Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@06:18:08 GMT

پاسخ یک تحلیلگر مسائل بین المللی به سعید جلیلی

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۰۱۶۵۰

پاسخ یک تحلیلگر مسائل بین المللی به سعید جلیلی

به گزارش جماران؛ رضا نصری، حقوقدان و تحلیلگر مسائل بین المللی، طی رشته توییتی پاسخ انتقادات اخیر سعید جلیلی از رویکرد دولت در قبال برجام و مذاکره را داده است.

جلیلی در صفحه توییترش نوشته بود: «برخی می‌گویند دشمن را تحریک نکنید تا تنش ایجاد نشود. باید گفت چه چیزی دشمن را تحریک می‌کند؟ اینکه دشمن احساس کند می‌تواند حقوق شما را زیر پا بگذارد تحریک‌زا است یا زمانی که احساس کند تعرض به شما هزینه‌ دارد؟ تردید در دفاع از منافع مردم، افزایش تنش و طمع دشمن را به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

نصری در پاسخ نوشت:

«۱) جناب دکتر جلیلی، کسی نمی‌گوید دشمن را تحریک نکنید. می‌گوییم به‌گونه‌ای عمل نکنید که دشمن بتواند اقدامات‌مان را دستمایهٔ یارگیری، اجماع‌سازی، فضاسازی و در نهایت هزینه‌تراشی علیه خودمان قرار دهد. مثلاً خروج از پروتکل الحاقی دقیقاً برای دشمن چه «هزینه ای» دارد؟ پیش‌بینی کنیم:

۲) مجلس مقرر کرده است ۱۲ روز بعد از روی کار آمدن بایدن - در حالی که هنوز کابینه‌اش شکل نگرفته - دولت روحانی اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کند. با نزدیک شدن به این تاریخ، لابی‌ها و رسانه‌های متخاصم در آمریکا به شدت هجوم خواهند آورد که بایدن نباید به «شانتاژ هسته‌ای» ایران تن بدهد!

۳) نخست‌وزیر اسرائیل، بنگاه‌های روابط عمومی‌اش، دستگاه‌های تبلیغاتی جریان‌ نومحافظه‌کار، لابی‌ سعودی و تمام بازیگران ایران‌ستیز - با علم به حساسیت افکار عمومی نسبت به این موضوع - وارد میدان خواهند شد و حول مقوله پنهانکاری و «تسلیم در برابر شانتاژ هسته‌ای» فضا را تصاحب خواهند کرد.

۴) سپس - در این فضای سنگین رسانه‌ای - مجلس سِنای کنگره در جلسات استماع و طی فرایند رأی اعتماد به وزرا (که در آن تاریخ در جریان است)، به موضوع «شانتاژ هسته‌ای» مرکزیت خواهد بخشید و حتی تایید مقامات ارشد سیاست خارجه کابینه بایدن را مشروط به وعده برخورد با این اقدام ایران خواهد کرد.

۵) در چنین بستری، کافی است آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشورهای اروپایی، دبیرکل سازمان ملل و به احتمال قوی چین و روسیه نیز نسبت به این اقدامِ ایران هشدار دهند تا فضای سیاسی - اعم از داخلی و بین‌المللی - کاملاً علیه ایران سامان‌دهی شود!

۶) آنگاه هزینهٔ سیاسی لغو تحریم‌ها و بازگشت به قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام برای بایدن - که ظاهراً هدف اصلی قانون اخیر مجلس بوده - به شدت سنگین‌تر خواهد شد؛ و محتمل است کنگره نیز در قبال قانون مجلس ایران مصوبه‌ یا قطعنامه‌ای برای ارجاع ایران به شورای امنیت به تصویب برساند.

۷) امری که با توجه به مواضع پیشین چین و روسیه در قبال موضوع بازرسی‌ها کاملاً قابل تصور است.

۸) یعنی با یک اقدام کم‌اثر اما نمایشی، حساسیت‌برانگیز و جنجال‌آفرین، عملاً حربه‌ای دست تندترین جریان‌های درون آمریکا داده‌ایم تا هم سکان و عاملیت را از سایر بازیگران بستانند؛ هم فرایند لغو تحریم‌ را با هزینه و موانع جدید مواجه سازند و هم روند تحولات آتی را از ابتدا ریل‌گذاری کنند

۹) حال، باید پرسید توقف پروتکل الحاقی در این شرایط برای ایران «هزینه‌» دارد یا برای طرف مقابل؟ در این شرایط ضرورت آن چیست؟ اگر می‌فرمایید برای طرف مقابل، بفرمایید دقیقاً‌ چه هزینه‌ای دولت‌های آمریکا و اروپا از این اقدام ایران متحمل خواهند شد که حاضر شوند در قبالش امتیاز دهند؟»

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 سعید جلیلی برجام رضا نصری توقف پروتکل الحاقی طرح مجلس برای توقف پروتکل الحاقی سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۱۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخگویی به مسائل شرعی فرصتی برای ارتباط مردم با روحانیت است

 حجت الاسلام احمد مروی روز یکشنبه در دیدار با مسوولان پاسخگویی مسائل شرعی در دفاتر نمایندگی ولی فقیه سراسر کشور و اعضای شورای فقهی آستان قدس رضوی گفت: بی‌حوصله‌‎گی در پاسخگویی به سؤالات شرعی از آفت ‎هایی است که باید مراقب آن بود، این موضوع می‏‌تواند موجب تضعیف تدین مراجعه کننده ‎شود.

وی بیان کرد: مراجعه مردم برای کسب آگاهی دینی نشان دهنده علاقه، اهتمام و حساسیت آن‎ها به احکام شرعی بوده و این مایه خرسندی است، لذا اگر گاهی مراجعه کننده کمی پرگویی و وسواس دارد و یا گاهی بر اطلاعات ناصحیح خود پافشاری دارد، باید با حوصله، مهربانی، تواضع و صمیمیت با او برخورد شود.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: اگر پاسخ سؤالی را نمی‎ دانیم باید ابراز بی ‎اطلاعی کرد و از سؤال کننده فرصتی برای تحقیق و پاسخ گرفت، اینگونه رفتارها نه تنها جایگاه علمی آن روحانی را تنزل نمی بخشد بلکه این اعتماد را در مردم ایجاد می‎ کند که پاسخ‌ها دقیق و بر اساس تحقیق و مطالعه است.

حجت الاسلم مروی در ادامه با اشاره به قداست کتاب «توضیح المسائل» و اهمیت امر مسئله‌گویی و پاسخ به سؤالات اعتقادی، اخلاقی و فقهی عنوان کرد: این کتاب ماحصل یک عمر تلاش یک عالم و فقیه است، بنابراین «توضیح المسائل» یک کتاب دارای قداست بوده که باید با وضو به سراغ آن رفت زیرا همه آن آموزه‌های اهل بیت(ع) پیرامون احکام الهی بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • هراس نتانیاهو از صدور حکم بازداشت/ اسرائیل منتظر تحولات در جبهه‌های همزمان است
  • نه از یاران «ب. ز» می‌گویند نه مسائل مالی پرونده را شفاف می‌کنند
  • صبر و مهربانی از صفات الزامی برای پاسخگویان به مسائل شرعی است
  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • پاسخ به شبهه قرآنی تحلیلگر اسرائیلی در توجیه غصب سرزمین فلسطین
  • پاسخگویی به مسائل شرعی فرصتی برای ارتباط مردم با روحانیت است
  • مقایسه تاریخی پاسخ‌های ایران به تهدیدات دشمن
  • ارتش ایران حمله به کدام بندر اسرائیل را تمرین کرد؟ پاسخ رسانه عربی
  • ارتش ایران هدف قرار دادن کدام بندر اسرائیل را تمرین کرد؟ پاسخ رسانه عربی
  • دشمن به دنبال از بین بردن هویت گفتمان انقلاب اسلامی است