Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه در حال حاضر همه ما درگیر بیماری کووید۱۹ به عنوان یک پاندمی بسیار شتابان در عرصه جهانی هستیم، گفت: مهم ترین درسی که از پاندمی بزرگ کووید۱۹ می توان گرفت این است که کنترل یک اپیدمی بدون به اشتراک گذاشتن تجارب، همکاری و تعامل و همگرایی سازنده بین کشورها میسر نمی شود و امیدواریم با همکاری جهانی شاهد کاهش و کنترل این پدیده بیولوژیک باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروفسور علیرضا زالی در وبینار «سلامت، سواد و آموزش در کشورهای فارسی زبان: دستاوردها، چالش ها و شواهد محلی ارتباط بین آنها» که امروز (پنجشنبه_ ۱۳ آذرماه) برگزار شد، اظهار کرد: خروجی این وبینار می تواند برنامه های بلند مدت اشتراکی میان کشورهای فارسی زبان باشد و همینجا اعلام می کنم که می توانیم میزبان پروژه های عملیاتی مشترک باشیم.

وی به نقاط مشترک بین کشورهای فارسی زبان اشاره کرد و افزود: ارتباطات و اشتراکات فرهنگی موجب شده تا مرزهای جغرافی کاذب مانعی از همگرایی دل ها و عواطف ملت ها نشود. مهم ترین نقاط مشترک فارسی بودن زبان است که به وسیله آن می توانیم دست به کارهای بزرگی بزنیم و مرزهای جغرافیایی نباید مانع ارتباط ما با یکدیگر شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه شرایط بهداشت و درمان کشورهای فارسی زبان بسیار مشترک و مشابه است، گفت: در حال حاضر همه ما درگیر بیماری کووید ۱۹ به عنوان یک پاندمی بسیار شتابان در عرصه جهانی هستیم، اما مهم ترین درسی که از پاندمی بزرگ کووید۱۹ می توان گرفت این است که کنترل یک اپیدمی بدون به اشتراک گذاشتن تجارب، همکاری و تعامل و همگرایی سازنده بین کشورها میسر نمی شود و امیدواریم با همکاری جهانی شاهد کاهش و کنترل این پدیده بیولوژیک باشیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تعیین کننده های اجتماعی عوامل موثری در زمینه سلامت هستند، تصریح کرد: بالغ بر ۷۵ درصد حوزه سلامت در بیرون از وزارت بهدارشت رقم می خورد و در همین راستاست که باید بحث سواد را به عنوان یک عامل مهم در نظر بگیریم.

به گزارش ایسنا، زالی خاطرنشان کرد: در کشور ما مطالعات بسیاری نشان داده بین کیفیت زندگی و بیماری های مزمن انسدادی ریوی، آسم، قلبی عروقی، فشار خون و دیابت رابطه معناداری وجود دارد، به خصوص مطالعه عمیق ده ساله کوهورت که در منطقه شرق استان تهران انجام دادیم و نشان داد که رابطه مستقیمی بین سطح سواد افراد، وضعیت اقتصادی اجتماعی، میزان پیگیری بیماری و اثر بخشی درمان های دارویی وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه در عصر امروز خود مراقبتی به عنوان یکی از اصول اساسی در اتقا سطح سلامت شهروندی مطرح است، تاکید کرد: یکی از اصول اساسی در سلامت مردم بالا بردن سطح سواد سلامت آن هاست، بنابراین ارتباط تنگاتنگی بین سواد و سلامت وجود دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تصریح براینکه بسیاری از برنامه ها باید در زمان مناسبی نهادینه شود و برنامه های بهداشتی باید از مهد کودک ها و مدارس آغاز شود، افزود: برای مثال در مورد بیماری ایدز و رفتارهای نوجوانان و جوانان در رابطه با این بیماری، باید آموزش ها در سنین کم آغاز شود، همچنین موضوعات الگوی زندگی، استعمال دخانیات، مواد مخدر و نشاط آفرین، رژیم غذایی و فست فوت ها، میزان مصرف مواد لبنی و ... تمام این موارد نشان می دهد که بسته های آموزشی را باید در سنین بسیار پایین تر و به صورت طولی و مداوم در آموزش دبستانی، متوسطه و دبیرستانی ببینیم.

وی با بیان اینکه کاملا مشخص است بین سواد و سلامت رابطه مستقیمی وجود دارد، تصریح کرد: مطالعاتی که در تهران انجام شده نشان می دهد که بالاترین سطح بیماری ها، چه در حوزه بیماری های واگیر چه غیر واگیر در مناطقی از استان بیشتر است که سطح اجتماعی اقتصادی پایین تری دارند. در این مناطق سطح عمومی سواد بسیار پایین تر است و بین وضعیت اجتماعی، اقتصادی و میزان ابتلا به بیماری مرگ و میر ناشی از آن رابطه مستقیمی وجود دارد.

وی همچنین با اشاره به اینکه مطالعه ای که در تهران انجام شد، نشان می دهد که قربانیان عمده حوادث ترافیکی در تهران موتور سیکلت سواران هستند، گفت: بین میزان تصادف در این گروه و سطح سواد و تحصیلات آن ها ارتباط مستقیمی وجود داشت، یعنی کسانی که از کلاه ایمنی استفاده نمی کردند تحصیلات پایین تری داشتند.

 زالی ادامه داد: در مورد بیماری غیر واگیر نیز همین مصداق وجود دارد، برای مثال در استان تهران کسانی که در وضعیت پیش دیابت هستند، پیگیری وضعیت سلامت شان  ارتباط مستقیمی با سطح سواد و جایگاه اجتماعی و اقتصادی آن ها وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه در ابتدای سال گذشته طرح موسوم به غربالگری فشار خون در ایران انجام شد و ۳۸ میلیون نفر مورد بررسی و غربالگری واقع شدند، گفت: این موجب شد تا تعداد زیادی از افرادی که فشار خون بالا داشتند و خودشان خبر نداشتند را شناسایی کنیم. باز هم یک مطالعه جمعی نشان داد که بین میزان عدم مصرف منظم داروهای فشار خون با میزان سطح سواد افراد ارتباط مستقیم وجود دارد، یعنی کسانی که سطح سواد بالاتری داشتند داروهای خود را مرتب مصرف می کردند و فشار خون کنترل شده ای داشتند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۹ هزار خانه بهداشت در کشور داریم و ۳۲ هزار مراقب سلامت که در حال ارائه خدمات هستند، گفت: بنابراین از نظر ساختاری وضعیت خوبی داریم. یک مراقب سلامت می تواند ارتباط مستقیمی با گروه های هدف برقرار کند و آن ها را کامل تحت نظر داشته باشد، به طور مثال در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۱۱ هزار و ۹۰۰ مادر باردار را تحت پوشش داریم که آن ها را شناسایی کرده و کاملا از وضعیت آن ها آگاه هستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس همه باهم علیه کرونا مسئولیت اجتماعی در برابر کرونا کرونا در جهان رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کشورهای فارسی زبان عنوان یک حال حاضر سطح سواد فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۸۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی، در روز جهانی مبارزه با مالاریا (۲۵ آوریل مصادف با ششم اردیبهشت)، از مالاریا به عنوان بیماری انگلی شایع در جهان نام برد و گفت: حذف و ریشه کنی مالاریا یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران، گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت، اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفت.
به گفته طبرسی، روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به علت همسایگی با کشور‌های مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور (افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه‌های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.
این متخصص بیماری‌های عفونی گفت:در یک سال گذشته در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی، شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل و ریشه کن کند.
انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی‌گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی‌شود.
مناطق آندمیک مالاریا در ایران، محدود به استان‌های جنوب شرقی هم مرز با افغانستان و پاکستان است و شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشور‌ها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استان‌های جنوب شرقی کشور شده است.
افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری رعایت کنند و با هماهنگی مراکز بهداشتی، داروی پیشگیری از ابتلا به مالاریا مصرف کنند.

دیگر خبرها

  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  •  ارتقای سواد سلامت مردم/ محور کار شورای سلامت، سند جامع سلامت باشد
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی
  • پیشنهادات ایران برای ارتقای امنیت اطلاعات
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • این دو بیماری را به‌خاطر کلیه‌ها کنترل کنید