Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر آموزش و پرورش در پیامی به مناسبت روز جهانی معلولین گفت که مناسب‌سازی شبکه شاد برای ارائه خدمات به دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه جز اولویت‌های آموزش و پرورش است.

خبرگزاری میزان-  محسن حاجی میرزایی در پیامی به مناسبت روز جهانی معلولین گفت: در آموزش و پرورش وظیفه داریم شرایط را به‌گونه‌ای فراهم کنیم تا این افراد به راحتی بتوانند از حقوق خودشان برخوردار شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقق این امر، مستلزم نگاه منعطف به کودکان و دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه و توجه به تفاوت‌های فردی آنان است.

وی تاکید کرد: هدف اصلی آموزش و پرورش استثنایی، در بحران کرونا، پوشش حداکثری دانش‎آموزان و استمرار فعالیت‎های آموزشی، پرورشی و توانبخشی با استفاده حداکثری از فناوری‎های نوین و قابلیت‎های فضای مجازی است. تا آثار منفی شیوع این بیماری بر دانش‎آموزان بانیاز‌های ویژه را به حداقل رساند. بر همین اساس مناسب‌سازی شبکه شاد برای ارائه خدمات و سرویس به دانش آموزان با نیاز‌های ویژه جزء اولویت‌های این وزارت قرار گرفته است. متن پیام وزیر آموزش آموزش و پرورش به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

إِنَّ أَکرَمَکُم عِندَ اللَّهِ أَتقیکُم

به راستی که گرامی‌ترین شما نزد خدا پرهیزکارترین شماست. (سوره حجرات آیه ۱۳)

یادگیری مهم‌ترین و راهبردی‌ترین امکانی است که به افراد مجال بروز و ظهور و شکل دادن به زندگی خود را می‌دهد تا هویت و شخصیت خود را بسازند و در زندگی اجتماعی از حاشیه‌نشینی، استیصال و انزوا بیرون بیایند؛ روی پای خود بایستند و به یک شهروند مؤثر در جامعه تبدیل شوند. فرصت یادگیری حق مسلم انسان‌ها است. اساس بی‌عدالتی‌های اجتماعی ریشه در توزیع نابرابر فرصت‌های آموزشی دارد؛ بنابراین نابرابری در این سطح به نابرابری در سطوح دیگر ازجمله؛ قدرت و ثروت منجر می‌شود. فرصت آموختن از مهم‌ترین حقوق مردم است و برای کسانی که این محرومیت را دارند یا نیاز‌های متفاوتی دارند، این نیاز جدی‌تر و اولویت بیشتری دارد. از آن جا که همه معلولیت‎ها نمایان نیستند و آثار همه معلولیت‎ها نیز قابل مشاهده نیست، تدوین سازوکار‌های کافی برای پاسخگویی کامل به نیاز‌های افراد دارای معلولیت (چه معلولیت‎های آشکار و چه پنهان)، بسیار ضروری است. بر همین اساس در آموزش و پرورش وظیفه داریم شرایط را به‌گونه‌ای فراهم کنیم تا این افراد به راحتی بتوانند از حقوق خودشان برخوردار شوند. تحقق این امر، مستلزم نگاه منعطف به کودکان و دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه و توجه به تفاوت‌های فردی آنان است.

از سویی دیگر شرایط کنونی و شیوع بیماری کرونا، بر زندگی و سلامت افراد دارای معلولیت در سراسر جهان تأثیر زیادی گذاشته است. با در نظر گرفتن این موضوع که‎بسیاری از افراد دارای معلولیت، شرایط زمینه‌ای خاصی دارند و آسیب‎پذیرترند، بیش از سایرین نیاز‌های بهداشتی دارند؛ بنابراین برای دستیابی به بالاترین استاندارد بهداشتی، از بین بردن موانع دسترسی معلولان به مراکز بهداشتی – درمانی، کاهش هزینه‎های آن و تأمین نیاز‌ها و تجهیزات بهداشتی آنان ضرورتی جدی است و هدف اصلی آموزش و پرورش استثنایی، در بحران کرونا، پوشش حداکثری دانش‎آموزان و استمرار فعالیت‎های آموزشی، پرورشی و توانبخشی با استفاده حداکثری از فناوری‎های نوین و قابلیت‎های فضای مجازی است. تا آثار منفی شیوع این بیماری بر دانش‎آموزان بانیاز‌های ویژه را به حداقل رساند. بر همین اساس مناسب‌سازی شبکه شاد برای ارائه خدمات و سرویس به دانش آموزان با نیاز‌های ویژه جزء اولویت‌های این وزارت قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: قبولی ۳۱۱ دانش آموز استثنایی در کنکور سراسری

در سازمان آموزش و پرورش استثنایی؛ بسته‌های تحولی در نظر گرفته شده جهت گیری‌های روشنی به سمت هدف‌های روشن و مشخص دارد و سعی شده است با تدوین بسته‎های تحولی تحقق پذیر، مشارکت‎پذیر، مبتنی بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، از حیث کیفی توسعه آموزش‎های دیجیتالی و الکترونیکی، آموزش‎های مهارتی چندگانه، گسترش و توسعه نهضت زبان اشاره و خط بریل، مداخلات بهنگام، توسعه مشارکت‎ها، توسعه مدارس انطباقی، توسعه آموزش‎های فنی و حرفه‎ای، توسعه مراکز آموزشی و توان‎بخشی مشکلات ویژه یادگیری و مراکز مشاوره و راهنمایی خانواده دانش‎آموزان بانیاز‌های ویژه و افزایش سطح پوشش تحصیلی به ویژه در پیش دبستان، اقدامات مؤثری را اجرا و تحولات خوبی برای دانش‎آموزان با نیاز‌های ویژه ایجاد نماید.

دستیابی به اهداف والای تعلیم و تربیت افراد با نیاز ویژه، مستلزم برنامه‎ریزی دقیق و اجرای مناسب است و این امر با اهتمام و همیاری تمامی مسوولان، نهاد‌ها و انجمن‌های غیردولتی امکان پذیر خواهد شد. در این راستا حمایت، مشارکت و سخاوت خیرین ارجمند نیز یاریگر جسم و روح این عزیزان است، تا با مشارکت در "نهضت توان‎افزایی" و استاندارد سازی فضا، تجهیزات آموزشی و توانبخشی، کتب درسی، والدین و آموزش، شرایط تعلیم و تربیت تطابق سازی شده برای رشد همه جانبه دانش‎آموزان را ایجاد کنیم و بیش از پیش بتوانیم، زمینه‌های توانمندسازی و ارتقای مشارکت افراد دارای معلولیت، را رقم بزنیم و استعداد‌های این عزیزان را شناسایی و پرورش دهیم. "روز جهانی معلولین" فرصتی برای بازشناختن توانمندی‌های چشمگیر این عزیزان است که در پرتو همت‌های بلند و عزمی استوار به آن دست یافته‌اند.

اینجانب ضمن گرامی داشت این روز، از زحمات بی شائبه اولیای گرانقدر دانش‎آموزان، حامیان و خیرین سخاوتمند، مسئولان و خادمین، معلمان، مربیان صبور و دلسوز، کارکنان پرتلاش، خلاق و ایثارگر حوزه آموزش و پرورش استثنایی که در پیشبرد اهداف آموزشی، پرورشی و توانبخشی کودکان و دانش‌آموزان با نیاز ویژه، متعهدانه و دلسوزانه گام برمی‌دارند، سپاسگزاری می‌نمایم و از پروردگار متعال سعادت و بهروزی را برای آنان خواستارم.

امید است در سایه نظام جمهوری اسلامی که به تأکیدات دین مبین اسلام و بزرگان دین، گام‌های ارزنده‌ای در جنبه‎های تدوین قوانین، حمایت‌های حقوقی و اقدامات عملی برای این عزیزان برداشته و در راه استقلال و توانمندسازی آنان تلاش‌های زیادی نموده است، با اندیشه‎های نو و افزایش مسئولیت پذیری اجتماعی، ترکیب ظرفیت‎ها، تقسیم کار و انجام فعالیت‎های مکمل، در جهت رشد کمی و کیفی آموزش و پرورش و خدمت به این عزیزان گام‎های مؤثری برداشته شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: آموزش و پرورش معلولان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آموزش و پرورش معلولان دانش آموزان با نیاز های ویژه آموزش و پرورش استثنایی افراد دارای معلولیت آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۲۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی، با بیان اینکه در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید گفت: بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز هم می‌گوییم معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد نیست.

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 

وی با بیان اینکه در هجده سالی که بعد از قانون احیا می‌گذرد تقریبا یک بار جذب مربی پرورشی داشتیم ادامه داد: سایر جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ ـ۸۰۰ نفر بوده، امروز تقریبا ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.

مربیان پرورشی از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اکثر فضا‌های پرورشی متروکه شده بودند گفت: تقریبا ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم. در بحث محتوا نیز حوزه پرورشی نه به صورت صد درصد، اما در بسیاری مواقع به حوزه‌ای کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده است، مربیان پرورشی در مدارس از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند بنابراین در عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا که سه ضلع اصلی کار تربیتی هستند مشکل و کمبود داریم و تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم.

پورثانی با بیان اینکه ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده بودند دستگاه آموزش و پرورش با بقیه دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، بقیه دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند ولی وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب همچنین فرموده بودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد ادامه داد: ما نه فقط گروه‌های مردمی بلکه از نهاد‌های انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت دارند، استقبال می‌کنیم. 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار گرفت.

پورثانی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانش‌آموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می‌گوید که کل جریان آموزش و پرورش برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است. کسانی که سند را نوشته بودند پیشنهاد داده بودند که وزارت آموزش و پرورش به وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر نام یابد. در تمامی صفحات مبانی سند تحول یک کلمه به نام آموزش و پرورش پیدا نمی‌کنید و فقط یک کلمه به نام تربیت وجود دارد.

سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد، اما عمق کمی دارد

وی با بیان اینکه در هر استان و هر منطقه‌ای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام می‌شود افزود: در ۷۲۰ منطقه کشور، هر منطقه یک معاون پرورشی داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد، اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش طرح نماد را با جدیت بیشتری دنبال کند
  • هویت‌سازی جز اولویت‌های آموزش و پرورش برای آینده دانش‌آموزان است
  • ۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • تجلیل از معلمان ماندگار ‌زنجان/ حال خوش معلمان ۸۰ ساله+‌فیلم
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد