Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن بهرامنی روانشناس بالینی و مشاور خانواده روز چهارشنبه که به مناسبت هفته مبارزه با ایدز (۱۱ تا ۱۶ آذر ماه) به روز خانواده و ایدز نامگذاری شده، در گفت و گو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا، با تاکید بر اینکه مهم‌ترین رکن هر جامعه، خانواده است و خانواده منسجم و قدرتمند موسس جامعه توانمند است، اظهار داشت: از نگاه روانشناسی اجتماعی، یکی از مهم‌ترین کارکردهای خانواده، حمایت روانی رفتاری از اعضای خود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به عبارتی دیگر اگر مشکلی برای یکی از اعضا پدید آمد، وظیفه خانواده ایجاد پوشش حمایتی از او است تا آنجا که به مسیر درست زندگی خود بازگردد.

نگاه منفی جامعه به بیماران مبتلا به ایدز کمرنگ تر شده است

این روانشناس بالینی با بیان اینکه در هر جامعه یکسری باورها همراه با خرافات و تفکرات غالب وجود دارد که باعث می شود ساختار فکری افراد جامعه نسبت به اتفاقات از جمله بعضی از بیماری ها، منفی شود، تصریح کرد: بخصوص بیماری هایی که جنبه ناشناخته دارد و شناخت مردم نسبت به این بیماری ها بیشتر جنبه ذهنی است و نه علمی.

وی توضیح داد: موضوعی که در مورد بیماری ایدز هم صادق است که از سال ها پیش در دنیا پخش شد و راه انتقال این بیماری که از طریق تماس جنسی با فرد مبتلا، استفاده از سرنگ مشترک با فرد آلوده و خون است باعث شد تا با افکار و رویکردهای متفاوت به این بیماری نگاه شود.  

بهرامنی با ابراز تاسف از اینکه هنوز خانواده ها و جامعه با رویکرد منفی به افراد مبتلا به ایدز نگاه می کنند، یادآور شد: البته در سال های اخیر و با رشد فناوری و اطلاعات وضع بهتر شده و مردم دریافته اند این بیماری است که راه های انتقال آن براحتی امکان پذیر نیست و تحت شرایطی خاص اشاعه پیدا می کند. دریافتند راه انتقال جنسی یگانه راه نیست و در یک عمل جراحی یا دندان پزشکی هم احتمال انتقال هست.

خانواده باید پایگاه حمایت روحی روانی از مبتلایان به ایدز باشد

به گفته این مشاور، پیش از این خانواده هم تحت تاثیر جامعه، این افراد را طرد شده اعلام می کرد اما اکنون به این نتیجه رسیده اند که فرد مبتلا نیاز بیشتری به حمایت های احساسی، عاطفی و روحی دارد و باید در جمع خانواده بماند تا سلامت او محفوظ بماند.

بهرامنی تاکید کرد: خانواده می تواند یکی از مهمترین و اساسی ترین پایگاه هایی باشد که با ایجاد چتر حمایتی قوی برای فرد مبتلا به این بیماری، به بهبود روند درمان این بیماری کمک کند. پس خانواده نقشی کلیدی در حفظ و نگهداری فرد در جامعه ایفا می کند.

وی با تاکید بر اینکه آموزش هایی که در محیط خانواده داده می شود تاثیرپذیری مستقیمی بر فرزندان دارد، خاطرنشان کرد: خانواده می تواند با بالا بردن سطح دانش و آگاهی فرزندان از بروز بیماری جلوگیری کند. ضمن اینکه خانواده می تواند معلم شیوه درست مواجهه فرزندان با افرادی که بیمار هستند باشد.

بهرامنی توضیح داد: یعنی اعضای خانواده یاد بگیرند که برای مبتلا نشدن باید چگونه رفتار کنند تا درگیر نشوند و همچنین در محیط ها و موقعیت هایی که ممکن است مبتلا شوند چه رفتاری داشته باشند؛ همانند آنچه در این روزهای کرونایی شاهد ن آن هستیم.

خانواده نباید نگاه منفی و طرد کننده به بیماران مبتلا به ایدز را اشاعه دهد

این روانشناس بالینی با تاکید بر اینکه این بیماری همانند سایر بیماری های دیگر است اما به دلیل درگیر شدن با رویکردهای خرافی، مبتلایان آن مطرود جامعه شدند، به خانواده ها یادآور شد: آموزش شیوه های صحیح مواجهه با فرد مبتلا به ایدز باید یکی از اولویت های خانواده ها در قبال نوجوانان و جوانان خود باشد.

بهرامنی با بیان اینکه خانواده ها هم نیاز به آموزش دارند، اظهار داشت: با آموزش می توان سطح بینش و آگاهی آنان نسبت به این بیماری و راه های انتقال و راه های پیشگیری از انتقال ارتقا داد و همچنین آنان را برای شیوه های مناسب زندگی مسالمت آمیز با فرد مبتلا به این بیماری آماده کرد.

وی، به نقش رسانه ها در ارایه اطلاع رسانی و آموزش به خانواده ها اشاره و خاطرنشان کرد: این آموزش می تواند از طرق مختلف همچون شبکه های اجتماعی، رسانه های جمعی، وارد کردن این مبحث در کتاب های درسی و متون علمی صورت گیرد.

اول دسامبر (۱۱ آذر ماه) به نام روز جهانی ایدز نامگذاری شده که حذف انگ و تبعیض، توجه به عموم افراد جامعه جهت دریافت خدمات سلامت بر اساس رویکردهای عدالت محور، از کلیدهای اصلی مواجه با این اپیدمی است. بیماری که طبق گفته علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت، تاکنون در مجموع ۴۱ هزار و ۸۷۶ نفر فرد بیمار یا مبتلا به ویروس ایدز در کشور شناسایی شده و از این تعداد حدود ۱۹ هزار و ۴۶۹ مرگ به واسطه این بیماری ثبت کرده‌ایم.

با توجه به این موارد، موضوع  روز جهانی ایدز امسال «همبستگی جهانی، مسئولیت مشترک» (responsibility Shared, solidarity Global) نام گرفته است.

روز شمار امسال هفته اطلاع رسانی ایدز عبارت است از:

- سه شنبه ۱۱ آذر: افزایش تاب آوری سازمانی و افزایش دسترسی به خدمات و مطالعات در شرایط بحران

- چهارشنبه ۱۲ آذر: خانواده و اچ آی وی

- پنجشنبه ۱۳ آذر: رسانه و اچ آی وی

- جمعه ۱۴ آذر: جوانان، نوجوانان و اچ آی وی

- شنبه ۱۵ آذر: مسئولیت اجتماعی و اچ آی

-یکشنبه ۱۶ آذر: نقش سازمان ها و اچ آی وی

از: فاطمه دهقان نیری

برچسب‌ها روز جهانی ایدز ستاد پیشگیری انجمن سلامت خانواده ایران روان درمانی تعلیم و تربیت کودک

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روز جهانی ایدز ستاد پیشگیری انجمن سلامت خانواده ایران روان درمانی تعلیم و تربیت کودک روز جهانی ایدز ستاد پیشگیری انجمن سلامت خانواده ایران روان درمانی تعلیم و تربیت کودک اخبار کنکور مبتلا به ایدز خانواده ها بیماری ها فرد مبتلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۶۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت بیش از ۶۰۰۰ معلم کرمانی از ایتام 

ناصر عسکری نژاد با تبریک هفته معلم و گرامیداشت یاد و خاطره شهید مرتضی مطهری گفت: از بین بردن فقر تحصیلی بین نسلی در بین خانواده‌های تحت حمایت از مهم‌ترین گام‌های این نهاد در توانمندسازی جامعه هدف است که این امر مهم با پرداخت کمک‌هزینه‌های تحصیلی و ارائه خدمات حمایتی دنبال می‌شود. 
 
وی ضمن قدردانی از مشارکت خوب جامعه فرهنگی استان به ویژه معلمان در حمایت از ایتام و خانواده‌های نیازمند تصریح کرد: جامعه فرهنگی و معلمان در برابر پدیده‌های اجتماعی بی‌تفاوت نیستند و همواره نقش خود را در هدایت جامعه به سمت فعالیت‌های خیرخواهانه و ایثارگری اجتماعی به‌درستی ایفا کرده‌اند.

عسکری نژاد با تأکید بر اینکه معلمان علاوه بر تعلیم و تعلم، آموزگار مهرورزی نیز هستند، گفت: معلمان و اقشار مختلف برای شرکت در طرح اکرام ایتام و محسنین می‌توانند از طریق ارسال عدد یک به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۳۳۳۳ یا مراجعه به سایت اکرام به نشانی ekrame. emdad. ir حمایت مادی و معنوی ایتام تحت حمایت کمیته امداد استان کرمان را برعهده بگیرند.

هم اکنون ۲۷هزار و ۵۴۸فرزند یتیم و محسنین تحت حمایت کمیته امداد استان کرمان قرار دارند که ۴۴۱ نفر از این ایتام فاقد حامی و نیازمند حمایت خیران هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • ۱۲ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • حمایت بیش از ۶۰۰۰ معلم کرمانی از ایتام 
  • روز پسر ۱۴۰۳ چه روزی است؟ / روز پسر ۱۴۰۳ کی است؟
  • نماینده مهاباد: مجلس در مورد کاظم صدیقی سکوت کرد، در مورد چای دبش لاپوشانی / تعداد افراد زیر خط فقر دو برابر شده است
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت به طور کامل
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس