Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24 - کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل به این نتیجه رسیده است که برای فقیرترین کشورهای جهان پاندمی کرونا بیش از آن که یک مشکل سلامت و بهداشت باشد، مشکلی اقتصادی است. طبق تازه‌ترین گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (UNCTAD) کشورهایی که از نظر اقتصادی به‌ شدت در تنگنا قرار دارند، به مراتب بهتر از کشورهای ثروتمند با بحران بهداشتی و درمانی ناشی از ویروس کرونای جدید (سارس‌کوو۲) کنار آمده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نهاد وابسته به سازمان ملل به این نتیجه رسیده است که اکثر اعضای گروه کشورهای توسعه نیافته (LDC) از "فاجعه" بهداشتی و درمانی که در آغاز گسترش ویروس کرونا و کووید۱۹، بیماری ناشی از آن پیش‌بینی شده بود در امان مانده‌اند. بر اساس طبقه‌بندی سازمان ملل ۴۷ کشور که "فقیرترین" به‌شمار می‌روند، عضو این گروه هستند. در گزارش نام‌برده دلایل گوناگونی برای این روند مثبت ارائه شده است، از جمله تجربه بسیاری از این کشورها در زمینه مقابله با اپیدمی‌های پیشین، واکنش‌های حکومتی مناسب و به‌موقع، جمعیت بسیار جوان و تراکم جمعیت در این کشورها.

البته تایید شده است که این نگرانی وجود دارد، در موج دوم واگیری، اوضاع در این کشورها نیز بدتر شود.

پیامدهای اقتصادی

در گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل آمده است که پاندمی کرونا از نظر اقتصادی برای فقیرترین کشورها "ویران کننده" بوده است و آنها کم‌ترین میزان توسعه اقتصادی ۳۰ سال اخیر را داشته‌اند. در حالی که اقتصاد این کشورها در سال گذشته میلادی به طور متوسط پنج درصد رشد داشت، امسال رشد آنها منفی ۴/ ۰ درصد پیش‌بینی می‌شود. به این ترتیب متوسط درآمد ۴۳ کشور عضو این گروه، همواره کاهش می‌یابد.شماری از کشورهای آفریقایی به صنعت گردشگری وابسته هستند که در حال حاضر تعطیل است.شماری از کشورهای آفریقایی به صنعت گردشگری وابسته هستند که در حال حاضر تعطیل است

در حال حاضر بیش از نیمی از فقیرترین افراد جهان با درآمد کمتر از یک دلار و ۹۰ سنت در روز، در ۴۷ کشور عضو این گروه زندگی می کنند، در حالی سهم آنها از جمعیت جهان کمتر از ۱۴ درصد است. دلیل اصلی سقوط اقتصادی این کشورها تعطیلی مغازه‌ها و سایر اقدامات محلی برای مقابله با کرونا نیست، بلکه بیش از آن رکود اقتصاد جهانی باعث این روند منفی شده است. بر اساس گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل، تقاضاهای خارجی برای کالاها و خدمات این کشورها به شدت کاهش یافته است. کشورهایی مانند آنگولا، چاد یا موزامبیک وابسته به نفت هستند و کنگو یا زامبیا به فروش مواد معدنی و فلزات وابسته‌اند و بنگلادش، کامبوج یا نپال به فروش تولیدات نساجی و برخی کشورها به گردشگری.منبع مهم دیگر دارایی شهروندان این کشورها، حواله‌های دریافتی از اعضای خانواده و اقوامی است که در کشورهای ثروتمند زندگی و کار می‌کنند.

شانس دست‌یابی به اهداف سازمان ملل

از جمله اهداف ۱۷ گانه‌ای که در سال ۲۰۱۵ در اجلاس سازمان ملل متحد در دستور کار کشورها تا سال ۲۰۳۰ قرار گرفت مبارزه با گرسنگی و بحران آب و هوا بود. مشکلاتی که غلبه بر آنها تنها با همکاری مشترک جامعه جهانی امکان‌پذیر است.اهداف دیگر مانند بهداشت، تحصیل و برابری جنسیتی نیز در معرض خطر هستند.به اعتقاد کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل پاندمی کرونا بار دیگر همه اشتباهات و بی‌عدالتی‌های موجود در سیستم تجارت و مالی جهانی را به روشنی نشان داده است. این نهاد سازمان ملل تاکید می‌کند که به منظور بهبود وضعیت فقیرترین کشورها پس از بحران، باید در خود این کشورها اقدامات اساسی در زمینه تسهیل مقررات صادرات و اصلاحات ساختاری اقتصادی انجام شود. اقدام مهم دیگری که کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل در این راستا توصیه می‌کند، کاهش بار بدهی‌های این کشورهاست، آن هم نه به این معنا که مهلت بازپرداخت تمدید شود، بلکه به معنای گذشتن از بخشی از بدهی‌های آنها.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۹۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است

به گزارش جماران؛ وزیر امور خارجه امروز درباره سفرش به گامبیا برای شرکت در نشست سران سازمان همکاری اسلامی و رایزنی‌اش با همتای مصری گفت که تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل ‌کشی در غزه جدی‌تر شده است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه که بامداد امروز (شنبه)  ۱۵ اردیبهشت ماه برای شرکت در پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اسلامی در رأس هیأتی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد، در این باره عنوان کرد: به منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان‌ همکاری اسلامی به گامبیا در غرب قاره آفریقا سفر کردم. ‌شعار این دوره از اجلاس «ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفت‌وگو‌ درباره توسعه پایدار» است. 

 

 

‌وی در این باره در شبکه اجتماعی اکس نوشت: در بانجول علاوه بر سخنرانی و تبیین مواضع کشورمان در نشست عالی، با دیگر وزرای خارجه و مقامات کشورهای اسلامی بر مباحث توسعه پایدار کشورهای اسلامی، بررسی چالش‌های جهان اسلام به ویژه موضوع فلسطین و وضعیت جاری در غزه تمرکز داریم. 

️ وزیر خارجه اضافه کرد: توسعه روابط با کشورهای قاره آفریقا با بهره‌گیری از ظرفیت دیپلماسی چندجانبه از دیگر اولویت‌های این سفر است.

دیگر خبرها

  • ایران و فائو در زمینه تولید زعفران پروژه جدید امضا کردند
  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود
  • بریتانیا بر لبه پرتگاه اقتصادی
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است