Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استانها_سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان کهگیلویه از کشت گیاه سیاه دانه به صورت تحقیقی و ترویجی برای اولین بار در این شهرستان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان‌های مستعد کشور در موضوع کشت گیاهان دارویی به شمار می‌رود.

در چند ساله اخیر اغلب کارشناسان به این باور رسیده‌اند که برای توسعه پایدار در استان کهگیلویه و بویراحمد می‌توان بر توسعه بخش‌های کشاورزی تکیه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن منابع آبی فراوان متاسفانه با کم‌کاری و سهل‌انگاری‌های صورت گرفته از گذشته تاکنون در بخش کشاورزی همواره با معضل کمبود آب مواجه بوده‌است.

دستگاه‌هایی نظیر سازمان جهاد کشاورزی و سپاه پاسداران در سال‌های اخیر با تکیه بر موضوع اقتصاد مقاومتی در مناطق مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد گام‌های موثری بر داشته‌اند، اما همچنان توسعه بخش کشاورزی و کاشت گیاهان دارویی مستلزم نگاه ویژه و حمایتی دولت و اراده افراد برای ایجاد اشتغال است.

کاشت گیاهان دارویی در مناطق گرمسیری استان کهگیلویه و بویراحمد سرعت امیدوار کننده‌ترین نسبت به سایر مناطق سرد سیری داشته‌است، شهرستان کهگیلویه را می‌توان از مناطق پیشرو در کشت گیاهان دارویی معرفی کرد.

حکمت اللّه نریمانی سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان کهگیلویه با اشاره به اهمیت کشت گیاهان دارویی در شهرستان اظهار داشت: با توجه به حاصلخیز بودن خاک و پتانسیل‌های بالای کشاورزی در شهرستان، کشت گیاهان دارویی از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد، که نیاز است کشاورزان به کشت این محصولات توجه کنند.

10 تا 25 درصد از اراضی غیر کشاورزی قم به فضای سبز اختصاص پیدا می‌کند45 هزار هکتار از اراضی ملی تبدیل به شهرک‌ کشاورزی می‌شودسردار محمد: قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) برای ورود به حوزه معادن و کشاورزی استان کرمان آمادگی دارد

وی افزود: برای نخستین بار در شهرستان کهگیلویه کشت گیاه دارویی سیاه دانه به صورت تحقیقی ترویجی انجام شده که در این خصوص یک هکتار زیر کشت این گیاه رفته‌است.

نریمانی خاطرنشان کرد: کشت و برداشت سیاه دانه به صورت کاملا مکانیزه و بوسیله ماشین آلات کشاورزی کلزا و یونجه انجام می‌شود.

وی در ادامه گفت: برداشت این محصول 6 ماه آینده انجام می‌گیرد، که پیش‌بینی می‌شود از هر هکتار بین 800 کیلوگرم تا یک تن محصول برداشت شود.

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان کهگیلویه از کشاورزان خواست تا به کشت محصولات پر بازده و کم آب‌بر روی بیاورند، تا علاوه بر افزایش درآمد موجب رونق کشاورزی و تنوع کشت محصولات شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیاهدانه، دانه‌ای روغنی است که علاوه بر هزینه پایین کشت، پر محصول است، که از دانه و روغن این گیاه در مصارف دارویی استفاده می‌شود، و همچنین کنجاله سیاه دانه با داشتن پروتئین و فیبر خام به عنوان مکمل غذایی برای انسان و دام استفاده می‌شود.

انتهای پیام/541/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشاورزی کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد کشت گیاهان دارویی شهرستان کهگیلویه جهاد کشاورزی سیاه دانه کشت گیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۶۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند

به گزارش خبرنگار مهر، سعید جاوید بخت پیش از ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: کهگیلویه و بویراحمد سرانه نخست جنگل در کشور را دارد و ۸۷ درصد مساحت استان در عرصه‌های ملی است.

وی با بیان اینکه دوهزار و ۱۰۰ گونه گیاهی و ۴۵۰ گونه گیاه دارویی در استان رشد می‌کنند، گفت: ریشه کنی و برداشت بی رویه سبب شده که گیاهانی همچون، «بن سرخ»، «بیلهر»، «تره»، «جاشیر» خوراکی، «کرفس» کوهی، «آنغوزه» و «باریجه» در خطر انقراض قرار بگیرند.

جاوید بخت تصریح کرد: جریمه ریشه کنی هر بوته بر اساس قانون یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال است اما همچنان ریشه کنی گیاهان در استان ادامه دارد.

وی افزود: مسدود کردن جاده‌های فرعی منتهی به مراتع، فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌های جمعی و سازماندهی نیروها به سمت مناطق بحرانی که خطر تخریب گیاهان مرتعی دارند از مهمترین اقدامات انجام شده برای جلوگیری از ریشه کنی گیاهان کوهی و در حال انقراض استان است.

مدیرکل منابع طبیعی استان با بیان اینکه در سال گذشته ۶۵ هزار بوته کرفس در منطقه دیمشوک با مشارکت شهروندان طبیعت دوست در عرصه‌های منابع طبیعی کشت شد، گفت: استفاده از ظرفیت مرتع‌داران دارای پروانه به صورت بهینه از منطقه «گُرگو»، «دلی گردو» و «میان تنگان» و همچنین برخورد قانونی لازم برای عبرت آموزی دیگران از اقدامات انجام شده در راستای کاهش بوته کنی هستند.

جاوید بخت تصریح کرد: فرهنگ سازی اساسی و اصولی مرتبط با بقای منابع طبیعی برای آیندگان، آموزش مردم و جوامع محلی درباره زمان و میزان بهره‌برداری از گیاهان مرتعی و اطلاع رسانی عواقب قانونی و میزان جرایم ریشه‌کنی گیاهان مراتع، می‌تواند به کاهش بوته کنی در استان و جلوگیری از انقراض گونه‌های گیاهی کمک کند.

کد خبر 6094110

دیگر خبرها

  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • پلمب ۱۰ داروخانه گیاه پزشکی متخلف در داراب
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی بویراحمد
  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود