Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و سه هزار و ۴۹۴ بیمار قطعی مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده و با فوت ۳۵۸ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی این بیماری در کشور به ۴۹ هزار و ۳۴۸ نفر رسید.

سیما سادات لاری روز پنجشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز ( ۱۳آذر ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۹۲۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۹۲۱ نفر بستری شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و سه هزار و ۴۹۴ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۶۹۹ هزار و ۳۱۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۵۸۲۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۶ میلیون و ۲۵۶ هزار و ۷۱۵ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.

لاری افزود: در حال حاضر ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: روند کاهش موارد مرگ کووید ۱۹ نشاندهنده عزم ملی برای شکست این بیماری است که علاوه بر رعایت دقیق پروتکل ها نیازمند همکاری مداوم مردم و دستگاههای اجرایی است.

وی گفت: در این مسیر طرح مدیریت و کنترل اپیدمی کرونا به صورت محله محور با نام طرح سردار حاج قاسم سلیمانی با همکاری بسیج، هلال احمر، سازمانهای مردم نهاد و خیرین اجرا می شود.

لاری افزود: تشدید نظارت بر اجرای پروتکل ها، افزایش تست های تشخیصی و بیماریابی فعال، فرنطینه هوشمند مبتلایان، گسترش آموزش و اطلاع رسانی، حفاظت از گروههای آسیب پذیر، اجرای هوشمند محدودیت ها و افزایش خدمات سرپایی به منظور کاهش موارد بستری از اهداف این برنامه است.

وی گفت: امیدواریم با همکاری مردم در اجرای صحیح این برنامه و همکاری بین بخشی و با استفاده از توان شبکه بهداشت کشور بتوانیم گام موثری در جهت توقف شیوع اپیدمی کرونا در کشور برداریم.

 

آخرین وضعیت استان ها

 

اعمال محدودیت های کرونایی از ابتدای آذر ماه تا کنون به منظور صیانت از سلامت مردم و کاهش آمار مبتلایان و شمار فوتی ها بوده است که ادامه راه و روند کاهشی این آمار همچنان نیازمند همکاری مردم در کنار رعایت پروتکل ها است .

مشارکت و همکاری خوب اصناف ، بازاریان، کسبه، مردم و اکیپ‌های بهداشتی و نظارتی در اجرای محدودیت ها  و همچنین رعایت دستورالعمل های بهداشتی و همراهی با ستاد کرونا در پایتخت ، استانها و شهرستان های با وضعیت قرمزو هشدار سبب شد تا در روزهای گذشته شاهد کاهش آمار مبتلایان و شمار فوتی ها و قطع زنجیره شیوع در برخی استان ها باشیم اما آنچه مسلم است جدی نگرفتن راه های مقابله با بیماری کووید ۱۹ و رعایت نکردن موازین بهداشتی، استفاده نکردن از ماسک و فاصله اجتماعی به طور قطع  موج دیگری از شیوع این ویروس را در روزهای آینده بویژه فصل سرد سال به همراه خواهد  داشت .

برخی استان ها و شهرها در روزهای اخیر پس از اجرای محدودیت ها از وضعیت قرمز خارج شده و به حالت نارنجی یا زرد رسیده اند و فعالیت برخی مشاغل از روز شنبه از سرگرفته و برخی مشاغل  همچنان ممنوع است که ادامه فعالیت آنها منوط به بهبود شرایط خواهد بود.بازگشت شهرها از شرایط قرمز به نارنجی به معنای رسیدن به شرایط عادی نیست .

محدودیت‌های جدید کرونایی از شنبه اول آذر در ۴۴۸ شهر شامل ۱۶۰ شهر با وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر با وضعیت نارنجی و ۸۰ شهر با وضعیت زرد به مدت دو هفته اجرا شده است.

بر اساس این محدودیت‌ها مشاغل غیر ضروری در شهرهای قرمز و نارنجی تعطیل می‌شوند، ادارات دولتی در حد تعطیل و با حداقل کارکنان فعالیت می‌کنند، تردد بین شهری با خودروهای پلاک غیر بومی ممنوع است و هر گونه تردد با خودرو از ساعت ۲۱ تا چهار صبح در شهرهای قرمز ممنوع است. با اجرای این محدودیت‌ها ۸۷ شهر از وضعیت قرمز کرونا خارج شدند.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران، ضمن تغییر وضعیت شیوع بیماری در شهر تهران از قرمز به نارنجی، از استمرار بخشی از محدودیت ها در هفته آینده خبر داد.

 دکتر علیرضا زالی اظهار کرد: آثار اعمال محدودیت ها بر میزان مرگ و میر، بستری و مراجعه سرپایی در هفته های آتی منعکس خواهد شد.

وی ادامه داد: بالغ بر ۳۰ درصد ترافیک و تردد درون شهری و ۳۰ درصد استفاده از حمل و نقل عمومی در هفته اخیر کاهش پیدا کرده است. علی رغم اینکه برخی از دستگاهها در خصوص تعطیلی کارمندان اقدامی نکردند، اما شاهد کاهش مراجعه به بخش های اداری بودیم.

 با وجود اعمال محدودیتهای کرونایی برخی استان ها همچون اردبیل در ۱۲ روز گذشته این استان در زمینه کاهش شمار مبتلایان  هنوز به نتیجه مورد نظر دست نیافته است که این موضوع سبب شده وضعیت یک هفته دیگر برای گذر از وضعیت قرمز به نارنجی در سه شهر استان تمدید شود.

استان اردبیل هم‌اینک در زمینه شیوع کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد و بر اساس گزارش رسمی، شهرستان‌های اردبیل، پارس‌آباد و مشگین‌شهر در وضعیت قرمز، گرمی، خلخال و بیله‌سوار در وضعیت نارنجی و نمین، نیر، کوثر، سرعین و اصلاندوز در وضعیت زرد قرار دارند.

 

افزایش بستری بیماران کرونایی جوان در خراسان جنوبی 

 

رییس بخش عفونی بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند گفت: افزایش بستری بیماران جوان با عفونت شدید و ابتلا به کرونا همچنین تاخیر این بیماران در مراجعه به بیمارستان نگران کننده است و دیر آمدن چالشی برای درمان بیماران کرونایی محسوب می‌شود.

 دکتر مسعود ضیایی ا اشاره به روند شیوع کرونا در ماه‌های اخیر افزود: در اردیبهشت امسال تنها یک بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی سی یو (مراقبت ویژه) بیمارستان ولیعصر به مدت یک ماه بستری و سایر بخش‌های کرونا خالی بود ولی در حال حاضر وضعیت اشغال تخت‌ها و نوع بیماران فرق کرده است.

وی تصریح کرد: در گذشته اغلب بیماران مسن و دارای بیمار زمینه‌ای بودند ولی الان چند بیمار جوان و بدون سابقه بیماری زمینه‌ای داریم که با عفونت شدید بستری شده‌اند.

 

هشدار فرماندار کرج نسبت به گسترش دوباره کرونا 

 

معاون استاندار البرز و فرماندار ویژه کرج نسبت به بازگشایی ها برخی مشاغل و شیوع گسترده کرونا در این شهرستان هشدار داد.

غفور قاسم پور ر افزود: موج سوم کرونا در کرج  واستان البرز هنوز پایان نیافته و فعالیت مشاغل پرخطر  همچنان محدود خواهد بود و تابع تصمیمات ستاد ملی و استانی هستیم. 

وی ادامه داد: بازگشت شهرها از شرایط قرمز به نارنجی به معنای رسیدن به شرایط عادی نیست و به رغم کاهش میزان ابتلا هنوز به تثبیت شرایط نرسیده ایم؛ بنابراین از هفته آینده  قوانین مقابله با این ویروس رادر شرایط نارنجی کرج اجرایی خواهیم کرد.

 

اضافه شدن ۲ شهر دیگر به شهرهای قرمز گیلان 

 

 دو شهر تالش و آستارا به شهرهای قرمز گیلان از نظر شیوع کرونا و آمار مبتلایان به کووید ۱۹ افزوده شد.

به گفته جانشین رئیس ستاد کرونا در گیلان، تا کنون شهرهای رشت و رودبار در وضعیت قرمز قرار داشتند اما طی روزهای اخیر این دو شهر هم به آن افزوده شده است.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۲ هفته است که طرح محدودیت هوشمند در استان همزمان با کشور در حال اجراست، عنوان کرد : به طور قطع پانزده روز بعد از اجرای طرح  نتایج آن مشخص و محسوس خواهد شد و هنوز در دوره قرنطینه و محدودیت هستیم.

 

وضعیت کرونا در کردستان نارنجی شد

 

با بهبود نسبی وضعیت شیوع ویروس کرونا بدنبال اجرای طرح محدودیت‌ها و همکاری خوب مردم، اینک تمام شهرستان‌های این استان به سطح هشدار و وضعیت نارنجی بازگشتند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با تقدیر و از همکاری اصناف و همراهی خوب مردم با ستاد مدیریت کرونا در راستای کاهش زنجیره شیوع ویروس و رعایت پروتکل‌های بهداشتی افزود: محدویت کسب و کارها در شهرستان‌های استان بر اساس وضعیت نارنجی از ساعت صفر روز شنبه اعمال خواهد شد.

 

بستری ۱۶۱ بیمار کرونایی یزد در بخش مراقبت‌های ویژه 

 

 ۱۶۱ بیمار مبتلا به کرونا به دلیل شرایط حاد در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند و در در شبانه روز گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۵۰ بیمار مبتلای قطعی به کرونا در استان شناسایی شدند.

به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد ، در شبانه روز گذشته ۱۶ تن از بیماران مبتلا به کرونا در استان جان خود را از دست دادند و در حال حاضر، ۵۶۴  بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند.

 

پلمب ۱۲واحد صنفی ناقض بهداشت در تالش 

 

بازرسان بهداشت، اصناف و اماکن عمومی این شهرستان در راستای شناسایی و برخورد با ناقضان پروتکل‌های بهداشتی بازدارنده از شیوع کرونا، ۱۲ واحد صنفی نظیر چایخانه و کبابی را پلمب کردند و به ۴۸ واحد صنفی متخلف نیز اخطار کتبی دادند .

وضعیت تالش از نظر شیوع ویروس کرونا قرمز است و به گفته سرپرست شبکه بهداشت و درمان تالش تا مساعد شدن اوضاع، کنترل و بازرسی اماکن عمومی و اصناف، با جدیت و توان کامل ادامه خواهد داشت و با خاطیان، برابر مقررات برخورد خواهد شد.

 

غربالگری ۷۳۰ هزار نفر از شهروندان استان اردبیل 

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: تاکنون ۷۳۰ هزار نفر معادل ۵۶/۷ درصد جمعیت این استان، در اجرای طرح شهید سلیمانی غربالگری شده‌اند.

دکتر شهرام حبیب‌زاده روز پنجشنبه  افزود: در جریان اجرای این طرح تاکنون بیش از پنج هزار مورد مشکوک به کرونا  در استان شناسایی و برای  ۵۳۹ نفر آنها نیز تست سریع کرونا انجام شده است.

وی با اشاره به تعدا بالای بیماران بستری کوید ۱۹ در بیمارستان های استان بیان کرد: ۱۶ نقاهتگاه با ۵۱۷ تخت در استان آماده‌سازی شده تا در موقع لازم مورد استفاده قرار گیرد.

 

کاهش ۲۰ درصدی محدودیت‌ کرونایی ترددهای شهری در اصفهان 

 

به گفته رییس پلیس راهور اصفهان ،ترددهای داخل شهری و روزانه (تا قبل از ساعت ۲۱) در این استان پس از آغاز محدودیت‌های جدید کرونا نسبت به مدت مشابه ماه گذشته ۲۰ درصد کاهش یافت.

سرهنگ محمدرضا محمدی افزود: اکنون ۲ هفته از آغاز محدودیت های جدید بمنظور پیشگیری و مقابله با بیماری کووید ۱۹ گذشت و مردم این استان همکاری بسیار خوبی در اجرای مصوبه ها داشتند.

 

همراهی ۹۵ درصد اصناف چهارمحال و بختیاری با محدودیت‌های کرونایی 

 

رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: در طول محدودیت‌های ۲ هفته‌ای کرونا در آذرماه ۹۵ اصناف این استان در اجرای این طرح همراهی کردند.

سیدراشد جزایری روز پنجشنبه افزود: در همین مدت ادارات و کارکنان دولت ۹۸ درصد همراهی، نهادهای آموزشی ۷۵ درصد همراهی و فعالان مربوط به حیطه فرهنگی و اجتماعی ۹۰ درصد همراهی داشتند و مشارکت در محدودیت‌های ترددی ۷۵ درصد بوده است.

وی از انجام ۲۵ هزار بازرسی در خصوص اعمال محدودیت‌های گروه شغلی شماره ۲ در شهرستان‌های قرمز استان خبر داد و گفت: طی این بازدیدها که از سوی ۳۴ تیم انجام گرفته ۴۷ واحد صنفی متخلف شناسایی و پلمب شده است.

 

تعطیلی مشاغل گروه سه و چهار لرستان در هفته آینده

 

بنابر اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا تمامی شهرهای لرستان از ۲ روز گذشته در وضعیت نارنجی قرار دارند و محدودیت فعالیت‌های عمومی و کسبه این استان از شنبه هفته آینده متناسب با وضعیت جدید خواهد بود.

براساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، فعالیت گروه‌های سه و چهار شغلی، مراکز تجمعی مانند مراکز خرید و تجاری سربسته (پاساژ) و برخی اماکن فرهنگی و مذهبی در شهرهای نارنجی ممنوع است.

 در این راستا مشاغل گروه سه شامل مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، زبان‌سراها، آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر، موزه‌ها و باغ موزه‌ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی تعطیل هستند و فعالیت مترو و حمل و نقل عمومی درون شهری نیز کاهش خواهد داشت.

 

سامانه نوبت‌دهی الکترونیکی برای کرونا در استان سمنان فعال شد

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: سامانه نوبت‌دهی اینترنتی و تلفنی به شماره (۳۱۰۳) در مراکز منتخب کووید۱۹ این دانشگاه فعال شد.

 نوید دانائی بیان کرد: با توجه به شرایط کنونی جامعه و شیوع کرونا و در راستای پیشگیری از این ویروس و جلوگیری از مراجعه متعدد به مراکز منتخب کووید ۱۹، همچنین توسعه دولت الکترونیک و با هدف نوبت‌دهی آسان، صرفه‌جویی در زمان و پذیرش ۲۴ ساعته این سامانه راه اندازی شد.

 

شناسایی ۳۹ مشکوک به کرونا در حاجی آباد 

 

به گفته فرماندار حاجی آباد ، ۳۹ مورد مشکوک به کرونا در اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در این شهرستان شناسایی و برای انجام تست کرونا معرفی شدند.

حمید جهانگیری در نشست ستاد پیشگیری، مراقبت و کنترل بیماری کرونا در حاجی آباد افزود:  در اجرای این طرح ۵ هزار و ۲۲ خانوار غربالگری شدند و علاوه بر پیشگیری و کنترل بیماری کرونا ما توانستیم افرادی با بیمارهای زمینه دیگری که در آینده نیاز به مراقبت دارند را شناسانی کنیم.

 

سه شهرستان استان اصفهان در وضعیت زرد کرونایی قرار گرفت

 

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان رنگ‌بندی جدید شهرستان‌های استان را از تاریخ پانزدهم آذر (هفته سوم این ماه) اعلام کرد که بر اساس آن کلانشهر اصفهان از وضعیت قرمز خارج شد و سه شهرستان در وضعیت زرد قرار گرفت.

در رنگ بندی جدید شهرهای استان اصفهان در همه گیری کووید ۱۹ که روز پنجشنبه توسط گروه مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان منتشر شد، سه شهرستان در وضعیت زرد، چهار شهرستان در وضعیت قرمز و ۱۷ شهرستان در وضعیت نارنجی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، شهرستان‌های برخوار، خور و بیابانک و دهاقان از وضعیت نارنجی خارج و وارد وضعیت زرد شدند و  اردستان، نایین، نطنز و تیران و کرون همچنان در وضعیت قرمز باقی ماندند.

 

محمودآباد زیر چتر محدودیت‌های قرمز کرونایی 

 

فرماندار محمودآباد گفت که فاز نخست اجرای محدودیت‌های جامع و هوشمند کرونایی در سطح قرمز با اجرای منع تردد شبانه از ساعت ۲۱ تا ۴ چهارشنبه شب در این شهرستان آغاز شد و به مرور تا روز شنبه هفته آینده کامل می‌شود.

محمود آباد یکی از سه شهرستان مازندران است وضعیت کرونایی آن در ارزیابی جدید ستاد ملی مقابله با کرونا از نارنجی به قرمز تبدیل شده است.  نور و گلوگاه هم ۲ شهرستان دیگر مازندران هستند که وضعیتشان از نارنجی تبدیل به قرمز شد.

خسرو طالبی  افزود : بلافاصله پس از اعلام وضعیت قرمز برای محمود آباد از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا ، نشست شهرستانی ستاد برگزار و محدودیت های وضعیت قرمز برای اجرا به تمامی بخش ها ابلاغ شده است که در گام نخست شب گذشته منع تردد شبانه به اجرا درآمد.

 

وضعیت زرد کیش از نظر ابتلا به کرونا 

 

سخنگوی شورای سلامت کیش گفت: با توجه به آمار دو هفته گذشته و بستری شدن ۷ بیمار در بیمارستان جزیره، وضعیت این منطقه از نظر ابتلا به کرونا زرد است.

محمدرضا رضانیا  در سی‌ویکمین جلسه شورای سلامت با بیان این که از آغاز اپیدمی تاکنون ۹ هزار و ۹۷۸ نفر در جزیره کیش غربالگری شدند و از این تعداد ۲۱ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری فوت کردند، اظهار داشت: با نظارتهای حداکثری بر اجرای پروتکل های بهداشتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی در دو هفته گذشته شاهد کاهش مبتلایان به بیماری کرونا و بستری در بیمارستان کیش هستیم.

وی  با تاکید بر این که با تلاش شورای سلامت کیش، دستگاه های اجرایی مستقر در این منطقه از جمله بخش خصوصی و صنوف مختلف در حوزه های ارائه خدمات عمومی و گردشگری، نظارت بر اجرای ضوابط بهداشتی و کنترل بیماری کرونا توانستیم به وضعیت زرد برسیم افزود: با اعمال محدودیت های ناشی از موج سوم بیماری کرونا با هدف حفظ سلامت اقشار مختلف جامعه در سطح کشور و فرهنگ سازی می توانیم با موفقیت از موج سوم عبور کنیم.

 

۴۶ تَن درمراکز درمانی قم با تشخیص احتمالی به کرونا پذیرش شدند

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۴۶ تَن در اورژانس مراکز درمانی این استان با تشخیص احتمالی و مشکوک به کرونا پذیرش شدند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، محمدرضا قدیر عصر پنجشنبه در گفت وگویی افزود: همچنین در این مدت، ۳۳ تن بستری جدید در بخش ها و تحت نظر اورژانس بیمارستان داشته ایم.

وی با بیان این‌که ۵۱ تن از کل بیمارانی که طی روزهای گذشته بستری بودند، ترخیص شده اند، گفت: در حال حاضر ۳۲۵ تن بستری مشکوک به کرونا در بیمارستان ها هستند که حال ۷۱ تن از آن‌ها وخیم است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم خاطرنشان کرد: همچنین در این مدت، سه تن کرونا مثبت جان خود را از دست دادند.

 

شمار مبتلایان به کرونا در سیستان و بلوچستان از مرز ۲۴ هزار نفر گذشت

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سیستان‌وبلوچستان با سیر صعودی به ۲۴ هزار و ۱۲ نفر رسید.

دکتر محمد هاشمی شهری روز پنجشنبه اظهارداشت: بیشترین مبتلایان به ویروس کرونا در سیستان‌وبلوچستان به حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اختصاص دارد.

وی ادامه داد: هم‌اینک ۱۵۷ مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان‌های سیستان‌وبلوچستان بستری هستند. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: همچنین ۳۰۵بیمار با علائم‌ تنفسی در بیمارستان‌های ‌سیستان‌ ‌و بلوچستان بستری هستند. 

وی شمار فوتی‌های ناشی از کرونا در سیستان‌وبلوچستان را ۹۷۶ نفر عنوان کرد و افزود: ۱۰ نفر در شبانه روز گذشته به تعداد فوتی‌های کرونا در این استان افزوده شدند.

هاشمی گفت: ۸۳ درصد موارد ابتلا به کرونا در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افرادی هستند که سابقه تماس با یک فرد مثبت را در جمع‌های خانوادگی داشته‌اند.

استان سیستان‌وبلوچستان دارای سه دانشگاه علوم پزشکی زابل، زاهدان و ایرانشهر است که دانشگاه زابل ۵ شهرستان، زاهدان ۶ شهرستان و ایرانشهر ۱۲ شهرستان استان را زیرپوشش دارند.

 

بستری های‌ کرونا در ایلام ۵۰ درصد کاهش یافت

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: با اجرای طرح مدیریت هوشمند محدودیت‌ها و تعطیلی دوهفته‌ای، میزان بستری‌های کرونای استان نسبت به ابتدای آبان ماه ۵۰ درصد کاهش یافته است.

دکتر محمد کریمیان روز پنجشنبه در نشست ستاد مبارزه با کرونا استان ایلام ضمن تقدیر از همکاری مردم در اجرای طرح محدودیت های کرونایی، افزود: ما همواره تاکید کرده بودیم اگر بخواهیم به نتیجه برسیم باید برای کنترل اجتماعات خانوادگی و برگزاری مراسمات ورود جدی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۲ شهر چرداول و آبدانان در وضعیت قرمز قرار دارند، افزود: باید محدودیت ها در شهرستان چرداول با دقت بیشتری اعمال و در شهر آبدانان با توجه به کوچک بودن این شهر خروج از وضعیت قرمز به همین روال امکان پذیر است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی در استان یادآور شد: تست گسترده، هدفمند و هوشمند، بیماریابی فعال، قرنطینه و آموزش و اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی از اهداف این طرح است.

کریمیان ادامه داد: همزمانی اعمال محدودیت های جدید برای کنترل ویروس کرونا در استان و اجرای طرح شهید سلیمانی به طور قطع موجب کاهش تعداد موارد بستری و مبتلایان به ویروس کرونا می شود و همه باید در کنار هم با تمام توان برای مهار این ویروس منحوس تلاش کنیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در این نشست با بیان اینکه برای مبارزه با بیماری کرونا در استان باید به بازه زمانی ۳ ماهه نگاه شود، گفت: همه فرمانداران شهرستان های استان باید در کوتاه مدت برنامه ریزی های لازم را انجام دهند تا شاهد پیک بعدی کرونا در استان نباشیم.

دکتر جمیل صادقی فر افزود: قبل از اعمال محدودیت های کرونایی تعداد افراد مبتلا از ۴۰۰ نفر هم فراتر رفت که اکنون این میزان به ۲۲۰ نفر کاهش یافته است.

وی با اشاره به آمار مبتلایان کرونا در استان تاکید کرد: تعداد افراد مبتلا شناسایی شده در ۲۴ ساعت گذشته تاکنون، ۵۸ مورد بود که از این تعداد ۳۸ مورد بستری شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام تعداد افراد فوتی در ۲۴ ساعت گذشته تاکنون در استان را ۲ نفر عنوان کرد و افزود: طی ۲ روز گذشته انجام تست کرونا از افراد افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: تک تک افراد در انتشار کرونا نقش دارند و یک فرد مبتلا با رفتارهای غیربهداشتی می تواند عامل ابتلا و مرگ بسیاری از افراد جامعه باشد.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 وزارت بهداشت سیما سادات لاری اسامی استان های قرمز اسامی استان های قرمز کرونا اسامی استان های قرمز کشور سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 دانشگاه علوم پزشکی ایلام ستاد ملی مقابله با کرونا رییس دانشگاه علوم پزشکی محدودیت های کرونایی اعمال محدودیت مشکوک به کرونا کرونا در سیستان سیستان وبلوچستان اعمال محدودیت ها شهرستان در وضعیت محدودیت های جدید ۲۴ ساعت گذشته بیمارستان ها ویروس کرونا ویروس کرونا کرونا در استان اجرای طرح شهید ابتلا به کرونا قرمز به نارنجی آمار مبتلایان وضعیت قرمز وضعیت قرمز بیماری کرونا وضعیت نارنجی وضعیت زرد روز پنجشنبه بستری هستند شهرهای قرمز حال حاضر کووید ۱۹ شناسایی شد سه شهرستان هفته آینده شیوع کرونا قرار دارند ۱۹ در کشور پروتکل ها روز گذشته خواهد شد استان ها شده اند فوتی ها بر اساس سه شهر بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۷۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • اعمال محدودیت های ترافیکی در روز مراسم یادواره شهدای بازی دراز
  • محدودیت ترافیکی روز برگزاری مراسم یادواره شهدای بازی‌دراز
  • رئیسی پنجشنبه به قم می‌رود
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • اجرای بیش از ۱۱۵۸ کیلومتر شبکه گاز در فارس
  • کارت قرمز به جای تشویق به نجات جان! اخراج بازیکن به خاطر درخواست کمک برای هوادار بیمار
  • احداث باغ در پایاب چاه‌های قزوین، ممنوع
  • خدشه‌دار شدن استقلال دانشگاه؛ «دخالت‌ها در دانشگاه زیاد شده است»
  • آخرین اخبار از وضعیت ترافیکی راه‌هایی کشور امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت/ کدام محورها مسدود است؟
  • (ویدئو) وضعیت محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های کشور