Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@23:37:45 GMT

هند به دنبال از سرگیری واردات نفت از ایران

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۸۸۱۵۸

هند به دنبال از سرگیری واردات نفت از ایران

به گزارش نشریه "بیزینس استاندارد"، «دارمندرا پرادان» روز چهارشنبه گفت: هند می‌خواهد پس از آغاز به کار بایدن، منابع نفتی خود را تنوع بخشیده و واردات این محصول را از کشورهایی چون ایران و ونزوئلا از سر بگیرد.

وی افزود: به عنوان خریدار، هند علاقه‌مند است گزینه‌های بیشتری برای خرید محصول مورد نیاز و مقاصد بیشتری برای خرید نفت در سبد خود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش "ساندی گاردین"، ایران همیشه یک صادر کننده قابل اعتماد نفت برای هند بوده و برای تامین نیاز انرژی دهلی‌نو به این کشور کمک کرده است.

پیش از این هند در میان بزرگ‌ترین مشتریان نفتی ایران قرار داشت به گونه‌ای که این کشور در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۱۸ حدود ۲۳.۵ میلیون تن نفت خام از ایران وارد کرد. با تخفیف‌های آمریکا به هند و هشت کشور دیگر برای واردات نفت از ایران، دهلی‌نو توانست واردات نفت خود را از ایران افزایش دهد. در این سال‌ها ارزش واردات نفت هند حدود ۱۱۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار بود.

سفیر هند در تهران در مرداد ماه سال جاری در مصاحبه اختصاصی با ایرنا گفته بود: بخش عمده‌ای از روابط تجاری ایران و هند، وابسته به بخش انرژی است. رایزنی‌های زیادی در مورد خرید نفت ایران از سوی مسئولان عالی دو کشور انجام شده است.    

گدام درمندرا افزوده است: استراتژی بلند مدت ما، خرید نفت ایران است زیرا پالایشگاه‌های بزرگی در هند هستند که متناسب با کیفیت نفت ایران ساخته شده‌اند و عدم خرید نفت از تهران، ضررهایی را به این پالایشگاه‌ها وارد کرده است.

وی ادامه داده است: ایران شریک قابل اتکای ماست و می‌خواهیم روابط خود را حفظ کنیم و خرید نفت از تهران را از سربگیریم و این موضع ماست.

فشار آمریکا برای توقف واردات نفت هند از ایران

به گزارش "رویترز"، وابستگی هند به نفت ایران یک عامل مهم در مقابله با تحریم‌های آمریکا علیه ایران در نظر گرفته می‌شد. با فشارهای آمریکا، هند در زمانی که با رکود اقتصادی شدید و همچنین کاهش درآمد مواجه شده بود، مجبور شد واردات نفت خود را از ایران متوقف کند.

اینکه هند با این کار، استقلال سیاسی خود را تحت تاثیر قرار داده خود سوالی دیگر است. اما با پایان تخفیف‌های نفتی ایران از سوی آمریکا، هند ترجیح داد واردات نفت خود از تهران را متوقف کند.

پس از آن آمریکا نقش خود را در بازار نفتی هند گسترده‌تر کرد. هند و آمریکا یک توافق راهبردی انرژی با یکدیگر امضا کردند. از این توافق به عنوان یک قدم مهم برای همکاری گسترده‌تر و عمیق‌تر هند و آمریکا در زمینه انرژی و همچنین سایر زمینه‌های دوجانبه یاد می‌شود.

با این حال شیوع ویروس کرونا و همه‌گیر شدن آن بر تصمیمات راهبردی کشورهای مختلف تاثیر فراوانی گذاشته است. هند که پیش از این با رشد اقتصادی هفت درصدی مواجه بوده است، اکنون رشد اقتصادی یک و حتی صفر درصد را تجربه می‌کند. چند ماه قرنطینه سراسری در این کشور به شدت بر رکود اقتصادی آن تاثیر گذاشت.

در این دوره سطح تقاضا برای انرژی و سوخت در هند به شکل بی‌سابقه‌ای کاهش یافت زیرا اکثر کارخانه‌ها و مراکز تولید تعطیل شده بودند. کاهش تقاضا برای سوخت باعث ضرر گسترده به پالایشگاه‌های نفتی هند شد. با حرکت دوباره چرخ اقتصادی هند و احیای مصرف سوخت و انرژی در این کشور، حالا پالایشگاه‌ها برای جبران خسارت‌های خود قیمت سوخت در این کشور را به شدت افزایش داده‌اند.

بر اساس دستور دولت هند، پالایشگاه‌های هند به صورت روزانه و با توجه به بازارهای جهانی می‌توانند قیمت سوخت را در این کشور کاهش یا افزایش دهند.

به گزارش نشریه "اکونومیک تایمز" قیمت بنزین در برخی از شهرهای هند به ۹۰ روپیه (حدود ۱.۲۲ دلار) رسیده است که این افزایش اعتراضاتی را به دنبال داشته است.

در این شرایط، طبیعی است که هند به دنبال دریافت نفتی ارزان از کشورهایی چون ایران باشد.

نشریه "پرینت" اعلام کرده است که در واقع، هر یک دلار افزایش قیمت نفت به افزایش ۱.۵ میلیارد دلاری در هزینه واردات این محصول و در نتیجه گسترش کسری تجاری در زمانی که دهلی‌نو با یک کسری ۱۰ میلیارد دلاری مواجه است منجر خواهد شد.

شرایط خوب ایران برای فروش نفت به هند

ایران برای فروش نفت خود شرایط خوب و رقابتی از جمله پرداخت با تاخیر و حمل و نقل مجانی به هند ارائه می‌داد. این شرایط شامل ۶۰ تا ۹۰ روز مهلت پرداخت یا ۲۰ درصد تخفیف در حمل و نقل است.

همچنین، هنگامی که تحریم‌های تحت رهبری غرب، شرکت‌های بیمه را مجبور کرد تا با ارائه پوشش برای حمل و نقل نفت ایران مخالفت کنند،  ایران بیمه کامل محموله‌های نفتی خود را بر عهده گرفت.

بنابراین از سرگیری واردات نفت از ایران در شرایطی که هند به صرفه جویی در هزینه‌های واردات انرژی نیاز دارد، تصمیمی عاقلانه خواهد بود.

برچسب‌ها هند نفت ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هند نفت ایران هند نفت ایران اخبار کنکور پالایشگاه ها واردات نفت نفت ایران خرید نفت نفت خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۸۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟

گروه اقتصاد و درآمد: واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی در ارزش به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید.

به گزارش جماران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

روابط عمومی گمرک ایران با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: ۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق این ۵ کشور انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

این گزارش می‌افزاید: تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است.

تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند.

سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

دیگر خبرها

  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک + اسامی
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک / یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو! + اسامی
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • واردات گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران
  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور