌نویسی نمایشگاه کتاب» برگزار می‌شود
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • کلاس آموزش بازیگری کودک بارانا
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد