Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- براساس اعلام بهزیستی گلستان، این استان در برخی از معلولیت‌ها از جمله جسمی و حرکتی، ذهنی، شنوایی و بینایی عمدتا بین استان‌های دوم تا ششم کشور قرار دارد و متولیان باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند تا نرخ این معلولیت‌ها کاهش پیدا کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، طبق آمار سازمان جهانی بهداشت حدود 10 تا 15 درصد جمعیت هر کشوری دارای معلولیت‌های مادرزادی و اکتسابی هستند؛ هرچند این عدد در کشورهای مختلف متناسب با اقدامات پیشگیرانه‌ای که انجام می‌دهند می‌تواند متفاوت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران هم حدود یک میلیون و 500 هزار معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که افزون بر 49 هزار نفر از آنان، گلستانی هستند.

از بین کودکانی که در سال متولد می‌شوند 29 تا 35 هزار نفر آنان دارای معلولیت هستند که 30 درصد آنها ژنتیکی است و 70 درصد دیگر قابل شناسایی و حتی پیشگیری است.

متأسفانه طبق آمارهایی که مسئولان گلستان ارائه می‌دهند نرخ شیوع معلولیت در استان گلستان حدود دو برابر متوسط کشوری است و همین موضوع توجه به اقدامات پیشگیرانه و انجام مشاوره‌های ژنتیک، انجام آزمایش‌های غربالگری و غیره را لازم و ضروری کرده است.

براساس اعلام بهزیستی گلستان، این استان در برخی از معلولیت‌ها  از جمله جسمی و حرکتی، ذهنی، شنوایی و بینایی عمدتا بین استان‌های دوم تا ششم کشور قرار دارد و متولیان باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند تا نرخ این معلولیت‌ها کاهش پیدا کند.

سیدمهدی حسینی، مدیرکل بهزیستی استان گلستان در این باره اظهار داشت: برخی از معلولیت‌های به عوامل ژنتیکی از جمله ازدواج‌های فامیلی برمی‌گردد و بخشی هم ناشی از عواملی است که هنوز برای کارشناسان و متخصصان مشخص نشده است. بخش دیگری از معلولیت‌ها نیز به علت بروز حوادث و سوانح مختلف برای افراد رخ می‌دهد که در قالب معلولیت‌های اکتسابی تعریف می‌شود.

وی با اشاره به شیوع انواع معلولیت‌ها در استان گفت: حدود 40 درصد معلولان در استان جزو معلولان جسمی و حرکتی بوده، 20 درصد جزو معلولان ذهنی، 16 درصد بینایی، 14 درصد شنوایی و حدود 10 درصد هم اعصاب و روان هستند.

فعالیت 6 مرکز مشاوره ژنتیک در استان

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه باید برای پیشگیری و شناسایی زودهنگام معلولیت‌ها برنامه‌ریزی کرد، افزود: سالانه چند طرح غربالگری شنوایی داریم که سال گذشته از 34 هزار و 895 نوزاد متولد 277 مورد اختلال در شنوایی شناسایی شدند که مداخلاتی داشتیم و 64 نفر نیز منجر به کاشت حلزون شد و برای بقیه هم اقدامات دیگری مانند خرید سمعک انجام شده است. از ابتدای امسال هم 16 هزار و 699 نوزاد غربالگری شدند که منجر به مداخله در 70 مورد شد که برای 17 نوزاد کاشت حلزون انجام شده است.

وی با اشاره به اجرای طرح غربالگری بینایی هم گفت: این طرح شامل کودکان 3 تا 6 سال است که سال گذشته 275 مورد تنبلی چشم شناسایی شدند که آنان را به متخصصان ارجاع دادیم.

حسینی بر ضرورت انجام مشاوره‌های ژنتیک پیش از فرزندآوری تأکید کرد و اظهار داشت: حدود 30 درصد معلولیت‌ها ناشی از عوامل ژنتیکی است که می‌توان جلوی آن را گرفت. برای اینکار 6 مرکز مشاوره ژنتیک شامل 2 مرکز در گرگان، 2 مرکز در گنبدکاووس، یک مرکز در بندرترکمن و یک مرکز هم در آق قلا ایجاد شده است. سال گذشته با مداخلاتی که داشتیم 3 مورد ختم حاملگی اتفاق افتاد و امسال هم از 651 مورد مشاوره 2 مورد آن پایان حاملگی ختم شده است.

43درصد ساختمان‌های اداری استان البرز برای معلولان مناسب‌سازی شدعضو شبکه ملی معلولان کشور: مهم‌ترین خلاء معلولان عدم مناسب‌سازی معابر شهری و اماکن عمومی استساعت کاری معلولان در ادارات چهارمحال و بختیاری رعایت نمی‌شود

پرداخت تسهیلات به کارفرمایانی که معلولان را به‌کارگیری می‌کنند

اشتغال، موضوع دیگری بود که مدیرکل بهزیستی استان به آن اشاره کرد و گفت: از گذشته قانون 3 درصد سهمیه معلولان در استخدامی‌های بخش دولتی وجود داشت که اخیرا جدیت بیشتری برای اعمال آن ایجاد شده اما این کافی نیست و باید از طریق توانمندسازی مددجویان و پرداخت تسهیلات خود اشتغالی زمینه فعالیت‌های تولیدی و خدماتی آنان را فراهم کنیم.

وی بیان داشت: ضمن اینکه در بخش خدمات غیررسمی ادارای مانند نیروهای شرکتی و قراردادی هم می‌توان از ظرفیت معلولان که بسیار هم توانمند هستند، استفاده شود. علاوه براین ما انتظار داریم بخش خصوصی هم نگاه ویژه‌تری به مددجویان ما داشته باشد، ضمن اینکه به هر کارفرمایی که از معلولان در محیط کار خو استفاده کند، حمایت خواهیم کرد. برهمین اساس به این کارفرمایان 50 میلیون تومان تسهیلات داده می‌شود و دولت نیمی از حق بیمه این مددجویان را برای چند سال پرداخت می‌کند.

مناسب‌سازی را باید از بهزیستی شروع کنیم

مدیرکل بهزیستی استان درباره مشکلاتی که معلولان برای استفاده از خدمات شهری و در مراجعه به اماکن عمومی و دولتی دارند، گفت: مناسب‌سازی مبلمان شهری یکی از مطالبات ماست و مشکلاتی هم در این زمینه وجود دارد که البته در اداره کل بهزیستی استان هم دچار این مشکل هستیم و سعی کردیم مناسب‌سازی را ابتدا از اداره خودمان شروع کنیم.

وی افزود: این اتفاق کار یک سازمان یا دستگاه خاصی نیست، هرچند شهرداری‌ها به ویژه در گرگان اقدامات خوبی انجام داده‌اند اما نیاز است که همه ادارات و دستگاه‌ها برای رفاه حال معلولان پای کار باشند.

حسینی گفت: 5 نفر از معلولانی که در این موضوعات صاحب نظر هستند را به کمیته مناسب‌سازی استان معرفی کردیم تا در آنجا نظرات آنان در اقدامات و پروژه‌ها لحاظ شود. همه باید تلاش کنیم تا زندگی سالم و پویا برای معلولان ایجاد کنیم.

انتهای پیام/581/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدیرکل بهزیستی استان معلولیت ها مناسب سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۲۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماکودا ؛ پیشنهادی جذاب، لذیذ و خوشمزه

به گزارش همشهری آنلاین، ماکادو یکی از ساده و خوشمزه ترین کتلت‌های مراکشی است که با استفاده از مواد اولیه و مدت زمانی کمی تهیه می‌شود. این کتلت دارای طعمی تند است که می‌توان به عنوان شام و یا ناهار سرو کرد. این کتلت مناسب برای زمان‌هایی است که می‌خواهید غذایی متفاوت بچشید اما زمان و یا حوصله کافی را برای این کار ندارید. طرز تهیه ماکودا در این مطلب قرار دارد.

همانطور که می دانید کتلت‌ها انواع مختلفی دارد که کتلت به دلیل حاضر شدن سریع و داشتی طعمی لذیذ محبوب است. از انواع کتلت می‌توان به کتلت پنیری، کتلت ماش و یا حتی کتلت ایتالیایی اشاره کرد. کتلت ماکودا را می‌توان با انواع سبزی‌های معطر مانند جعفری و گشنیز به دلخواه تزئین کرد.

مواد لازم

تخم مرغ ۲ عدد

سیب مینی ۳ عدد

آرد ۱ پیمانه

سیر ۲ حبه

برگ گشنیز خرد شده ۱ مشت

نمک به مقدار لازم

فلفل سیاه به مقدار لازم

روغن به مقدار لازم

طرز تهیه ماکودا مراکشی لذیذ و خوش طعم

ابتدا برای تهیه ماکودا باید سیب زمینی‌ها را به خوبی بشویید و با پوست درون یک قابلمه مناسب آب پز کنید. پس از آب پز شدن سیب زمینی پوست آن را جدا نمایید و در کاسه‌ای رنده کنید. نمک و فلفل را به کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند.

تخم مرغ، برگ گشنیز خرد شده و سیر را به کاسه اضافه کرده و با دست ورز دهید تا به خوبی مواد کتلت مخلوط شوند. مقداری از مواد کتلت را بردارید و در دست به صورت گرد کنید و در مقداری آرد بغلتانید. سپس تابه‌ای مناسب را با مقداری روغن بر روی حرارت قرار دهید.

صبر کنید تا روغن داغ شود. پس از داغ شدن روغن کتلت‌های گرد خود را در تابه سراخ کنید. به دلخواه می‌توان شکل کتلت‌ها را با دست تغییر داد قبل از سرخ کردن. کتلت را برگردانید تا روی دیگر آن هم طلایی و سرخ شود. پس از سرخ شدن کتلت را بر روی دستمال حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافه گرفته شود. زمانی که تمامی کتلت‌ها سرخ شد، آن را در ظرف مناسب بچینید و به همراه انواع سس، گوجه و یا حتی خیار شور سرو کنید.

کد خبر 846949 منبع: ایرنا برچسب‌ها سیب زمینی آشپزی توصیه‌ها و آداب خبر مهم آشپزی - دستور پخت تغذیه سالم تغذیه

دیگر خبرها

  • اعطای تسهیلات 40 میلیاردی به کارفرمایان زنجانی در ازای به کارگیری معلولان + جزییات
  • کارفرمایان زنجانی در ازای به کارگیری معلولان تا ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات دریافت می کنند
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان
  • ماکودا ؛ پیشنهادی جذاب، لذیذ و خوشمزه
  • اعلام جزئیات جدید درباره واردات خودرو جانبازان؛ اول جانبازان بالای ۷۰ درصد، بعد جانبازان ۵۰ درصد
  • پیش‌بینی ردیف جداگانه بودجه برای قانون معلولان
  • ویژگی پل های جدید عابر پیاده تهران | این پل ها در کدام نقاط شهر نصب می شوند؟
  • شناسایی و رفع 132 تعدی به حریم راههای گلستان انجام شد
  • احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو
  • گلستان در قعر جدول تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا