Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@18:13:26 GMT

رشد اقتصادی تابستان به 0.2 درصد رسید

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۹۰۷۹۰

رشد اقتصادی تابستان به 0.2 درصد رسید

مرکز آمار نرخ رشد اقتصادی کشور برای تابستان امسال را منتشر کرد. طبق این گزارش، در شش‌ماهه نخست سال ۱۳۹۹ رشته فعالیت‌های گروه کشاورزی 1.7، گروه صنایع و معادن منفی 0.7 و گروه خدمات منفی 3.5 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل، رشد داشته است. همچنین در تابستان ۹۹ رشد محصول ناخالص داخلی (رشد اقتصادی) با نفت به 0.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 درصد و بدون نفت به منفی 0.2 درصد رسید.

به گزارش برنا؛ محصول ناخالص داخلی به قیمت ثابت سال ۱۳۹۰ در شش‌ماهه نخست سال ۱۳۹۹ به رقم ۳۴۴۳ هزار میلیارد ریال با نفت و ۳۰۰۰ هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است، درحالی‌که رقم مذکور در مدت مشابه سال قبل با نفت ۳۵۱۰ هزار میلیارد ریال و بدون نفت ۳۰۳۹ هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد منفی 1.9 درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و منفی 1.3 درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در شش‌ماهه نخست سال ۱۳۹۹ دارد.

نتایج مذکور حاکی از آن است که در شش‌ماهه نخست سال ۱۳۹۹ رشته فعالیت‌های گروه کشاورزی 1.7، گروه صنایع و معادن منفی 0.7 و گروه خدمات منفی 3.5 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل، رشد داشته است.

 

*سه‌ماهه قبلی چه خبر بود؟

طبق گزارش مرکز آمار، رشد اقتصادی سه ماه اول سال با نفت منفی 3.5 درصد و بدون نفت منفی 1.7 درصد بوده است. در حالی رشد اقتصادی در فصل بهار این ارقام را نشان می‌داد که بانک مرکزی رشد اقتصادی بدون نفت در سال ۹۸ را معادل مثبت 1.1 درصد عنوان کرده بود، این در حالی بود که مرکز آمار رشد اقتصادی در همین مدت‌زمان را منفی 0.6 درصد گفته بود. حالا هم شاید مانند آمار قبلی، چند روز آینده که بانک مرکزی هم به‌نوبه خود آمار رشد اقتصادی سه ماه اول سال را منتشر کرد، رشد اقتصادی این سازمان رقم‌های مثبت را نشان دهد.

بر اساس نتایج حساب‌های ملی فصلی مرکز آمار ایران، محصول ناخالص داخلی (GDP) به قیمت ثابت سال 1390 در سه‌ماهه اول سال 1399 به رقم 1656 هزار میلیارد ریال با نفت و 1445 هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است، درحالی‌که این رقم در فصل مشابه سال قبل با نفت 1716 هزار میلیارد ریال و بدون نفت 1471 هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد منفی 3.5 درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و منفی 1.7 درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در فصل بهار سال 1399 دارد.

نتایج محاسبات حاکی از آن بود که در سه ماه اول سال، رشته فعالیت‌های گروه کشاورزی 0.1 درصد (شامل زیر بخش‌های زراعت و باغداری، دامداری، جنگلداری و ماهیگیری)، گروه صنایع و معادن منفی 4.4 (شامل: استخراج نفت خام و گاز طبیعی منفی 14.3، سایر معادن 0.9، صنعت منفی 0.4، انرژی 4.9 و ساختمان منفی 2 درصد) و فعالیت‌های گروه خدمات منفی 3.5 درصد (شامل زیر بخش‌های عمده و خرده‌فروشی، فعالیت‌های خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا، حمل‌ونقل، انبارداری، پست، اطلاعات و ارتباطات، فعالیت‌های مالی و بیمه، مستغلات، کرایه و خدمات کسب‌وکار و دامپزشکی، اداره امور عمومی و خدمات شهری، آموزش، فعالیت‌های مربوط به‌سلامت انسان و مددکاری اجتماعی و سایر خدمات عمومی، اجتماعی، شخصی و خانگی) نسبت به فصل بهار 1398 رشد داشته است.

*سال گذشته رشد اقتصادی چقدر بود؟

آمار رشد اقتصادی سال 98 که منتشر شد، اختلاف زیادی میان رشد اقتصادی مرکز آمار و بانک مرکزی وجود داشت. مرکز آمار اعلام کرده بود که بر اساس نتایج حساب‌های ملی فصلی این مرکز بر مبنای سال پایه ۱۳۹۰، نرخ رشد محصول ناخالص داخلی (به قیمت بازار) در سال ۱۳۹۸، بدون نفت منفی 0.6 درصد و با نفت منفی ۷ درصد بوده است. این اطلاعات نشان می‌داد که رشته فعالیت‌های گروه کشاورزی ۳ درصد، گروه صنایع و معادن (شامل: استخراج نفت خام و گاز طبیعی، سایر معادن، صنعت، انرژی و ساختمان) منفی 14.7 و فعالیت‌های گروه خدمات منفی 0.3 درصد رشد داشته است.

اما بعدازآن، رئیس‌کل بانک مرکزی در یادداشت اینستاگرامی خود به ارائه توضیحاتی در خصوص رشد اقتصادی کشور در سال 1398 پرداخت و گفت رشد اقتصادی بدون نفت در سال 1398 مثبت شد. او نوشت: «همان‌گونه که قبلاً، بانک مرکزی پیش‌بینی کرده بود، گزارش تحولات اقتصادی بخش واقعی اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۸، بیانگر مثبت شدن رشد اقتصاد بدون نفت کشور، در سال گذشته است. بر اساس گزارش حوزه معاونت اقتصادی بانک، رشد اقتصادی بدون نفت در سال ۹۸، معادل مثبت 1.1 درصد است که بر مبنای بخش‌های فعالیت، کشاورزی مثبت 8.8 درصد، گروه صنعت و معدن مثبت 2.3 درصد و خدمات عمدتاً به خاطرتأثیرشیوع کرونا در فصل آخر سال منفی 0.2 درصد بوده است. به علت کاهش درآمد نفت، رشد این بخش منفی 38.7 درصد بود که درنتیجه آن، رشد اقتصادی با نفت، به منفی 6.5 درصد رسید این گزارش، با در نظر گرفتن آمار عملکرد مناسب بخش کشاورزی و روند مثبت رشد بخش صنعت در نیمه دوم سال (مثبت 6.7 درصد در فصل سوم و مثبت 10.7 درصد در فصل چهارم) مؤید رونق تولید در سال ۹۸ و نویدبخش جهش تولید در سال ۹۹ است.» بعد هم دیگر مسئولان دیگر اعتنایی به آمار مرکز آمار نکردند و در سخنرانی‌هایشان مدام به آمار بانک مرکزی که رشد اقتصادی را مثبت نشان می‌داد، استناد می‌کردند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رشد اقتصادی صنایع و معادن مرکز آمار محصول ناخالص داخلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۰۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست

استاندار کردستان با اشاره به نقش کلیدی مردم در رفع مشکلات اقتصادی گفت: رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست، لذا در کنار جهش تولید، موضوع مشارکت مردم بسیار مهم است و باید در این حوزه برنامه‌ریزی جدی داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان، اسماعیل زارعی‌کوشا امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در اولین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در سنندج اظهار کرد: جهش تولید با استفاده از ظرفیت و مشارکت مردمی تکلیفی است که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سال‌جاری از مسئولان مطالبه کرده‌اند که باید با برنامه‌ریزی مناسب در راستای تحقق و عملیاتی کردن این مطالبه و جهش در حوزه‌های مختلف گام برداریم.

استاندار کردستان با بیان اینکه این جهش تنها مربوط به محصولات نیست، افزود: تولید شامل انواع خدماتی است که توسط بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف ارائه می‌شود.

استاندار کردستان اضافه کرد: این جهش باید در انواع خدماتی که به مردم صورت می‌گیرد هم به لحاظ کیفی و هم کمی از سوی دستگاه‌ها انجام گیرد.

زارعی‌کوشا با بیان اینکه ارتقای کیفیت خدمت‌رسانی و تولید باید با یک برنامه‌ریزی منسجم و دقیق محقق شود، ادامه داد: برای مثال متولیان امر باید برای کیفیت کشت در اراضی برنامه‌ریزی کنند و در این راستا اقدامات و تسهیل‌گری‌های لازم انجام شود.

وی اضافه کرد: باید عملکردها بر اساس شاخص عددی مشخص شود، مثلاً اگر در مراکز بهداشتی روستایی خدماتی به مردم ارائه شده هدف‌گذاری و برنامه دانشگاه علوم پزشکی برای ارتقای این خدمات بر اساس شاخص عددی در سال جاری چیست و اداره کل آموزش و پرورش باید بگوید در شاخص‌های پیشرفت از جمله قبولی کنکور، رتبه‌های برتر، توفیقات علمی و… به چه عددی در سال‌جاری می‌رسد.

استاندار کردستان تصریح کرد: دستگاه‌های اجرایی استان باید این برنامه‌ها را بر اساس شاخص‌های قابل سنجش اعلام و عملکرد خود در جلسات شورا را ارائه کنند.

زارعی‌کوشا با بیان اینکه بدون مشارکت مردم در حوزه اقتصاد و رفع مشکلات اتفاقی نمی‌افتد، گفت: در کنار جهش تولید موضوع مشارکت مردم بسیار مهم است و باید در این حوزه برنامه‌ریزی جدی داشته باشیم.

وی اضافه کرد: ظرفیت‌شناسی، ظرفیت‌سنجی، خلاقیت و ابتکار برای مشارکت دادن مردم در برنامه‌های مختلف در امر تولید ضروری است و باید مورد توجه فرمانداران و بخشداران قرار گیرد.

استاندار کردستان با بیان اینکه مسئولان باید زمینه را برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال فراهم کند، خاطرنشان کرد: جامعه دانشگاهی و جوانان متخصص در هر حوزه باید دسترسی لازم را به برنامه‌هایی که دستگاه‌های دولتی ارائه می‌کنند داشته باشند تا در مورد آن نظر دهند.

کد خبر 748496

دیگر خبرها

  • سالی خاص در تاریخ زمین؛ این کوه باعث شد تابستان از تقویم حذف شود +تصویر
  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود
  • نگاه متفاوت کارشناس اقتصادی بعد از حمله موشکی سپاه: معادلات تغییر کرد | فیلم
  • رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد ؟
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد؟
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد