Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛ در ابتدای این جلسه کبری خزعلی رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان، ضمن عرض تبریک و تسلیت در پی شهادت دانشمند هسته‌ای کشورمان دکتر محسن فخری زاده، این حادثه را نشان از پیشرفت علمی و تحقیقاتی کشور در بالاترین مدارج دانست و تأکید کرد: دشمن بداند حرکت دانشمندان عزیزمان متوقف نخواهد شد و اگر پرچمی از دست عزیزی در هر حوزه تخصصی بیافتد جوانان معتقد و جان برکف آن را برافراشته و این راه را ادامه خواهند داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستور اول این جلسه به بررسی بازنگری آئین دادرسی دعاوی مربوط به خانواده در راستای تحقق ماده ۲۰ و ۲۱ قانون اساسی و نحوه اجرای مصوبه «تشکیل واحد ارشاد و امداد در کنار دادگاه‌های مدنی خاص» مصوب شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی اختصاص داشت.

این موضوع با حضور کارشناسان ارشد قوه قضائیه بررسی و پیشنهادهایی پیرامون آن ارائه شد که اهم آن به شرح ذیل است: لزوم بهره‌گیری از مراکز مشاوره پیش از طلاق به‌نحوی که فرآیند داوری و حکمیت تخصصی و علمی تحقق یابد، استفاده از ساختار شورای حل اختلاف با فرایندی جدید در راستای قانون اساسی و ایجاد دادگاه صالحه و ایجاد سامانه مشاوره جامع خانواده برای بررسی دعاوی خانوادگی قبل از دادگاه و انجام اقدامات پیشگیرانه در این مرحله.

دستور بعدی جلسه به بررسی ابعاد حقوقی و فرهنگی مهریه با توجه به شرایط اقتصادی اختصاص داشت و اعضا پیشنهاد دادند وام مهریه و بیمه مهریه با توجه به شرایط اقتصادی کنونی و به منظور پیشگیری از زندان رفتن زوج و زیان دیدن زوجه در نظر گرفته شود.

پس از بحث و بررسی اعضا مقرر شد به دلیل ضرورت حبس‌زدایی و با توجه به بند ج در نحوه پرداخت مهریه در عقدنامه‌ها که زوجین مخیر به انتخاب عندالمطالبه و یا عندالاستطاعه و پرداخت تدریجی هستند، قوه قضائیه برای ایجاد ساز و کار حمایتی از حقوق زنان مطابق با مصالح خانواده و در موارد ضرورت به تعیین مجازات‌های تعزیری برای سرباز زدن از انجام تکالیف اقدام کند.

همچنین اعضا جلسه در ادامه بحث مهریه، در دعاوی منجر به طلاق بر در نظر گرفتن منافع و مصالح کودک و سالمندان درون خانواده در زمان وقوع طلاق تأکید کردند و پیشنهاد دادند: با ایجاد سازوکارهایی در حمایت از اعضای خانواده به ویژه کودک از طرف دادگاه صالحه، راه حلی برای احقاق حقوق کودک و دیگر اعضای خانواده که متضرر می‌شوند در نظر گرفته شود.

در ادامه بررسی موضوع بررسی ابعاد حقوقی و فرهنگی مهریه مقرر شد پیشنهادها و مصوبات جلسه به منظور پیگیری لازم قانونی و اجرایی برای مراکز مسئول ارسال شود.

در پایان جلسه مقرر شد با توجه به اینکه موارد مربوط به برنامه هفتم توسعه در حوزه زنان و خانواده توسط اعضا تدوین و تکمیل شده است، جمع‌بندی نهایی به مجلس شورای اسلامی ارسال شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1082545 برچسب‌ها شورای عالی انقلاب فرهنگی مهریه مجلس شورای اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی مهریه مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۳۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم واگذاری امور فرهنگی به مردم/ پیری جمعیت دغدغه جدی است

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد رضا هاشمی ظهر پنج شنبه در جلسه شورای اجتماعی استان سمنان با حضور نماینده ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور به میزبانی سالن جلسات مدیریت بحران استانداری سمنان ضمن بیان اینکه دولت سیزدهم نگاه خاص و ارزشمندی به مسائل اجتماعی و فرهنگی دارد، ابراز داشت: مسائل فرهنگی و اجتماعی و مقابله با آسیب‌های اجتماعی دغدغه رهبر معظم انقلاب نیز است.

وی ضمن بیان اینکه واگذاری امور به مردم همواره با موفقیت همراه بوده است، افزود: می‌بایست کوشید تا در زمینه‌های فرهنگی نیز از ظرفیت‌های مردمی استفاده شود.

استاندار سمنان ضمن بیان اینکه استان سمنان نیز دارای ظرفیت و پتانسیل‌های انسانی و فرهنگی بسیار خوب و ارزشمندی است، ابراز داشت: باید کوشید تا با تمرکز در حوزه آموزش و پرورش سرمایه گذاری موفق و اثر گذاری را شاهد باشیم.

هاشمی در ادامه تصریح کرد: اهمیت دادن به حوزه پرورشی در آموزش و پرورش می‌تواند بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را رفع کند.

وی یکی از دغدغه‌های جدی استان سمنان را موضوع پیری جمعیت و لزوم جوان سازی جامعه برشمرد و افزود: باید در این خصوص اقدامات مؤثر و راهبردی صورت گیرد.

کد خبر 6095033

دیگر خبرها

  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • توضیح دانشگاه تهران درباره بهره مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند
  • رئیس کمیسیون حقوقی مجلس: بعید است بررسی قانون مهریه به مجلس یازدهم برسد
  • منع نمایندگان هیات مدیره شرکت‌های دولتی از داوطلبی مجلس
  • وضعیت دستگاه‌های اجرایی در هوشمندسازی بررسی شد
  • لزوم واگذاری امور فرهنگی به مردم/ پیری جمعیت دغدغه جدی است
  • بررسی و تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • آغاز بررسی پیش‌نویس سند کوآنتوم / تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار