Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@23:50:10 GMT

با افزایش قیمت بلیط مترو مخالف هستم

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۸۴۹۸۶

ابوالفضل قناعتی گفت: تصور می‌کنم با توجه به تورم پیش آمده قیمت بلیط خیلی هم گران نشده باشد الان باید قیمت تمام شده بلیط حداکثر به ۵ یا ۶ هزار تومان رسیده باشد. اگر این نرخ هم افزایش پیدا کرده باشد دولت باید سهم خودش را بپردازد و مردم هم همان هزار پانصد تا دوهزارتومان را برای مسیر‌های طولانی بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابوالفضل قناعتی عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با میزان درباره احتمال افزایش قیمت بلیط اتوبوس و مترو گفت: در دولت گذشته تصمیمی گرفته شده بود که بعد از افزایش نرخ حامل‌های انرژی مانند بنزین، گازوئیل، نفت و برق یک کمکی از طرف دولت به شهرداری‌ها انجام شود. به این شکل که یک سوم هزینه بلیط مترو و اتوبوس را دولت، یک سوم را شهرداری و یک سوم باقیمانده هم بر عهده شهروندان باشد. ما در شورای شهر دوره چهارم در سال ۹۴ یا ۹۵ قیمتی که به شکل تمام شده ارزیابی کردیم به این صورت بود که مثلا قیمت تمام شده یک بلیط مترو تقریبا ۳ هزار تومان می‌شد. این برآوردی بود که آن زمان دوستان به ما داده بودند. ما آن موقع از مردم حدود هفتصد تا هزار تومان می‌گرفتیم و بقیه هزینه را دولت و خود شهرداری تامین می‌کردند. اما دولت نه در دوره گذشته و نه دوره کنونی در این حوزه به تعهداتش عمل نکرده است. آن زمان مبلغ کرایه هم برای مترو و هم اتوبوس حدود سه هزار تومان بود که از مردم بین هفتصد تا هزار تومان گرفته می‌شد.   وی ادامه داد: اخیرا شنیده شده که مسوولان فعلی شهرداری و شورای شهر ادعای نرخ پانزده هزار تومانی را دارند. این دو حالت دارد یا مسوولان شهری نمی‌توانند حقوق خودشان و کارکنانشان را پرداخت کنند یعنی سهم شهرداری و دولت را نمی‌توانند بگیرند و جایگزین کنند و می‌خواهند با این روش از مردم بگیرند و بگویند قیمت بلیط افزایش پیدا کرده و ده هزار تومانش را دولت و شهرداری خواهند داد و پنج هزار تومانش بر عهده مردم باشد که با این روش بعدا مدعی شوند که آن یک سوم را پرداخت می‌کنند. این بهانه را مطرح می‌کنند با این روش که مثلا اگرقیمت بلیط امروز ۵ هزار تومان شده باشد که من محال می‌دانم از الان شعار ۱۵ هزار تومان را می‌دهند که اگر فردا مردم گفتند چرا قیمت ۵ هزار تومان شده بگویند قیمت واقعی پانزده هزار تومان است که ده تومانش را دولت و شهرداری تامین می‌کنند و ۵ تومانش بر دوش مردم است. در صورتی که تصور می‌کنم با توجه به تورم پیش آمده قیمت بلیط خیلی هم گران نشده باشد الان باید قیمت تمام شده بلیط حداکثر به ۵ یا ۶ هزار تومان رسیده باشد. اگر این نرخ هم افزایش پیدا کرده باشد دولت باید سهم خودش را بپردازد و مردم هم همان هزار پانصد تا دوهزارتومان را برای مسیر‌های طولانی بپردازند.
وی با بیان اینکه من با هرگونه افزایش قیمت مخالف هستم گفتم: معتقدم مسوولان تا جایی که امکان دارد قیمت‌ها را باید کاهش دهند. درست است که وجود بیماری کرونا باعث شده تا امروز استفاده از حمل و نقل عمومی دارای زیان‌هایی باشد، اما انشاالله بعد از پایان کرونا ما هرچقدر مردم را برای استفاده از مترو و اتوبوس تشویق کنیم به نفع ترافیک و کاهش آلودگی شهر خواهد بود. درحالی که بعضی از مسوولان شهری با طرح رقم‌هایی نظیر چهارده یا پانزده هزار تومان مردم را تشویق می‌کنند که از حمل و نقل عمومی استفاده نکنند و خودرو‌های شخصی خودشان را به خیابان‌ها بیاورند. این با سیاست‌های کلی نظام و با برنامه ۵ ساله دوم و سوم شهرداری که مشخص کرده مردم باید از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده کنند مغایر است و با این اعدادی که اعلام می‌کنند کاملا متضاد است.   بیشتر بخوانید: حمایت عجیب عضو سابق شورای شهر از بلیط ۵ هزارتومانی مترو!

وی افزود: ما سال ۹۵ قیمت تمام شده را سه هزار تومان اعلام کردیم که از مردم هم هزارتومان می‌گرفتیم. درحال حاضر خیلی هم این نرخ گران شده باشد قیمت تمام شده باید حدود ۵ هزار تومان باشد و آن چیزی که دوستان درباره نرخ ۱۵ هزار تومان می‌گویند هم برآورد نادرستی است و هم می‌خواهند با این روش افکارعمومی را به سمتی سوق دهند که اگر فردا روزی قیمت‌ها را بالا بردند مردم اعتراض نکنند. من تصور می‌کنم مسوولان باید قیمت‌ها را به همان شکل قبلی حفظ کنند یا کمتر افزایش دهند که مردم بتوانند از همین ظرفیت استفاده کنند.

قناعتی با اشاره به کمبود اعتبارات حوزه شهری و گلایه مسوولان شورای شهر و شهرداری از دولت گفت: در دوره گذشته شهرداری که با دولت همسویی وجود نداشت سهم قانونی شهر در حوزه حمل و نقل و زیرساخت‌ها پرداخت نمی‌شد. آن موقع تصور این بود که دولت با نگاه جناحی و جریانی این اعتبارات را پرداخت نمی‌کند، اما حالا که مجموعه مدیریت شهری با دولت در یک جریان فکری هستند جای تعجب دارد که چرا دولت سهم شهرداری را نمی‌پردازد. در حالی که امروز شورای شهر و شهردار از جنس خودشان هستند و باید بهتر با هم همکاری داشته باشند.
وی ادامه داد: مساله دیگر این است که مدیران شهری باید در بعضی موارد درآمدی شهر رویکرد‌های دیگری را با توجه به شرایط اقتصادی کشور به وجود بیاورند که البته چنین رویکرد‌هایی می‌تواند فشاری را هم به مردم تحمیل نکند. درحال حاضر در مورد زباله های‌تر و خشک خود شهرداری کار‌های زیادی را می‌تواند انجام دهد و یک درآمد مطلوبی در همین موضوع زباله‌ها ایجاد کند که به عنوان یک درآمد پایدار که کمک زیادی به دهک‌های درآمدی خواهد داشت.

قناعتی افزود: هرچقدر ما شورای فعلی و شهرداری را رصد کردیم دیدیم بودجه‌هایی که پیش بینی کرده بودند همه را احصا کرده اند. یعنی درآمد این دوره نسبت به دوره قبلی بیشتر بوده و نسبت به برنامه‌ای که دارند کاملا محقق شده است. حالا دنبال چه کار یا اقدامی هستند که نگران تامین هزینه هایش هستند معلوم نیست. باید پرسید این دوستان با درآمد‌هایی که تا به حال به دست آورده اند چه کار‌هایی انجام داده اند که حالا نگران موضوعات بعدی هستند.
وی افزود: من تصور می‌کنم شهر تهران با همین درآمدی که آقایان داشته اند و درآمد خوبی هم بوده می‌توانست به خوبی اداره شود، اما این دوستان به خوبی هم نتوانسته اند از پس این کار بربیایند. مضاف بر این همانطور که اشاره کردم ظرفیت‌هایی هست که اگر این مسوولان فکر شهری داشته باشند می‌توانند تغییراتی در نظام درآمدی شهرداری داشته باشند که به درآمد پایدار شهرداری و هزینه‌هایی که در طول سال دارند کمک خواهد کرد.   انتهای پیام/ برچسب ها: قیمت بلیط مترو مدیریت شهری

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قیمت بلیط مترو مدیریت شهری قیمت تمام شده ۵ هزار تومان تصور می کنم شورای شهر قیمت بلیط بلیط مترو حمل و نقل یک سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۴۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد

سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

کد خبر 6089250 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • بلیط سینما بی‌سروصدا گران شد
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • چه کسانی با مالیات بر عایدی سرمایه مخالف هستند؟
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن های مترو
  • بارها گفته‌ام مخالف هرگونه رابطه ناسالم و پارتی‌بازی در همه ادارات هستیم
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن‌های مترو
  • چرا سفر با قطار؟ ۵ دلیل برای انتخاب این نوع سفر