Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@22:07:30 GMT

خطر جوندگان بیخ گوش محصولات کشاورزی

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۹۲۴۵۳

خطر جوندگان بیخ گوش محصولات کشاورزی

محمدی مدیر جهاد کشاورزی بیرجند در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، گفت: جوندگان مضر بویژه انواع موش‌ ها از آفات مهم و خطرناک کشاورزی هستند که به دلیل فراوانی جمعیت و گستردگی پراکندگی و پتانسیل زاد آوری بالا جزء آفات عمومی محسوب می‌ شوند و می‌ توانند سالیانه خسارت بسیار سنگینی به مزارع و باغات وارد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اینکه مبارزه با آن‌ ها نیازمند بسیج همگانی تمامی کشاورزان را دارد، افزود: از دلایلی افزایش جمعیت موش‌ها در سال زراعی اخیر تغییرات آب و هوایی، وجود پوشش گیاهی و کاهش یخبندان‌ های زمستانه، فراوانی مواد غذایی در دسترس موش‌ ها در انبار‌ها، افزایش سطح زیر کشت برخی از محصولات باغی و زراعی و همچنین کاهش دشمنان طبیعی مثل مار و پرندگان است.

بیشتر بخوانید

کشاورزان مراقب آفات زرشک باشند

محمدی اظهار کرد: گونه‌ های غالب جوندگان مضر شهرستان بیرجند شامل موش کور، موش ورامین، و تشی (سیخول) است.

مدیر جهاد کشاورزی بیرجند بیان کرد: روش‌ های مختلف مبارزه با موش‌ ها شامل روش‌ های مکانیکی (از قبیل تله گذاری، آبیاری و غرقاب، شخم زدن و حذف علف‌ های هرز و بقایای گیاهی، خراب کردن لانه‌ها با بیل) و روش‌های بیولوژیکی (استفاده از جانوران شکارچی و دشمنان طبیعی موشها) است.

او ادامه داد: بکارگیری تلفیقی از این روش‌ های فوق در مبارزه صحیح و مناسب و به موقع با جوندگان مضر سبب کنترل تراکم آن‌ ها در حدی خواهد شد که خسارتی به محصولات کشاورزی وارد نکنند.

محمدی گفت: کشاورزان می‌ توانند جهت اطلاع از جدید ترین روش‌ های مبارزه به کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان یا مرکز جهاد کشاورزی شاخنات و همچنین کلینیک‌های گیاه پزشکی سطح شهرستان مراجعه کنند.

انتهای پیام/ ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آفات عمومی مزارع و باغات جوندگان موذی جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۲۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تداخل ۲۱۹۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین عطایی در حاشیه نشست کمیسیون رفع تداخل اراضی استان قزوین اظهار کرد: دو هزار و ۱۹۷ هکتار از اراضی استان قزوین در قالب سه پلاک روز سه شنبه در کمیسیون جهاد کشاورزی رفع تداخل شد

وی افزود: در این کمیسیون پلاک‌های امیران در شهرستان قزوین و حصار نو و کبریت میان در شهرستان البرز پس از اتمام کار کارشناسی و اتخاذ آرا مراحل رفع تداخل آن‌ها به پایان رسید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قزوین اضافه کرد: از مجموع یک هزار و ۲۰۲ پلاک در استان قزوین ۱۹۰ پلاک مستثنیات بوده و یک هزار و ۱۲ پلاک مشمول رفع تداخل است که تاکنون کار کارشناسی ۹۲۱ پلاک به پایان رسیده است.

کد خبر 6099888

دیگر خبرها

  • اجرای مانور مبارزه با بیماری‌های لکه برگی غلات خصوصاً زنگ زرد در شهرستان میاندوآب 
  • اجرای مانور مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم در مزارع پلدشت 
  • توزیع 725 تن کود کشاورزی در ساری
  • رفع تداخل ۲۱۹۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • آمار واقعی مبنای مدیریت هوشمند بازار محصولات کشاورزی است
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع