Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-27@02:23:03 GMT

حمایت از بهره برداران زعفران در گچساران

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۹۴۲۲۱

حمایت از بهره برداران زعفران در گچساران

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت:در قالب طرح منظومه روستایی که از سوی این نهاد در حال اجراست برای حمایت از کشت زعفران در گچساران با مزرعه کشت صنعت مادر کشور تفاهم نامه منعقد شده است.

 

به گزارش پول نیوز، بهره برداران گچسارانی که پیش از این کشت و برداشت محصولات متنوعی را تجربه کرده اند این بار دست به تولید محصول گران قیمت زعفران زده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کشاورزان امیدوارند با توجه به اینکه محصول زعفران به دلیل سبک بودن هزینه زیادی برای حمل و نقل نیاز ندارد و پیاز این محصول یک بار کشت می شود و تا هفت سال قابل برداشت است، بتوانند با تولید زعفران درآمد خوبی کسب کنند.

آنان معتقدند تولید زعفران به عنوان یک محصول گرانقیمت که مصارف دارویی و خوراکی زیادی دارد برای آنان جذابیت فراوانی دارد.

کارشناسان حوزه کشاورزی، امکان کشت در مناطق خشک به دلیل نیاز به آب کم و فراهم بودن زمینه بهره وری در خاک های فقیر را از مزایای تولید زعفران مطرح می کنند.

زعفران به روش های مختلفی کشت می شود در کشت به صورت نوین ۱۰ کیلوگرم در هر هکتار و در کشت سنتی ۶ کیلوگرم پیاز این محصول در هر هکتار مزرعه کاشته می شود.

امسال حداقل قیمت خرید هر کیلوگرم گل زعفران توسط فعالان، تجار و صادرکنندگان یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، حداقل قیمت خرید هر کیلوگرم پوشال زعفران ۱۶۰ میلیون ریال و حداقل قیمت خرید هر کیلوگرم نگین ۲۰۰ میلیون ریال تعیین شده است.

میزان تولید زعفران در ایران

در سال ۱۳۹۷ سطح زیرکشت زعفران در ایران ۱۱۱ هزار هکتار با تولید ۳۸۰ تن بود که از این میزان ۲۸۱ تن به ارزش ۳۸۶ میلیون دلار صادر شد.

در سال ۱۳۹۸ سطح زیر کشت زعفران در کل کشور به ۱۲۰ هزار هکتار و تولید آن به حدود ۴۵۰ تن افزایش یافت که از این میزان۲۷۰ تن به ارزش ۲۶۲ میلیون دلار صادر شد.

حمایت از بهره برداران زعفران در گچساران

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت:در قالب طرح منظومه روستایی که از سوی این نهاد در حال اجراست برای حمایت از کشت زعفران در گچساران با مزرعه کشت صنعت مادر کشور تفاهم نامه منعقد شده است.

طرح توسعه پایدار منظومه روستایی با مشارکت بنیادمسکن انقلاب اسلامی، جهاد کشاورزی، صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد در گچساران از سال ۱۳۹۸ تاکنون در حال اجراست.

در این طرح روستاها براساس شرایط اقلیمی، موقعیت جغرافیایی و ظرفیت‌ها، به تفکیک منظومه‌هایی را تشکیل داده و هریک به قطب های فرهنگی، کشاورزی، صنعتی و اقتصادی تبدیل می شوند.

حسین جنتی اظهار داشت: بهره برداران متقاضی کشت محصول زعفران در گچساران با همکاری صندوق کارآفرینی کهگیلویه و بویراحمد تسهیلات بانکی ارزان قیمت دریافت می کنند.

وی تاکید کرد:خرید پیاز زعفران، آموزش و کمک برای بازاریابی از برنامه های حمایتی برای کشت زعفران در این شهرستان است.

وی عنوان کرد: ۲ هزار۵۰۰ کیلوگرم پیاز زعفران برای انجام کشت بین کشاورزان و بهره برداران متقاضی در گچساران در مهرماه امسال توزیع شد.

وی گفت: ۲۸متقاضی در ۱۴ روستای گچساران از جمله انجیرسیاه، دیل، آرو، چهاربیشه علیا و سفلی، مارین، امامزاده جعفر، پشکان، پاکوه، آبریگون و گناوه، آبچیرک، مظفرآباد اسلام آبام آباد زعفران کشت کردند.

جنتی ابراز داشت: روستای انجیر سیاه به عنوان روستای تک محصولی زعفران انتخاب شد و ۱۴ کشاورز در این منطقه به صورت آزمایشی اقدام به کشت زعفران کردند.

وی قیمت هر کیلوگرم پیاز زعفران را در بازار ۱۲۵ هزار ریال اعلام کرد و گفت: این در حالی است که بنیاد مسکن این مقدار را به نرخ ۵۵ هزار ریال به بهره برداران عرضه کرد.

جنتی گفت: به دلیل استقبال کشاورزان در سال آینده ۱۰ تن پیازچه زعفران بین کشاورزان این شهرستان توزیع می شود.

کارشناس جهاد کشاورزی گچساران گفت: برداشت زعفران برای نخستین بار در گچساران انجام گرفت.

علی حسن انصاری بیان کرد:در یک هکتار از زمین های زراعی این شهرستان زعفران در قالب طرح منظومه پایدار روستایی کشت شد.

وی تصریح کرد: امکان کشت زعفران در همه روستاهای چهار دهستان این شهرستان وجود دارد.

انصاری اظهار داشت: میزان تولید زعفران در هر هکتار به طور متوسط چهار کیلوگرم است.

وی افزود: میزان تولید زعفران در نخستین سال کشت ۲۰۰ گرم در هکتار است و در سال دوم ۲ کیلوگرم و میانگین برداشت در هر هکتار در ۴.۸ کیلوگرم است.

انصاری عنوان کرد: پیاز زعفران پس از کاشت تا هفت سال قابل برداشت است.

سالانه بیش از ۹۶ هزار تن انواع محصولات کشاورزی و دامی در شهرستان گچساران تولید می شود اما به گفته کارشناسان حوزه کشاورزی تنوع بخشی به تولید یکی از نیازهای افزایش درآمد بهره برداران است.

تولید زعفران در دیگر مناطق کهگیلویه وبویراحمد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۸.۳۷هکتار مزرعه زعفران در استان وجود دارد.

الیاس تاج الدینی اظهار داشت:شهرستان های بویراحمد، کهگیلویه و گچساران از مناطق تولید محصول زعفران در استان هستند.

وی تاکید کرد:نیاز کم به آب، صادرات محور بودن، ارزش‌های پرشمار غذایی و دارویی از مزایای زعفران است که امکان کشت آن در بسیاری از نقاط کشور را فراهم کرده است.

براساس آمار رسمی هم اکنون ۵۰ هزار خانوار کهگیلویه و بویراحمد در ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی به فعالیت مشغولند که حاصل دسترنج این بهره برداران سالانه ۹۱۰ هزار تن محصول است.


این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.

 

منبع: ایرنا

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: قیمت زعفران تولید زعفران پول نیوز گچساران اشتغال کهگیلویه و بویراحمد زعفران در گچساران تولید زعفران کشت زعفران بهره برداران پیاز زعفران هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۴۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان

ایسنا/خراسان رضوی معاون سازمان تات گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار زیادی در بخش کشاورزی در حال ارائه نوآوری و فناوری هستند؛ اگر این فناوری‌ها و نوآوری‌ها به دست کشاورز برسد، قطعا تاثیر بسیار زیادی در افزایش بهره‌وری خواهد داشت.

محمدمهدی قاسمی امروز ۶ اردیبهشت‌ماه، در جریان تور رسانه‌ای با موضوع کشاورزی دانش‌بنیان از دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی خراسان رضوی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار زیادی در بخش کشاورزی در حال ارائه نوآوری و فناوری خود هستند.

وی افزود: اگر این فناوری‌ها و نوآوری‌ها به دست کشاورز برسد و برای کشاورز قابل استفاده شود، قطعا تاثیر بسیار زیادی در افزایش بهره‌وری خواهد داشت. به دنبال این هستیم که در سال جهش تولید با مشارکت مردم، با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان شتاب‌دهی را انجام دهیم.

قاسمی بیان کرد: ما ظرفیت کشاورزی را به طور کامل می‌شناسیم و نسبت به شرایط کشور، کشاورزان ‌و کشت‌های مختلف اطلاعات داریم که شاید شرکت‌های دانش‌بنیان نداشته باشند. اینکه مخاطب چه کسی باشد و محصولات تولید شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان به دست چه کسی برسد، مهم است.

معاون سازمان تات(تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) و رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی عنوان کرد: ما مسیر را برای دسترسی کشاورزان و تولیدکنندگان به یافته‌های دانشی و علمی شرکت‌های دانش‌بنیان با کمک خودشان تسهیل می‌کنیم. نیازی به تسهیلات نیست، ما بسترهایی داریم که از بسیاری از تسهیلات بهتر است و کمک بسیار بزرگی می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا
  • یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • ضربه به تولید با تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی
  • تولید گندم را به ۱۹ میلیون تن می رسانیم
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • تدوین ۱۱ برنامه کشاورزی برای تحقق شعار سال در قزوین