Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی شهادت یک دانشمند هسته‌ای دیگر ایران، رادیو بنگلای معاونت برون مرزی صداوسیما نظر تعدادی از شخصیت‌های برجسته بنگلادش را در این باره جویا شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، محافل مختلف در بنگلادش ترور محسن فخری زاده، دانشمند ارشد هسته‌ای ایران را در یک حمله تروریستی محکوم کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رهبران سیاسی، جامعه مدنی و اندیشمندان اسلامی این قتل را تروریسم دولتی توسط قدرت امپریالیستی آمریکا و متحدان آنها در اسرائیل خوانده‌اند. آنها همچنین اقدام احتمالی تلافی جویانه متناسب توسط ایران در پاسخ به چنین حملات تروریستی را حق ملت ایران خوانده‌اند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

در همین راستا، فضل حسین بادشاه، نماینده پارلمان بنگلادش و دبیرکل حزب کارگر بنگلادش به رادیو بنگلا گفت: تمام توطئه ها علیه ایران تحت نظارت اسرائیل و ایالات متحده آمریکا انجام می‌شود. من در این باره هیچ شکی ندارم. اخیراً عربستان سعودی نیز به آنها پیوسته است. ما از مداخله در امور داخلی ایران حمایت نمی‌کنیم. ما فکر می‌کنیم که نگه داشتن ایران برای مدت طولانی در محاصره اقتصادی ناعادلانه است. ایالات متحده آمریکا از توافق هسته‌ای ایران خارج شده اما ایران هرگز آن توافق را نقض نکرده است. امیدواریم به زودی دخالت در امور داخلی ایران پایان یابد.

شمس الزمان دودو، معاون رئیس حزب بی ان پی (یکی از دو حزب بزرگ بنگلادش) چنین ترورهای ناجوانمردانه و تحریک آمیزی را محکوم کرده است. وی گفت: من فکر می‌کنم کشتن کسی که برای توسعه انرژی هسته‌ای کشورش انجام وظیفه می‌کند، یا کشتن ژنرال ارشد یک کشور، یک اقدام جنایتکارانه و تحریک‌آمیز است. ما تحریم‌ها، قتل‌ها و حملات علیه ایران را محکوم می‌کنیم.

حمید الحق، دبیر کل جنبش سوسیالیست بنگلادش، با بیان واکنشی مشابه گفت: ایران در موقعیت ضد امپریالیستی قرار دارد. این کشور با امپریالیسم آمریکا و اسرائیل سازش نکرده است. به همین دلیل سیا و موساد از طریق توطئه اطلاعاتی این حملات را انجام داده‌اند و مردم در سراسر جهان باید علیه اینگونه اقدامات ناجوانمردانه اعتراض کنند. البته باید دید که بایدن (رئیس جمهور منتخب آمریکا)  چگونه به توطئه آمریکا و اسرائیل نگاه می کند. زیرا اگر سیاست بایدن در مورد اسرائیل تغییر نکند، آنگاه بایدن مانند ترامپ به سیاست حمایت از اسرائیل متهم خواهد شد.

در همین راستا، پروفسور شهید الزمان، استاد بازنشسته گروه روابط بین‌الملل دانشگاه داکا نیز به رادیو بنگلا گفت: اسرائیل این تصمیم را به دلیل موافقت ترامپ در این اقدام اجرا کرد. ترامپ پیش از این نیز می‌خواست به ایران حمله کند؛ اما توسط دیگر مقامات نظامی آمریکا متوقف شد. لذا شکی نیست که ترور دانشمند هسته‌ای ایران با رضایت ترامپ اتفاق افتاد. حرف من این است که ایران باید از نظر فنی ثابت کند که می‌تواند دقیقاً به همان شیوه مقابله به مثل کند. ایران گفته است که به موقع تلافی خواهد کرد؛ اما اگر در این کار تاخیر بیفتد، اسرائیل به انجام چنین کشتارهایی ادامه خواهد داد، هرچند انتقادات و محکومیت‌های بین‌المللی هم وجود داشته باشد.

از سوی دیگر، منظور الاحسن بلبل، رئیس سابق اتحادیه روزنامه نگاران فدرال بنگلادش، به رادیو بنگلا گفت: من معتقدم که مردم ایران از طریق شایستگی، استعداد، هوش، شجاعت و قدرت کشور خود را حفظ خواهند کرد. ایران به عنوان یک کشور قدرتمند اسلامی در جهان زنده خواهد ماند. با هزار نوع آزار و اذیت کسی نتوانسته این کشور را شکست دهد و یا تحت سلطه خود قرار دهد. بنابراین من امیدوارم که ایران از این بحران عبور کند، آنها از این سختی ها عبور خواهند کرد و در حد لیاقت بالای خود پیش خواهند رفت.

دبیرکل کمیته القدس بنگلادش، مصطفی طارق حسن در این باره به رادیو بنگلا گفته است: با انجام چنین ترورهای پنهانی یا حملات تروریستی علیه ایران نمی توان جلوی پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را گرفت.

 وی افزود: با کشتن یک نفر نمی توان پیشرفت ایران را مهار کرد. ایران به هدف خود خواهد رسید و انشا الله  یک روز این کشور تمام جهانیان را متعجب خواهد کرد.

مولانا احمد عبدالقیوم، دبیر تبلیغات جنبش اسلامی بنگلادش نیز گفت: امروز  به دلیل تملق گویی برخی از کشورهای اسلامی به امپریالیسم انگلیس و آمریکا، رژیم نامشروع اسرائیل اینگونه ترورها را انجام می دهد. در این لحظه، اگر کشورهای اسلامی بتوانند بین خود اتحاد ایجاد کنند و مقاومت کنند، هیچ نیروی ضد اسلامی نمی تواند به مسلمانان غلبه کند و چنین قتل هایی را انجام دهد. ایران نیز اعلام کرده است انتقام کشته شدن دانشمند برتر هسته‌ای خود را می گیرد. حسین دهقان، مشاور نظامی رهبر عالی ایران، آیت الله العظمی خامنه‌ای گفتند: «تروریست ها مانند صاعقه زده می شوند.» با آنکه کشورهای غربی ایران را برای تلاش برای ساخت بمب هسته‌ای متهم می کنند و دکتر فخری زاده را «پدر بمب هسته‌ای ایران» نامیده‌اند، ایران همیشه گفته است که برنامه هسته‌ای خود را فقط برای اهداف صلح آمیز دنبال می کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهید محسن فخری زاده شهید محسن فخری زاده هسته ای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۳۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش روسیه به مخالفت واشنگتن با تحقیقات دادگاه لاهه در مورد اسرائیل

روسیه پس از مخالفت آمریکا با تحقیقات دیوان بین‌المللی لاهه در مورد جنایات اسرائیل در غزه و در عین‌حال حمایت آن از حکم این نهاد برای دستگیری «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه را ریاکارانه توصیف کرد.

به گزارش مشرق، روسیه امروز سه‌شنبه مخالفت آمریکا با تحقیقات دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) درباره اسرائیل را «ریاکارانه» دانست و گفت: اما واشنگتن از حکم این دادگاه برای دستگیری رئیس‌جمهوری روسیه حمایت می‌کند.

دیوان کیفری بین‌المللی که می‌تواند افراد را به جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی متهم کند، در حال بررسی حمله ۷ اکتبر حماس و تهاجم نظامی ویرانگر اسرائیل به غزه است که اکنون هفت ماه از آن می گذرد.

کارین ژان پیر سخنگوی کاخ سفید دیروز دوشنبه گفت که آمریکا از تحقیقات دیوان کیفری بین‌المللی درباره اسرائیل حمایت نمی‌کند و معتقد نیست که چنین تحقیقاتی در حوزه قضایی این دادگاه بین المللی باشد.

این در حالی است که جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده سال گذشته تصمیم دیوان بین المللی کیفری برای صدور حکم بازداشت پوتین به دلیل جنگ در اوکراین را موجه دانست.

اما روسیه صدور حکم دیوان بین المللی را علیه پوتین تلاش بی معنی غرب به منظور خدشه دار کردن اعتبار مسکو دانست و جنایات جنگی در اوکراین را رد می کند.

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در پستی در تلگرام گفت: واشنگتن کاملا از صدور حکم دادگاه بین‌المللی کیفری علیه رهبری روسیه حمایت می‌کند. اما نظام سیاسی آن مشروعیت همین نهاد را در رابطه با خود و ماهواره‌هایش به رسمیت نمی‌شناسد.

وی سپس موضع آمریکا را از نظر فکری «پوچ» توصیف کرد.

رویترز در ادامه یادآور شد: اگرچه اسرائیل عضو دیوان بین المللی کیفری نیست، اما سرزمین های فلسطینی در سال ۲۰۱۵ به عنوان یک کشور عضو در حوزه قضایی این نهاد پذیرفته شد.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل نیز روز جمعه گفت که هر گونه تصمیم دیوان بین المللی کیفری بر اقدامات تل آویو تاثیری نمی گذارد، اما در عین حال این اقدام دادگاه لاهه را اقدامی خطرناک دانست. رسانه های رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به این اقدام دیوان بین المللی کیفری گزارش دادند که مقامات اسرائیلی نگران هستند مبادا دادگاه حکم بازداشت نتانیاهو و دیگر مقامات ارشد کابینه وی را به اتهام نقض قوانین بین المللی بشردوستانه در غزه صادر کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی هرچه بیشتر از علم و پژوهش با برجسته‌سازی معنویت، نیاز پیش‌ِ روی ما به حساب می‌آید
  • تجلیل از آیت‌الله جوادی آملی به مناسبت روز معلم
  • پشت‌پرده ماجرای یک ترور توسط موساد؛ رامین یکتاپرست کیست؟
  • جمهوری اسلامی با جنگ‌ها و تحریم‌ها قوی‌تر می‌شود | حمله به اسرائیل همه جهان را آرام کرد | در عملیات وعده صادق هیچ ایرانی از واکنش دشمن نترسید
  • اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند
  • روایتی از شهادت مرتضی مطهری، معلمی برای انقلاب اسلامی ایران
  • واکنش روسیه به مخالفت واشنگتن با تحقیقات دادگاه لاهه در مورد اسرائیل
  • ترور برای بقا
  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست