Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@18:55:00 GMT

قم 4 درصد گوشت کشور را تولید می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۹۴۲۱۳

قم 4 درصد گوشت کشور را تولید می‌کند

مجری الگوی کشت سازمان جهاد کشاورزی قم با شاره به اینکه استان قم یک استان دام‌پرور است گفت: باوجوداینکه جمعیت استان قم کمتر از 1درصد کل کشور است حدود 4 درصد گوشت کشور در استان قم تولید می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  محمد حسین احمد پور در گفتگو با خبرنگار  قم فردا، اظهار کرد: در سه سال اخیر طرح پایلوت کشوری در قم اجرا شد که به عنوان طرح الگوی کشت که جزء مطالبات استان قم از کشور بود که این طرح الگوی کشت در برنامه توسعه ۵۰ اجرا نشد و به برنامه توسعه ششم انتقال پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی تصریح کرد: این برنامه جز برنامه‌های بسیار سخت بود به همین خاطر استان نتوانست این طرح را اجرا کند و پایلوت کشوری را پذیرفت تا این برنامه را انجام دهد استان‌های آذربایجان غربی، خراسان رضوی و قزوین مشخص شدند که این طرح‌ها  اجرا کنند اما به علت اینکه طرح یک طرح مشکلی بود فقط در استان قم به صورت پایلوت اجرا شد.

مجری الگوی کشت سازمان جهاد کشاورزی قم خاطرنشان کرد: طرح الگوی کشت اهداف مختلفی داشت از جمله بهره وری آب، افزایش درآمد کشاورزان و اشتغال‌زایی، از جمله اهداف دیگر این طرح حفظ محیط زیست و  همچنین این طرح با هدف تأمین و تولید علوفه داخل استان بود.

وی ادامه داد: استان قم یک استان دام‌پرور است و با وجود اینکه جمعیت استان قم کمتر از 1درصد کل کشور است حدود 4 درصد گوشت کشور در استان قم تولید می شود.

مجری الگوی کشت سازمان جهاد کشاورزی قم تصریح کرد: یکی از اهداف مهم ما تولید علوفه مورد نیاز استان است تا حداقل 50 درصد علوفه مورد نیاز را تولید کنیم  وقتی مسئله بهره وری آب میان به میان می آید یعنی عملکرد در عمل افزایش پیدا کند و مصرف آب در سطح کشاورزی کاهش پیدا کند این کار شروع شد و خوشبختانه توفیقاتی نیز حاصل شد و حدود 5 هزار و چهارصد هکتار زمین کشاورزی قم را زیر آبیاری تحت فشار و آبیاری های نوین بردیم.

احمدپور خاطرنشان کرد: استفاده از سایه بان در باغ های انار استان قم آغاز شده و احداث گلخانه ها را شتاب دادیم و تقریباً در این 3 سال اخیر چیزی در حدود 5 برابر گلخانه های که از سال 82 تا سال 96 داشتیم احداث شد استفاده از ارقام جدید و پربازده در گندم را استفاده کردیم که عملکردی نزدیک به 8 تا 11 تن در هکتار را برداشت گندم داشتیم.

وی تصریح کرد: در برخی از کشت هایی که کم آب بر بودند  مانند کشت گل محمدی در 420 هکتار توسعه دادیم، حذف گیاهان پر آب بر مانند یونجه را در دستور کار قرار دادیم و راهی جز حذف کشت یونجه را در قم پیدا نکردیم استفاده از ارقام جدید علوفه را به صورت آزمایشی شروع کردیم و در بخش دامپروری و مرغداری علوفه و دانه های جدید را جایگزین قبلی ها کردیم.

مجری الگوی کشت ها جهاد کشاورزی قم در پاسخ به این سؤال که آیا در این طرح اراضی بایر هم احیا شدند؟ گفت: یکی از اهداف طرح الگوی کشت در خصوص محیط زیست است اگر ما فقط می خواستیم به بخش صرفه جویی آب توجه کنیم باید تمام آبی که در اختیار داشتیم را در گلخانه ها به صورت لکه لکه استفاده کرده و گلخانه هایی را احداث می‌کردیم اما به خاطر محیط زیست ما این کار را انجام ندادیم و سطح زیر کشت را ثابت نگه داشتیم.

احمد پور ادامه داد: اراضی بایر را زیرکشت نبردیم زیرا در استان قم با کمبود شدید آب از نظر کیفی و کمی  روبرو هستیم کیفیت آب استان قم تقریباً رو به نزول است لذا اینکه بخواهیم سطح زیر کشت را افزایش دهیم امکان نداشت اما حفظ سطح زیر کشت و بالا بردن عملکرد جزء اهداف ما بود و 30 درصد در مصرف آب را با همان سطح زیر کشت صرفه جویی کردیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی قم طرح الگوی کشت استان قم سطح زیر کشت گلخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۴۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان هامان هاشمی گفت : سال ۱۴۰۳ با شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» آغاز شد، اما وجه تمایز این شعار با سال‌ های پیشین تاکید بر مشارکت مردمی در تولید و پیشبرد امور اقتصادی کشور است.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با بیان اینکه شعار سال ۱۴۰۳ همانند یک دهه گذشته حول محور اقتصادی نامگذاری شده است، اظهار داشت: پیام نامگذاری سال جهش تولید با مشارکت مردمی در سنوات گذشته در قانون اساسی بر مبنای اصل ۴۴ قانون اساسی درباره واگذاری کارها به بخش خصوصی رضایت کافی مقام معظم رهبری را جلب نکرده است که امسال قرار است این مهم با مشارکت مردمی محقق شود.

وی اضافه‌کرد: طبق قانون یکی از موضوعات مهم کوچک کردن دولت و کاهش هزینه های جاری دولت است که در نهایت باعث سرعت و چابکی بیشتر آن شود و بتواند به عنوان بالاترین رکن اجرایی کشور به عنوان کارهای نظارتی و ریل گذاری و تمرکز بر کارهای صحیح داشته باشد.

وی براین باور است که یکی از علل نامگذاری سال ۱۴۰۳ با شعار جهش تولید با مشارکت مردمی تلنگر مجددی به همه مدیران دولتی برای واگذاری موضوعات هم در حوزه تصمیم سازی در جایگاه مشورتی و هم در حوزه اجرایی با واگذاری اموری که قابلیت اجرا با بخش خصوصی دیده شده است، را دارد.

هاشمی تصریح کرد: با فرض اینکه برخی موضوعات امنیتی را کنار بگذارید، در سایر مباحث که ریشه اقتصادی دارند بخش خصوصی همیشه نقش آفرینی داشته و دارد و باعث شده که دولت علاوه بر کاهش هزینه ها به وظیفه اصلی خود یعنی نظارت بر اجرای امور توجه بیشتری داشته باشد.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران گفت: بنابراین با توجه به شرایط فعلی کشور، در سالهای گذشته شاهد این بودیم که بخش تاکیدی شعارهای سال مبنی بر موضوعات اقتصادی بوده که امسال جهش تولید علاوه بر کارآفرینی بیشتر، نقش آفرینی بیشتر کالاهای ایرانی در بازار داخلی و خارجی را در پی خواهد داشت حال این موضوع با پیوند مشارکت مردمی اتفاق میمون و مبارکی است که می تواند اتفاقات ارزنده ای را منجر شود.

وی اظهارداشت: این مهم بازمی گردد به اینکه مدیران ما چقدر سعی در اجرای صحیح تصمیم گیری ها داشته باشند که امیدواریم با تصمیم هایی که در بدنه دولت و لایه های پایین تر اجرا صورت می گیرد شاهد آن باشیم که بتوانیم اتفاقات بهتری را برای توسعه اقتصادی کشور رقم بزنیم.

هاشمی افزود: حال کمیسیون کشاورزی اتاق ایران آمادگی دارد، در کنار وزارت جهاد کشاورزی برای رفع موانع تولید، افزایش بودجه و رشد تولیدات کشاورزی داخلی واند نقش مشورتی خود را درکنار دولت داشته باشد.

دیگر خبرها

  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  • جوجه ریزی در مرغداری سیستان و بلوچستان ۱۷ درصد افزایش یافت
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • خراسان رضوی در تولید نان کامل در کشور پیشرو است
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • بانک‌ها باید ۱۵ درصد از منابع خود را در اختیار بخش کشاورزی قرار دهند
  • اجرای طرح تولید قراردادی با هدف خودکفایی گوشت قرمز
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است